_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-Από Stavros Barotsakis-Από Panos Karakolidis

Από Stavros Barotsakis
"Αγαθός και ευθύς ο Κύριος· δια τούτο θέλει διδάξει τους αμαρτωλούς την οδόν.
Θέλει οδηγήσει τους πράους εν κρίσει και θέλει διδάξει τους πράους την οδόν αυτού". Ψαλμοί 25:8-9.

Η αγαθότητα του Θεού φανερώνεται με το έργο του Χριστού. Η αγάπη του Θεού, η χάρη Του, η καλοσύνη Του φανερώθηκε καθώς ο Χριστός πέθανε για μας, όταν εμείς ήμασταν ακόμη "ασθενείς", "ασεβείς" και "αμαρτωλοί". Τέτοιοι ήμασταν, είτε μεγαλώσαμε μέσα στην Εκκλησία, είτε έξω στο κόσμο. Η αγάπη του Θεού φανερώθηκε όχι στο ότι εμείς αγαπήσαμε το Θεό, αλλά ότι Αυτός πρώτος μας αγάπησε. Αυτός μας βρήκε, Αυτός πέθανε για μας. Αυτός άφησε τη δόξα Του. Είσαι εδώ, και είμαι εδώ, επειδή ο Θεός είναι καλός μαζί μας.
Η αγαθότητα του Θεού φανερώνεται με τη μακροθυμία Του για μας. Είναι ανεκτικός μαζί μας, και υπομονετικός. Κάνει υπομονή με την αμαρτία μας πριν να γνωρίσουμε το Χριστό, αλλά κάνει υπομονή και μετά αν αμαρτήσουμε, και περιμένει να μετανοήσουμε. Και όταν μετανοούμε, πάντα μας συγχωρεί. Όταν αρνούμαστε να δεχτούμε την παιδεία Του, πάλι εργάζεται μέσα μας. Όταν αρνούμαστε να υπακούσουμε, πάλι κάνει υπομονή. Μακροθυμεί με τον κόσμο που βρίσκεται μακριά Του, μακροθυμεί και μ’ εμάς για να ωριμάσουμε. Το κάνει για να μας δώσει ευκαιρία μετάνοιας, ώστε να γλιτώσουμε την οργή Του. Τι περιμένει από εμάς ο Θεός σήμερα; Το πρώτο και βασικό που περιμένει είναι αν είμαστε μακριά Του, να μην περιφρονήσουμε την αγάπη και τη καλοσύνη Του, δηλαδή να μετανοήσουμε. Μπορεί να είμαι μακριά Του επειδή ποτέ δεν πλησίασα, ή μπορεί να βρίσκομαι αποξενωμένος, επειδή αρνούμαι να ζητήσω συγνώμη για τις αμαρτίες μου. Αν υπάρχουν αμαρτίες τις οποίες δεν θέλω να εγκαταλείψω, ο Λόγος του Θεού λέει πως περιφρονώ την καλοσύνη του Θεού. Ο Θεός νοιάζεται γιατί είναι αγαθός, και σε γνωρίζει πριν να γνωρίσεις εσύ τον εαυτό Σου. "Γεύθητε και ιδέτε ότι αγαθός ο Κύριος· μακάριος ο άνθρωπος ο ελπίζων επ' αυτόν". Ψαλμός 34:8...
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Από Χριστιανικό Μήνυμα
Από Panos Karakolidis
(Gr&Eng) No 27 Εδ. ημέρας: Σαβ 27/10/2013
«16 αλλά, τούτο είναι εκείνο που ειπώθηκε από τον προφήτη Ιουλ:
17 «Και κατά τις έσχατες ημέρες, λέει ο Θεός, θα ξεχύσω από το πνεύμα μου επάνω σε κάθε σάρκα• και θα προφητεύσουν οι γιοι σας και οι θυγατέρες σας, και οι νέοι σας θα δουν οράσεις, και οι πρεσβύτεροί σας θα δουν όνειρα•» Πράξεις 2:16-17 ! Λίγες σκέψεις: Ο Ιησούς Χριστός υποσχέθηκε να στείλει την Επαγγελία του Πατρός που ήταν το Άγιο Πνεύμα. Η έλευση του Αγίου Πνεύματος είχε προφητεύει ακόμα από την Παλιά Διαθήκη . Πράγματι το Άγιο Πνεύμα είναι πολύ σημαντικό , αφού ο Χριστός είπε: «σας συμφέρει να φύγω εγώ για να έρθει ο Παράκλητος» Ιωάννη 16:7 !
Χωρίς το Άγιο Πνεύμα ο άνθρωπος δεν μπορεί να δει (καταλάβει) τα πνευματικά πράγματα , δεν μπορεί να ζήσει πνευματικά, δεν μπορεί να σωθεί.
Όμως ο άνθρωπος που θα λάβει το Άγιο Πνεύμα πρέπει στην συνεχεία να οδηγείται από αυτό. Γιατί όσο σημαντικό είναι να λάβουμε το Άγιο Πνεύμα άλλο τόσο σημαντικό είναι να αφήνουμε το Άγιο Πνεύμα να μας διοικεί και να μορφώνει τον Ιησού Χριστό μέσα μας! (Ρωμαίους 8:9-17 Και Γαλάτας 4:19 ).

No 27 Verses for the day: Sat 27/10/2013 « “16 But this is that which was spoken by the prophet Joel;17 And it shall come to pass in the last days, said God, I will pour out of my Spirit on all flesh: and your sons and your daughters shall prophesy, and your young men shall see visions, and your old men shall dream dreams:” Acts 2:16-17!) A few thoughts: Jesus Christ promised to send the Promise of the Father and that was the Holy Spirit. The coming of the Holy Spirit was prophesies of the Old Testament. Indeed the Holy Spirit is very important, since Christ said, " It is expedient for you that I go away: for if I go not away, the Comforter will not come to you; but if I depart, I will send him to you." John 16:7! Without the Holy Spirit, someone cannot see (understand) spiritual things, cannot live spiritually, cannot be saved.
But the believer who received the Holy Spirit must then be driven from it. As much important for someone is to receive the Holy Spirit in the same way is important to let the Holy Spirit lead him and form Jesus Christ in him! (Romans 8:9-17 and Galatians 4:19).

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ--28--ΘΕΜΑ: ΕΙΡΗΝΗ

ΑΠΟ ΤΟ 03 ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ….
04--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
28--ΘΕΜΑ: ΕΙΡΗΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ – ΖΩΗ –ΣΟΦΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ- ΥΙΟΘΕΣΙΑ
Αφού, με τον νόμο δεν γνωρίσαμε,(αναφέρομαι κυρίως στους Εθνικούς, οι οποίοι είχαν το καλό και το κακό μέσα τους και το δίκαιο αλλά και ο ιουδαίοι ξέφτισαν με τον καιρό. Όπως στα χρόνια του Κυρίου μας.) φόβο Κυρίου και δεν περπατήσαμε στο δρόμο της Ειρήνης, τώρα δια του Ιησού Χριστού το έργο που έκανε, της απολύτρωσης, ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι δια πίστεως στο πρόσωπο του Χριστού έχουμε ειρήνη με το Θεό. Πάντα την αλυσίδα την δένει ο Κρίκος της πίστεως. Που ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι; Συνήθως ανακηρύσσουμε κάποιον ήρωα; Μεγάλο ευεργέτη; Τέλος πάτων και το μαθαίνουν όλοι ,το γράφουν τα βιβλία το γράφουν οι εγκυκλοπαίδειες, 
Εμάς επειδή  δεχθήκαμε το Ιησού Σωτήρα μας, ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι ότι κάναμε και ειρήνη με το Θεό! που ανακηρυχθήκαμε; Στο ουρανό βέβαια στις αρχές και τις εξουσίες, του αγαθού κόσμου που είναι μαζί με το Θεό και του εχθρού Του.
Είναι πολύ συγκινητικό εμείς που είμασταν εχθροί του Θεού ανακηρυχθήκαμε ότι πια δεν μας χωρίζει τίποτα δικαιωθήκαμε μπροστά στα ουράνια τον κόσμο τον ορατό αόρατο και κυρίως μπροστά στον ανθρωποκτόνο τον εχθρό του Θεού
Εφεσίους 6:12
12/.επειδή, η πάλη μας δεν είναι ενάντια σε αίμα και σάρκα, αλλά ενάντια στις αρχές, ενάντια στις εξουσίες, ενάντια στους κοσμοκράτορες του σκότους τούτου τού αιώνα, ενάντια στα πνεύματα της πονηρίας, στα επουράνια..
Σ’ αυτόν τον κόσμο που είμασταν υποδουλωμένοι, ανακηρυχθήκαμε ότι είμαστε σωσμένοι και λάβαμε την Σωτηρία, στο όνομα του Χριστού, που βγήκε νικητής ενάντια, σ’ αυτές τις εξουσίες, που κατέλαβαν τον κόσμο και ακόμα είναι, εμείς που τον δεχόμαστε τον Ιησού, παλεύουμε μαζί τους, κάθε μέρα ενάντια τους, με ην χάρη που μας δίνει ο Κύριος να νικούμε αυτόν τον πονηρό κόσμο, με το Πνεύμα του το Άγιο.
Ρωμαίους 5:2.
διαμέσου τού οποίου λάβαμε και την είσοδο με την πίστη σε τούτη τη χάρη, στην οποία στεκόμαστε· και καυχώμαστε στην ελπίδα τής δόξας τού Θεού.
Ρωμαίους 14:17
Δεδομένου ότι, η βασιλεία τού Θεού δεν είναι φαγητό και πιοτό, αλλά δικαιοσύνη και ειρήνη και χαρά εν Πνεύματι Αγίω·
Ρωμαίους 14:19
Επομένως, λοιπόν, ας ζητάμε εκείνα που είναι για την ειρήνη, και εκείνα που είναι για την οικοδομή τού ενός για τον άλλον.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Πολλές φορές στην προσευχή μας δεν ξέρουμε τι ζητούμε από τον Κύριο. Εδώ ο απ. Παύλος μας λέει να ζητούμε ότι περιέχει την ειρήνη την οικοδομή της Εκκλησίας και του ενός για τον άλλον. Τρία βασικά πράγματα μας διδάσκει ο Λόγος.
Με λίγα λόγια να σκεφτόμαστε ότι και οι άλλοι έχουν ανάγκη στήριξης. Οπότε θα παρακαλούμε ο Κύριος όλους να μας οικοδομή με τον Λόγο Του και το Πνεύμα το Άγιο στις καρδιές μας, ώστε να ησυχάζουμε(ειρηνεύουμε) σε Εκείνον .
Ρωμαίους 15:13
Και ο Θεός τής ελπίδας είθε να σας γεμίσει με κάθε χαρά και ειρήνη καθώς (να και η άσκησης) ασκείτε πίστη, ώστε να περισσεύετε στην ελπίδα με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος.
Αρχίζει η ζωή της Εκκλησίας με την πρακτική ζωή, με πρώτο στο σκεπτικό του καθενός και στην καρδιά του, η Πίστη. Μετά η ελπίδα σε Εκείνον να μας γεμίσει χαρά, ειρήνη και πάνω από όλα να εξασκούμαστε στην Πίστη και να περισσεύουμε, σην Ελπίδα, με τη δύναμη του Πνεύματος του Αγίου.
Πάντα τα λόγια του Λόγου με διαφορετικές περιγραφές αλλά η ουσία είναι ίδια.
Ελπίδα, άσκηση, Πίστη, ειρήνη χαρά, δύναμη Πνεύματος Αγίου Αμήν.
SULTANA CHA    
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

04---ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ 
29--ΘΕΜΑ: ΕΙΡΗΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ – ΖΩΗ –ΣΟΦΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ- ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Ρωμαίους 15:33
 Και ο Θεός τής ειρήνης είθε να είναι μαζί με όλους σας. Αμήν.
Κορινθίους Α' 1:3
Χάρη να είναι σε σας και ειρήνη από τον Πατέρα μας Θεό και τον Κύριο Ιησού Χριστό.
Κορινθίους Α' 14:33
 επειδή, ο Θεός δεν είναι Θεός ακαταστασίας, αλλά ειρήνης, όπως σε όλες τις εκκλησίες των αγίων.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Μας λέει ότι ο Θεός, είναι Θεός τάξεως  και όχι ακαταστασίας.
 Αν κοιτάξουμε το Θεό μέσα από την φύση θα δούμε μια θαυμαστή αρμονία φυτών, χρωμάτων, η μέσα από τα πουλιά, μέσα από τις εποχές πως εναλλάσσονται μία της άλλης εποχής. Τα αστέρια, πως κάνουν την σωστή τους τροχιά, και πάμε στον αγαπημένο Ήλιο μας και το αγαπημένο μας φεγγάρι, που έχουν γραφτή ποιήματα και ποιήματα πολλών ονειροπόλων ποιητών.
 Κάθε βράδυ το θαυμάζω, με τις ώρες, επειδή ζω στην φύση και όταν έρχεται κάποια φορά, σε μια φάση του στην κρεβατοκάμαρα ξυπνώ και το βλέπω όμως, γρήγορα χάνετε πάει πιο εκεί. Πολλές φορές το προλαβαίνω το πρωί. Ή το εντοπίζω μέσα στο μεσημέρι με καθαρό ουρανό μια φετούλα ψιλή.
Τέλος πάντων, πολλά μπορώ να πω για την  αρμονία που επικρατή, ακόμα και με τα πουλιά τα αποδημητικά, και τα πουλιά που ακούμε ορισμένες φορές της εποχής, όπως: ο κούκος.
  Πολλές φορές φαντάζομαι πόσο, τάξη λεπτομερών επικρατεί στον κόσμο του Θεού.
Γι’ αυτό είναι τόσο επίμονος στο θέμα υπακοής. Είναι θέμα τάξεως.
Χωρίς υπακοή, δεν υπάρχει τάξη αλλά επικρατεί το χάος.
 Άρα αν δεν επικρατήσει μέσα μας του Θεού η τάξης που μόνο στην υπακοή βασίζεται, στην πνευματική μου ζωή, χωρίς να έχω μάθει πέραν της αποδοχής του Κυρίου και την ζωή της εποικοδομήσεως μου του λόγου του Θεού πως θα βρεθώ στον Ουρανό. Άρα πρέπει να καλλιεργούμε καθημερινά την πνευματική μας κατάσταση και να ελέγχουμε τις παγίδες του εχθρού. Να μην εφησυχάζουμε. Πάντα να αγρυπνούμε όπως το είπε και ο Κύριος.
Ματθαίος 24:42
Αγρυπνείτε, λοιπόν, επειδή δεν ξέρετε ποια ώρα έρχεται ο Κύριός σας.
Ματθαίος 25:13
Αγρυπνείτε, λοιπόν, επειδή δεν ξέρετε την ημέρα ούτε την ώρα, κατά την οποία έρχεται ο Υιός τού ανθρώπου.
Ματθαίος 26:38
Τότε, τους λέει: Η ψυχή μου είναι περίλυπη μέχρι θανάτου· μείνετε εδώ και αγρυπνείτε μαζί μου.(εδώ συμπαράσταση προσευχής  ζητάει ο Κύριος)
 Ματθαίος 26:41
Αγρυπνείτε και προσεύχεστε, για να μη μπείτε σε πειρασμό· το μεν πνεύμα είναι πρόθυμο, η σάρκα όμως είναι αδύναμη.
Μάρκος 13:33
 Προσέχετε, αγρυπνείτε, και προσεύχεστε· για τον λόγο ότι, δεν ξέρετε πότε είναι ο καιρός.
Μάρκος 13:37
 Και όσα λέω προς εσάς, τα λέω προς όλους: Αγρυπνείτε.
Εδώ το λέει ο Κύριος καθαρά ότι η σάρκα μας είναι αδύναμη και πρέπει με προσευχή να ενδυναμωνόμαστε.
Μάρκος 14:38
Αγρυπνείτε, και προσεύχεστε, για να μη μπείτε σε πειρασμό· το μεν πνεύμα είναι πρόθυμο, η σάρκα όμως είναι ασθενής.
Λουκάς 21:36
Αγρυπνείτε, λοιπόν, δεόμενοι σε κάθε καιρό, για να καταξιωθείτε να ξεφύγετε όλα τούτα που πρόκειται να γίνουν, και να σταθείτε μπροστά στον Υιό τού ανθρώπου.
SULTANA. CHA  
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

04---ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ 
30--ΘΕΜΑ: ΕΙΡΗΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ – ΖΩΗ –ΣΟΦΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ- ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Ας σκεφτούμε λίγο τον εαυτό μας μπροστά σε ένα επίσημο. Ή να σταθώ ας πούμε μπροστά σε έναν επίγειο βασιλιά. Τι χτυποκάρδια θα έχω και τι τρεμούλα θα με πιάνει μήπως και δεν καταφέρω να φερθώ σωστά, μήπως δεν αρθρώσω τις λέξεις μου, και τέτοια.
Όμως όταν λέμε θα πάμε στον ουρανό με βεβαιότητα (Και αυτήν μας την δίνει ο Κύριος την βεβαιότητα) όμως να σκεφτούμε πως θα παρουσιαστώ αν δεν επέτρεψα τον θεό να εργαστεί την καρδιά μου με φόβο Θεού. διότι η Βασιλεία Του αρχίζει από την γη και τελειοποιείτε στον ουρανό.
Και όταν λέει φόβο Θεού, δεν εννοεί να τρέμουμε τον Θεό, διότι, μας αγαπά και τον αγαπούμε, οπότε τι δουλειά έχει ο φόβος. ¨Όχι φόβος τρέμοντας, αλλά από σεβασμό μεγάλο. Τον πατέρα μας που μας γέννησε, τον φοβόμαστε να μην ντροπιαστούμε, μπροστά του, ή τον ντροπιάσουμε, που σημαίνει για μας είναι θέμα σεβασμού. Να είναι περήφανος για μας. Να μη μαθαίνει για μας κακά πράγματα.
 Ακριβώς ,το ίδιο με τον Πατέρα Θεό. Όταν παρουσιαστούμε μπροστά Του μια μέρα να μην  τον ντροπιάσουμε, να μην ντροπιαστούμε,  αλλά να τον δούμε χωρίς ντροπή.
Οπότε πρέπει να αγρυπνούμε για τον εαυτό μας ώστε από τώρα να ετοιμαζόμαστε πνευματικά, από τώρα να ζούμε την Βασιλεία των ουρανών.
Κορινθίους Α' 16:13
Αγρυπνείτε, στέκεστε στην πίστη· ανδρίζεστε, ενδυναμώνεστε.
Πέτρου Α' 4:7
 Όλων δε το τέλος πλησίασε· ζήστε, λοιπόν, με σωφροσύνη, και αγρυπνείτε στις προσευχές.
Πιο καλά τα λέει ο απ. Παύλος και ο απ. Πέτρος πώς να διάγουμε τον δρόμο τον πνευματικό.
Κορινθίους Α' 14:33
 επειδή, ο Θεός δεν είναι Θεός ακαταστασίας, αλλά ειρήνης, όπως σε όλες τις εκκλησίες των αγίων.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
 Πρέπει, να μάθουμε να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και βέβαια όχι μόνο το νοικοκυριό των πραγμάτων μας, αλλά νοικοκυριό στο σπίτι μας το πνευματικό.
  Από εκεί ξεκινά, Ο Θεός. Μέσα από μας, την καρδιά μας, από το σπίτι μας του κάθε
ενός μας. Αρχίζοντας με την καρδιά μας, και πως σκεφτόμαστε και τι πηγάζει μέσα μας και το κρύβουμε, δείχνοντας άλλο άνθρωπο από ότι είμαστε, τι σκεφτόμαστε. Έρχεται ο Κύριος, που είναι παντογνώστης και μας τα φανερώνει.
  Αυτήν την καρδιά, την βρώμικη ήρθε την έψαξε, την βρήκε και όταν πίστεψε σ’ αυτόν, έκανε χάρη και ειρήνη μαζί της και ξεκίνησε ένα ταξίδι πίστεως με έλεγχο του Πνεύματος του Αγίου. Οπότε ξεκινά μια νέα ζωή μαθήσεως του Λόγου.
  Ελευθερωθήκαμε, από τα δεσμά πια της αμαρτίας, έχουμε χαρά και κάθε μέρα του παραχωρούμε τόπο, να μας καταρτίζει για τον ουρανό ο οποίος όπως είπαμε ξεκινά από εδώ τον κόσμο του εαυτού μας.
Και βέβαια το Πνεύμα το Άγιο, μας ενθαρρύνει μας ελέγχει, και δεν μας αφήνει  να προσπεράσουμε τίποτε, χωρίς έλεγχο αγρύπνια και προσευχή.
  Μας παροτρύνει να ειρηνεύουμε με τους άλλους και κυρίως στην Εκκλησία. Οπότε ο Θεός της αγάπης, της ειρήνης όπως λέει το εδάφιο  θα είναι μαζί μας.
Κορινθίους Β' 13:11
ΛΟΙΠΟΝ, αδελφοί, χαίρεστε, καταρτίζεστε, ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον, να φρονείτε το ίδιο, ειρηνεύετε· και ο Θεός τής αγάπης και της ειρήνης θα είναι μαζί σας.
Σας αφήνω στα χέρια του Κυρίου μας με ειρήνη
SULTANA. CHA 
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
04--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
31--ΘΕΜΑ: ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟ -
ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΡΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΜΒΑ
Από το βιβλίο του Χ. Μποσταντζόγλου
Αδελφοί  μου, μιλούμε για Πνεύμα Άγιο, οπότε ας ξαναδούμε μερικά πράγματα το ρόλο του Πνεύματος του Αγίου στη ζωή μας όπως την αναπτύσσει ο αδελφός Χ. Μποσταντζόγλου.
ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ
  Το μοναδικό έργο του Αγίου Πνεύματος είναι να δοξάζει τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να ελέγχει τον κόσμο περί αμαρτίας δικαιοσύνης και κρίσεως και να φέρνει σε κατάνυξη στις καρδιές των ανθρώπων προς μετάνοια.
  Όλοι όσοι δέχονται τον Χριστό ως ατομικό τους Σωτήρα αποτελούν την Εκκλησία δηλαδή την νύμφη του Χριστού και αυτοί είναι «εκ πάσης φυλής και γλώσσης και λαού και Έθνους» (Αποκάλυψης ε:10).
  Ο αριθμός της Εκκλησίας είναι «κεκρυμμένος εν τω Πατρί» όταν δε συμπληρωθεί ο αριθμός της Εκκλησίας ο Χριστός θα σηκωθεί
Από τον θρόνο του Πατέρα Του «θα κατεβεί από τον ουρανό με κέλευσμα με φωνή αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού και οι αποθανόντες εν Χριστώ θα αναστηθούν πρώτον έπειτα εμείς οι ζώντες όσοι απομένομεν θα αρπαχθούμε με αυτούς εν νεφέλαις προς συνάντηση του Κυρίου εις τον αέρα»
(Α΄ Θεσσαλονικείς δ:16)                
  Το Άγιο Πνεύμα «ικετεύει υπέρ ημών δια στεναγμών αλάλητων» (Ρωμαίους κ: 26) δια να παραστήσει την Εκκλησία εις τον Χριστό ένδοξη χωρίς ρυτίδα ή κηλίδα (Εφεσίους ε:27)
  Μαζί με το Άγιο Πνεύμα και η Νύμφη λέγει «Ελθέ». Και η απάντηση που δίδετε εις αυτήν την κραυγή είναι: «Ναι έρχομαι ταχέως. Αμήν. Ναι έρχου Κύριε Ιησού»
Όταν βρίσκω κάτι καλό που πρέπει να γίνεται γνωστό θέλω να το μαθαίνει ο Κόσμος.
Ο σκοπός ο δικός μου είναι μια φωνή μικρή και χωρίς μόρφωση να πω για τον Κύριο μου. Και όταν βλέπω κομμάτια σε βιβλία ή περιοδικά αδελφών τότε τα προβάλλω.
  Εδώ στις σελίδες 30-31και 32 στο ίδιο βιβλίο λέει πράγματα που εγώ δεν θα μπορούσα να τα πω. Ακούστε  τα.
  Σπουδαιότατο έργο του πνεύματος είναι να παρηγορεί την εκκλησία και να της υπενθυμίζει τη διδασκαλία του Χριστού (Ιωάννης ιδ: 26). Το Άγιο Πνεύμα τον αποστέλλει ο Πατήρ στο όνομα του Ιησού Χριστού. Και έπρεπε να τελειώσει ο Χριστός το έργο Του για να σταλεί το Πνεύμα (Ιωάννης ζ:37—39 και Πράξεις β:33).
  Όπως ταπεινώθηκε ο Αιώνιος Λόγος για να εκτελέσει το έργο της σωτηρίας έτσι και το  Πνεύμα καταδέχεται να έλθει και να κάμει θρόνο Του την ανθρώπινη καρδιά γίνεται ο υπηρέτης μας όπως και ο Χριστός έγινε «δούλος» με σκοπό να συνεχίζει το έργο του Χριστού στην καρδιά μας και στη ζωή μας.
(Ιωάννης ις:13—14)
   Η ενότης και η συνεργασίας των τριών προσώπων είναι τέτοιες ώστε ξεχωριστά κανένα Πρόσωπο δεν κάνει τίποτα. Και τούτο είναι το μεγάλο και το πιο θαυμαστό μυστήριο και δεν είμαστε ικανοί να το κατανοήσουμε διότι ξεπερνά τη λογική δυνατότητα του ανθρώπου.
  Κάθε ενέργεια προς εκπλήρωση του περί σωτηρίας σχεδίου του Θεού γίνεται μέσα σε απόλυτη συνεννόηση των τριών Προσώπων. Η Αγία Γραφή απλώς αναφέρει το μυστήριο χωρίς κα να το ερμηνεύει. Διαβάζουμε στο (Δευτερονόμιο κθ:29) «Τα κρυπτά ανήκουν εις τον Θεόν τα δε φανερά και αποκεκαλυμμένα εις ημάς και τα τέκνα ημών». Ας ευχαριστούμε το Θεό για όσα μας αποκάλυψε καθώς και για όσα μας απέκρυψε και ας μη προσπαθούμε να ερευνούμε για να ξεσκεπάσουμε τα μυστήρια επειδή μπλεκόμαστε σε αιρέσεις και πλάνες.
   Όπως σκοπός του Ιησού Χριστού όσο καιρό ήταν στη γη ήταν να εκτελεί το θέλημα του Πατέρα Του και να τον δοξάζει(Ιωάννης δ: 34)έτσι σκοπός του Αγίου Πνεύματος είναι να δοξάζει τον Χριστό και το έργο Του οδηγώντας τους ανθρώπους στο Σωτήρα της ψυχής τους(Ιωάννης ις:14) Στο Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο διακηρύττεται αυτή η αλήθεια.
   Στον Πατέρα δίδεται δόξα από τον Υιό και στον Υιό δίδεται δόξα από το Άγιο Πνεύμα. Γράφει ο Απόστολος Παύλος στην (Κολοσσαείς α:24). «Χαίρω εις τα παθήματα μου δια σας και ανταναπληρώ τα υστερήματα των παθημάτων του Χριστού εν τη σαρκί μου υπέρ του σώματος αυτού». Μη γένοιτο να σκεφτεί κάποιος ότι ο Παύλος ήθελε να πει ότι ο ίδιος με τις δικές του δυνάμεις μπορούσε να συμπληρώσει τις θλίψεις και τα παθήματα του Χριστού (ότι δηλαδή να συμπληρώσει το έργο του Κυρίου). Εννοούσε ο Παύλος ότι το Άγιο Πνεύμα που τον κατείχε ολοκληρωτικά ήταν Εκείνος που αναπληροί τα υστερήματα των θλίψεων του Χριστού δια μέσου του Παύλου.
SULTANA. CHA

04--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
-             32
32--ΘΕΜΑ:ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟ
ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΡΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΜΒΑ
Από το βιβλίο του Χ. Μποσταντζόγλου
  Δεν ισχυρίσθηκε ποτέ ο Απ. Παύλος ότι όλοι οι λόγοι του και όλες οι πράξεις του ήταν δια της ενεργείας του Πνεύματος π.χ. (Α΄ Κορινθίους β:4 και Ρωμαίους ιε:18). Αυτό ισχύει και για την προσευχή μας επειδή το τι να προσευχηθώμεν δεν εξεύρωμεν»  (Ρωμαίους η:26) όμως το Άγιο Πνεύμα ενεργεί υπέρ ημών «Συμπροσεύχεται δια στεναγμών αλάλητων υπέρ ημών».
  Η συνεργασία των τριών Προσώπων της Θεότητος δια την εκτέλεση του έργου της σωτηρίας ήταν αναγκαία και εξακολουθεί να είναι. Ο Πατήρ δεν μπορούσε να συγχωρεί αμαρτίες χωρίς να χυθεί του αίμα του Χριστού. Και δεν είναι δυνατόν να δεχθεί προσευχές χωρίς την ενέργεια και τη μεσολάβηση του Αγίου Πνεύματος.
  Ο Πατήρ δεν είναι δυνατόν να δεχθεί κανέναν σαν παιδί Του
Χωρίς την αναγέννηση που ενεργεί το Άγιο Πνεύμα. Και όλο το έργο του Χριστού που έγινε στο Γολγοθά καθώς και οι ευλογίες που απορρέουν από αυτό γίνονται δικές μας δια του Αγίου Πνεύματος (Ιωάννης ς: 8—και γ: 8). Το Άγιο Πνεύμα ελέγχει τον αμαρτωλό και τον οδηγεί μετανοούντα στο Χριστό. Συνεπώς 
Είναι σπουδαία η μελέτη της περί της Τριάδος αληθείας καθώς
και του έργου της Τριάδος για τη σωτηρία του ανθρώπου.
  Η γνώσις η αποκάλυψις της θαυμαστής σοφίας μας προσφέρεται. Και όταν εισχωρούν στο βάθος της σοφίας τότε γεμάτοι θαυμασμό και έκπληξη ανακράζουμε μαζί με τον απόστολο Παύλο: «Ω! βάθος πλούτου και σοφίας και γνώσεως Θεού!». (Ρωμαίους ια:33—36)
  Αγαπητοί μου δεν ασχολούμαστε με μικρά και ευτελή πράγματα αλλά με τη θαυμαστή σοφία και δραστηριότητα της Τριαδικής Θεότητος. Γι’ αυτό πρέπει να μελετούμε την Αγία Γραφή με προσευχή και ο Θεός θα μας αποκαλύπτει όσο πρέπει τα θαυμαστά Του μυστήρια.
  Πολύ σωστά διακηρύσσεται ότι ο Θεός είναι αγάπη
(Α΄ Ιωάννου δ:8) επειδή τα τρία Πρόσωπα της Θεότητος έχουν προς άλληλα(το ένα προς το άλλο)αγάπη και σεβασμό. Έτσι και οι πιστοί σαν αναγεννηθέντες εκ του Θεού οφείλομεν να έχομε μεταξύ μας αγάπη και συνεργασία (Ιωάννης ιζ:21—22)
  Είθε όλοι μας να αναγνωρίσουμε ότι πρέπει να μένουμε στο επίπεδο της συνεργασίας της ενότητας και της αγάπης που ζητά από μας ο Τριαδικός Θεός.
 Με αυτή την αγάπη ας κινούμεθα όλοι οι πιστοί. Αγάπη προς τον Θεό και προς τους συνανθρώπους μας. Και ας δίνομε πλήρη ελευθερία δράσεως εις το Πνεύμα το Άγιο ώστε να εργάζεται και να ολοκληρώνει μέσα στην καρδιά μας και τη ζωή μας το έργο του Ιησού Χριστού. (Γαλάτας δ:19) ένα μέρος μόνο πήρα από τα τόσο ωραία.
 του Βιβλίου του μάρτυρα αυτού.
Θα τολμήσω να γράψω κάτι ακόμα από το βιβλίο του ευλογημένου αυτού μάρτυρα
  Το Άγιο Πνεύμα δεν είναι μόνο Δημιουργός της Φυσικής αλλά είναι και της Πνευματικής Δημιουργίας (Ιωάννης γ:1—18) αν δεν είναι Προσωπικότης δεν είναι ικανό να μας αναγεννήσει.
  2/. Για το Πνεύμα το Άγιο χρησιμοποιείται η προσωπική Αντωνυμία «ΕΚΕΙΝΟΣ».
  Στην Ελληνική γλώσσα οι λέξεις «Το Άγιο Πνεύμα» είναι ουδετέρου γένους. Και αν δεν χρησιμοποιούνταν η αντωνυμία «Εκείνος»  τότε θα επρόκειτο για μια απρόσωπη αφηρημένη δύναμης.  Συναντούμε όμως να την αναφέρει ο Κύριος επανειλημμένως στον λόγο Του.(Ιωάννης ις:13)
  3/. Αναφέρετε με το όνομα Του και συνδέεται με το όνομα του Πατρός και του Υιού και αυτό δείχνει ότι είναι Προσωπικότης. (Ματθαίος κη :19).
  Στην τελετή του βαπτίσματος βαπτιζόμαστε στο όνομα προσωπικότητας και σ’ αυτήν το Άγιο Πνεύμα συνδέεται με τον Πατέρα και τον Υιό(Προσωπικότητες) λ.χ.
 (Β΄ Κορινθίους ιγ:13)
Αν το Άγιο Πνεύμα δεν είναι προσωπικότης όπως ο Πατέρας και ο Υιός θα ήταν αδύνατον να συνδέσουν το Όνομα Τους  με Αυτό.
  4/. Την Προσωπικότητα του Αγίου Πνεύματος την αποδεικνύει και η διακονία του. σχετικά εδάφια: (Ιωάννης ιδ:16—17—26
Ιωάννης ις:7—12—14 ). Ο ι περικοπές αυτές δείχνουν ότι το Άγιο Πνεύμα ανέλαβε να συνεχίσει το έργο του Χριστού σαν αντικαταστάτης Του.  «Θα σας στείλω άλλον Παράκλητο» θα ήταν δυνατόν να αντικαταστήσει τον Ιησού Χριστό στο έργο Του (δηλαδή μια προσωπικότητα) αν ήταν το Πνεύμα μια αφηρημένη

δύναμης όπως είναι ο αέρας; Πως θα μπορούσε  να αναλάβει μια τόσο σπουδαία αποστολή;  

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ--26---ΘΕΜΑ: ΕΙΡΗΝΗ-

03-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ 
26---ΘΕΜΑ: ΕΙΡΗΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ – ΖΩΗ –ΣΟΦΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ- ΥΙΟΘΕΣΙΑ
Η Ειρήνη μέσα στην καρδιά μας και η Ειρήνη με τους άλλους
Ο Κύριος τι λέει ο ίδιος στα Ευαγγέλια του.
Ματθαίος 5:25
 Έλα σε ειρήνη με τον αντίδικό σου γρήγορα, ενόσω είσαι μαζί του καθ' οδόν· μήπως και ο αντίδικος σε παραδώσει στον κριτή, και ο κριτής στον υπηρέτη, και ριχτείς σε φυλακή.
Ματθαίος 10:13
Και αν μεν το σπίτι είναι άξιο, η ειρήνη σας ας έρθει επάνω του· αλλά, αν δεν είναι άξιο, η ειρήνη σας ας επιστρέψει σε σας.
                                              ********
Πόσο σημαντική είναι η Ειρήνη να υπάρχει μέσα στις σχέσεις μας με του ανθρώπους όλους. Πιστούς και μη.
Και πόσο σημαντική είναι να υπάρχει μέσα μας αλλά και πόσο σημαντική είναι να έχουμε ειρήνη πάνω από όλα με τον Θεό. 
Αλλά ας συνεχίσουμε με τα λόγια του Κυρίου.
Ματθαίος 10:34
Μη νομίσετε ότι ήρθα να βάλω ειρήνη επάνω στη γη· δεν ήρθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα.
Και όμως αυτός ο Κύριος της Ειρήνης μας λέγει ότι δεν ήρθε για ειρήνη αλλά για να βάλει μάχαιρα.
Ο Κύριος πιο πάνω από το Κύριο εδάφιο το 34, στο 32 και στο 33, μιλάει για την αποδοχή Του από τις καρδιές των ανθρώπων.
Οπότε είναι φυσικό ξαφνικά να γίνουν διάφορες ανακατατάξεις στις καρδιές των ανθρώπων άλλοι να τον δεχτούν και άλλοι να μην τον δεχτούν.
Οπότε θα γίνει μεγάλη φασαρία στα σπίτια των επισπευσάντων και των μη επισπευσάντων, οπότε γίνεται διαχωρισμός μεγάλος και πόλεμος.
Ο δε πόλεμος δεν είναι ανθρώπινος μόνο αλλά και πνευματικός με τον εχθρό μας τον ανθρωποκτόνο όπως τον αποκαλεί ο Κύριος.
Όποιος τον ομολογήσει γίνεται εχθρός του διαβόλου όπως είναι και του Κυρίου μας.
Και ξέρουμε από την Ιστορία της πρώτης Εκκλησίας για πολλά χρόνια που έγινε διωγμός στους πιστούς και τις περισσότερες φορές εκδιώχθηκαν από την οικογένεια.
Ματθαίος 10:36
Και εχθροί τού ανθρώπου θα είναι οι άνθρωποι του σπιτιού του.
Ματθαίος 10:35
Επειδή, ήρθα να διαχωρίσω άνθρωπο ενάντια στον πατέρα του, και θυγατέρα ενάντια στη μητέρα της, και νύφη ενάντια στην πεθερά της.
Ματθαίος 10:37
Όποιος αγαπάει πατέρα ή μητέρα περισσότερο από μένα, δεν είναι άξιος για μένα· και όποιος αγαπάει γιο ή θυγατέρα περισσότερο από μένα, δεν είναι άξιος για μένα
Ματθαίος 10:32
Καθένας, λοιπόν, που θα με ομολογήσει μπροστά στους ανθρώπους, θα τον ομολογήσω και εγώ μπροστά στον Πατέρα μου που είναι στους ουρανούς.
Ματθαίος 10:33
Όποιος, όμως, με αρνηθεί μπροστά στους ανθρώπους, θα τον αρνηθώ και εγώ μπροστά στον Πατέρα μου που είναι στους ουρανούς.
Ματθαίος 10:38
Και όποιος δεν παίρνει τον σταυρό του, και ακολουθεί πίσω από μένα, δεν είναι άξιος για μένα.
Ματθαίος 10:39
Όποιος βρει τη ζωή του, θα τη χάσει· και όποιος χάσει τη ζωή του για μένα, θα τη βρει.
Ματθαίος 10:40
Όποιος δέχεται εσάς, δέχεται εμένα· και όποιος δέχεται εμένα, δέχεται εκείνον που με απέστειλε.
Όλα ξεκινούν, από την Πίστη και την αποδοχή του Κυρίου, μέσα στη ζωή μας.
Ο Κύριος μιλάει ότι όποιος, θέλει να με ακολουθήσει να πάρει το σταυρό του και να προχωρά. Ξέρει ότι είναι δύσκολα, αλλά δεν μας αφήνει, μόνους μας.

 03-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
27--ΘΕΜΑ: ΕΙΡΗΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ – ΖΩΗ –ΣΟΦΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ- ΥΙΟΘΕΣΙΑ
Μάρκος 5:34
 Και εκείνος της είπε: Κόρη μου, η πίστη σου σε έσωσε· πήγαινε σε ειρήνη, και να είσαι υγιής από τη μάστιγά σου.
Ο πιστός άνθρωπος πάντα πρέπει να είναι με καλό λόγο και πάνω από όλα να ευλογεί με την καρδιά του με ειρήνη.
Βλέπουμε ότι ο Κύριος την είπε ότι πήγαινε σπίτι με ειρήνη. Δηλαδή να είσαι ήσυχη. Και να έχουμε  εμπιστοσύνη σε Εκείνον και να ησυχάζουμε Αυτό εννοεί κατ’ εμένα ο λόγος του Κυρίου.
                                  **************
Λουκάς 10:5
Και μέσα σε όποιο σπίτι μπαίνετε, πρώτα να λέτε: Ειρήνη σ' αυτό το σπίτι.
Λουκάς 10:6
Και αν μεν υπάρχει εκεί ένας γιος ειρήνης, η ειρήνη σας θα αναπαυθεί επάνω του· ειδάλλως, θα επιστρέψει σε σας.
Λουκάς 24:36
Και ενώ μιλούσαν γι' αυτά, ο ίδιος ο Ιησούς στάθηκε στο μέσον τους, και λέει σ' αυτούς: Ειρήνη σ' εσάς.
                                   **************
Μεγάλη υπόθεση η ειρήνη στην καρδιά μας, επίσης στις σχέσεις μας μέσα στο σπίτι, όπως στην Εκκλησία, και στους γύρω μας ανθρώπους.
Υπάρχουν πάρα πολλά εδάφια για την ειρήνη, σε όλες τις μορφές της ανθρώπινης ζωής μας.
                                    *************
Ιωάννης 14:27
Ειρήνη αφήνω σε σας, ειρήνη τη δική μου δίνω σε σας· όχι όπως δίνει ο κόσμος, σας δίνω εγώ. Ας μη ταράζεται η καρδιά σας μήτε να δειλιάζει.
                                    *************
Τώρα το καταλαβαίνουμε καλύτερα. Δηλαδή να ησυχάζουμε σε Εκείνον να έχουμε την δική Του ειρήνη οπότε δεν θα ταράζετε η καρδιά μας με ανασφάλεια αλλά θα ησυχάζουμε ότι Εκείνος το ξέρει. Πάλι Ειρήνη με Πίστη στο πρόσωπο Του.
                                     ************
Ιωάννης 16:33
 αυτά τα μίλησα σε σας, ώστε, ενωμένοι μαζί μου, να έχετε ειρήνη. Μέσα στον κόσμο θα έχετε θλίψη· αλλά, να έχετε θάρρος· εγώ νίκησα τον κόσμο.
                                   **************
Τώρα έχουμε την ενότητα μαζί με την Ειρήνη και την πίστη σε Εκείνον. Αυτά τα τρία θα δούμε ότι θα μας δώσουν το θάρρος ώστε να αντέξουμε τις θλίψεις και να νικήσουμε.
Αυτά τα τρία στοιχεία θα μας δώσουν θάρρος,  το να γίνουμε ένα με τον Κύριο; 
Και βέβαια Εκείνος θα μας δώσει δύναμη  μαζί με το Πνεύμα Του το Άγιο ώστε να αποδώσει η Πίστη η Ενότητα και η Ειρήνη μέσα μας.
                                ************
Ιωάννης 20:19
Το βράδυ, λοιπόν, εκείνης τής ημέρας, την πρώτη ημέρα τής εβδομάδας, ενώ οι θύρες ήσαν κλεισμένες, όπου ήσαν συγκεντρωμένοι οι μαθητές εξαιτίας τού φόβου των Ιουδαίων, ο Ιησούς ήρθε, και στάθηκε στο μέσον, και τους λέει: Ειρήνη σε σας.
Πράξεις 9:31
Οι μεν εκκλησίες, λοιπόν, σε ολόκληρη την Ιουδαία και τη Γαλιλαία και τη Σαμάρεια είχαν ειρήνη, οικοδομημένες και περπατώντας μέσα στον φόβο τού Κυρίου, και πληθύνονταν με την παρηγορία τού Αγίου Πνεύματος.
                                      **************
  Οι Εκκλησίες,  σε ολόκληρη την Ιουδαία, Γαλιλαία και Σαμάρεια ,είχαν ειρήνη. Δηλαδή ησύχαζαν στον Κύριο, τον λάτρευαν τον πίστευαν σε όλα. Ήταν οικοδομημένες, επάνω στο Λόγο που άκουσαν από τους μαθητές, από τους οποίους  ευαγγελίστηκαν.
  Αλλά, εδώ παρατηρούμε ότι είχαν φόβο Κυρίου. δυστυχώς πολύ λίγοι σήμερα έχουν φόβο Κυρίου. νομίζουν ότι έχουν προνόμια, εξουσίες και έπαρση. Εδώ βλέπουμε είχαν φόβο Κυρίου και πορεύονταν  με το να διαδίδουν το Ευαγγέλιο και να παρηγορούνται από το Πνεύμα το Άγιο.
Εδώ προστέθηκε στην  Ειρήνη η οικοδομή στο Λόγο, ο φόβος Κυρίου, η Πίστη,
η ενότητα, σε δύο σκέλη. Ενωμένοι με τον Κύριο μαζί του και ενωμένοι μεταξύ τους.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Πράξεις 10:36
 Τον λόγο που έστειλε στους γιους Ισραήλ, ευαγγελιζόμενος ειρήνη διαμέσου τού Ιησού Χριστού· (αυτός είναι ο Κύριος όλων)·
Ρωμαίους 1:7
προς όλους όσους είναι στη Ρώμη, αγαπητούς τού Θεού, προσκαλεσμένους αγίους, χάρη να είναι σε σας και ειρήνη από τον Θεό τον Πατέρα μας, και τον Κύριο Ιησού Χριστό.
Ρωμαίους 3:17-18
17/.και δρόμον ειρήνης δεν γνώρισαν». 18/.«Δεν υπάρχει ο φόβος Θεού μπροστά στα μάτια τους».
Εδώ ο απ. Παύλος μιλάει για ανθρώπους του νόμου που δεν γνώρισαν τον δρόμο της ειρήνης και δεν υπάρχει φόβος Θεού στην καρδιά τους.
Ρωμαίους 5:1
Αφού, λοιπόν, ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι με την πίστη, έχουμε ειρήνη με τον Θεό διαμέσου τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού.  SULTANA.CHA  
ΑΠΟ ΤΟ 03 ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ….
04--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
28--ΘΕΜΑ: ΕΙΡΗΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ – ΖΩΗ –ΣΟΦΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ- ΥΙΟΘΕΣΙΑ
Αφού, με τον νόμο δεν γνωρίσαμε,(αναφέρομαι κυρίως στους Εθνικούς, οι οποίοι είχαν το καλό και το κακό μέσα τους και το δίκαιο αλλά και ο ιουδαίοι ξέφτισαν με τον καιρό. Όπως στα χρόνια του Κυρίου μας.) φόβο Κυρίου και δεν περπατήσαμε στο δρόμο της Ειρήνης, τώρα δια του Ιησού Χριστού το έργο που έκανε, της απολύτρωσης, ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι δια πίστεως στο πρόσωπο του Χριστού έχουμε ειρήνη με το Θεό. Πάντα την αλυσίδα την δένει ο Κρίκος της πίστεως. Που ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι; Συνήθως ανακηρύσσουμε κάποιον ήρωα; Μεγάλο ευεργέτη; Τέλος πάτων και το μαθαίνουν όλοι ,το γράφουν τα βιβλία το γράφουν οι εγκυκλοπαίδειες, 
Εμάς επειδή  δεχθήκαμε το Ιησού Σωτήρα μας, ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι ότι κάναμε και ειρήνη με το Θεό! που ανακηρυχθήκαμε; Στο ουρανό βέβαια στις αρχές και τις εξουσίες, του αγαθού κόσμου που είναι μαζί με το Θεό και του εχθρού Του.
Είναι πολύ συγκινητικό εμείς που είμασταν εχθροί του Θεού ανακηρυχθήκαμε ότι πια δεν μας χωρίζει τίποτα δικαιωθήκαμε μπροστά στα ουράνια τον κόσμο τον ορατό αόρατο και κυρίως μπροστά στον ανθρωποκτόνο τον εχθρό του Θεού
Εφεσίους 6:12
12/.επειδή, η πάλη μας δεν είναι ενάντια σε αίμα και σάρκα, αλλά ενάντια στις αρχές, ενάντια στις εξουσίες, ενάντια στους κοσμοκράτορες του σκότους τούτου τού αιώνα, ενάντια στα πνεύματα της πονηρίας, στα επουράνια..
Σ’ αυτόν τον κόσμο που είμασταν υποδουλωμένοι, ανακηρυχθήκαμε ότι είμαστε σωσμένοι και λάβαμε την Σωτηρία, στο όνομα του Χριστού, που βγήκε νικητής ενάντια, σ’ αυτές τις εξουσίες, που κατέλαβαν τον κόσμο και ακόμα είναι, εμείς που τον δεχόμαστε τον Ιησού, παλεύουμε μαζί τους, κάθε μέρα ενάντια τους, με ην χάρη που μας δίνει ο Κύριος να νικούμε αυτόν τον πονηρό κόσμο, με το Πνεύμα του το Άγιο.
Ρωμαίους 5:2.
διαμέσου τού οποίου λάβαμε και την είσοδο με την πίστη σε τούτη τη χάρη, στην οποία στεκόμαστε· και καυχώμαστε στην ελπίδα τής δόξας τού Θεού.
Ρωμαίους 14:17
Δεδομένου ότι, η βασιλεία τού Θεού δεν είναι φαγητό και πιοτό, αλλά δικαιοσύνη και ειρήνη και χαρά εν Πνεύματι Αγίω·
Ρωμαίους 14:19
Επομένως, λοιπόν, ας ζητάμε εκείνα που είναι για την ειρήνη, και εκείνα που είναι για την οικοδομή τού ενός για τον άλλον.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Πολλές φορές στην προσευχή μας δεν ξέρουμε τι ζητούμε από τον Κύριο. Εδώ ο απ. Παύλος μας λέει να ζητούμε ότι περιέχει την ειρήνη την οικοδομή της Εκκλησίας και του ενός για τον άλλον. Τρία βασικά πράγματα μας διδάσκει ο Λόγος.
Με λίγα λόγια να σκεφτόμαστε ότι και οι άλλοι έχουν ανάγκη στήριξης. Οπότε θα παρακαλούμε ο Κύριος όλους να μας οικοδομή με τον Λόγο Του και το Πνεύμα το Άγιο στις καρδιές μας, ώστε να ησυχάζουμε(ειρηνεύουμε) σε Εκείνον .
Ρωμαίους 15:13
Και ο Θεός τής ελπίδας είθε να σας γεμίσει με κάθε χαρά και ειρήνη καθώς (να και η άσκησης) ασκείτε πίστη, ώστε να περισσεύετε στην ελπίδα με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος.
Αρχίζει η ζωή της Εκκλησίας με την πρακτική ζωή, με πρώτο στο σκεπτικό του καθενός και στην καρδιά του, η Πίστη. Μετά η ελπίδα σε Εκείνον να μας γεμίσει χαρά, ειρήνη και πάνω από όλα να εξασκούμαστε στην Πίστη και να περισσεύουμε, σην Ελπίδα, με τη δύναμη του Πνεύματος του Αγίου.
Πάντα τα λόγια του Λόγου με διαφορετικές περιγραφές αλλά η ουσία είναι ίδια.
Ελπίδα, άσκηση, Πίστη, ειρήνη χαρά, δύναμη Πνεύματος Αγίου Αμήν.
SULTANA CHA    feis +googl  MPLOK
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

03-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ 
29--ΘΕΜΑ: ΕΙΡΗΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ – ΖΩΗ –ΣΟΦΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ- ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Ρωμαίους 15:33
 Και ο Θεός τής ειρήνης είθε να είναι μαζί με όλους σας. Αμήν.
Κορινθίους Α' 1:3
Χάρη να είναι σε σας και ειρήνη από τον Πατέρα μας Θεό και τον Κύριο Ιησού Χριστό.
Κορινθίους Α' 14:33
 επειδή, ο Θεός δεν είναι Θεός ακαταστασίας, αλλά ειρήνης, όπως σε όλες τις εκκλησίες των αγίων.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Μας λέει ότι ο Θεός, είναι Θεός τάξεως  και όχι ακαταστασίας.
 Αν κοιτάξουμε το Θεό μέσα από την φύση θα δούμε μια θαυμαστή αρμονία φυτών, χρωμάτων, η μέσα από τα πουλιά, μέσα από τις εποχές πως εναλλάσσονται μία της άλλης εποχής. Τα αστέρια, πως κάνουν την σωστή τους τροχιά, και πάμε στον αγαπημένο Ήλιο μας και το αγαπημένο μας φεγγάρι, που έχουν γραφτή ποιήματα και ποιήματα πολλών ονειροπόλων ποιητών.
 Κάθε βράδυ το θαυμάζω, με τις ώρες, επειδή ζω στην φύση και όταν έρχεται κάποια φορά, σε μια φάση του στην κρεβατοκάμαρα ξυπνώ και το βλέπω όμως, γρήγορα χάνετε πάει πιο εκεί. Πολλές φορές το προλαβαίνω το πρωί. Ή το εντοπίζω μέσα στο μεσημέρι με καθαρό ουρανό μια φετούλα ψιλή.
Τέλος πάντων, πολλά μπορώ να πω για την  αρμονία που επικρατή, ακόμα και με τα πουλιά τα αποδημητικά, και τα πουλιά που ακούμε ορισμένες φορές της εποχής, όπως: ο κούκος.
  Πολλές φορές φαντάζομαι πόσο, τάξη λεπτομερών επικρατεί στον κόσμο του Θεού.
Γι’ αυτό είναι τόσο επίμονος στο θέμα υπακοής. Είναι θέμα τάξεως.
Χωρίς υπακοή, δεν υπάρχει τάξη αλλά επικρατεί το χάος.
 Άρα αν δεν επικρατήσει μέσα μας του Θεού η τάξης που μόνο στην υπακοή βασίζεται, στην πνευματική μου ζωή, χωρίς να έχω μάθει πέραν της αποδοχής του Κυρίου και την ζωή της εποικοδομήσεως μου του λόγου του Θεού πως θα βρεθώ στον Ουρανό. Άρα πρέπει να καλλιεργούμε καθημερινά την πνευματική μας κατάσταση και να ελέγχουμε τις παγίδες του εχθρού. Να μην εφησυχάζουμε. Πάντα να αγρυπνούμε όπως το είπε και ο Κύριος.
Ματθαίος 24:42
Αγρυπνείτε, λοιπόν, επειδή δεν ξέρετε ποια ώρα έρχεται ο Κύριός σας.
Ματθαίος 25:13
Αγρυπνείτε, λοιπόν, επειδή δεν ξέρετε την ημέρα ούτε την ώρα, κατά την οποία έρχεται ο Υιός τού ανθρώπου.
Ματθαίος 26:38
Τότε, τους λέει: Η ψυχή μου είναι περίλυπη μέχρι θανάτου· μείνετε εδώ και αγρυπνείτε μαζί μου.(εδώ συμπαράσταση προσευχής  ζητάει ο Κύριος)
 Ματθαίος 26:41
Αγρυπνείτε και προσεύχεστε, για να μη μπείτε σε πειρασμό· το μεν πνεύμα είναι πρόθυμο, η σάρκα όμως είναι αδύναμη.
Μάρκος 13:33
 Προσέχετε, αγρυπνείτε, και προσεύχεστε· για τον λόγο ότι, δεν ξέρετε πότε είναι ο καιρός.
Μάρκος 13:37
 Και όσα λέω προς εσάς, τα λέω προς όλους: Αγρυπνείτε.
Εδώ το λέει ο Κύριος καθαρά ότι η σάρκα μας είναι αδύναμη και πρέπει με προσευχή να ενδυναμωνόμαστε.
Μάρκος 14:38
Αγρυπνείτε, και προσεύχεστε, για να μη μπείτε σε πειρασμό· το μεν πνεύμα είναι πρόθυμο, η σάρκα όμως είναι ασθενής.
Λουκάς 21:36
Αγρυπνείτε, λοιπόν, δεόμενοι σε κάθε καιρό, για να καταξιωθείτε να ξεφύγετε όλα τούτα που πρόκειται να γίνουν, και να σταθείτε μπροστά στον Υιό τού ανθρώπου.
SULTANA. CHA   FEIS-GOOGL  MPLOK
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

03-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ 
30--ΘΕΜΑ: ΕΙΡΗΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ – ΖΩΗ –ΣΟΦΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ- ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Ας σκεφτούμε λίγο τον εαυτό μας μπροστά σε ένα επίσημο. Ή να σταθώ ας πούμε μπροστά σε έναν επίγειο βασιλιά. Τι χτυποκάρδια θα έχω και τι τρεμούλα θα με πιάνει μήπως και δεν καταφέρω να φερθώ σωστά, μήπως δεν αρθρώσω τις λέξεις μου, και τέτοια.
Όμως όταν λέμε θα πάμε στον ουρανό με βεβαιότητα (Και αυτήν μας την δίνει ο Κύριος την βεβαιότητα) όμως να σκεφτούμε πως θα παρουσιαστώ αν δεν επέτρεψα τον θεό να εργαστεί την καρδιά μου με φόβο Θεού. διότι η Βασιλεία Του αρχίζει από την γη και τελειοποιείτε στον ουρανό.
Και όταν λέει φόβο Θεού, δεν εννοεί να τρέμουμε τον Θεό, διότι, μας αγαπά και τον αγαπούμε, οπότε τι δουλειά έχει ο φόβος. ¨Όχι φόβος τρέμοντας, αλλά από σεβασμό μεγάλο. Τον πατέρα μας που μας γέννησε, τον φοβόμαστε να μην ντροπιαστούμε, μπροστά του, ή τον ντροπιάσουμε, που σημαίνει για μας είναι θέμα σεβασμού. Να είναι περήφανος για μας. Να μη μαθαίνει για μας κακά πράγματα.
 Ακριβώς ,το ίδιο με τον Πατέρα Θεό. Όταν παρουσιαστούμε μπροστά Του μια μέρα να μην  τον ντροπιάσουμε, να μην ντροπιαστούμε,  αλλά να τον δούμε χωρίς ντροπή.
Οπότε πρέπει να αγρυπνούμε για τον εαυτό μας ώστε από τώρα να ετοιμαζόμαστε πνευματικά, από τώρα να ζούμε την Βασιλεία των ουρανών.
Κορινθίους Α' 16:13
Αγρυπνείτε, στέκεστε στην πίστη· ανδρίζεστε, ενδυναμώνεστε.
Πέτρου Α' 4:7
 Όλων δε το τέλος πλησίασε· ζήστε, λοιπόν, με σωφροσύνη, και αγρυπνείτε στις προσευχές.
Πιο καλά τα λέει ο απ. Παύλος και ο απ. Πέτρος πώς να διάγουμε τον δρόμο τον πνευματικό.
Κορινθίους Α' 14:33
 επειδή, ο Θεός δεν είναι Θεός ακαταστασίας, αλλά ειρήνης, όπως σε όλες τις εκκλησίες των αγίων.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
 Πρέπει, να μάθουμε να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και βέβαια όχι μόνο το νοικοκυριό των πραγμάτων μας, αλλά νοικοκυριό στο σπίτι μας το πνευματικό.
  Από εκεί ξεκινά, Ο Θεός. Μέσα από μας, την καρδιά μας, από το σπίτι μας του κάθε
ενός μας. Αρχίζοντας με την καρδιά μας, και πως σκεφτόμαστε και τι πηγάζει μέσα μας και το κρύβουμε, δείχνοντας άλλο άνθρωπο από ότι είμαστε, τι σκεφτόμαστε. Έρχεται ο Κύριος, που είναι παντογνώστης και μας τα φανερώνει.
  Αυτήν την καρδιά, την βρώμικη ήρθε την έψαξε, την βρήκε και όταν πίστεψε σ’ αυτόν, έκανε χάρη και ειρήνη μαζί της και ξεκίνησε ένα ταξίδι πίστεως με έλεγχο του Πνεύματος του Αγίου. Οπότε ξεκινά μια νέα ζωή μαθήσεως του Λόγου.
  Ελευθερωθήκαμε, από τα δεσμά πια της αμαρτίας, έχουμε χαρά και κάθε μέρα του παραχωρούμε τόπο, να μας καταρτίζει για τον ουρανό ο οποίος όπως είπαμε ξεκινά από εδώ τον κόσμο του εαυτού μας.
Και βέβαια το Πνεύμα το Άγιο, μας ενθαρρύνει μας ελέγχει, και δεν μας αφήνει  να προσπεράσουμε τίποτε, χωρίς έλεγχο αγρύπνια και προσευχή.
  Μας παροτρύνει να ειρηνεύουμε με τους άλλους και κυρίως στην Εκκλησία. Οπότε ο Θεός της αγάπης, της ειρήνης όπως λέει το εδάφιο  θα είναι μαζί μας.
Κορινθίους Β' 13:11
ΛΟΙΠΟΝ, αδελφοί, χαίρεστε, καταρτίζεστε, ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον, να φρονείτε το ίδιο, ειρηνεύετε· και ο Θεός τής αγάπης και της ειρήνης θα είναι μαζί σας.
Σας αφήνω στα χέρια του Κυρίου μας με ειρήνη
SULTANA. CHA  FEIS+GOOL  MPLOK
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
03-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
31--ΘΕΜΑ: ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟ -
ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΡΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΜΒΑ
Από το βιβλίο του Χ. Μποσταντζόγλου
Αδελφοί  μου, μιλούμε για Πνεύμα Άγιο, οπότε ας ξαναδούμε μερικά πράγματα το ρόλο του Πνεύματος του Αγίου στη ζωή μας όπως την αναπτύσσει ο αδελφός Χ. Μποσταντζόγλου.
ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ
  Το μοναδικό έργο του Αγίου Πνεύματος είναι να δοξάζει τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να ελέγχει τον κόσμο περί αμαρτίας δικαιοσύνης και κρίσεως και να φέρνει σε κατάνυξη στις καρδιές των ανθρώπων προς μετάνοια.
  Όλοι όσοι δέχονται τον Χριστό ως ατομικό τους Σωτήρα αποτελούν την Εκκλησία δηλαδή την νύμφη του Χριστού και αυτοί είναι «εκ πάσης φυλής και γλώσσης και λαού και Έθνους» (Αποκάλυψης ε:10).
  Ο αριθμός της Εκκλησίας είναι «κεκρυμμένος εν τω Πατρί» όταν δε συμπληρωθεί ο αριθμός της Εκκλησίας ο Χριστός θα σηκωθεί
Από τον θρόνο του Πατέρα Του «θα κατεβεί από τον ουρανό με κέλευσμα με φωνή αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού και οι αποθανόντες εν Χριστώ θα αναστηθούν πρώτον έπειτα εμείς οι ζώντες όσοι απομένομεν θα αρπαχθούμε με αυτούς εν νεφέλαις προς συνάντηση του Κυρίου εις τον αέρα»
(Α΄ Θεσσαλονικείς δ:16)                
  Το Άγιο Πνεύμα «ικετεύει υπέρ ημών δια στεναγμών αλάλητων» (Ρωμαίους κ: 26) δια να παραστήσει την Εκκλησία εις τον Χριστό ένδοξη χωρίς ρυτίδα ή κηλίδα (Εφεσίους ε:27)
  Μαζί με το Άγιο Πνεύμα και η Νύμφη λέγει «Ελθέ». Και η απάντηση που δίδετε εις αυτήν την κραυγή είναι: «Ναι έρχομαι ταχέως. Αμήν. Ναι έρχου Κύριε Ιησού»
Όταν βρίσκω κάτι καλό που πρέπει να γίνεται γνωστό θέλω να το μαθαίνει ο Κόσμος.
Ο σκοπός ο δικός μου είναι μια φωνή μικρή και χωρίς μόρφωση να πω για τον Κύριο μου. Και όταν βλέπω κομμάτια σε βιβλία ή περιοδικά αδελφών τότε τα προβάλλω.
  Εδώ στις σελίδες 30-31και 32 στο ίδιο βιβλίο λέει πράγματα που εγώ δεν θα μπορούσα να τα πω. Ακούστε  τα.
  Σπουδαιότατο έργο του πνεύματος είναι να παρηγορεί την εκκλησία και να της υπενθυμίζει τη διδασκαλία του Χριστού (Ιωάννης ιδ: 26). Το Άγιο Πνεύμα τον αποστέλλει ο Πατήρ στο όνομα του Ιησού Χριστού. Και έπρεπε να τελειώσει ο Χριστός το έργο Του για να σταλεί το Πνεύμα (Ιωάννης ζ:37—39 και Πράξεις β:33).
  Όπως ταπεινώθηκε ο Αιώνιος Λόγος για να εκτελέσει το έργο της σωτηρίας έτσι και το  Πνεύμα καταδέχεται να έλθει και να κάμει θρόνο Του την ανθρώπινη καρδιά γίνεται ο υπηρέτης μας όπως και ο Χριστός έγινε «δούλος» με σκοπό να συνεχίζει το έργο του Χριστού στην καρδιά μας και στη ζωή μας.
(Ιωάννης ις:13—14)
   Η ενότης και η συνεργασίας των τριών προσώπων είναι τέτοιες ώστε ξεχωριστά κανένα Πρόσωπο δεν κάνει τίποτα. Και τούτο είναι το μεγάλο και το πιο θαυμαστό μυστήριο και δεν είμαστε ικανοί να το κατανοήσουμε διότι ξεπερνά τη λογική δυνατότητα του ανθρώπου.
  Κάθε ενέργεια προς εκπλήρωση του περί σωτηρίας σχεδίου του Θεού γίνεται μέσα σε απόλυτη συνεννόηση των τριών Προσώπων. Η Αγία Γραφή απλώς αναφέρει το μυστήριο χωρίς κα να το ερμηνεύει. Διαβάζουμε στο (Δευτερονόμιο κθ:29) «Τα κρυπτά ανήκουν εις τον Θεόν τα δε φανερά και αποκεκαλυμμένα εις ημάς και τα τέκνα ημών». Ας ευχαριστούμε το Θεό για όσα μας αποκάλυψε καθώς και για όσα μας απέκρυψε και ας μη προσπαθούμε να ερευνούμε για να ξεσκεπάσουμε τα μυστήρια επειδή μπλεκόμαστε σε αιρέσεις και πλάνες.
   Όπως σκοπός του Ιησού Χριστού όσο καιρό ήταν στη γη ήταν να εκτελεί το θέλημα του Πατέρα Του και να τον δοξάζει(Ιωάννης δ: 34)έτσι σκοπός του Αγίου Πνεύματος είναι να δοξάζει τον Χριστό και το έργο Του οδηγώντας τους ανθρώπους στο Σωτήρα της ψυχής τους(Ιωάννης ις:14) Στο Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο διακηρύττεται αυτή η αλήθεια.
   Στον Πατέρα δίδεται δόξα από τον Υιό και στον Υιό δίδεται δόξα από το Άγιο Πνεύμα. Γράφει ο Απόστολος Παύλος στην (Κολοσσαείς α:24). «Χαίρω εις τα παθήματα μου δια σας και ανταναπληρώ τα υστερήματα των παθημάτων του Χριστού εν τη σαρκί μου υπέρ του σώματος αυτού». Μη γένοιτο να σκεφτεί κάποιος ότι ο Παύλος ήθελε να πει ότι ο ίδιος με τις δικές του δυνάμεις μπορούσε να συμπληρώσει τις θλίψεις και τα παθήματα του Χριστού (ότι δηλαδή να συμπληρώσει το έργο του Κυρίου). Εννοούσε ο Παύλος ότι το Άγιο Πνεύμα που τον κατείχε ολοκληρωτικά ήταν Εκείνος που αναπληροί τα υστερήματα των θλίψεων του Χριστού δια μέσου του Παύλου.
SULTANA. CHA ΦΕΙΣ ΓΟΟΓΛ    MPLOK

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
-             32
32--ΘΕΜΑ:ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟ
ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΡΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΜΒΑ
Από το βιβλίο του Χ. Μποσταντζόγλου
  Δεν ισχυρίσθηκε ποτέ ο Απ. Παύλος ότι όλοι οι λόγοι του και όλες οι πράξεις του ήταν δια της ενεργείας του Πνεύματος π.χ. (Α΄ Κορινθίους β:4 και Ρωμαίους ιε:18). Αυτό ισχύει και για την προσευχή μας επειδή το τι να προσευχηθώμεν δεν εξεύρωμεν»  (Ρωμαίους η:26) όμως το Άγιο Πνεύμα ενεργεί υπέρ ημών «Συμπροσεύχεται δια στεναγμών αλάλητων υπέρ ημών».
  Η συνεργασία των τριών Προσώπων της Θεότητος δια την εκτέλεση του έργου της σωτηρίας ήταν αναγκαία και εξακολουθεί να είναι. Ο Πατήρ δεν μπορούσε να συγχωρεί αμαρτίες χωρίς να χυθεί του αίμα του Χριστού. Και δεν είναι δυνατόν να δεχθεί προσευχές χωρίς την ενέργεια και τη μεσολάβηση του Αγίου Πνεύματος.
  Ο Πατήρ δεν είναι δυνατόν να δεχθεί κανέναν σαν παιδί Του
Χωρίς την αναγέννηση που ενεργεί το Άγιο Πνεύμα. Και όλο το έργο του Χριστού που έγινε στο Γολγοθά καθώς και οι ευλογίες που απορρέουν από αυτό γίνονται δικές μας δια του Αγίου Πνεύματος (Ιωάννης ς: 8—και γ: 8). Το Άγιο Πνεύμα ελέγχει τον αμαρτωλό και τον οδηγεί μετανοούντα στο Χριστό. Συνεπώς 
Είναι σπουδαία η μελέτη της περί της Τριάδος αληθείας καθώς
και του έργου της Τριάδος για τη σωτηρία του ανθρώπου.
  Η γνώσις η αποκάλυψις της θαυμαστής σοφίας μας προσφέρεται. Και όταν εισχωρούν στο βάθος της σοφίας τότε γεμάτοι θαυμασμό και έκπληξη ανακράζουμε μαζί με τον απόστολο Παύλο: «Ω! βάθος πλούτου και σοφίας και γνώσεως Θεού!». (Ρωμαίους ια:33—36)
  Αγαπητοί μου δεν ασχολούμαστε με μικρά και ευτελή πράγματα αλλά με τη θαυμαστή σοφία και δραστηριότητα της Τριαδικής Θεότητος. Γι’ αυτό πρέπει να μελετούμε την Αγία Γραφή με προσευχή και ο Θεός θα μας αποκαλύπτει όσο πρέπει τα θαυμαστά Του μυστήρια.
  Πολύ σωστά διακηρύσσεται ότι ο Θεός είναι αγάπη
(Α΄ Ιωάννου δ:8) επειδή τα τρία Πρόσωπα της Θεότητος έχουν προς άλληλα(το ένα προς το άλλο)αγάπη και σεβασμό. Έτσι και οι πιστοί σαν αναγεννηθέντες εκ του Θεού οφείλομεν να έχομε μεταξύ μας αγάπη και συνεργασία (Ιωάννης ιζ:21—22)
  Είθε όλοι μας να αναγνωρίσουμε ότι πρέπει να μένουμε στο επίπεδο της συνεργασίας της ενότητας και της αγάπης που ζητά από μας ο Τριαδικός Θεός.
 Με αυτή την αγάπη ας κινούμεθα όλοι οι πιστοί. Αγάπη προς τον Θεό και προς τους συνανθρώπους μας. Και ας δίνομε πλήρη ελευθερία δράσεως εις το Πνεύμα το Άγιο ώστε να εργάζεται και να ολοκληρώνει μέσα στην καρδιά μας και τη ζωή μας το έργο του Ιησού Χριστού. (Γαλάτας δ:19) ένα μέρος μόνο πήρα από τα τόσο ωραία.
 του Βιβλίου του μάρτυρα αυτού.
Θα τολμήσω να γράψω κάτι ακόμα από το βιβλίο του ευλογημένου αυτού μάρτυρα
  Το Άγιο Πνεύμα δεν είναι μόνο Δημιουργός της Φυσικής αλλά είναι και της Πνευματικής Δημιουργίας (Ιωάννης γ:1—18) αν δεν είναι Προσωπικότης δεν είναι ικανό να μας αναγεννήσει.
  2/. Για το Πνεύμα το Άγιο χρησιμοποιείται η προσωπική Αντωνυμία «ΕΚΕΙΝΟΣ».
  Στην Ελληνική γλώσσα οι λέξεις «Το Άγιο Πνεύμα» είναι ουδετέρου γένους. Και αν δεν χρησιμοποιούνταν η αντωνυμία «Εκείνος»  τότε θα επρόκειτο για μια απρόσωπη αφηρημένη δύναμης.  Συναντούμε όμως να την αναφέρει ο Κύριος επανειλημμένως στον λόγο Του.(Ιωάννης ις:13)
  3/. Αναφέρετε με το όνομα Του και συνδέεται με το όνομα του Πατρός και του Υιού και αυτό δείχνει ότι είναι Προσωπικότης. (Ματθαίος κη :19).
  Στην τελετή του βαπτίσματος βαπτιζόμαστε στο όνομα προσωπικότητας και σ’ αυτήν το Άγιο Πνεύμα συνδέεται με τον Πατέρα και τον Υιό(Προσωπικότητες) λ.χ.
 (Β΄ Κορινθίους ιγ:13)
Αν το Άγιο Πνεύμα δεν είναι προσωπικότης όπως ο Πατέρας και ο Υιός θα ήταν αδύνατον να συνδέσουν το Όνομα Τους  με Αυτό.
  4/. Την Προσωπικότητα του Αγίου Πνεύματος την αποδεικνύει και η διακονία του. σχετικά εδάφια: (Ιωάννης ιδ:16—17—26
Ιωάννης ις:7—12—14 ). Ο ι περικοπές αυτές δείχνουν ότι το Άγιο Πνεύμα ανέλαβε να συνεχίσει το έργο του Χριστού σαν αντικαταστάτης Του.  «Θα σας στείλω άλλον Παράκλητο» θα ήταν δυνατόν να αντικαταστήσει τον Ιησού Χριστό στο έργο Του (δηλαδή μια προσωπικότητα) αν ήταν το Πνεύμα μια αφηρημένη
δύναμης όπως είναι ο αέρας; Πως θα μπορούσε  να αναλάβει μια τόσο σπουδαία αποστολή
.�Q$fn�� @�"Bookman Old Style"'>  Φίλοι μου, μην λέτε είμαστε χριστιανοί αλλά να λέτε γνωρίζω τον Χριστό, για να είμαι χριστιανός αλιθηνός;  Έχω γνώση των πραγμάτων που θέλει εκείνος να ζω; Και αν ναι, ανοίξτε το Λόγο του Θεού και βρείτε τα, μαζί Του.(τον Χριστό)

Ειρήνη σας αφήνω και εύχομαι να αγγίξει ο Κύριος καρδιές. 
SULTANA. CHA 
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
03-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΚΕΙΜΕΝΑ  ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ - Σ. ΦΙΛΟΥ

16--ΘΕΜΑ: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ
ΠΙΣΤΗ – ΑΡΕΤΗ – ΓΝΩΣΗ- ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ- ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΙΡΗΝΗ – ΕΛΠΙΔΑ – ΖΩΗ –ΣΟΦΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ- ΥΙΟΘΕΣΙΑ 
01 -  Δικαιοσύνη -
Ας αρχίσουμε με την δικαιοσύνη και στο ψάξιμο θα ξεκαθαρίσουμε τη δικαιοσύνη με τη δικαίωση. Μελετώντας τον Λόγο του θεού θα τα δούμε.
Ξέρουμε ότι ο Θεός είναι δίκαιος και αγαπά την δικαιοσύνη.
 Και η δικαιοσύνη του Θεού δεν είναι σαν του ανθρώπου. Ο  Θεός θέλει την δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη του Θεού είναι σαν το μάτι μας που είναι τόσο ευαίσθητο που δεν μπορεί τίποτα να σηκώνει .Π.χ. σκόνη, Σκουπίδι, φως πολύ δυνατό, κλπ.
  Αν το μάτι του ανθρώπου είναι τόσο ευαίσθητο να σκεφτούμε πόσο ευαίσθητος είναι ο παντοδύναμος Θεός.
 Η δικαιοσύνη του Θεού είναι, η γραμμή που κρατά, ο Θεός του χαρακτήρα του.
Στο βάμβα Δευτερονόμιο 32:4
4/.Αυτός είναι ο Βράχος, τα έργα αυτού είναι τέλεια· διότι πάσαι αι οδοί αυτού είναι κρίσις· Θεός πιστός, και δεν υπάρχει αδικία εν αυτώ· δίκαιος και ευθύς είναι αυτός.
Στο Σ .Φίλο Δευτερονόμιο 32:4
4/.Αυτός είναι ο Βράχος, τα έργα του είναι τέλεια· επειδή, όλοι οι δρόμοι του είναι κρίση· είναι Θεός πιστός, και δεν υπάρχει αδικία σ' αυτόν· αυτός είναι δίκαιος, και ευθύς.
 Όλα τα έργα του Θεού, ότι κάνει είναι τέλεια, όπως και η κρίση του Θεού και μέσα του, δεν υπάρχει αδικία. Έχει ευθύτητα και είναι δίκαιος.
Πάνω σ’ αυτά ξέρω τόσο λίγα αλλά προσπαθώ μέσα από τον Λόγο του να μάθω και ότι μπορώ να μεταδώσω.
  Ότι πει, ο Θεός ή είπε, έγιναν στο ακέραιο, και η ακεραιότητα του είναι κι αυτή δείγμα, του χαρακτήρα του. Όταν όμως στηριζόμαστε σε Εκείνον, είναι ο βράχος, που μπορούμε να κουρνιάσουμε, με πλήρη εμπιστοσύνη.
Βάμβας- ψαλμός 7:9
9/.Ας τελειώσει πλέον η κακία των ασεβών· και στερέωσον τον δίκαιον, συ ο Θεός ο δίκαιος, ο εξετάζων καρδίας και νεφρούς.
Σ .Φίλος ψαλμός 7:9
 9/.Ας τελειώσει πλέον η κακία των ασεβών· και στερέωσε τον δίκαιο, εσύ, ο δίκαιος Θεός, που εξετάζεις καρδιές και νεφρά.
Ο  ψαλμωδός ζητάει να πάψουν πια οι ασεβείς. Σαν δίκαιος Θεός που είναι να στερεώσει τους δίκαιους διότι ξέρει ποιος είναι δίκαιος διότι εξετάζει καρδιές ακόμα και τους νεφρούς μας. Στην Κ. Διαθήκη λέει, αρμών τε και μυαλών. Κανείς από τη δικαιοσύνη Του, δεν μπορεί να ξεφύγει διότι τον περιμένει η κρίση του Θεού που είναι η καταδίκη του ανθρώπου, εις θάνατον λόγω αποστασίας του και αδικίας του
Από τα πολλά που υπάρχουν εδάφια θα δούμε ένα δύο ακόμα και θα πάμε στην δικαίωση του ανθρώπινου γένους.
Πρώτα, πρώτα είναι η δικαιοσύνη Του αλάθητη αμερόληπτη χωρίς προσωποληψία.
Θα δούμε το χωρίς προσωποληψία.
Ρωμαίους 2:11 Κολοσσαείς 3:25και Α΄ Πέτρου 1:17
11/.Δεν υπάρχει, βέβαια, προσωποληψία από μέρους τού Θεού·
25/.Όποιος, όμως, αδικεί, θα πάρει την αμοιβή τής αδικίας του, και προσωποληψία δεν υπάρχει.
17/.Και αν επικαλείστε Πατέρα, αυτόν που κρίνει χωρίς προσωποληψία, σύμφωνα με το έργο τού καθενός, να διάγετε με φόβο τον καιρό τής παροικίας σας·
  Όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ο Κύριος μας ο Ιησούς Χριστός παρέδωσε τον εαυτό Του, για να δικαιωθούμε μπροστά στον Πατέρα, παίρνοντας την θέση τη δική μας, σε ολόκληρη εκείνη την προσφορά θυσίας, επάνω στον σταυρό αφού πρώτα, προδόθηκε, ξενύχτησε να απολογηθεί, για κάτι που δεν έκανε, και φραγγελώθηκε(Το φραγγέλιο είναι όπως τον ψαράδων τα αγκίστρια 4-5 σχοινάκια σε φούντα ώστε όλα να καταλήγουν σε ένα σχοινί και όταν φραγγέλωναν να σχίζονται οι σάρκες). Εξαντλημένος έπρεπε, να κουβαλήσει τον σταυρό μέσα στις ανηφόρες, τις Ιερουσαλήμ μέχρι τον Γολγοθά.  Αδελφοί μου, εμείς και να τα παθαίναμε για δικαιοσύνη μας, μόνο τον εαυτό μας θα σώζαμε. Αν.
Όμως έπρεπε κάποιος άνθρωπος, χωρίς να υπάρχει στο σπέρμα του το μικρόβιο της αμαρτίας, να δώσει τον εαυτό Του προσφορά και αυτός ήταν μόνο ο αιώνιος Λόγος, του Θεού ο Υιός Του. Δια Πνεύματος Αγίου ενσαρκώθηκε στην Μαριάμ και ενανθρώπησε.  SULTANA. CHA  
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
03-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΚΕΙΜΕΝΑ  ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ - Σ. ΦΙΛΟΥ
17---ΘΕΜΑ: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ
Ήταν έτοιμος από τον ουρανό να τα πάθη όλα αυτά.
Κάποτε κάποιος αδελφός έλεγε ότι Η δικαιοσύνη του Θεού και η αγάπη του Συμφιλιώθηκαν και γέννησαν την Χάριν.
Αλλά μας το λέει και ο Ψαλμωδός:
Ψαλμός 85:10
10/.Έλεος και αλήθεια συναπαντήθηκαν· δικαιοσύνη και ειρήνη φιλήθηκαν.
Πιο όμορφα από τον αδελφό το λέει ο Ψαλμωδός.
Ρωμαίους 3: 25-26
Ο Απ. Πέτρος στην Επιστολή του 2:23 -24- 25 μας λέει:
23/.Ο οποίος «δεν έκανε αμαρτία ούτε βρέθηκε δόλος στο στόμα του».
24/. Ο οποίος, καθώς τον λοιδορούσαν, δεν ανταπέδιδε λοιδορίες, πάσχοντας δεν απειλούσε, αλλά παρέδινε τον εαυτό του σ' αυτόν που κρίνει δίκαια·
25/.Ο οποίος τις αμαρτίες μας βάσταξε ο ίδιος στο σώμα του επάνω στο ξύλο, για να ζήσουμε στη δικαιοσύνη, αφού πεθάναμε ως προς τις αμαρτίες· «με την πληγή τού οποίου γιατρευτήκατε».
Από την δικαίωση εκτείνεται στην συγχώρηση και πάντα τα δύο μαζί συγχώρηση και δικαίωση θα τα βρίσκουμε ενωμένα να πηγαίνουν ζευγάρι.
Συγχώρηση των αμαρτιών: Α΄ Ιωάννου 1: 9
9/.Αν ομολογούμε τις αμαρτίες μας, ο Θεός είναι πιστός και δίκαιος ώστε να συγχωρήσει σε μας τις αμαρτίες, και να μας καθαρίσει από κάθε αδικία.
Στη δικαίωση Ρωμαίους3:25 - 26
25/.τον οποίο ο Θεός προκαθόρισε ως μέσον εξιλέωσης διαμέσου τής πίστης, με βάση το αίμα του, προς φανέρωση της δικαιοσύνης του, για την άφεση των αμαρτημάτων, που έγιναν στο παρελθόν, μέσα στη μακροθυμία τού Θεού·
26/.προς φανέρωση της δικαιοσύνης του στον παρόντα καιρό, για να είναι αυτός δίκαιος, και να ανακηρύσσει δίκαιον εκείνον που πιστεύει στον Ιησού.
  Αδελφοί μου έχουμε πολλά να πούμε για την συγχώρηση και την δικαίωση μας όσοι πιστεύουμε στον Ιησού Χριστό
Αφού λοιπόν, ακούσαμε το ευαγγέλιο της χάρητος Του, μάθαμε για τον πόνο, του Σταυρού που του προκαλέσαμε, τώρα χρωστάμε να μάθουμε και τι ζητάει από μας αφού πήραμε χάρη από την χάρη του.
ο Ψαλμωδός.
Ρωμαίους 3: 25-26
25/. τον οποίο ο Θεός προκαθόρισε ως μέσον εξιλέωσης διαμέσου τής πίστης, με βάση το αίμα του, προς φανέρωση της δικαιοσύνης του, για την άφεση των αμαρτημάτων, που έγιναν στο παρελθόν, μέσα στη μακροθυμία τού Θεού·
26/. προς φανέρωση της δικαιοσύνης του στον παρόντα καιρό, για να είναι αυτός δίκαιος, και να ανακηρύσσει δίκαιον εκείνον που πιστεύει στον Ιησού.
  Βλέπουμε ότι ο Κύριος ήταν προκαθορισμένο κάποια στιγμή να έρθει για να πάρουμε την σωτηρία Του. διότι, ο Θεός δεν μας έφτιαξε έτσι επειδή ήταν δημιουργός δημιούργησε τον άνθρωπο.
  Πράγματι δημιούργησε τον άνθρωπο για να τον έχει μέσα σε ευτυχία και δόξα ώστε μέσα από τον άνθρωπο να δοξάζεται ο ίδιος όπως και τώρα δοξάζεται από τον Υιό Του.
   Όμως, ο άνθρωπος ξέπεσε στην αμαρτία και στο θάνατο. Έπρεπε κάποιος όπως είπαμε να τον σώσει και άλλος από τον ίδιο δεν υπήρχε. Ο άνθρωπος τον πρόσβαλε μέσα στον παράδεισο και δεν υπάκουσε.
  Ο Κύριος μας σαν νέος άνθρωπος (νέος Αδάμ) περπάτησε όλο το νόμο με υπακοή και δεν έκανε κάτι χωρίς τον Πατέρα. Ήταν σε τέλεια σύνδεση Υιός Πατέρας και ευαρεστήθηκε  στον Υιό ο. Πατέρας.
  Μόνο έτσι θα μπορούσε να σώσει από τα χέρια του εχθρού τον άνθρωπο.
  Ας αφήσουμε την μακροθυμία του Θεού να την δεχθούμε με πίστη ότι πιστεύοντας στον Ιησού Χριστό δεν υπάρχει παρελθόν ούτε αμαρτίες αλλά ζούμε πια με υπακοή στο θέλημα Του.
  Μας ανακηρύσσει δίκαιους χάριν του Χριστού.
 Αλλιώς θα βρεθούμε, μαζί με τους ασεβείς όταν θα γίνει κρίση, θα τιμωρηθούν οι ασεβείς και εφόσον δεν υπακούμε, αλλά μόνο λέμε, ξέρω τον Χριστό είμαι χριστιανός η θέση μου είναι με τους ασεβείς, διότι υπάρχει η προϋπόθεση της δικαίωσης δια Ιησού Χριστού και αποδοχής μας δια πίστεως.
 Δεν μπορούμε να αγνοούμε αυτό το αγαθό της αγάπης του θεού να έρθει να γίνει άνθρωπος και να πάρει τα δικά μου βάρη της αμαρτίας μπροστά στο Θεό που δεν ήθελε να μας δει καθόλου λόγου της βρωμιάς μας από την αμαρτία.
Η αγαθότητα Του όμως και η καρδιά του που είναι μόνο αγάπη έκανε αυτό το έλεος
σε μας. Με το να διδασκόμαστε τον Λόγο Του και να  τηρούμε κάποιες εντολές του όπως:
SULTANA. CHA    SYNEXIZETAI