_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ--34--45--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

34---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
   Ο Ιακώβ ευλόγησε τον Ιωσήφ τον επιφανέστερο από τους δώδεκα υιούς του.  Το όνομα του Ιακώβ μετατράπηκε σε Ισραήλ το οποίο σημαίνει Ισχύς του Θεού. Ο Ιωσήφ εφέρθει εις την Αίγυπτο όπου αφού δοκιμάσθηκε η ακεραιότης του δόθηκε
μεγάλη δύναμης και εξουσία. Ο Ιακώβ και ολόκληρος η οικογένεια του κατέβηκε στην Αίγυπτο εξ’ αιτίας της μεγάλης πείνας εις την γη τους. Ο Ιωσήφ χρησιμοποιήθηκε τότε  υπό του Θεού προς ευλογία των υιών Ισραήλ στη Αίγυπτο όπου αυτοί αυξήθηκαν καταπληκτικά. Μετά τον θάνατο του Ιωσήφ και με την πάροδο των ετών οι υιοί Ισραήλ καταπιέστηκαν κατά υπερβολή στην Αίγυπτο όπου έχασαν μεν τις ευλογίες με το να κατέβουν εκεί αλλά δεν έχασαν και την προς αυτούς διαθήκη του Θεού.
   όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου ο Μωϋσής ο οποίος είχε οδηγηθεί με την χάριν του Θεού να περάσει τεσσαράκοντα έτη προπαρασκευής εις την γη αυτή αναδείχθηκε υπό του Θεού ως  ο ελευθερωτής των υιών Ισραήλ εκ της Αιγύπτου.
   Ο Θεός οδήγησε αποφασιστικά τον Μωϋσή προς τον σκοπό αυτό και με την οδηγία του Θεού καθιέρωσε έτσι την εορτή του Πάσχα. Το αίμα του αρνίου ερραντίσθη επί της θύρας κάθε οικίας έτσι ώστε τα πρωτότοκα των οικογενειών των Ισραηλιτών να ελευθερωθούν από τον Άγγελο εξολοθρευτή που θα περνούσε από κάθε οικογένεια.  Έκτοτε εις την Ιουδαϊκή ιστορία το Πάσχα εορτάζεται κάθε έτος ως επίσημος εορτή αναμνήσεως.
   Με τη δύναμη του Θεού οι υιοί Ισραήλ βγήκαν από την Αίγυπτο. Η οικονομία της επαγγελίας τερματίστηκε όταν ο Ισραήλ αντάλλαξε την χάριν με τον Νόμο εις το όρος Σινά. Η οικονομία αυτή ως μέσον δοκιμασίας του λαού ήταν αποκλειστικά Ισραηλιτική. 
   Επί του διαγράμματος και κάτωθεν της οικονομίας σημειώνετε η εμφάνισης των διαφόρων μεγάλων κοσμοκρατοριών  της Βαβυλώνας της Αιγύπτου της Ασσυρίας της Ελλάδας και της Ρώμης. Το σημείο τούτο διαγράφει την σχέση των κοσμοκρατοριών τούτων αλλήλας( μία προς άλλης) ως προς τον εκλεκτόν λαός του  Θεού τους Ιουδαίους.  Αυτού του έθνους του οποίου η γραμμή της προόδου βρίσκεται επί κεφαλής του διαγράμματος καθ΄ ορισμένο χρονικό διάστημα είναι το κυρίαρχο έθνος κατά το διάστημα τούτο και η κυριαρχία του ασκείτο επί του Λαού Ισραήλ. Όταν ο ισραηλιτικός λαός ήταν στην Αίγυπτο κυριαρχείτο υπ’ αυτής. Όταν η Βαβυλών ασκούσε την κοσμοκρατορία της ο λαός του Ιούδα φέρθηκε αιχμάλωτος εκεί. Και η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ήταν κυρίαρχος  καθ’ ον χρόνων έζησε ο Χριστός επί της γης.
   Δια να εννοήσει κανείς την εξέλιξη των εθνών πρέπει να αναγνώσει την Αγία Γραφή προσεκτικά. Η Γραφή είναι το μόνο βιβλίο που μας φέρει εις ορθά συμπεράσματα επί του όλου ζητήματος.
  Η διαθήκη του Θεού προς τον Αβραάμ τον Ισαάκ και τον Ιακώβ συνεχίζεται ως μία αιώνιος διαθήκη.
                «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

34---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ
                            Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

  «Και κατέβη ο Κύριος επί του όρος Σινά εις την κορυφήν του όρους και εκάλεσε Κύριος τον Μωϋσήν επί της κορυφής του όρους και ανέβει ο Μωϋσής».(Έξοδος ιθ:20).

 Η Πέμπτη οικονομία είναι η περίοδος του Νόμου. Η περίοδος αυτή είναι η αναγκαία διέξοδος έπειτα από την αποτυχία των προηγούμενων οικονομιών κατά των οποίων επέτρεψε ο Θεός όπως να αυτό-κυβερνούνται οι άνθρωποι.
    Κατά την οικονομία του Νόμου αποφάσισε ο Θεός να κυβερνά ο ίδιος τον εκλεκτό λαό Του δια των αντιπροσώπων Του.
    Ο Νόμος δόθηκε στον Μωϋσή εκ μέρους του Θεού επί του όρους Σινά.
    Ήταν ένας Νόμος ηθικός κοινωνικός και λειτουργικός και περιελάμβανε ένα ορατό σχέδιο και τρόπον λατρείας.
Η δια του Μωϋσέως διαθήκη αποτελείτο από τρία μέρη. Τις εντολές οι οποίες περιείχαν το άγιο θέλημα του θεού και ήταν διακονία καταδίκης και θανάτου δια των άνθρωπο.
(Έξοδος κ:1—26).
    Οι διατάξεις οι οποίες ασχολούνταν με την κοινωνική ζωή του Ισραήλ και καθόριζαν τις σχέσεις μεταξύ κυρίων και δούλων τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και τιμωρούσαν τα αδικήματα εναντίον άλλων ή τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εν γένει
(Έξοδος κα:1—23). Τέλος το τελετουργικό μέρος του Νόμου ρύθμιζε την θρησκευτική ζωή του λαού. Είς το πρόσωπο του Αρχιερέως ο Ισραηλίτης είχε ένα αντιπρόσωπο του προς τον Θεό και δια των θυσιών αποκτούσε ένα προσωρινό «κάλυμμα» δια της αμαρτίας του εν αναμονή του Σταυρού (Έξοδος κδ:12—31 και Εβραίους ε:1—3και Ρωμαίουςγ:25—26).
   Ο νόμος δόθηκε σε τρία διαδοχικά τμήματα.  Το πρώτο τμήμα δόθηκε προφορικώς ως αναφέρεται εις την (έξοδο κ:1—17). Ο προφορικός Νόμος δεν προέβλεπε ιερατείο ούτε θυσία σε περίπτωση πτώσεως. Δι ’ αυτού (του προφορικού) είχαν δοθεί γενικές οδηγίες δια την κατάκτηση της γης Χαναάν. Το δεύτερον τμήμα του Νόμου δόθηκε εις τον Μωϋσή όταν προσκλήθηκε επί του όρους Σινά για να λάβει τις λίθινες πλάκες. Εκεί έλαβε οδηγίες σε σχέση με την σκηνή του μαρτυρίου την ιεροσύνη και τις θυσίες(Έξοδος κε:31).
   Ενώ βρίσκονταν ακόμα στο όρος ο λαός που οδηγείτο από τον Ααρών παραβήκε την πρώτη εκ των δέκα εντολών και ο Μωϋσής κατερχόμενος από του όρους συνέτριψε τις λίθινες πλάκες του Νόμου.  
   Το τρίτο τμήμα του Νόμου δόθηκε στον Μωϋσή όταν κλήθηκε εκ νέου εις το όρος όπου του παραδόθηκαν νέες πλάκες του Νόμου.
35---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
    Επί του διαγράμματος και εις την θέση της οικονομίας του Νόμου απεικονίζονται οι πλάκες η σκηνή του Μαρτυρίου ο Νόμος η εικών του Ναβουχοδονόσωρ ως ερμηνεύτηκε υπό του Δανιήλ κατά Θείαν αποκάλυψη ο Αστήρ που σημαίνει την εκ παρθένου γέννηση του Χριστού η περίοδος της ζωής του Χριστού. Εις την γραμμή που απεικονίζει την ιστορία του Ισραήλ σημειούται η έξοδος από την Αίγυπτο η διαίρεσης του βασιλείου η διασπορά των δέκα φυλών του Ισραήλ η αιχμαλωσία στην Βαβυλώνα και η επάνοδος των δύο φυλών του Ιούδα εις την Παλαιστίνη.
   Η οικονομία του Νόμου ονομάζεται και οικονομία των Προφητών. Ήταν η περίοδος κατά την οποία οι προφήται προφήτευσαν περί των ερχομένων γεγονότων. Τετρακόσια χρόνια διέρρευσαν μεταξύ της εποχής που η φωνή των προφητών της περιόδου αυτής σίγησε και της εποχής κατά την οποία ακούστηκε η φωνή του Ιωάννου του βαπτιστού  ο οποίος ηγέρθη περί το τέλος της περιόδου και εβόησε εις την έρημο «Ετοιμάσατε την οδόν του Κυρίου».
   Τερματιζόμενης της περιόδου αυτής ήλθε ο Μεσσίας Χριστός  όχι για να καταλύσει τον νόμο αλλά να τον εκπληρώσει δια της προσκλήσεως των ανθρώπων εις το να υπηρετήσουν τον Ζώντα Θεό.
   Κατά το τέλος της περιόδου αυτής οι Ιουδαίοι ιερείς και άρχοντες του Λαού είχαν τόσο πολύ απορροφηθή από το γράμμα του νόμου και τις τυπικές ιεροτελεστίες ώστε αγνόησαν τις προφητείες που αφορούσαν τον αναμενόμενο λυτρωτή. Και έτσι απέρριψαν αυτόν τον νόμιμο Βασιλέα των. Ο Θεός δοκίμασε τον εκλεκτό Του λαό καθ’ όλην την περίοδο. Η  οικονομία του Νόμου εξετείνετο από της εξόδου προς το όρος Σινά μέχρι του Σταυρού του Γολγοθά και την οικονομία της Χάριτος ή αλλιώς η οικονομία της εκκλησίας.
                 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

36---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
\ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΔΕΚΑΤΟ

                  Ο ΙΟΥΔΑΊΚΟΣ  ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

  «Την ημέραν εκείνην έκαμε διαθήκην ο Κύριος προς τον Άβραμ λέγων. Εις το σπέρμα σου έδωσα την γην ταύτην από του ποταμού της Αιγύπτου έως του ποταμού του μεγάλου Ευφράτου».(Γένεσης ιε:18).

  Προ της κλήσεως του Άβραμ δεν υπήρχε διάκρισης Ιουδαίων και Εθνικών. Ο εκλεκτός λαός του Θεού του οποίου ο Άβραμ εκλήθη να ηγηθεί δια να είναι νέον έθνος ονομάσθηκε αρχικώς με το όνομα Εβραίοι. Ως Ιουδαίοι ονομάστηκαν μετά την εμφάνιση του Ιούδα. οι λαοί όλων των άλλων εθνών ήσαν γνωστοί υπό ονομασία Έθνη. Έτσι κατά την εποχή εκείνη υπήρχαν επί της γης και υπήρξαν από της διαιρέσεως των εθνών και εξής δύο χωριστές διακρίσεις ανθρώπων οι Ιουδαίοι και τα Έθνη.
   Η Π.Δ. ασχολείται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου με την εξέλιξη του Ιουδαϊκού λαού και με την σχέση αυτού προς τα έθνη αφ’ ενός
και προς τον Θεό αφ’ ετέρου. Εκτός αυτών δόθηκε υπόσχεσης παρά του Χριστού ότι θα υφίστατο και μία άλλη τάξης ανθρώπων γνωστή υπό  το όνομα Εκκλησία και αποτελούμενη εξ’ Ιουδαίων και Εθνικών (Ματθαίος ις:18).
  Οι Χριστιανοί είναι οι αποτελούντες μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού δια της πίστεως εις τον Θεό και εις τον Υιό Του τον Ιησού Χριστό.
  Οι Χριστιανοί ανεγεννήθησαν και μετέβησαν εκ του θανάτου εις την ζωή.
   Τόσο οι Ιουδαίοι όσο και οι Εθνικοί πιστοί έχουν βαπτιστεί σε ένα Πνεύμα ως Χριστιανοί δια να μετέχουν του σώματος του Χριστού το οποίο ονομάζεται Εκκλησία του Ιησού Χριστού
(Α΄ Κορινθίους ιβ: 13 και εν συγκρίσει προς τις
Πράξεις β:1—3,41—47 και Εφεσίους α: 22—23). Εις την Χριστιανική  Εκκλησία η διάκρισης σε Ιουδαίους και Εθνικούς δεν υφίσταται. Έτσι τώρα έχουμε τρεις τάξεις ανθρώπων του Ιουδαίους τα Έθνη και την Εκκλησία (Εφεσίους β:14—18).
  Επί του διαγράμματος παρουσιάζεται ο Ιουδαϊκός λαός διατηρούμενος εν μέσω όλων των άλλων εθνών. Η Ιουδαϊκή φυλή υφίσταται από 4.000 περίπου ετών. Κατά  την μακράν αυτή περίοδο είχαν πολλές εκδηλώσεις της Παρουσίας του Θεού. κανένα άλλο έθνος δεν γέννησε τόσο μεγάλους άνδρες όπως τον Μωϋσή τον Ιωσήφ τον Ηλία τον Ελισσαιέ τον Δαβίδ τον Ησαϊα τον Ιερεμία τον Ιεζεκιήλ τον Δανιήλ τον Παύλο και πολλούς άλλους.

37---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
   Η Ιουδαϊκή φυλή ανεδείχθη υπό του Θεού δια να διδάξει την αλήθεια ότι υπάρχει μόνον Ένας Θεός να γράψει και να διαφυλάξει τας Αγίας Γραφάς.(Ρωμαίους γ:1—2) να φέρει εις τον κόσμο Σωτήρα όστις είναι ο Ιησούς Χριστός και να δείξει εις τον κόσμο την σωτηρία από της ηθικής καταπτώσεως.
  Επί του διαγράμματος  η διαθήκη του Θεού προς τον Άβραμ.
  Οι απόγονοι του Άβραμ σημειούνται δια της κεντρικής γραμμής επί του διαγράμματος. Οι Ισραηλίτες βγαίνοντας από την Αίγυπτο περι-πλανηθήκανε μέσα στην έρημο και τότε ο Θεός 

Έδωκε διαθήκη δια του Μωϋσέως την λεγόμενη Μωσαϊκή Διαθήκη. Έτσι δια του Μωϋσέως δόθηκε ο Νόμος προς τον Λαό και κατασκευάστηκε η σκηνή του Μαρτυρίου. Έπειτα από 40 ετών περιπλάνηση στην έρημο εισήλθαν εις την γη της Επαγγελίας και οικοδόμησανa τον Ναό. Στην αρχή κυβερνούνταν από τους Κριτές και έπειτα από Βασιλείς επί των οποίων διαιρέθηκαν σε δύο βασίλεια.
   Εις τον βασιλέα Δαβίδ έδωκε ο Θεός την υπόσχεση ότι ο θρόνος του ουδέποτε θα κατέλυε λέγων: « θέλει στερεωθεί ο οίκος σου και η βασιλεία σου έμπροσθεν σου έως αιώνος ο θρόνος σου θέλει είσθαι στερεωμένος εις τον αιώνα» (Β΄ Σαμουήλ ζ: 16).
  Όπως φαίνεται εις το διάγραμμα αι δέκα φυλαί του βασιλείου του Ισραήλ φέρθηκαν αιχμάλωτοι Εις την Ασσυρία το 721 π.χ. και έγιναν ένας περιπλανώμενος λαός. Οι δύο άλλες φυλές του Ιούδα και του Βενιαμίν φέρθηκαν αργότερα αιχμάλωτοι και αυτοί στην Βαβυλώνα από τον Ναβουχοδονόσωρ ο οποίος κατέστρεψε τον Ιουδαϊκό Ναό.
   Ο Δανιήλ ένας από τους αιχμαλώτους της Βαβυλώνας αναδείχτηκε εκεί ως προφήτης του Θεού και ερμήνευσε το όνειρο της εικόνας του Ναβουχοδονόσωρ ως επίσης ερμήνευσε και την επί του τοίχου γινομένη άνευ χειρός γραφή κατά του Βαλτάσαρ ακόμη δε και τις δικές του οράσεις.
   Η φυλή του Ιούδα μετά την αιχμαλωσία στην Βαβυλώνα επί 70 χρόνια επανήλθε στην Παλαιστίνη και ανοικοδόμησε τον Ναό και την Ιερουσαλήμ εν μέσω συνεχών ανωμαλιών. Κατά  το έτος 63 π.χ. οι Ιουδαίοι υποδουλώθηκαν στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία η οποία κυβερνούσε την Παλαιστίνη και κατά τον χρόνο της γεννήσεως του Χριστού.
  Οι Ιουδαίοι απέρριψαν τον Ιησού Χριστό τον Μεσσία και τον Σταύρωσαν. Το γεγονός αυτό υπήρξε η αιτία της διασποράς αυτών εις τα Έθνη χωρίς να έχουν πλέον πατρίδα και τούτο συνέβη όταν ο Τίτος κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ κατά το 70 μ.Χ. και διασκόρπισε τις δύο φυλές του Ιούδα.

38---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

  Έκτοτε ο Ισραήλ κατέχεται από τύφλωση και θα την διατηρήσει «έως ου εισέλθει το πλήρωμα των Εθνών».
 
Πολλές προφητείες αναφέρονται στα βιβλία των προφητών εν
σχέση με την επιστροφή των Ιουδαίων εις την Παλαιστίνη. Οι φυλές του Ισραήλ και του Ιούδα θα επιστρέψουν εκεί στην αρχαία πατρίδα τους όπως σημειώνεται εις το διάγραμμα. Το γεγονός αυτό αναφέρεται εις την προφητική όραση των «ξηρών οστών» Του (Ιεζεκιήλ ΄ζ:11) και εις την όραση των δύο ράβδων οι οποίες ενώθηκαν προεικονίζοντας έτσι την ένωση ολόκληρου του οίκου του Ισραήλ. Οι Ιουδαίοι θα επανέλθουν εις την Παλαιστίνη εν απιστία και εκεί θα επιστρέψουν αργότερα εις τον Θεό.»Και θέλω δώσει εις εσάς καρδίαν νέαν και πνεύμα νέον θέλω εμβάλλει εν υμίν και αποσπάσας την λιθίνην καρδίαν από της σαρκός σας θέλω δώσει εις εσάς καρδίαν σαρκίνην. Και θέλω εμβάλλει εν υμίν το Πνεύμα μου  και σας κάμει να περιπατείτε εν τοις διατάγμασι μου και να φυλάττετε τας κρίσεις μου και να εκτελείτε αυτάς. Και θέλετε κατοικήσει εν τη γη την οποία έδωκα εις τους πατέρας σας και θέλετε είσθαι  λαός μου και εγώ θέλω είσθαι Θεός σας»(Ιεζεκιήλ λς:26—28).
   Ο Θεός έδωσε εις τον Ισραήλ δια του Μωϋσέως την Διαθήκη περί της Παλαιστίνης ως αναφέρεται στο (Δευτερονόμιο λ: 1—10) και η διαθήκη αυτή θα εκτελεστή μετά την επάνοδο του λαού
Τούτου εις την Παλαιστίνη και την επιστροφή τους στον Θεό.
  Τα αντικείμενα της Διαθήκης αυτής θα είναι η αποδοχή του τετελεσμένου έργου του Χριστού εκ μέρους του Ισραήλ και η μέλλουσα αποκατάστασης αυτού.
   Προ της επιστροφής των Ιουδαίων προς τον Θεό και ενώ θα βρίσκονται εις την Παλαιστίνη θα υποστούν την κρίσιν της Μεγάλης Θλίψεως. Ο Θεός θα αποβάλει τους αποστάτες εκ μέσου του λαού και οι παραβάτες του Νόμου του Θεού δεν θα εισέλθουν εις την γην( Ιεζεκιήλ κ:34—38). Η κρίσης αυτή ονομάζεται εις την Γραφή «ο καιρός της στενοχωρίας του Ιακώβ».
Όταν ο αντίχριστος θα στήσει την εικόνα του Θηρίου οι Ιουδαίοι φεύγοντας από τον διωγμό θα καταφύγουν στις χώρες της Ερήμου πέραν του Ιορδάνου τον Εδώμ τον Μωάβ και τον Αμών
(Αποκάλυψης ιγ: 14—15).
  Τελικώς οι Ιουδαίοι θα αποβλέψουν εις τον Χριστό τον οποίο εξεκέντησαν θα Τον αποδεχτούν ως Μεσσία τους και το Ιουδαϊκό έθνος θα αναζήσει και πάλι.
   Κατά την Βασιλεία του Χριστού οι Ιουδαίοι θα νέμονται (απολαμβάνουν)  την χώρα τους θα ανοικοδομήσουν τον Ναό και θα επαναληφθούν οι θυσίες. Τότε τα Έθνη—Πρόβατα της γης θέλουσι ευλογηθεί δια του Ισραήλ και πολλοί θα λέγουν προς τους Ιουδαίους «Θέλομεν υπάγει με σας διότι ηκούσαμεν ότι ο Θεός είναι μες σας(Ζαχαρίας η:20—23). Εξ’ αντιθέτου ο Χριστός θα πει προς τα έθνη –Ερίφια «Υπάγετε απ’ εμού οι κατηραμένοι εις το πυρ το αιώνιο» (Ματθαίος κε:41)
   Ο Χριστός θα είναι τότε Βασιλεύς επί της γης κυβερνών από του Θρόνου του πατρός Αυτού Δαβίδ και η Εκκλησία Του θα βασιλεύσει μετ’ αυτού.
   Κατά την περίοδο αυτή ο Σατανάς θα έχει ριφθεί εις την άβυσσο ώστε να μη πλανά τα Έθνη και τα στρατεύματα αυτού θα καταναλωθούν υπό του πυρός το οποίο θα πέσει επάνω τους απ’ τον Ουρανό. «Και είδον άγγελον…και επίασε τον δράκοντα τον όφι τον αρχαίο όστις είναι διάβολος και Σατανάς και έδεσεν αυτόν χίλια έτη. Και έρριψεν αυτόν εις την άβυσσον και έκλεισεν αυτόν και εσφράγισεν επάνω αυτού δια να μη πλανήσει τα έθνη πλέον εωσού πληρωθώσι τα χίλια έτη»(Αποκάλυψης κ:1—3).
   Ότε νέα τάξης θα προκύψει εκ της δοκιμασίας δια του πυρός και θα εγκατασταθούν νέοι  ουρανοί και νέα γη επί της οποίας θα εκτελείται το θέλημα του Θεού.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
 39---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

  Οι Ιουδαίοι αγαπούν την Παλαιστίνη την γη της Επαγγελίας. Από το 70 μ.Χ. που καταστράφηκε η Ιερουσαλήμ η χώρα αυτή είναι εγκαταλελειμμένη και η ερημωμένη. Τώρα άρχισε να αναθάλλει(ξανανθίζει) και πρόκειται «Να ανθίσει ως ρόδο».
   Η Παλαιστίνη είναι η καρδιά και το κέντρο του κόσμου και αποτελεί ένα συνεκτικό(κατάλληλο) κόμβον μεταξύ τριών μεγάλων ηπείρων. Κατέχει μία στρατηγική γεωγραφική θέση επί της γης και είναι μήλον της Έριδος μεταξύ των εθνών. Προ του πρώτου Παγκοσμίου πολέμου η Παλαιστίνη κατείχετο υπό των Τούρκων επί πολλά χρόνια. Κατά το 1917 η Ιερουσαλήμ καταλήφθηκε υπό του στρατηγού Άλεμπυ ο οποίος εκ της μελέτης της Αγίας Γραφής γνώριζε την σημασία της εκπορθήσεως της πόλεως. Προτού μπει μέσα εις την Ιερουσαλήμ ο Στρατηγός κατέβηκε από το άλογο του απεκαλύφθει(ξεσκέπασε το κεφάλι του –αποκαλύπτομαι –θεωρώ κάποιον κατά πολύ ανώτερο μου)—απεκαλύφθει και μπήκε στην πόλη ασκεπής. Κανείς πυροβολισμός δεν ερρίφθει διότι οι Τούρκοι δεν τόλμησαν να πυροβολήσουν κατά του στρατηγού του οποίου το όνομα έμοιαζε με την λέξιν Αλλάχ που σημαίνει εις την γλώσσα τους «Θεός».
   Η χώρα γύρω από την Ιερουσαλήμ είναι τόσο πλούσια ώστε είναι δυνατόν να γίνουν στο έδαφος της μέχρι πέντε θερισμοί σε ένα χρόνο. Έτσι η γεωργία αναπτύσσεται εις την Παλαιστίνη πολύ γρήγορα. Μετά την κατάληψη της Ιερουσαλήμ έγιναν έρευνες για την εξακρίβωση της συνθέσεως των υδάτων της Νεκράς Θάλασσας. Εξακριβώθηκε λοιπόν ότι τα ύδατα αυτά είναι πλούσια σε αξιόλογα και χρήσιμα χημικά στοιχεία τα οποία είναι δυνατόν να εξαχθούν εκ των υδάτων δια της εξατμίσεως. Εξακριβώθηκε επίσης ότι ο Θεός προέβλεψε ώστε οι όχθες της Νεκράς θάλασσας να είναι εξ’ αργίλου και να είναι δυνατόν να κατασκευαστούν μεγάλες δεξαμενές σε διάφορα επίπεδα. Οι   δεξαμενές αυτές συνέχονται (επικοινωνούν) μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο ώστε όταν αντλείται το νερό εις την πρώτη εξ αυτών και δια της μεγάλης θερμότητας του ήλιου γίνεται εξάτμισης αυτού(νερού) τότε τα βαρύτερα στοιχεία που προέρχονται στο νερό να παραμείνουν στον πυθμένα της δεξαμενής το δε υπόλοιπο νερό μπορεί να διοχετευθεί εις την αμέσως κατώτερη αργιλώδη δεξαμενή όπου επακολουθεί η ίδια διαδικασία δια τα ελαφρότερα στερεά στοιχεία χάρις εις την συνεχή εξάτμιση του ύδατος μέσα σε αυτές τις δεξαμενές.
   Επί αιώνες αυτά τα πολύτιμα στοιχεία παρασύρονται από την περιοχή από τις βροχές και των ρυάκων αποτίθενται μέσα στην Νεκρά Θάλασσα.
   Υπολογίζονται ότι μέσα σ’ αυτήν υπάρχουν χημικές ουσίες
όπως το χλώριο το βρώμιο η ποτάσα το κάλιο και άλλης αξίας  1200 μέχρι 1300 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Υπολογίζεται επίσης ότι υπάρχουν εκεί ποσότητες βρωμίου 260 εκατομμυρίων δολαρίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ιατρικούς σκοπούς και έχει ήδη εξαχθεί ποτάσα αξίας 70 δισεκατομμυρίων
Δολαρίων. Ολόκληρα πλοία έχουν φορτωθεί με ποτάσα από την νεκρά Θάλασσα η οποία μεταφέρθηκε στην Αμερική.
   Ο Θεός προέβλεψε ώστε να υπάρχουν εκεί αυτά τα χημικά στοιχεία προς χρήσιν σε ώρα ανάγκης και προς εκπλήρωση των σχεδίων Του στο μέλλον. Η Χάϊφα ο μεγάλος λιμένας επί της Μεσογείου έχει ανακαινισθεί. Εκεί φορτώνονται συνεχώς πλοία δια να μεταφέρουν πετρέλαια σε άλλες χώρες. Δια την μεταφορά του πετρελαίου από την Βαγδάτη στην Χάϊφα κατασκευάσθηκε ένας αγωγός 600 μιλίων. Εις την Παλαιστίνη παρήχθησαν και φορτώθηκαν εκ του λιμένος της Χάϊφας μέσα σε ένα έτος 60.000 τόνοι ποτάσας.
_______________________________________ 
40--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
   Η μοναδική πηγή της μεγάλης Βρετανίας με ποτάσα και βρώμιο είναι η Νεκρά Θάλασσα. Έχουν καταστρωθεί σχέδια έγερση εις την Παλαιστίνη 125 νέων εργοστασίων προς παραγωγή χημικών προϊόντων και υφασμάτων. Η καλλιέργεια της ελιάς έχει αυξηθεί κατά το έν τρίτον μέσα σε δύο έτη. Η κτηνοτροφία και η γεωργία αναπτύσσονται τώρα σε μεγαλύτερη κλίμακα. Στο Ιορδάνη ποταμό έχει αναγερθεί ένα φράγμα δια την παραγωγή ηλεκτρικής δυνάμεως προς χρήση της βιομηχανίας και προς φωτισμό. Το έργο αυτό δύναται να συγκριθεί επιτυχώς με εκείνα των καταρρακτών του Νιαγάρα.  Έχουν επίσης συγχρονισμένες πόλεις όπως το Τέλ –Αβίβ με συ σύγχρονες τράπεζες και ξενοδοχεία. Η Τέλ—Αβίβ έχει πληθυσμό 100.000 ανθρώπων οι τοποθεσίες δε επί των οποίων έχουν κτισθεί αυτές οι πόλεις ήταν έρημοι και άγονοι πριν λίγα ακόμα χρόνια. Εξ’ άλλου επί του όρους σκοπός έχει αναγερθεί ένα Ιουδαϊκό Πανεπιστήμιο.
  Έπειτα από όλα αυτά δεν είναι παράδοξο ότι αυτή η γη της Επαγγελίας που περικλείει τόσο πλούτο και χρήσιμα ορυκτά αποτελεί το μήλο της έριδος μεταξύ πολλών εθνών.
   Εις τις πεδιάδες Ιεζραέλ έχουν διεξαχθεί πολλές μάχες για την κατοχή της χώρα αυτής και πρόκειται να λάβει χώραν εκεί μία άλλη μεγάλη μάχη η μάχη του Αρμαγεδδών. Τότε ο Ιησούς Χριστός θα θέσει τέρμα εις τους πολέμους διότι θα κατέλθει να κρίνει τα έθνη και να εγκαταστήσει την βασιλεία Του επί της γης. Ειρήνη και αφθονία των πάντων χαρακτηρίζουν την βασιλεία αυτή και τα έθνη—Πρόβατα θα ευημερήσουν και θα ευλογηθούν
   Οι Ιουδαίοι  είναι το βαρόμετρο του μέλλοντος. Ήδη βρίσκονται εις την Παλαιστίνη 425.000 Ιουδαίοι. Το Ιουδαϊκό περίπτερο εις την Παγκόσμιο έκθεση της Νέας Υόρκης είχε μεγάλη σπουδαιότητα διότι παρουσίασε την παραγωγή και τα σχέδια αναπτύξεως της Παλαιστίνης. Πολλοί Ιουδαίοι της Αμερικής αγοράζουν γη και μετέχουν σε βιομηχανίες της Παλαιστίνης. Πράγματι η συκή εκβλαστάνει.
  Πολλοί μεταξύ των Ιουδαίων έχουν ήδη εις τον Χριστό και έχουν αποδεχθεί Αυτόν ως Μεσσία τους. μεγάλο έργο έχει γίνει στην Αμερική μεταξύ των Ιουδαίων των οποίων τα μάτια άνοιξαν προς το φως.    Τώρα ενθυμούνται εκείνα που είπε ο Χριστός όταν ήταν επάνω στη γη. «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή». Το συμπέρασμα όλων αυτών είναι ότι ο οίκος Ιακώβ θα απολαύσει πράγματι την κληρονομιά του.
   Ας προσέξουμε τώρα από κοντά τους όρους υπό τους οποίους οι Ιουδαίοι θα εισέλθουν εις την γη της Επαγγελίας ως διαγράφονται εις τη Διαθήκη του Θεού περί της Παλαιστίνης.
   Οι Ιουδαίοι ουδέποτε μέχρι σήμερα κατέκτησαν την γη της Παλαιστίνης σύμφωνα προς αιώνιον διαθήκην προς τον Αβραάμ ούτε είχαν ποτέ υπό την κατοχή τους ολόκληρη τη χώρα. (Δευτερονόμιο κθ: και λ: ). Εν τούτοις η διαθήκη αυτή θα εκπληρωθεί. Η σχετική με την Παλαιστίνη διαθήκη περιλαμβάνει επτά θέματα.
  1/. Την διασπορά λόγω παρακοής.(Δευτερονόμιο λ:1)
  2/. Την μέλλουσα επιστροφή του Ισραήλ προς τον Θεό  ενώ θα
        βρίσκονται στην διασπορά.(Δευτ. λ.2)
  3/. Την επιστροφή του Κυρίου (Δευτ. λ3)
  4/. Την αποκατάσταση στην γη τους(Εδάφ.5).
  5/. Την επιστροφή του Ισραήλ εν τω συνόλω του ως Έθνος
        (εδάφ..6).
  6/. Την κρίση κατά των εχθρών αυτού(εδάφιο 7).
  7/. Την εθνική ευημερία του Ισραήλ (εδάφιο 9).
“”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
41--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ  ΔΩΔΕΚΑΤΟ

 ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΑΙ ΚΑΙ ΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΙ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

  «Και έχομεν βεβαιότερον  τον προφητικόν λόγον εις τον οποίον κάμνετε καλά να προσέχητε ως εις λύχνον φέγγοντα εν σκοτεινώ τόπω εωσού έλθη η αυγή της ημέρας και ο φωσφόρος ανατείλη εν ταις καρδίαις υμών τούτο πρώτον εξεύροντες ότι ουδεμία προφητεία της Γραφής γίνεται εξ’ ιδίας του προφητεύοντος διασαφήσεως. Διότι δεν ήλθε ποτέ προφητεία  εκ θελήματος ανθρώπου αλλ’ υπό του Πνεύματος του Αγίου κινούμενοι ελάλησαν οι άγιοι άνθρωποι του Θεού».(Β΄ Πέτρου α:19—21).
 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

  Εις τους πιστούς που ζουν σήμερα αρμόζει να εξετάζουν τα συμβαίνοντα εις τον κόσμο υπό το φως των προφητειών της Βίβλου και να διαβλέπουν εξ’ αυτών τας μέλλουσας εξελίξεις.  
Έπειτα από την γνώσι της σωτηρίας θα έπρεπε να ακολουθεί η γνώσης του προφητικού σχεδίου του Θεού περί των χρόνων εις τους οποίους ζούμε. Προφήτης λέγεται εκείνος ο οποίος εκφέρει αγγελία που αποκαλύφθηκε σε αυτόν από του Θεού είτε περί καθηκόντων πρακτικής ζωής είτε περί γεγονότων του μέλλοντος. Εις την εκδοθείσαν υπό του Σκόφηλδ Αγία Γραφή αναφέρεται ένας κατάλογος πολλών προφητειών της Βίβλου οι οποίες εκπληρώθηκαν.
  Η περίοδος των προφητών καλύπτει ένα χρονικό διάστημα 500 περίπου ετών. Οι προφήται της περιόδου αυτής είναι οι εξής:
  1/. Προφήται προ της αιχμαλωσίας: Αβδιού (887π.χ.) Ιωνάς (862 π.χ.) Ιωήλ (800 π.χ.) Αμώς (787 π.χ.) Ωσηέ (785π.χ.) Ησαϊας (760—698 π.χ.) Μιχαίας (750—710 π.χ.)

Ναούμ (713 π.χ.) Σοφονίας (630 π.χ.) Ιερεμίας (629—588 π.χ.) Αββακούμ (626 π.χ.) 
  2/. Προφήται της αιχμαλωσίας: Δανιήλ (607—534 ) Ιεζεκιήλ
(565—574 π.χ.)
  3/. Προφήται μετά την αιχμαλωσία: Αγγαίος (520 π.χ.) Ζαχαρίας (520—518 π.χ.).
   Δια την εξακρίβωση της σημασίας εκάστου κατ’ ιδίαν μέρους της Αγίας Γραφής πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν ο κεντρικός σκοπός των προφητειών (Β΄ Πέτρου α:20). Τα βασικά κεφάλαια που μας οδηγούν να μελετούμε τις προφητείες σαν ένα σύνολο είναι τα: (Δευτερονόμιο 28—29—και 30 εκ των Ψαλμών 2ος  και του Δανιήλ τα 2και 7)
  Η κλεις (το κλειδί) η οποία αποσφραγίζει την σημασία των προφητειών πρόρρησης=(που ειπώθηκε προηγουμένως ή παλιότερα) περί των δύο ελεύσεων του Μεσσία κατά την πρώτη δια να πάθει εν ταπεινώσει (σε ταπείνωση) και κατά την δεύτερη δια να βασιλεύσει εν δόξη (σε δόξα).                                   
   Ο διάβολος μισεί τους προφήτες διότι δεν θέλει να μάθει ο κόσμος ότι αυτός και τα έργα του πρόκειται να καταστραφούν υπό του Χριστού. Μισεί την Γραφή μισεί τους Χριστιανούς και μισεί επίσης τον Χριστό. Το γεγονός ότι εξ όλων των προφητειών της Βίβλου ουδεμία έμεινε ανεκπλήρωτος εν τω καιρώ της αποτελεί σαφή απόδειξη περί της αληθείας της Αγίας Γραφής.
  Κάθε χριστιανός δικαιούται να πιστεύει ότι όλες αφορούν το παρόν και το μέλλον προφητείες θα εκπληρωθούν με τον ίδιο τρόπο όταν έρθει η ώρα τους διότι η Γραφή είναι Λόγος Αλήθειας.
   Ο Δανιήλ ο προφήτης του Θεού κατά την αιχμαλωσία της Βαβυλώνας λέγει: «Και εγώ άκουσα αλλά δεν εννόησα τότε είπον Κύριε μου ποίον το τέλος τούτων; Και είπε ύπαγε Δανιήλ διότι είναι κεκλεισμένοι και εφραγισμένοι έως του εσχάτου καιρού»
(Δανιήλ ιβ:8—9).
   Είναι βέβαιον ότι ζούμε στις έσχατες ημέρες διότι το Άγιο Πνεύμα ανοίγει τους οφθαλμούς των Χριστιανών δια να ιδούν την σημασία των προφητειών. Υπάρχουν χιλιάδες Χριστιανοί οι οποίοι δεν εκπλήττονται από την όλην στροφή την φοβερή των γεγονότων
Αντί να κλονίζεται η πίστη τους βλέπουν  ότι προφητείες της Γραφής εκπληρώνονται προ των οφθαλμών τους.
    Οι πιστοί αυτοί ενδιαφέρονται έτσι περισσότερο στην μελέτη του Λόγου του Θεού και είναι δραστηριότεροι εις το έργο τους διότι αυξάνει η ελπίδα τους καθόσον βλέπουν την ημέρα προσεγγίζουσαν και «προσμένουν την μακαρία ελπίδα και επιφάνεια της δόξης του Μεγάλου Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού» (Τίτος β:13). Η θεραπεία δια το παγκόσμιο χάος της σήμερον βρίσκεται εις την προσωπική επάνοδο του Ιησού Χριστού.
42--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
   Ο κόσμος και η κοσμική Εκκλησία που δεν ακολουθούν τον Θεό δεν μπορούσαν να εννοήσουν τα παράδοξα γεγονότα περί των οποίων διαβάζουν στις εφημερίδες και τα περιοδικά και ακούν στο ραδιόφωνα και στους δρόμους. Είναι τόσο πολυάσχολοι ώστε δεν βρίσκουν τον χρόνο να διαβάζουν τον προφητικό λόγο του Θεού στις Γραφές. Οι συνετοί όμως εννοούν τον και διδάσκουν σύμφωνα προς αυτόν.
  Οι προφητείες βρίσκουν τον τρόπο  να μεταφέρονται στην ιστορία χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο τυφλός κόσμος. Αλλά γι’ αυτούς που ερευνούν την Γραφή παρέχεται αιφνίδιο φως και κατανόησης επί ορισμένων προφητειών αυτής.
   Ενώ τα γεγονότα αυτά εκτυλίσσονται η κατά γράμμα ακριβής εκπλήρωσης τους παρέχει φως εις τους ερευνητές του Λόγου του Θεού. Και έτσι οι μελετώντες την Γραφή μπορούν να μεγαλύνουν τον Θεό διότι τους δίδεται κατανόησης των γεγονότων του παρόντος και του μέλλοντος εις το φως του Προφητικού Λόγου.
    «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ
                           ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ

«Και η Ιερουσαλήμ θέλει είσθαι πατουμένη υπό των Εθνών εωσού εκπληρωθώσιν οι καιροί των εθνών»Λουκάς κα:24)

  Ο όρος «Έθνη» περιλαμβάνει όλα τα έθνη της γης εκτός των Εβραίων.
  Ως εκ τούτου όλος ο κόσμος διαιρείται σε δύο τάξεις—τους Εβραίους ή Ισραηλίτες και τα Έθνη. Οι «καιροί των Εθνών» είναι η χρονική περίοδος η οποία άρχισε το 606 π.χ. όταν η παγκόσμιος εξουσία περιήλθε στα χέρια του Ναβουχοδονόσωρ βασιλέως της Βαβυλώνας κατ’ επιταγή  του Θεού (Ιερεμίας κζ:1—21). Και όταν ο Ναβουχοδονόσωρ εισέβαλε εις την Παλαιστίνη και έφερε τους Ιουδαίους αιχμάλωτους εις την Βαβυλώνα κατέστρεψε δε συγχρόνως τον Ιουδαϊκό Ναό της Ιερουσαλήμ. Η αιχμαλωσία αυτή των Ιουδαίων υπήρξε το αποτέλεσμα της παρακοής των εις τας εντολάς του Θεού και της στροφής των προς την ειδωλολατρία. Οι καιροί των Εθνών θα εξακολουθήσουν μέχρι της Αποκαλύψεως του Ιησού Χριστού.
  Υπάρχει διαφορά μεταξύ της περιόδου που ονομάζεται «Καιροί των Εθνών» και του όρου «Πλήρωμα των Εθνών»
  Το πλήρωμα των εθνών αναφέρεται εις την ολοκλήρωση της ομάδας εκείνης  των ανθρώπων απ’ τα έθνη οι οποίοι απαρτίζουν την Εκκλησία του Χριστού. Η περίοδος αυτή της Εκκλησίας άρχισε κατά την Πεντηκοστή και θα εξακολουθήσει μέχρι την αρπαγή της.(της Εκκλησίας).  Ο Παύλος λέγει «τύφλωσης κατά μέρος έγινε εις τον Ισραήλ εωσού εισέλθει το πλήρωμα των Εθνών»(Ρωμαίους ια:25).
  Κατά τα τελευταία έτη ελάχιστος αριθμός των Εβραίων έχουν
πιστέψει εις τον Χριστό μέχρις ότου μετά την Αρπαγή κατάλοιπο ένα μέρος εκ του συνόλου του Ισραήλ θα επιστρέψει εις τον Κύριο και Μεσσία και θα μαρτυρήσει περί Αυτού. (Ρωμαίους ια:4—5 και Αποκάλυψης ζ:3—8).
  «Το πλήρωμα των Εθνών»αποτελεί την ολοκλήρωση των σκοπών του Θεού καλούντος εκ μέσου των εθνών ένα λαό δια να ανήκει εις τον Χριστό—την Εκκλησία.
______________________________________ 
43--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
   Κατά την διάρκεια αιχμαλωσία της Βαβυλώνας άκμασαν δύο προφήτες ο Ιεζεκιήλ και ο Δανιήλ οι οποίοι έγραψαν δια την ιστορία του Εθνικού κόσμου μεταξύ των οποίων κυριότερος είναι ο Δανιήλ.
   Ο Δανιήλ επέβη μέγας προφήτης διότι μέσα στην καρδιά του
αποφάσισε να μη εκκλίνη από του Θεού και ο Θεός τον χρησιμοποίησε. Ενώ βρισκόταν σε ξένη γη δεν ντρεπόταν ή φοβόταν να ομολογεί τον Θεό και εμπιστεύεται εις Αυτόν. Δεν έκαμε συμβιβασμούς με τον Διάβολο και αυτό είναι το μυστικό κάθε καρποφόρου ζωής. Ο Θεός κυβερνά τις σκέψεις των αγίων Του που ομοιάζουν προς τον Δανιήλ.
  Ο Δανιήλ έγινε τοιουτοτρόπως ο ακόλουθος Βασιλέων έλαβε μεγάλη εξουσία στην Βαβυλώνα και αναγνωρίσθηκε ως ο πρώτος των σοφών. Και παράλληλα μίλησε με αγγέλους και ο Θεός  τον ικάνωσε να ερμηνεύσει το όραμα της εικόνας του Ναβουχοδονόσωρ όπως και τις δικές του οράσεις το σύνολο των οποίων δίδει την προφητική εικόνα της εξελίξεως των Εθνών και «Των καιρών των εθνών».
   Η εικόνα του δεύτερου κεφαλαίου του Δανιήλ αναφέρεται εις το διάγραμμα ευθύς μετά την αιχμαλωσία στη Βαβυλώνα. Το όνειρο του Ναβουχοδονόσωρ και οι οράσεις του Δανιήλ στο έβδομο κεφάλαιο έχουν παρόμοια ερμηνεία. Η εικόνα του ονείρου συνίστατο από τέσσερα διάφορα μέταλλα τα οποία αντιπροσωπεύουν τέσσερις κοσμοκρατορίες. Κάθε μέταλλο που διαδέχεται το προηγούμενο ήταν μεν κατώτερης αξίας παρουσίαζε όμως μεγαλύτερη δύναμη. Τα τέσσερα ζώα των οράσεων του Δανιήλ τα οποία ανέβαιναν από την Θάλασσα αντιπροσώπευαν τις ίδιες κοσμοκρατορίες της εικόνας.
  Η βαβυλωνιακή βασιλεία παρουσιάζεται στην εικόνα με την
χρυσή κεφαλή και εις την όραση του Δανιήλ με το θηρίο που ήταν όμοιο με λέοντα και είχε πτέρυγας αετού.
  Η Μηδοπερσική βασιλεία παρουσιάζεται εις την εικόνα με το στήθος και τους βραχίονες αυτής εξ’ αργύρου και εις την όραση του Δανιήλ με το θηρίο που ήταν όμοιο με άρκτο και σηκώθηκε κατά το ένα πλάγιο (την Περσία εννοεί) και είχε τρεις πλευρές στο στόμα αυτού μεταξύ των οδόντων αυτού.(Το θηρίο= εννοεί την Μηδοπερσική βασιλεία).
  Η Ελληνική αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρουσιάζεται στην εικόνα με την κοιλιά αυτής και τους μηρούς αυτής εκ του χαλκού και εις την όραση του Δανιήλ με θηρίο όμοιο με πάρδαλη έχοντας τα νότα του τέσσερις πτέρυγας και τέσσερις κεφαλές που αντιπροσωπεύουν την εις τέσσερα κράτη διαίρεση της βασιλείας αυτής.
   Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία παρουσιάζεται στην εικόνα με τις κνήμες εκ σιδήρου και τα πόδια αυτής μεν εκ σιδήρου μέρος δε εκ πηλού και εις την όραση του Δανιήλ με ένα θηρίο τρομερό και καταπληκτικό και ισχυρό σφόδρα(=( ορμητικός βίαιος εξαιρετικά ισχυρός )και είχε μεγάλους οδόντας κατέτριβε και κατασυνέτριβε και καταπατούσε το υπόλοιπο με τους πόδας αυτού και αυτό ήταν διαφορετικό πάντων των θηρίων των προ αυτού και είχε δέκα κέρατα.
   Η ιστορία των Εθνών μόλις είχε περάσει την περίοδο των κνημών της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας όταν αυτή καταστράφηκε. Η ιστορία της αυτοκρατορίας αυτής δεν έφθασε στην περίοδο των ποδών και των δέκα δακτύλων της εικόνας του ονείρου του Ναβουχοδονόσωρ. Οι δέκα δάκτυλοι των οποίων μέρος ήταν εκ σιδήρου και μέρος εκ πηλού αντιπροσώπευαν την περίοδο των δέκα βασιλείων της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας υπό την τελική μορφή τα οποία μέλλουν να συντριφθούν υπό του αποκοπέντος «λίθου άνευ χειρών». «εθεώρεις εωσού απεκόπη λίθος άνευ χειρών και χτύπησε την εικόνα επί τους πόδας αυτής τους εκ σιδήρου και πηλού και κατασύντριψε αυτούς». Τότε ο σίδηρος ο πηλός ο χαλκός ο άργυρος και ο χρυσός κατασυντρίφτηκαν μαζί και έγιναν ως λεπτό άχυρο αλωνιού θερινού. Και ο άνεμος σήκωσε αυτά και κανένας τόπος δε βρέθηκε γι αυτούς ο δε λίθος αυτός που χτύπησε την εικόνα έγινε όρος μεγάλο και γέμισε όλη την γη». Ο Ιησούς Χριστός είναι ο «Λίθος» όστις απεκόπη άνευ χειρών και ο οποίος θα έλθει πάλι και θα εκπληρώσει την προφητεία αυτήν.
_________________________________ 
 44--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
    Ως εκ τούτου η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία η οποία κατεστράφη πρόκειται να αναβιώσει και πάλι δια να εκπληρωθεί η προφητεία της εικόνας του ονείρου του Ναβουχοδονόσωρ και να τερματιστούν οι καιροί των Εθνών. Έτσι λέγουν ο Δανιήλ και ο Ιωάννης εις την Αποκάλυψη του. οι Αυτοκρατορίες σηκώνονται και πέφτουν κατ’ επιταγήν του Θεού και κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να μεταβάλει το σχέδιο του θεού εν σχέση με τους «Καιρούς των Εθνών» όπως αναφέρεται προφητικώς εις
 την αγία Γραφή.
  Εκείνος που μελετά τις Γραφές πρέπει να παρακολουθήσει τις σχετικές παραπομπές που αναφέρονται εις τον Δανιήλ και εις την αποκάλυψη περί ιστορίας των Εθνών όπως αυτή αποκαλύπτεται εις την εικόνα του Ναβουχοδονόσωρ στις οράσεις του Δανιήλ και εις την Αποκάλυψη του Ιωάννου.
Έτσι αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τις προφητείες της Γραφής οι οποίες μας μιλούν περί του τέρματος της περιόδου των καιρών των Εθνών.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

«Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον Μονογενή δια να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν αλλά να έχει ζωήν αιώνιον. Επειδή δεν απέστειλεν ο Θεός τον Υιόν αυτού εις τον κόσμον δια να κρίνει τον κόσμον αλλά δια να σωθή  κόσμος δι’ αυτού».(Ιωάννης γ:16—17).
                «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

  «Εάν ομολογήσεις δια του στόματος σου τον Κύριο Ιησού και πιστεύσεις εν τη καρδία σου ότι ο Θεός ανέστησεν αυτόν εκ νεκρών θέλεις σωθεί».(Ρωμαίους ι:9).
                «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
   Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Μονογενής Υιός του θεού. γεννήθηκε εκ Πνεύματος Αγίου υπό της Παρθένου Μαρίας εις την Βηθλεέμ της Ιουδαίας. Είναι το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος.
    Επί του διαγράμματος η γέννησης του Χριστού εικονίζεται δι’ ενός αστέρος και η σταύρωσης Του δι’ ενός σταυρού. Μετά τον σταυρό ακολουθούν η ανάστασης και η ανάληψης Του. Ο Ιησούς Χριστός ήτο απ’ αρχής. Επί τη γης έζησε περίπου 33 έτη. Τώρα ζει εις τα δεξιά του Θεού και εις όλη την αιωνιότητα. Όταν ο Ιησούς ήταν επί της γης είχε κοινωνία μετά του Θεού διότι ήταν Άγιος.
Η κοινωνία εκείνη ήταν το υπόδειγμα κοινωνίας την οποία ζητεί ο Θεός από τον άνθρωπο. Όταν ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο του έδωκε ικανότητα ώστε να έχει κοινωνία μαζί Του. Δυστυχώς  ο άνθρωπος υποχώρησε στον πειρασμό αμάρτησε  και είχε πλέον ανάγκη Σωτήρος ο οποίος θα τον επανάφερε εις την κοινωνία μετά του Θεού με την υψηλή αποστολή να γίνει Σωτήρας του ανθρώπου να ελευθερώσει αυτόν από τα δεσμά της αμαρτίας και να τον επαναφέρει προς τον Θεό. Ο Χριστός ήλθε εις την γη για να λυτρώσει τον χαμένο κόσμο εκ του θανάτου και να χαρίσει την αιώνιο ζωή. Δια να εκπληρώσει την αποστολή Του έδωκε την ζωή Αυτού επί του Σταυρού ως Αμνός του Θεού ο αίρων την=(να ανακαλέσει-να υποβαστάξει-να αφαιρέσει- αυτό έκανε ο Χριστός) αμαρτία του κόσμου. Σταυρώθηκε πέθανε τάφηκε.
   Την Τρίτη ημέρα ανέστη εκ νεκρών νικώντας δια του θανάτου Του τον θάνατο. Μετά την Ανάσταση ου εθεάθη επί της γης υπό της Μαρίας της Μαγδαληνής και των μαθητών Του.
   Συνανεστράφη και συνομίλησε μαζί τους επί 40 ημέρες μετά την ανάσταση Του κατόπιν δε ανελήφθη εις τους Ουρανούς όπου τώρα κάθεται εις τα δεξιά του Θεού. Βρίσκεται εκεί ως ο Αρχιερεύς ημών «κατά την τάξη Μελχισεδέκ»(Εβραίους ς:20). Η έκφρασης αυτή «κατά την τάξη» αναφέρεται εις το βασιλικό αξίωμα και εις το αμετάθετο της Ιεροσύνης του Χριστού εις τον αιώνα (Εβραίους  ζ: 23—24 και Γένεσης ιδ: 18). Τώρα ο Χριστός μεσιτεύει υπέρ ημών των τέκνων του Θεού. Επειδή Αυτός ζει θέλομε ζήσει και εμείς διότι σωθήκαμε με το αίμα Του και ανήκουμε εις Αυτόν. Ο Χριστός θα έλθει και πάλι να κρίνει ζώντας και νεκρούς.
  Ο τυφλός κόσμος ουδέποτε θα μπορέσει να βγει από το σκότος παρά μόνο όταν ανοίξει τα μάτια του προς την αληθινή έννοια της αποστολής και της δυνάμεως του Ιησού Χριστού και μετανοήσει εκ των πονηρών αυτού οδών αποδεχόμενος Αυτόν ως Λυτρωτή και Σωτήρα του. ο Χριστός είναι ο μόνος δυνάμενος να λυτρώσει τον χαμένο κόσμο από τον θάνατο και να δώσει την ζωή.
 ____________________________________________
45--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ

   Αυτό είναι το Ευαγγέλιο οι καλές αγγελίες της Γραφής.
   Η Παλαιά Διαθήκη περιλαμβάνει πολλές κατηγορηματικές προφητείες που αφορούν την γέννηση την ζωή την διακονία τον θάνατο την ανάσταση την ανάληψη και την υπερύψωση του Χριστού. Πολλές από τις Προφητείες αυτές εκπληρώθηκαν όπως αναφέρεται εις την Καινή Διαθήκη. «Και αρχίσας από του Μωϋσέως και πάντων των προφητών διηρμήνευεν εις αυτούς τα περί των γεγραμμένα εν πάσαις ταις Γραφαίς»(Λουκάς κδ: 27).
  Αναφέρουμε εδώ μερικές από αυτές τις προφητείες της Π.Δ. και την εκπλήρωση τους εις την Κ.Δ.
___________________________________________________________
ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ======================= ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ
Σπέρμα γυναικός—Γένεσης γ:15==========Γαλάτας δ:4
Σπέρμα Αβραάμ—Γένεσης ιζ: 7+κβ:18=====Γαλάτας γ:16
Σπέρμα Δαβίδ—Ψαλμός ρλβ:11=========Πρ.ιγ:23+Ρωμ.α:3
Γέννησης εκ Παρθένου—Ης.ζ:14===========Λουκ.α:35
Γέννησης εν Βηθλεέμ Μιχ.ε:2==============Ματθ.β:1
Η δημόσια διακονία Του—Ησα.ξα:1—2======Λουκ.δ:16—21 
Έναρξης αυτής εις Γαλιλαία—Ησα.θ:1—2====Ματθ.δ:12—16
Η είσοδος Του εις Ιεροσόλυμα—Ζαχ.θ:9======Ματθ.κα:1—5
Ο ζήλος Του—Ψαλμός  ξθ:9===============Ιωαν.β:13—17
Απερρίφθη υπό των αδελφών Του ψαλ.ξθ:8===Ιωαν.11—12+ζ:5
Επροδόθη υπό φίλου—Ψαλμ.μα:9==========Ιωαν.γ:18—21
Επωλήθη αντί τριάκοντα αργύρια Ζαχ.ια:12===Ματθ.κς:15
Η σιωπή Του ενώ κατηγορείτο—Ησα.νγ:7===Ματθ.κζ:12—14
Επτύσθη και εμαστιγώθη—Ησα.ν:6====Μαρκ.ιδ:65+Ιωαν.ιθ:1
Ο χιτών Του ετέθη εις κλήρον—ψαλμ.κβ:18=====Ματθ.κζ:35
Ο εξιλαστήριος θάνατος Του—Ησα.νγ:12========Ματθ.κ28
Η σαρξ Του δεν είδε διαφθορά—Ψαλ.ις:10—11===Πραξ.β:31
Η ανάστασή Του—Ψαλμ.ις:10—11 =========Πραξ.Β:32
Η ανάληψης Του—Ψαλμ.ξη:18=============Εφεσ. Δ:8—10
Η υπερύψωσης Του—Ψαλμ.ρα:1===============Εβρ.α:3
_________________________________________________________
Ο αιώνιος Χριστός είναι το κύριο θέμα ολοκλήρου της Γραφής.
Ήλθε εκ σπέρματος Αβραάμ και ως τοιούτος αποτελεί την
ευλογία ολόκληρου του κόσμου. Ο σταυρός επί του οποίου έκαμε ιλασμό επί των αμαρτιών ημών είναι πηγή νέας ζωής.  Καταγόταν από τον Οίκο Δαβίδ. Τοιουτοτρόπως θα γίνει ο Βασιλεύς του Ισραήλ «Ο επιθυμητός των Εθνών».
  Ο Ιησούς Χριστός είναι το Άλφα και το Ωμέγα. Την καταγωγή Του βρίσκουμε εκ του Θεού εις το: (Ιωάννης α:12 και εκ του Αβραάμ εις το (Ματθαίος 1—17 ). Ο ίδιος ο Χριστός τονίζει Εαυτόν μετά του Θεού λέγων: «Εγώ και ο Πατήρ εν εσμέν».
  Η Παλαιά Διαθήκη δια της ιστορίας των νόμων της των θυσιών της και των προφητειών της αποτελεί προετοιμασία δια την έλευση του Ιησού Χριστού εις τον κόσμο. Τα Ευαγγέλια αναφέρουν την φανέρωση του Χριστού εις τον κόσμο. Η Αποκάλυψης αποτελεί την συγκεφαλαίωση όλων των σχεδίων του Θεού εν τω Χριστώ και δια του Χριστού. Εις την Π.Δ. υποκρύπτεται η Κ.Δ. και εις την
Κ. Διαθήκη αποκαλύπτεται η Π. Διαθήκη.
   Ο Χριστός είναι η χρυσή κλωστή της νίκης που διατρέχει το μήκος ολοκλήρου της Γραφής. Εν τω Προσώπου του Χριστού η Γραφή παρουσιάζεται μια συνεχής και αδιάσπαστος ιστορία της ανθρωπότητας εν σχέσει της προς τον Θεό. Ο Χριστός ο οποίος είναι η αλήθεια συνδέει το ένα προς  άλλο τα 66 βιβλία της Γραφής εις μια προοδευτική αποκάλυψη της Αλήθειας με τελεία αρμονία εις την διδασκαλία.

 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ