_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

01--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ – Μεταφορά: Σπύρου Φίλου 13--ΘΕΜΑ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ…

ΦωτόΦωτό


01--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά: Σπύρου Φίλου
 13--ΘΕΜΑ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ…

Πάνω κάτω προσπάθησα να πω ότι η αμαρτία πηγάζει από μέσα μας στην ανυπακοή του θελήματος του Θεού στο να καταθέσουμε όλο τον εαυτό μας όπως: να σπάσει το εγώ σε μετάνοια και επιστροφή σε Εκείνον. Κάτι που είναι σπόρος πια από τους πρωτόπλαστους και κληρονομήθηκε σε όλη την ανθρωπότητα.

  Κάνω προσπάθειες να μπορώ να πω στον άνθρωπο πως είτε του αρέσει είτε όχι είναι αναγκασμένος να διαλέξει να είναι ή με το φως ή με το σκοτάδι.
  Κάποιος πολύ χριστιανός άνθρωπος που τώρα είναι στον ουρανό έλεγε:
Οι άνθρωποι κατάφεραν να είναι σε μια Τρίτη παράταξη της ουδετερότητας. Πχ πριν διαχωριστή η Γιουγκοσλαβία σε κρατίδια και ήταν Γιουγκοσλαβία κράτησε ουδετερότητα. Η Ελβετία το ίδιο και κάποιες σκανδιναβικές χώρες έτσι έλεγε αυτός ο πραγματικός χριστιανός που ξέραμε τη ζωή του ευωδίαζε Χριστό.
  Όμως για τον Θεό υπάρχει το φως και το σκοτάδι. Δεν μπορείς να λες εγώ είμαι καλός νοικοκύρης ή νοικοκυρά δεν κλέβω δεν, δεν. Όμως  δεν είμαι και φανατικός και να σκέφτομαι τόσο όσο πρέπει τον Θεό. αυτός είναι ένας μεσαίος δρόμος που δεν βγάζει πουθενά. Ή με τον Χριστό ή με τον διάβολο. Δυστυχώς  είπαμε μας χωρίζει μία γραμμή. Από  εδώ το φως από εκεί το σκοτάδι.(δεν το λέω εγώ αλλά διαβάζοντας το Λόγο του θεού το διακρίνουμε καθαρά) Στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο κεφ.16: εδάφ.13, ο ίδιος ο Κύριος λέγει: Κανένας δεν μπορεί να είναι δούλος σε δύο Κυρίους, γιατί ή θα μισήσει τον ένα και θ’ αγαπήσει τον άλλον ή θα προσκολληθεί στον ένα και θα περιφρονήσει τον άλλον. Δεν μπορείτε να δουλεύεται και στο θεό και στο χρήμα.(Μαμωνά) Και στο Ματθαίο κεφ 6:22—23 μας λέγει τα ίδια όπως το εδάφιο και στο Λουκά
  Στην Επιστολή προς Γαλάτας 1:10 ότι στο δεύτερο μέρος του εδαφίου ο Απ. Παύλος λέει ότι: Ή μήπως ζητώ να αρέσω στους ανθρώπους; Όχι γιατί αν πράγματι ζητούσα να αρέσω στους ανθρώπους δεν θα ήμουν υπηρέτης του Χριστού.
Στην Επιστολή του Ιωάννου κεφ. 2 εδαφ. 15—16—17 .δεν μας λέγει εδώ να μην αγαπάμε τον κόσμο(δηλ τους ανθρώπους) αλλά όσα ελαττώματα έχει ο κόσμος που για τον Θεό είναι αμαρτωλές επιθυμίες. Και  στο τέλος του 17 λέγει ότι όποιος εκτελεί το θέλημα του Θεού θα ζήσει αιώνια.
   Και όλα αυτά για να διαλέξουμε το φως ή σκοτάδι θα πρέπει: ή το Χριστό που είναι φως ή το διάβολο που είναι σκοτάδι και εχθρός του Θεού. Αν διαλέξουμε τον Χριστό,  στην Επιστολή προς Κολοσσαείς στο Κεφ.1 εδάφια 21—23 λέει:
  Έτσι και μ’ εσάς. Άλλοτε ήσασταν αποξενωμένοι από το Θεό κι είχατε απέναντι  του εχθρικές διαθέσεις όπως τα πονηρά σας έργα. Αλλά ο Χριστός πεθαίνοντας ως άνθρωπος σας συμφιλίωσε με το θεό για να σας παρουσιάσει μπροστά του αγίους αψεγάδιαστους και καμιά κατηγορία εναντίον σας. Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση ότι θα μείνετε σταθεροί στην πίστη σας θεμελιωμένοι κι’ ακλόνητοι, και δεν θα απομακρυνθείτε από την ελπίδα του Ευαγγελίου που ακούσατε και που έχει κηρυχθεί
σ’ ολόκληρη την οικουμένη. Αυτό το Ευαγγέλιο υπηρετώ κι εγώ ο Παύλος.
  Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι άμα θα ασχοληθούν με τον Χριστό ότι δεν θα χαρούν τη ζωή που απλώνεται μπροστά τους. έχουν μεγάλο λάθος. Διότι ο θεός δεν θέλει να μας στερήσει τίποτα αλλά να τα απολαμβάνουμε μαζί του με γνήσιο τρόπο και όχι πονηρό ώστε να βγαίνει ευλογία από εκείνον που μας τα χαρίζει. Να έχουμε ειρήνη
Sultana.cha