_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-06-ΘΕΜΑ: ΑΓΑΠΗ -


03 - ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-
κείμενα του Λόγου του Θεού είναι του Σπύρου Φίλου
06-ΘΕΜΑ: ΑΓΑΠΗ - 06
   Βλέπουμε στην Π.Δ.  συνεχίζοντας  ότι ο Φαραώ  έδωσε εξουσία στον Ιωσήφ να κάνει ότι μπορεί το σωστό για να μην πεινάσει ο Λαός. Και η ένδειξη ήταν: να του δοθεί το δαχτυλίδι,  του Φαραώ που στην ουσία ήταν σφραγίδα. Ότι έχει εξουσία.
   Και ο Κύριος έχει σφραγίδα από τον Πατέρα ,το Πνεύμα το Άγιο και σε μας την ίδια σφραγίδα μας δίνει. Το Πνεύμα το Άγιο. Όποιος  πιστέψει στον Χριστό σφραγίζετε με Πνεύμα Άγιο. Γίνεται καινούργιος άνθρωπος και ελέγχεται η ζωή του από το Πνεύμα το Άγιο προς ευχαρίστηση του Πατέρα προς υπακοή. Η καινούργια γενιά αυτή λέγεται και εκκλησία.
Να δούμε για τον Ιωσήφ  και μετά για μας.
Γένεσης κεφ.41:εδαφ. 41—42—43—44 
41/Και ο Φαραώ είπε στον Ιωσήφ: Να, σε κατέστησα επάνω σε ολόκληρη τη γη τής Αιγύπτου.
42/Και βγάζοντας ο Φαραώ το δαχτυλίδι από το χέρι του, το έβαλε στο χέρι τού Ιωσήφ, και τον έντυσε με ενδύματα από πολυτελές λινό, και του περιέθεσε ένα χρυσό περιδέραιο γύρω στον λαιμό του.
43/Και τον ανέβασε επάνω στη δεύτερη άμαξά του· και διακήρυτταν μπροστά του: Γονατίστε· και τον κατέστησε επάνω σε ολόκληρη τη γη τής Αιγύπτου.
44/Και ο Φαραώ είπε στον Ιωσήφ: Εγώ είμαι ο Φαραώ, και χωρίς εσένα κανένας δεν θα σηκώσει το χέρι του ή το πόδι του, σε ολόκληρη τη γη τής Αιγύπτου.
  Αυτό το μέρος της Αγ. Γραφής συμβολίζει και τον Κύριο με τον Ιωσήφ. Απορριμμένος από τα αδέλφια του όπως ο Χριστός από τους Ιουδαίους, πειραζόμενος να αμαρτήσει από την γυναίκα του Πετεφρή δεν το δέχτηκε και είπε πως θα κάνω τέτοια αμαρτία μπροστά στο Θεό;
Γένεσης κεφ.39: εδαφ.9.
«…δεν είναι στο σπίτι τούτο κανένας μεγαλύτερός μου ούτε είναι σε μένα κάτι άλλο απαγορευμένο, εκτός από σένα, επειδή είσαι η γυναίκα του· και πώς να πράξω αυτό το μεγάλο κακό, και να αμαρτήσω ενάντια στον Θεό» ;
Έτσι απάντησε και ο Κύριος στον πειραστή Του.
Όποιος θέλει ας πάει στην ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ να διαβάσει τις ιστορίες αυτές που είναι στην Παλιά Διαθήκη και θα ιδεί πόσο όμορφες ιστορίες έχει ώστε να μπορεί να καταλάβει και την Καινή Διαθήκη.
   Αν ένας φαραώ  έδωσε εξουσία σε έναν άνθρωπο, πόσο μάλλον ένας Θεός Παντοκράτωρ που έχει όλη την εξουσία του σύμπαντος σε ορατό κόσμο και αόρατο και δεν έγινε τίποτα που να έγινε χωρίς τον Λόγο, που μόνος Του ο Λόγος προσφέρθηκε να μας απαλλάξει από τα νύχια του πονηρού παίρνοντας: ανθρώπινη φύση.
Εβραίους κεφ. 2: εδαφ.16-17
16/  «Επειδή, βέβαια, δεν πήρε φύση αγγέλων, αλλά πήρε από το σπέρμα τού Αβραάμ.
17/Γι' αυτό, έπρεπε να ομοιωθεί σε όλα με τους αδελφούς, για να γίνει ελεήμονας και πιστός αρχιερέας σ' αυτά που αφορούν τον Θεό, για να κάνει εξιλέωση χάρη των αμαρτιών τού λαού.
  Την εξουσία που του έδωσε ο Πατέρας δεν την καταχράστηκε αλλά σύμφωνα με το σχέδιο προς ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Την εξουσία του την μεταχειρίστηκε με σύνεση, σοφία, και αποφασισμένος να προχωρήσει με οδηγό το Πνεύμα το Άγιο
Σκεφτόμενος τον Πατέρα να μην τον λυπήσει ως άνθρωπος. Όλα  τα μπορούσε αλλά δεν ξέφυγε από την υπακοή στον Πατέρα προς δόξαν Του...SYNEXIZETAI
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>