_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΕΙΡΗΝΗ - 01-02

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΕΙΡΗΝΗ - 01
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ 01
ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΕΛΠΙΔΑ – ΖΩΗ –ΣΟΦΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ- ΥΙΟΘΕΣΙΑ
Η Ειρήνη μέσα στην καρδιά μας και η Ειρήνη με τους άλλους
Ο Κύριος τι λέει ο ίδιος στα Ευαγγέλια του.
Ματθαίος 5:25
 Έλα σε ειρήνη με τον αντίδικό σου γρήγορα, ενόσω είσαι μαζί του καθ' οδόν· μήπως και ο αντίδικος σε παραδώσει στον κριτή, και ο κριτής στον υπηρέτη, και ριχτείς σε φυλακή.
Ματθαίος 10:13
Και αν μεν το σπίτι είναι άξιο, η ειρήνη σας ας έρθει επάνω του· αλλά, αν δεν είναι άξιο, η ειρήνη σας ας επιστρέψει σε σας.
                                              ********
Πόσο σημαντική είναι η Ειρήνη να υπάρχει μέσα στις σχέσεις μας με του ανθρώπους όλους. Πιστούς και μη.
Και πόσο σημαντική είναι να υπάρχει μέσα μας αλλά και πόσο σημαντική είναι να έχουμε ειρήνη πάνω από όλα με τον Θεό. 
Αλλά ας συνεχίσουμε με τα λόγια του Κυρίου.
Ματθαίος 10:34
Μη νομίσετε ότι ήρθα να βάλω ειρήνη επάνω στη γη· δεν ήρθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα.
Και όμως αυτός ο Κύριος της Ειρήνης μας λέγει ότι δεν ήρθε για ειρήνη αλλά για να βάλει μάχαιρα.
Ο Κύριος πιο πάνω από το Κύριο εδάφιο το 34, στο 32 και στο 33, μιλάει για την αποδοχή Του από τις καρδιές των ανθρώπων.
Οπότε είναι φυσικό ξαφνικά να γίνουν διάφορες ανακατατάξεις στις καρδιές των ανθρώπων άλλοι να τον δεχτούν και άλλοι να μην τον δεχτούν.


Οπότε θα γίνει μεγάλη φασαρία στα σπίτια των επισπευσάντων και των μη επισπευσάντων, οπότε γίνεται διαχωρισμός μεγάλος και πόλεμος.
Ο δε πόλεμος δεν είναι ανθρώπινος μόνο αλλά και πνευματικός με τον εχθρό μας τον ανθρωποκτόνο όπως τον αποκαλεί ο Κύριος.
Όποιος τον ομολογήσει γίνεται εχθρός του διαβόλου όπως είναι και του Κυρίου μας.
Και ξέρουμε από την Ιστορία της πρώτης Εκκλησίας για πολλά χρόνια που έγινε διωγμός στους πιστούς και τις περισσότερες φορές εκδιώχθηκαν από την οικογένεια.
Ματθαίος 10:36
Και εχθροί τού ανθρώπου θα είναι οι άνθρωποι του σπιτιού του.
Ματθαίος 10:35
Επειδή, ήρθα να διαχωρίσω άνθρωπο ενάντια στον πατέρα του, και θυγατέρα ενάντια στη μητέρα της, και νύφη ενάντια στην πεθερά της.
Ματθαίος 10:37
Όποιος αγαπάει πατέρα ή μητέρα περισσότερο από μένα, δεν είναι άξιος για μένα· και όποιος αγαπάει γιο ή θυγατέρα περισσότερο από μένα, δεν είναι άξιος για μένα
Ματθαίος 10:32
Καθένας, λοιπόν, που θα με ομολογήσει μπροστά στους ανθρώπους, θα τον ομολογήσω και εγώ μπροστά στον Πατέρα μου που είναι στους ουρανούς.
Ματθαίος 10:33
Όποιος, όμως, με αρνηθεί μπροστά στους ανθρώπους, θα τον αρνηθώ και εγώ μπροστά στον Πατέρα μου που είναι στους ουρανούς.
Ματθαίος 10:38
Και όποιος δεν παίρνει τον σταυρό του, και ακολουθεί πίσω από μένα, δεν είναι άξιος για μένα.
Ματθαίος 10:39
Όποιος βρει τη ζωή του, θα τη χάσει· και όποιος χάσει τη ζωή του για μένα, θα τη βρει.
Ματθαίος 10:40
Όποιος δέχεται εσάς, δέχεται εμένα· και όποιος δέχεται εμένα, δέχεται εκείνον που με απέστειλε.
Όλα ξεκινούν, από την Πίστη και την αποδοχή του Κυρίου, μέσα στη ζωή μας.
Ο Κύριος μιλάει ότι όποιος, θέλει να με ακολουθήσει να πάρει το σταυρό του και να προχωρά. Ξέρει ότι είναι δύσκολα, αλλά δεν μας αφήνει, μόνους μας.
                                      **********
Μάρκος 5:34
 Και εκείνος της είπε: Κόρη μου, η πίστη σου σε έσωσε· πήγαινε σε ειρήνη, και να είσαι υγιής από τη μάστιγά σου.
Ο πιστός άνθρωπος πάντα πρέπει να είναι με καλό λόγο και πάνω από όλα να ευλογεί με την καρδιά του με ειρήνη.
Βλέπουμε ότι ο Κύριος την είπε ότι πήγαινε σπίτι με ειρήνη. Δηλαδή να είσαι ήσυχη. Και να έχουμε  εμπιστοσύνη σε Εκείνον και να ησυχάζουμε Αυτό εννοεί κατ’ εμένα ο λόγος του Κυρίου.
                                  **************
Λουκάς 10:5
Και μέσα σε όποιο σπίτι μπαίνετε, πρώτα να λέτε: Ειρήνη σ' αυτό το σπίτι.


Λουκάς 10:6
Και αν μεν υπάρχει εκεί ένας γιος ειρήνης, η ειρήνη σας θα αναπαυθεί επάνω του· ειδάλλως, θα επιστρέψει σε σας.
Λουκάς 24:36
Και ενώ μιλούσαν γι' αυτά, ο ίδιος ο Ιησούς στάθηκε στο μέσον τους, και λέει σ' αυτούς: Ειρήνη σ' εσάς.
                                   **************
Μεγάλη υπόθεση η ειρήνη στην καρδιά μας επίσης στις σχέσεις μας μέσα στο σπίτι όπως και στην Εκκλησία και στους γύρω μας ανθρώπους.
Υπάρχουν πάρα πολλά εδάφια για την ειρήνη σε όλες τις μορφές της ανθρώπινης ζωής μας.
                                    *************
Ιωάννης 14:27
Ειρήνη αφήνω σε σας, ειρήνη τη δική μου δίνω σε σας· όχι όπως δίνει ο κόσμος, σας δίνω εγώ. Ας μη ταράζεται η καρδιά σας μήτε να δειλιάζει.
                                    *************
Τώρα το καταλαβαίνουμε καλύτερα. Δηλαδή να ησυχάζουμε σε Εκείνον να έχουμε την δική Του ειρήνη οπότε δεν θα ταράζετε η καρδιά μας με ανασφάλεια αλλά θα ησυχάζουμε ότι Εκείνος το ξέρει. Πάλι Ειρήνη με Πίστη στο πρόσωπο Του.
                                     ************
Ιωάννης 16:33
 αυτά τα μίλησα σε σας, ώστε, ενωμένοι μαζί μου, να έχετε ειρήνη. Μέσα στον κόσμο θα έχετε θλίψη· αλλά, να έχετε θάρρος· εγώ νίκησα τον κόσμο.
                                   **************
Τώρα έχουμε την ενότητα μαζί με την Ειρήνη και την πίστη σε Εκείνον. Αυτά τα τρία θα δούμε ότι θα μας δώσουν το θάρρος ώστε να αντέξουμε τις θλίψεις και να νικήσουμε.
Αυτά τα τρία στοιχεία θα μας δώσουν θάρρος ή το να γίνουμε ένα με τον Κύριο; 
Και βέβαια Εκείνος θα μας δώσει δύναμη  μαζί με το Πνεύμα Του το Άγιο ώστε να αποδώσει η Πίστη η Ενότητα και η Ειρήνη μέσα μας.
                                ************
Ιωάννης 20:19
Το βράδυ, λοιπόν, εκείνης τής ημέρας, την πρώτη ημέρα τής εβδομάδας, ενώ οι θύρες ήσαν κλεισμένες, όπου ήσαν συγκεντρωμένοι οι μαθητές εξαιτίας τού φόβου των Ιουδαίων, ο Ιησούς ήρθε, και στάθηκε στο μέσον, και τους λέει: Ειρήνη σε σας.
Πράξεις 9:31
Οι μεν εκκλησίες, λοιπόν, σε ολόκληρη την Ιουδαία και τη Γαλιλαία και τη Σαμάρεια είχαν ειρήνη, οικοδομημένες και περπατώντας μέσα στον φόβο τού Κυρίου, και πληθύνονταν με την παρηγορία τού Αγίου Πνεύματος.
                                      **************
  Οι Εκκλησίες  σε ολόκληρη την Ιουδαία Γαλιλαία και Σαμάρεια είχαν ειρήνη. Δηλαδή ησύχαζαν στον Κύριο τον λάτρευαν τον πίστευαν σε όλα. Ήταν οικοδομημένες επάνω στο Λόγο που άκουσαν από τους μαθητές τους οποίους  ευαγγελίστηκαν.
Αλλά εδώ παρατηρούμε ότι είχαν φόβο Κυρίου. δυστυχώς πολύ λίγοι σήμερα έχουν φόβο Κυρίου. νομίζουν ότι έχουν προνόμια εξουσίες και έπαρση. Εδώ βλέπουμε είχαν φόβο Κυρίου και πορεύονταν  με το να διαδίδουν το Ευαγγέλιο και να παρηγορούνται από το Πνεύμα το Άγιο.

Εδώ προστέθηκε στην  Ειρήνη η οικοδομή στο Λόγο, ο φόβος Κυρίου, η Πίστη,
η ενότητα, σε δύο σκέλη. Ενωμένοι με τον Κύριο μαζί του και ενωμένοι μεταξύ τους.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Πράξεις 10:36
 Τον λόγο που έστειλε στους γιους Ισραήλ, ευαγγελιζόμενος ειρήνη διαμέσου τού Ιησού Χριστού· (αυτός είναι ο Κύριος όλων)·
Ρωμαίους 1:7
προς όλους όσους είναι στη Ρώμη, αγαπητούς τού Θεού, προσκαλεσμένους αγίους, χάρη να είναι σε σας και ειρήνη από τον Θεό τον Πατέρα μας, και τον Κύριο Ιησού Χριστό.
Ρωμαίους 3:17-18
17/.και δρόμον ειρήνης δεν γνώρισαν». 18/.«Δεν υπάρχει ο φόβος Θεού μπροστά στα μάτια τους».
Εδώ ο απ. Παύλο μιλάει για ανθρώπους του νόμου που δεν γνώρισαν τον δρόμο της ειρήνης και δεν υπάρχει φόβος Θεού στην καρδιά τους.
Ρωμαίους 5:1
Αφού, λοιπόν, ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι με την πίστη, έχουμε ειρήνη με τον Θεό διαμέσου τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Αφού, με τον νόμο δεν γνωρίσαμε,(αναφέρομαι κυρίως στους Εθνικούς, οι οποίοι είχαν το καλό και το κακό μέσα τους και το δίκαιο αλλά και ο ιουδαίοι ξέφτισαν με τον καιρό. Όπως στα χρόνια του Κυρίου μας.) φόβο Κυρίου και δεν περπατήσαμε στο δρόμο της Ειρήνης, τώρα δια του Ιησού Χριστού το έργο που έκανε της απολύτρωσης, ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι δια πίστεως στο πρόσωπο του Χριστού έχουμε ειρήνη με το Θεό. Πάντα την αλυσίδα την δένει ο Κρίκος της πίστεως. Που ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι; Συνήθως ανακαρώσουμε κάποιον ήρωα; Μεγάλο ευεργέτη; Τέλος πάτων και το μαθαίνουν όλοι.
Εμάς που δεχθήκαμε το Ιησού Σωτήρα μας, ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι ότι κάναμε και ειρήνη με το Θεό; που ανακηρυχθήκαμε; Στο ουρανό βέβαια στις αρχές και τις εξουσίες, του αγαθού κόσμου που είναι μαζί με το Θεό και του εχθρού Του
Είναι πολύ συγκινητικό εμείς που είμασταν εχθροί του Θεού ανακηρυχθήκαμε ότι πια δεν μας χωρίζει τίποτα δικαιωθήκαμε μπροστά στα ουράνια τον κόσμο τον ορατό αόρατο και κυρίως μπροστά στον ανθρωποκτόνο τον εχθρό του Θεού
Εφεσίους 6:12
12/.επειδή, η πάλη μας δεν είναι ενάντια σε αίμα και σάρκα, αλλά ενάντια στις αρχές, ενάντια στις εξουσίες, ενάντια στους κοσμοκράτορες του σκότους τούτου τού αιώνα, ενάντια στα πνεύματα της πονηρίας, στα επουράνια.
Σ’ αυτόν τον κόσμο που είμασταν υποδουλωμένοι, ανακηρυχθήκαμε ότι είμαστε σωσμένοι και λάβαμε την Σωτηρία, στο όνομα του Χριστού, που βγήκε νικητής ενάντια, σ’ αυτές τις εξουσίες, που κατέλαβαν τον κόσμο και ακόμα είναι, εμείς που τον δεχόμαστε τον Ιησού, παλεύουμε μαζί τους, κάθε μέρα ενάντια τους, με ην χάρη που μας δίνει ο Κύριος να νικούμε αυτόν τον πονηρό κόσμο, με το Πνεύμα του το Άγιο.
Ρωμαίους 5:2.
διαμέσου τού οποίου λάβαμε και την είσοδο με την πίστη σε τούτη τη χάρη, στην οποία στεκόμαστε· και καυχώμαστε στην ελπίδα τής δόξας τού Θεού.

Ρωμαίους 14:17
Δεδομένου ότι, η βασιλεία τού Θεού δεν είναι φαγητό και πιοτό, αλλά δικαιοσύνη και ειρήνη και χαρά εν Πνεύματι Αγίω·
Ρωμαίους 14:19
Επομένως, λοιπόν, ας ζητάμε εκείνα που είναι για την ειρήνη, και εκείνα που είναι για την οικοδομή τού ενός για τον άλλον.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Πολλές φορές στην προσευχή μας δεν ξέρουμε τι ζητούμε από τον Κύριο. Εδώ ο απ. Παύλος μας λέει να ζητούμε ότι περιέχει την ειρήνη την οικοδομή της Εκκλησίας και του ενός για τον άλλον. Τρία βασικά πράγματα μας διδάσκει ο Λόγος.
Με λίγα λόγια να σκαφτόμαστε ότι και οι άλλοι έχουν ανάγκη στήριξης. Οπότε θα παρακαλούμε ο Κύριος όλους να μας οικοδομή με τον Λόγο Του και το Πνεύμα το Άγιο στις καρδιές μας, ώστε να ησυχάζουμε(ειρήνη) σε Εκείνον .
Ρωμαίους 15:13
Και ο Θεός τής ελπίδας είθε να σας γεμίσει με κάθε χαρά και ειρήνη καθώς (να και η άσκησης) ασκείτε πίστη, ώστε να περισσεύετε στην ελπίδα με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος.
Αρχίζει η ζωή της Εκκλησίας με την πρακτική ζωή, με πρώτο στο σκεπτικό του καθενός και στην καρδιά του, η Πίστη. Μετά η ελπίδα σε Εκείνον να μας γεμίσει χαρά, ειρήνη και πάνω από όλα να εξασκούμαστε στην Πίστη και να περισσεύουμε, σην Ελπίδα, με τη δύναμη του Πνεύματος του Αγίου.
Πάντα τα λόγια του Λόγου με διαφορετικές περιγραφές αλλά η ουσία είναι ίδια.
Ελπίδα, άσκηση, Πίστη, ειρήνη χαρά, δύναμη Πνεύματος Αγίου Αμήν.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΑΞΗΣ - 02  
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ - 02
Ρωμαίους 15:33
 Και ο Θεός τής ειρήνης είθε να είναι μαζί με όλους σας. Αμήν.
Κορινθίους Α' 1:3
Χάρη να είναι σε σας και ειρήνη από τον Πατέρα μας Θεό και τον Κύριο Ιησού Χριστό.
Κορινθίους Α' 14:33
 επειδή, ο Θεός δεν είναι Θεός ακαταστασίας, αλλά ειρήνης, όπως σε όλες τις εκκλησίες των αγίων.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Μας λέει ότι ο Θεός, είναι Θεός τάξεως  και όχι ακαταστασίας.
 Αν κοιτάξουμε το Θεό μέσα από την φύση θα δούμε μια θαυμαστή αρμονία φυτών, χρωμάτων, η μέσα από τα πουλιά, μέσα από τις εποχές πως εναλλάσσονται μία της άλλης εποχής. Τα αστέρια, πως κάνουν την σωστή τους τροχιά, και πάμε στον αγαπημένο Ήλιο μας και το αγαπημένο μας φεγγάρι, που έχουν γραφτή ποιήματα και ποιήματα πολλών ονειροπόλων ποιητών.
 Κάθε βράδυ το θαυμάζω, με τις ώρες, επειδή ζω στην φύση και όταν έρχεται κάποια φορά, σε μια φάση του στην κρεβατοκάμαρα ξυπνώ και το βλέπω όμως, γρήγορα χάνετε πάει πιο εκεί. Πολλές φορές το προλαβαίνω το πρωί. Ή το εντοπίζω μέσα στο μεσημέρι με καθαρό ουρανό μια φετούλα ψιλή.
Τέλος πάντων, πολλά μπορώ να πω για την  αρμονία που επικρατή, ακόμα και με τα πουλιά τα αποδημητικά, και τα πουλιά που ακούμε ορισμένες φορές της εποχής, όπως: ο κούκος.
  Πολλές φορές φαντάζομαι πόσο, τάξη λεπτομερών επικρατεί στον κόσμο του Θεού.
Γι’ αυτό είναι τόσο επίμονος στο θέμα υπακοής. Είναι θέμα τάξεως.
Χωρίς υπακοή, δεν υπάρχει τάξη αλλά επικρατεί το χάος.
 Άρα αν δεν επικρατήσει μέσα μας του Θεού η τάξης που μόνο στην υπακοή βασίζεται, στην πνευματική μου ζωή, χωρίς να έχω μάθει πέραν της αποδοχής του Κυρίου και την ζωή της εποικοδομήσεως μου του λόγου του Θεού πως θα βρεθώ στον Ουρανό. Άρα πρέπει να καλλιεργούμε καθημερινά την πνευματική μας κατάσταση και να ελέγχουμε τις παγίδες του εχθρού. Να μην εφησυχάζουμε. Πάντα να αγρυπνούμε όπως το είπε και ο Κύριος.
Ματθαίος 24:42
Αγρυπνείτε, λοιπόν, επειδή δεν ξέρετε ποια ώρα έρχεται ο Κύριός σας.
Ματθαίος 25:13
Αγρυπνείτε, λοιπόν, επειδή δεν ξέρετε την ημέρα ούτε την ώρα, κατά την οποία έρχεται ο Υιός τού ανθρώπου.
Ματθαίος 26:38
Τότε, τους λέει: Η ψυχή μου είναι περίλυπη μέχρι θανάτου· μείνετε εδώ και αγρυπνείτε μαζί μου.(εδώ συμπαράσταση προσευχής  ζητάει ο Κύριος)

Ματθαίος 26:41
Αγρυπνείτε και προσεύχεστε, για να μη μπείτε σε πειρασμό· το μεν πνεύμα είναι πρόθυμο, η σάρκα όμως είναι αδύναμη.
Μάρκος 13:33
 Προσέχετε, αγρυπνείτε, και προσεύχεστε· για τον λόγο ότι, δεν ξέρετε πότε είναι ο καιρός.
Μάρκος 13:37
 Και όσα λέω προς εσάς, τα λέω προς όλους: Αγρυπνείτε.
Εδώ το λέει ο Κύριος καθαρά ότι η σάρκα μας είναι αδύναμη και πρέπει με προσευχή να ενδυναμωνόμαστε.
Μάρκος 14:38
Αγρυπνείτε, και προσεύχεστε, για να μη μπείτε σε πειρασμό· το μεν πνεύμα είναι πρόθυμο, η σάρκα όμως είναι ασθενής.
Λουκάς 21:36
Αγρυπνείτε, λοιπόν, δεόμενοι σε κάθε καιρό, για να καταξιωθείτε να ξεφύγετε όλα τούτα που πρόκειται να γίνουν, και να σταθείτε μπροστά στον Υιό τού ανθρώπου.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ας σκεφτούμε λίγο τον εαυτό μας μπροστά σε ένα επίσημο. Ή να σταθώ ας πούμε μπροστά σε έναν επίγειο βασιλιά. Τι χτυποκάρδια θα έχω και τι τρεμούλα θα με πιάνει μήπως και δεν καταφέρω να φερθώ σωστά, μήπως δεν αρθρώσω τις λέξεις μου, και τέτοια.
Όμως όταν λέμε θα πάμε στον ουρανό με βεβαιότητα (Και αυτήν μας την δίνει ο Κύριος την βεβαιότητα) όμως να σκεφτούμε πως θα παρουσιαστώ αν δεν επέτρεψα τον θεό να εργαστεί την καρδιά μου με φόβο Θεού. διότι η Βασιλεία Του αρχίζει από την γη και τελειοποιείτε στον ουρανό.
Και όταν λέει φόβο Θεού, δεν εννοεί να τρέμουμε τον Θεό, διότι, μας αγαπά και τον αγαπούμε, οπότε τι δουλειά έχει ο φόβος. ¨Όχι φόβος τρέμοντας, αλλά από σεβασμό μεγάλο. Τον πατέρα μας που μας γέννησε, τον φοβόμαστε να μην ντροπιαστούμε, μπροστά του, ή τον ντροπιάσουμε, που σημαίνει για μας είναι θέμα σεβασμού. Να είναι περήφανος για μας. Να μη μαθαίνει για μας κακά πράγματα.
 Ακριβώς ,το ίδιο με τον Πατέρα Θεό. Όταν παρουσιαστούμε μπροστά Του μια μέρα να μην  τον ντροπιάσουμε, να μην ντροπιαστούμε,  αλλά να τον δούμε χωρίς ντροπή.
Οπότε πρέπει να αγρυπνούμε για τον εαυτό μας ώστε από τώρα να ετοιμαζόμαστε πνευματικά, από τώρα να ζούμε την Βασιλεία των ουρανών.
Κορινθίους Α' 16:13
Αγρυπνείτε, στέκεστε στην πίστη· ανδρίζεστε, ενδυναμώνεστε.
Πέτρου Α' 4:7
 Όλων δε το τέλος πλησίασε· ζήστε, λοιπόν, με σωφροσύνη, και αγρυπνείτε στις προσευχές.
Πιο καλά τα λέει ο απ. Παύλος και ο απ. Πέτρος πώς να διάγουμε τον δρόμο τον πνευματικό.
Κορινθίους Α' 14:33
 επειδή, ο Θεός δεν είναι Θεός ακαταστασίας, αλλά ειρήνης, όπως σε όλες τις εκκλησίες των αγίων.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
 Πρέπει, να μάθουμε να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και βέβαια όχι μόνο το νοικοκυριό των πραγμάτων μας, αλλά νοικοκυριό στο σπίτι μας το πνευματικό.

 Από εκεί ξεκινά, Ο Θεός. Μέσα από μας, την καρδιά μας, από το σπίτι μας του κάθε
ενός μας. Αρχίζοντας με την καρδιά μας, και πως σκεφτόμαστε και τι πηγάζει μέσα μας και το κρύβουμε, δείχνοντας άλλο άνθρωπο από ότι είμαστε, τι σκεφτόμαστε. Έρχεται ο Κύριος, που είναι παντογνώστης και μας τα φανερώνει.
  Αυτήν την καρδιά, την βρώμικη ήρθε την έψαξε, την βρήκε και όταν πίστεψε σ’ αυτόν, έκανε χάρη και ειρήνη μαζί της και ξεκίνησε ένα ταξίδι πίστεως με έλεγχο του Πνεύματος του Αγίου. Οπότε ξεκινά μια νέα ζωή μαθήσεως του Λόγου.
  Ελευθερωθήκαμε, από τα δεσμά πια της αμαρτίας, έχουμε χαρά και κάθε μέρα του παραχωρούμε τόπο, να μας καταρτίζει για τον ουρανό ο οποίος όπως είπαμε ξεκινά από εδώ τον κόσμο του εαυτού μας.
Και βέβαια το Πνεύμα το Άγιο, μας ενθαρρύνει μας ελέγχει, και δεν μας αφήνει  να προσπεράσουμε τίποτε, χωρίς έλεγχο αγρύπνια και προσευχή.
  Μας παροτρύνει να ειρηνεύουμε με τους άλλους και κυρίως στην Εκκλησία. Οπότε ο Θεός της αγάπης, της ειρήνης όπως λέει το εδάφιο  θα είναι μαζί μας.
Κορινθίους Β' 13:11
ΛΟΙΠΟΝ, αδελφοί, χαίρεστε, καταρτίζεστε, ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον, να φρονείτε το ίδιο, ειρηνεύετε· και ο Θεός τής αγάπης και της ειρήνης θα είναι μαζί σας.

Αυτό με την ακαταστασία, είναι μέρος της ζωής μας της πνευματικής. Έτσι ο Θεός που ζητάει υπακοή, δεν το ζητεί χωρίς εφόδια. Ούτε έκανε, την αποκατάστασή μας χωρίς να έχει μελετήσει τα πάντα. είπαμε ότι δεν είναι Θεός ακαταστασίας, αλλά
είναι όμως, και Θεός πάσης Σοφίας.
Μας έδωσε λοιπόν σωτηρία αλλά και εφόδια για να καταρτιζόμαστε.
Τα εφόδια μας τα δίνει Το Πνεύμα το Άγιο που βρίσκεται εδώ στον κόσμο όταν ο Κύριος έφυγε ήρθε το Πνεύμα το Άγιο και μένει μέσα μας. Γι’ αυτό ας του παραχωρούμε χώρο όσο περισσότερο γίνεται ώστε να εργάζεται την σωτηρία μας δείχνοντας μας τον δρόμο για τον ουρανό. Και να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων με σκυμμένο κεφάλι ή και καθόλου καν να δούμε τον ουρανό.  
Ρωμαίους 5:1
Αφού, λοιπόν, ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι με την πίστη, έχουμε ειρήνη με τον Θεό διαμέσου τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Πέτρου Β' 1:11
Επειδή, έτσι θα σας δοθεί κατά πλούσιο τρόπο η είσοδος στην αιώνια βασιλεία τού Κυρίου μας και Σωτήρα Ιησού Χριστού.
Το εδάφιο προς ρωμαίους μας το επιβεβαιώνει και απ. Πέτρος.
Αυτή, η είσοδος στον ουρανό, θα γίνει με τους όρους, της ζωής της αγίας καθαρής γεμάτη πίστη ότι μας ετοιμάζει τόπο ο Κύριος για να μας δεχθεί.
Ιωάννης 14:2
 Στο σπίτι τού Πατέρα μου υπάρχουν πολλά οικήματα· ειδάλλως, θα σας έλεγα· πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο.
Ιωάννης 14:3
 Και αφού πάω και σας ετοιμάσω τόπο, έρχομαι πάλι, και θα σας παραλάβω κοντά σε μένα, για να είστε κι εσείς, όπου είμαι εγώ.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
 Τα πάντα ήταν μελετημένα με τάξη μέχρι κεραίας. Ξέρει σε ποιόν τόπο θα μας πάρει να μας βάλει, ξέρει από τώρα ποιοι είναι αυτοί που δέχονται στην καρδιά τους την Σωτηρία. Περιμένει και τον τελευταίο. Και τότε το πλήρωμα του χρόνου θα κλείσει.
Ας είμαστε έτοιμοι. Η αγάπη Του και η προσφορά Του μας έφερε στον ουρανό μαζί Του.   
 Ο πιστός λοιπόν πρέπει να έχει να φέρει καλό καρπό στον Κύριο. Και ο καρπός αυτός λέγεται καρπός του Πνεύματος του Αγίου.
Ζω, σε χωριό και ξέρω τι είναι να έχεις μια καλή, σοδιά αφού κοπίασες όλο τον χρόνο.
  Έτσι και η ζωή η πνευματική, έχει κόπο ,έχει απάρνηση πραγμάτων, που λαμπιρίζουν αλλά δεν είναι κατάλληλα για τον πιστό. Αλλά έχει και απολαβή χαράς, ειρήνης, με καθαρή συνείδηση κοιμάται και σηκώνεται, οπότε γιατί να μην έχει χαρά αφού ησυχάζει στα χέρια του Κυρίου και όλα του, τα προβλήματα, τα οποία αφήνει,
 σ’ αυτόν με εμπιστοσύνη και  ακουμπά.
Ιερεμίας 39:18
επειδή, θα σε σώσω οπωσδήποτε, και δεν θα πέσεις με μάχαιρα, αλλ' η ζωή σου θα είναι σε σένα σαν λάφυρο, επειδή στηρίχθηκες με εμπιστοσύνη σε μένα, λέει ο Κύριος.
Ιωάννου Α' 4:9
Με τούτο φανερώθηκε η αγάπη τού Θεού σε μας, επειδή ο Θεός τον Υιό του τον μονογενή απέστειλε στον κόσμο για να ζήσουμε διαμέσου αυτού.
Κορινθίους Β' 2:14
 Όμως, χάρη στον Θεό, που μας κάνει πάντοτε να θριαμβεύουμε διαμέσου τού Χριστού, και σε κάθε τόπο φανερώνει μέσα από μας την οσμή τής γνώσης του.
Ρωμαίους 12:19
Αγαπητοί, μη εκδικείται τον εαυτό σας· αλλά, δώστε τόπο στην οργή· επειδή, είναι γραμμένο: «Σε μένα ανήκει η εκδίκηση· εγώ θα κάνω ανταπόδοση, λέει ο Κύριος».
Ιωάννου Α' 3:8
 Αυτός που πράττει την αμαρτία είναι από τον διάβολο, επειδή ο διάβολος απαρχής αμαρτάνει. Γι' αυτό φανερώθηκε ο Υιός τού Θεού, για να καταστρέψει τα έργα τού διαβόλου.
Εφεσίους 4:27
 μη δίνετε τόπο στον διάβολο.
Πέτρου Β' 1:16
 Επειδή, σας γνωστοποιήσαμε τη δύναμη και παρουσία τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ότι δεν ακολουθήσαμε σοφιστικούς μύθους, αλλά ότι γίναμε αυτόπτες μάρτυρες της μεγαλειότητας εκείνου.
Πέτρου Β' 1:19
 Και έχουμε βεβαιότερο τον προφητικό λόγο, στον οποίο κάνετε καλά να προσέχετε, σαν σε λυχνάρι που φέγγει μέσα σε σκοτεινό τόπο, μέχρις ότου έρθει η αυγή τής ημέρας, και ο φωσφόρος ανατείλει μέσα στις καρδιές σας,
Τίτος 2:11
Επειδή, φανερώθηκε η σωτήρια χάρη τού Θεού προς όλους τούς ανθρώπους,
Τίτος 3:4
 Όταν, όμως, φανερώθηκε η αγαθότητα και η φιλανθρωπία τού Σωτήρα μας Θεού,
Ιωάννου Α' 3:2
 Αγαπητοί, τώρα είμαστε παιδιά τού Θεού· κι ακόμα δεν φανερώθηκε τι πρόκειται να είμαστε· γνωρίζουμε, όμως, ότι, όταν φανερωθεί, θα είμαστε όμοιοι μ' αυτόν· επειδή θα τον δούμε καθώς είναι.
Ιωάννου Α' 3:5
Και γνωρίζετε ότι εκείνος φανερώθηκε για να σηκώσει τις αμαρτίες μας· και σ' αυτόν αμαρτία δεν υπάρχει
Σας αφήνω στα χέρια του Κυρίου μας με ειρήνη
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»