_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-06-ΘΕΜΑ: ΑΓΑΠΗ


03 - ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-
κείμενα του Λόγου του Θεού είναι του Σπύρου Φίλου
06-ΘΕΜΑ: ΑΓΑΠΗ - 06 2ρη  SYNΕXEIA
   Στην Β΄ Κορινθίους παρακάτω είναι τα εδάφια ότι όλα τα Ναι και τα Αμήν επειδή ανήκουν στον Κύριο προς δόξαν Θεού. Ότι υποσχέσεις έδωσε δια του Ιησού ο Θεός
Μας το βεβαιώνει και ο Κύριος. Ότι Αυτός που μας έχρισε είναι ο Θεός και μας σφράγισε δια του Πνεύματος του ότι όλα θα γίνουν. Και η σφραγίδα δια Πνεύματος Αγίου είναι υπόσχεση αρραβώνα δια του Πνεύματος. Όπως όταν αρραβωνιάζετε ένας νέος μια νέα της δίνει μια υπόσχεση με το δαχτυλίδι ότι κάποια μέρα θα την παντρευτεί. Το δαχτυλίδι είναι υπόσχεση ότι του ανήκει η νέα.
  Έτσι και εμείς ανήκουμε στον Κύριο δια του Πνεύματος του Αγίου.
Β΄ Κορινθίους κεφ.1: 20-23
20/επειδή, όλες οι υποσχέσεις τού Θεού είναι σ' αυτόν το Ναι, και σ' αυτόν το Αμήν, προς δόξαν τού Θεού μέσα από μας.
Βλέπουμε ότι ο Θεός ζητάει την καρδιά μας το από μέσα μας. Για να εκπληρωθούν
όλες οι υποσχέσεις  Του.
21/ Αυτός δε που μας βεβαιώνει μαζί σας στον Χριστό, κι αυτός ο οποίος μάς έχρισε, είναι ο Θεός·
23/ ο οποίος και μας σφράγισε, και μας έδωσε τον αρραβώνα τού Πνεύματος μέσα στις καρδιές μας.
Ο Κύριος μας αγάπησε και ενώ περπάτησε τον νόμο ως άνθρωπος τέλεια. Όμως,  προτίμησε να φτάσει μέχρι τη θυσία του Σταυρού ,από όπου πήγασε η Σωτηρία μας.
  Αυτή την αγάπη μόνο ένας Θεός μπορούσε να την περπατήσει, διότι με αυταπάρνηση του εαυτού του,  μέσα στον πόνο και την πάλη μέσα τον Κήπο του ελαιώνα αγωνιούσε διότι έβλεπε την αμαρτία όλου του κόσμου επάνω του να την παίρνει και εμείς που τον δεχόμαστε να είμαστε πια καθαροί. Αυτή την αγάπη μας την έδειξε πρώτα μέσα στον ελαιώνα διότι η αγωνία του ήταν τόσο μεγάλη που ο ιδρώτας του στο μέτωπο του ήταν σαν θρόμβοι αίματος.
  Κανένας δυστυχώς, δεν καταλάβαινε την αγωνία που περνούσε μέσα στον κήπο της Γεθσημανής. Οι μαθηταί του κοιμήθηκαν, ο ένας τον πρόδωσε και ερχόταν να τον δώσει με φιλί υποκρισίας χλευασμού και τον αποκάλεσε με το: «χαίρε Ραββί» αυτό δεν είναι χλευασμός και ειρωνεία;
 Πολύ πιο μπροστά ο Κύριος τους μίλησε και τους είπε:
Ματθαίος κεφ.26: εδαφ 38
38/ «…Τότε, τους λέει: Η ψυχή μου είναι περίλυπη μέχρι θανάτου· μείνετε εδώ και αγρυπνείτε μαζί μου.
39/Και αφού προχώρησε λίγο, έπεσε με το πρόσωπό του στη γη, προσευχόμενος και λέγοντας: Πατέρα μου, αν είναι δυνατόν, ας παρέλθει από μένα αυτό το ποτήρι· όμως, όχι όπως εγώ θέλω, αλλ' όπως εσύ.
42/Ξανά, για δεύτερη φορά πήγε και προσευχήθηκε, λέγοντας: Πατέρα μου, αν δεν είναι δυνατόν να παρέλθει από μένα τούτο το ποτήρι, χωρίς να το πιω, ας γίνει το θέλημά σου.
Μάρκος κεφ.14: εδφ.34
34/Και τους λέει: Περίλυπη είναι η ψυχή μου μέχρι θανάτου· μείνετε εδώ, και αγρυπνείτε.
  Όμως η κούραση δεν τους άφησε ξύπνιους. Έτσι μόνος Του πέρασε όλη την αγωνία  του ερχομού των γεγονότων όλων που ξέρουμε της σταυρική Του θυσίας.
Πολλοί νομίζουν ότι φοβόταν τον θάνατο τον πόνο των πληγών του Σταυρού.
Ματθαίος κεφ.26: εδαφ.52
52/.Τότε, ο Ιησούς λέει σ' αυτόν: Ξαναβάλε τη μάχαιρα σου στη θέση της· επειδή, όλοι όσοι πιάσουν μάχαιρα, με μάχαιρα θα πεθάνουν·
53/.ή νομίζεις ότι δεν μπορώ να παρακαλέσω τώρα κιόλας τον Πατέρα μου, και θα στήσει κοντά μου περισσότερες από δώδεκα λεγεώνες αγγέλων;
  Όχι ο Κύριος δεν φοβόταν αυτό. Εκείνο που τον έκανε να,  είναι η ψυχή του περίλυπη ήταν ότι θα έπαιρνε, όλες τις αμαρτίες του κόσμου επάνω του.
 Μπροστά στο δικαστήριο του Πατέρα θα δικαζόταν ο άνθρωπος και εκείνος θα έλεγε εγώ φταίω. Εγώ  τα παίρνω όλα επάνω μου. Αυτό δηλώνει :ΑΓΑΠΗ μεγάλη στο ανθρώπινο γένος.
 Και βλέπουμε ότι αν ήθελε να προστατεύσει τον εαυτό Του ένα νεύμα και οι άγγελοι ήταν έτοιμη να πάρουν θέση προστασίας για τον Κύριο. Οπότε άδικοι είναι αυτοί που λένε ο καημένος φοβόταν τον Σταυρό.
ΑΓΑΠΗ για το Λόγο του θεού διότι είναι το μήνυμα της αγάπης του Κυρίου εκεί μέσα αλλά και είναι όπλο για να απαντούμε στις επιθέσεις του διαβόλου. Όπως έκανε ο Κύριος.
Ειρήνη του Κυρίου σας αφήνω.
SULTANA. CHA