_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ – Μεταφορά: Σπύρου Φίλου 14--ΘΕΜΑ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ…

ΦωτόΦωτό


ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ –
Μεταφορά: Σπύρου Φίλου
 14--ΘΕΜΑ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ…


Λέω: να ξαναπιάσουμε την εφεσίους από το δεύτερο κεφάλαιο που μας  λέει ότι: ήσασταν κι εσείς άλλοτε πνευματικά νεκροί εξ’ αιτίας των παραπτωμάτων και των αμαρτιών σας.(Εφεσίους 2:1-5)

  Εδώ ο απ. Παύλος μιλάει σε ανθρώπους καθημερινούς που δέχτηκαν τον Χριστό Σωτήρα τους μετανόησαν και ο Θεός κρατά την υπόσχεσή του που την δεχόμαστε δια πίστεως ότι δεν θυμάται πια τις αμαρτίες μας και ξεκινούμε μια ζωή καινούργια μαζί με τον Χριστό που λέγεται αναγέννηση. Δηλαδή μας ξαναγεννά δια Ιησού Χριστού και δεν θυμάται πια την παλιά ζωή μας.
 Στο ίδιο κεφάλαιο στο 5 εδάφιο λέει και ενώ ήμασταν πνευματικά νεκροί εξ’ αιτίας των παραπτωμάτων μας ξανάδωσε ζωή μαζί με τον Χριστό. 
  Από εμένα δεν χρειάζονται πολλά σχόλια. Εκείνο που έμαθα θέλω να το μεταδώσω. Ότι ο άνθρωπος αρκεί να θέλει τον Χριστό να πάρει μία Αγία Γραφή στο χέρι του να προσευχηθεί στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού χριστού και ο θεός που θέλει να σωθούν οι άνθρωποι θα τον φωτίσει. Εκ πείρας μιλώ ότι όλα μου τα χρόνια διάβαζα και μου ήταν και δυσνόητα διότι ήταν στη αρχαία ελληνική γλώσσα. Τώρα δόξα στον θεό υπάρχουν μεταγλωττισμένες Άγιες Γραφές και τις καταλαβαίνουμε πια.
 Αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι δεν το πιστεύουν ότι αν δεν πιστέψουν στον Χριστό είναι πεθαμένοι πνευματικά για τον Θεό. Μας αρέσει ή όχι αυτή είναι η αλήθεια.
ΕφεσίουςΚεφ.2: εδάφ.1-5
Ας δούμε το 1 εδάφιο που λέει ήσασταν κι εσείς πνευματικά νεκροί εξ αιτίας των παραπτωμάτων και των αμαρτιών σας.
  Στο Εφεσίους κεφ.4: εδαφ. 18.
Λέει: Το μυαλό τους είναι σκοτισμένο και έχουν αποξενωθεί από τη ζωή που δίνει ο Θεός γιατί έχουν άγνοια κι η καρδιά τους έχει πωρωθεί
Αν διαβάσετε και παρακάτω θα δείτε ότι αυτός είναι πραγματικά ο άνθρωπος.
Αλλά θέλω ένα, ένα τα εδάφια για να είμαι στο θέμα.
Συνεχίζουμε με το κεφ.2: εδαφ. 2
  Ζούσατε τότε σύμφωνα με τις απαιτήσεις αυτού εδώ του κόσμου υπακούοντας στον άρχοντα των πονηρών δυνάμεων που βρίσκονται ανάμεσα σε ουρανό και γη, στο σατανικό πνεύμα που εξουσιάζει όσους δεν υπακούν στο Θεό.
  Στο: Ευαγγέλιο του Ιωάννη κεφ.5: εδαφ. 24 ο ίδιος ο Κύριος μας λέει: Σας βεβαιώνω πως όποιος δέχεται τα λόγια μου και πιστεύει σ’ αυτόν που με έστειλε έχει κι όλας την αιώνια ζωή και δεν θα αντιμετωπίσει την τελική κρίση αλλά έχει κι’ όλας περάσει από το θάνατο στη ζωή.
  Στην Επιστολή Κολοσσαείς 2: εδαφ.13 λέει: Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί εξαιτίας των αμαρτιών και της ειδωλολατρίας σας, ο Θεός σας ζωοποίησε μαζί με τον Χριστό. Μας συγχώρησε όλα τα παραπτώματα.
Σήμερα μέχρι εδώ με την χάρη του Θεού. Βλέπουμε με λίγα λόγια πιστεύουμε στον Ιησού Χριστό που είναι Σωτήρας μας και μαζί Του έχουμε αιώνια ζωή.
Το άλλο είναι εφόσον πιστεύουμε υπακούμε στο θέλημα του Θεού και από σκλάβοι του εχθρού γινόμαστε κληρονόμοι και συγκληρονόμοι του Ιησού Χριστού. 
Κεντρική ιδέα:
Πίστης και υπακοή.
Σας αφήνω Ειρήνη Κυρίου
.
Sultana. Cha