_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-04-ΘΕΜΑ: ΑΓΑΠΗ- 04


03 - ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Κείμενα Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου
04-ΘΕΜΑ: ΑΓΑΠΗ- 04
Α΄ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ 13: 7— 8
Η αγάπη ο Απ. Παύλος μας λέγει:
«Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει.
Η αγάπη δεν ξεπέφτει ποτέ…»
Όλα μια μέρα θα φύγουν όταν κλείσουμε τα μάτια μας όμως η αγάπη θα μείνει γιατί θα έχει συνέχεια στον ουρανό.
  Όμως, ώσπου να φτάσουμε στον Ουρανό, έχουμε μεγάλο δρόμο να κάνουμε.
Χρειαζόμαστε εφόδια για την ζωή μας από τον Κύριο. Είναι πάρα πολλά τα εφόδια και εξετάζουμε ένα σημαντικό εφόδιο πρώτα την αγάπη.
  Η αγάπη κρύβει πολύ δύναμη, πολύ χαρά ,πολύ πόνο, ελπίδα, υπομονή, ανέχεται πολλά και πάνω από όλα αποδεικνύεται, όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις.
1/ Μία πράξει αγάπης, ήταν του Κυρίου.
  Η κίνηση αγάπης έγινε για πρώτη φορά, από τον Κύριο. Όχι ότι δεν υπήρχε αγάπη, αλλά φάνηκε στο μεγαλείο της, όταν πήρε την απόφαση να ενανθρωπήσει και να έρθει να διδάξει, πόσο ο Θεός αγαπά τον άνθρωπο, όχι μόνο  με λόγια αλλά  και έργα, που έκρυβαν την αγάπη Του, αλλά και την αγαθοσύνη Του.
  Και η αγαθοσύνη πηγαίνει παρέα με την αγάπη και κάποια στιγμή θα ασχοληθούμε
  Αυτή η αγάπη εκδηλώθηκε πριν ακόμα φτιάξει τον κόσμο όταν προσφέρθηκε να αντικαταστήσει τον άνθρωπο επάνω στο σταυρό και να γίνει θυσία ευωδιαστή μπροστά στο θυσιαστήριο το αληθινό και ζωντανό στους ουρανούς στον Πατέρα. 
  Δεν ήταν απλά μια τραγωδία ενός καλού ανθρώπου που αδικήθηκε από τους πατριώτες του και έγινε ένα άδικο δικαστήριο.
Ήταν άδικο το δικαστήριο όμως ο δίκαιος Κύριος, εκείνη την ώρα, έπαιρνε με αγάπη και αυτοθυσία την θέση την δική μας (αδίκων) και όλος ο Πνευματικός κόσμος κρατούσε την ανάσα του και περίμενε τι θα κάνει ο Πατέρας. Τι δικαιοσύνη θα αποδώσει στο ανθρώπινο γένος στο πρόσωπο του Υιού Του.
  Άκουσα μια ομιλία ενός αδελφού που έλεγε: « ότι το τρίωρο του σκοταδιού ήταν ότι απόστρεψε ο πατέρας το πρόσωπο του από τον Υιό του διότι είδε όλη συσσωρευμένη τη βρωμιά της αμαρτίας μας επάνω Του. Και επί τρεις ώρες έγινε δικαστήριο στον ουρανό αν θα δεχθεί την προσφορά του Υιού να αθωωθεί ο άνθρωπος ή όχι. Και έλεγε ο αδελφός ότι δέχθηκε ο πατέρας τον Υιό του αντιπρόσωπο μας και η ΑΓΑΠΗ ,Του Θεού και η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αντάμωσαν στο Σταυρό και γεννήθηκε η ΧΑΡΙΣ»  αυτή είναι η Αγάπη του Χριστού. Που αλλού να πάω; Μόνο σε σένα. Εσύ είσαι η πυγή της ζωής. Το ρωτάω πολλές φορές στον εαυτό μου αυτό. Που μπορώ να πάω Κύριε;
Ιωάννης κεφ.6: 67-68-39
67/.Ο Ιησούς, λοιπόν, είπε στους δώδεκα: Μήπως κι εσείς θέλετε να φύγετε;
68/. Του αποκρίθηκε, λοιπόν, ο Σίμωνας Πέτρος: Κύριε, σε ποιον θα πάμε; Εσύ έχεις λόγια αιώνιας ζωής·
69/.κι εμείς πιστέψαμε και γνωρίσαμε ότι εσύ είσαι ο Χριστός, ο Υιός τού ζωντανού Θεού.
Και έτσι είναι.  Κανείς  δεν έχει προσφερθεί μέχρι σήμερα να σώσει τον άνθρωπο εκτός από το σχέδιο του Θεού δια του Υιού Του. Αλλά και να προσφερόταν, ας πούμε, μόνο τον εαυτό του, άντε να έσωζε. (Υποθετικά.).
Ειρήνη και αγάπη
SULTANA.CHA