_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-05-ΘΕΜΑ: ΑΓΑΠΗ -


03 - ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Σπύρου Φίλου τα κείμενα της Αγ. Γραφής
05-ΘΕΜΑ: ΑΓΑΠΗ - 05
Εβραίους κεφ. 2: εδφ.16—17—18
Και βέβαια πριν πάμε παρακάτω δεν ήταν μόνο το σκοτάδι που έγινε για τρεις ώρες αλλά και σεισμός μεγάλος ώστε να πέσουν κτήρια αλλά και το καταπέτασμα του Ναού σχίστηκε. Γιατί άραγε;
Σχίστηκε γιατί ήταν πια άχρηστο. Δεν χρειαζόταν πια γιατί  2 πράγματα συνέβησαν.
1/ Διότι έγινε, μια για πάντα η κρίση της αμαρτίας, του ανθρώπου από τον Θεό στο πρόσωπο, του Χριστού και δεν χρειάζονταν να κρύβεται το μέσω του ναού, που δεν έπρεπε να βλέπετε από ανθρώπινα μάτια και μάλιστα μια φορά το χρόνο έμπαινε ο Αρχιερέας και έκαμνε θυσία εξιλαστήρια. Αφού πρώτα έκανε εξιλασμό στον ίδιο στην οικογένειά του ράντιζε όλους με το αίμα των ζώων,  και τον λαό και έφερνε το αίμα μέσα, που λέγεται σκηνή του μαρτυρίου  τα Άγια των Αγίων. Αυτό γινόταν κάθε Πάσχα γι’ αυτό όλοι έπρεπε να πάνε στην Ιερουσαλήμ, και να προσφέρουν μέχρι και περιστέρια όσοι δεν είχαν ζώα. Αυτό γινόταν μόνο στο Ναό όπου υπήρχε η σκηνή του Μαρτυρίου. Τώρα όμως  οι θυσίες και οι προσφορές περί αμαρτίας, δεν χρειάζονται πια, δεν τις δέχεται ο θεός και να συνέχιζαν οι άνθρωποι. Και με το σεισμό που έγινε,   αυτό το γερό καταπέτασμα σχίστηκε από πάνω προς τα κάτω. Κανένας σεισμός δεν σχίζει κουρτίνες και μάλιστα από πάνω προς τα κάτω. Να τις γκρεμίσει ναι, να τις σχίσει όχι. Και μάλιστα αντίθετα από πάνω προς τα κάτω.
2/ ο Κύριος πια έγινε ο αιώνιος αμνός και η θυσία του και οι προσφορά του έγινε δεκτή από τον Πατέρα και σαν ένας αρχιερέας πια μπήκε στα άγια των αγίων τα αληθινά.
Αυτός πια μεσιτεύει για μας. Και μόνο στο όνομα Του όσοι πιστεύουν σ’ αυτόν σώζονται μια για πάντα γιατί με το αίμα Του ο Κύριος μας ράντισε.
  Αυτή την τόσο μεγάλη αγάπη πώς να την αγνοήσουμε;  
Στην προς Εβραίου επιστολή άμα διαβάσουμε θα καταλάβουμε όλη την αγάπη και θυσία του Χριστού.
Εβραίους κεφ.2: εδαφ.16-18
16/  «Επειδή, βέβαια, δεν πήρε φύση αγγέλων, αλλά πήρε από το σπέρμα τού Αβραάμ.
17/Γι' αυτό, έπρεπε να ομοιωθεί σε όλα με τους αδελφούς, για να γίνει ελεήμονας και πιστός αρχιερέας σ' αυτά που αφορούν τον Θεό, για να κάνει εξιλέωση χάρη των αμαρτιών τού λαού.
18/Επειδή, σε ό,τι αυτός έπαθε, όταν πειράστηκε, μπορεί να βοηθήσει αυτούς που πειράζονται».
Αυτή η τέλεια πράξης, ξεκίνησε από τον ουρανό πράξη αγάπης, ώστε ο Κύριος μας, να περπατήσει επάνω στη γη να αναγγείλει την αγάπη του πατέρα με υπακοή σ’ Αυτόν
Να ομοιωθεί με μας τους ανθρώπους, ώστε να μπορέσει να μας καταλάβει και να μας σώσει από τον Εχθρό τον Σατανά.
  Μας βοήθησε με το να ακολουθήσει τον δρόμο της θυσίας επάνω στο Σταυρό.
 Αφού πρώτα περπάτησε τον Νόμο του Θεού ως Ισραηλίτης και έδειξε στον άνθρωπο, ότι μπορεί να τον περπατήσει και αυτός μένοντας, κοντά στον Θεό με το να έχει γραμμένο τον Λόγο στην καρδιά του.
Και όμως και τώρα που ξέρουμε και λέμε είμαι χριστιανός μήπως κάνουμε το θέλημα του Θεού; μήπως ξέρουμε γιατί άραγε ήρθε ο Χριστός επάνω στη γη; Πόσο μάλλον ήταν πολύ δύσκολο να περπατήσει κάποιος τον νόμο που είχε  πολλές διατάξεις;
  Γι’ αυτό ο Κύριος μέσα στην καρδιά του υπερίσχυσε η μεγάλη του αγάπη και θεληματικά πέρασε όλον τον Γολγοθά επάνω στο Σταυρό. Για μένα και για σένα που τα διαβάζεις.
Στο Ευαγγέλιο του κατά Ιωάννη βλέπουμε στην προσευχή του να απευθύνει κάποια λόγια σημαντικά στον Πατέρα Θεό.
Κατά Ιωάννη 17:1—08
«1/ΑΥΤΑ μίλησε ο Ιησούς, και ύψωσε τα μάτια του στον ουρανό, και είπε: Πατέρα, ήρθε η ώρα· δόξασε τον Υιό σου, για να σε δοξάσει και ο Υιός σου·
2/καθώς του έδωσες εξουσία επάνω σε κάθε σάρκα, για να δώσει αιώνια ζωή σε όλους όσους έδωσες σ' αυτόν.
    Εδώ βλέπουμε ότι ο Κύριος μιλάει και για την εξουσία που του έδωσε ο Πατέρας. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ