_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-Από Stavros Barotsakis-Από Panos Karakolidis

Από Stavros Barotsakis
"Αγαθός και ευθύς ο Κύριος· δια τούτο θέλει διδάξει τους αμαρτωλούς την οδόν.
Θέλει οδηγήσει τους πράους εν κρίσει και θέλει διδάξει τους πράους την οδόν αυτού". Ψαλμοί 25:8-9.

Η αγαθότητα του Θεού φανερώνεται με το έργο του Χριστού. Η αγάπη του Θεού, η χάρη Του, η καλοσύνη Του φανερώθηκε καθώς ο Χριστός πέθανε για μας, όταν εμείς ήμασταν ακόμη "ασθενείς", "ασεβείς" και "αμαρτωλοί". Τέτοιοι ήμασταν, είτε μεγαλώσαμε μέσα στην Εκκλησία, είτε έξω στο κόσμο. Η αγάπη του Θεού φανερώθηκε όχι στο ότι εμείς αγαπήσαμε το Θεό, αλλά ότι Αυτός πρώτος μας αγάπησε. Αυτός μας βρήκε, Αυτός πέθανε για μας. Αυτός άφησε τη δόξα Του. Είσαι εδώ, και είμαι εδώ, επειδή ο Θεός είναι καλός μαζί μας.
Η αγαθότητα του Θεού φανερώνεται με τη μακροθυμία Του για μας. Είναι ανεκτικός μαζί μας, και υπομονετικός. Κάνει υπομονή με την αμαρτία μας πριν να γνωρίσουμε το Χριστό, αλλά κάνει υπομονή και μετά αν αμαρτήσουμε, και περιμένει να μετανοήσουμε. Και όταν μετανοούμε, πάντα μας συγχωρεί. Όταν αρνούμαστε να δεχτούμε την παιδεία Του, πάλι εργάζεται μέσα μας. Όταν αρνούμαστε να υπακούσουμε, πάλι κάνει υπομονή. Μακροθυμεί με τον κόσμο που βρίσκεται μακριά Του, μακροθυμεί και μ’ εμάς για να ωριμάσουμε. Το κάνει για να μας δώσει ευκαιρία μετάνοιας, ώστε να γλιτώσουμε την οργή Του. Τι περιμένει από εμάς ο Θεός σήμερα; Το πρώτο και βασικό που περιμένει είναι αν είμαστε μακριά Του, να μην περιφρονήσουμε την αγάπη και τη καλοσύνη Του, δηλαδή να μετανοήσουμε. Μπορεί να είμαι μακριά Του επειδή ποτέ δεν πλησίασα, ή μπορεί να βρίσκομαι αποξενωμένος, επειδή αρνούμαι να ζητήσω συγνώμη για τις αμαρτίες μου. Αν υπάρχουν αμαρτίες τις οποίες δεν θέλω να εγκαταλείψω, ο Λόγος του Θεού λέει πως περιφρονώ την καλοσύνη του Θεού. Ο Θεός νοιάζεται γιατί είναι αγαθός, και σε γνωρίζει πριν να γνωρίσεις εσύ τον εαυτό Σου. "Γεύθητε και ιδέτε ότι αγαθός ο Κύριος· μακάριος ο άνθρωπος ο ελπίζων επ' αυτόν". Ψαλμός 34:8...
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Από Χριστιανικό Μήνυμα
Από Panos Karakolidis
(Gr&Eng) No 27 Εδ. ημέρας: Σαβ 27/10/2013
«16 αλλά, τούτο είναι εκείνο που ειπώθηκε από τον προφήτη Ιουλ:
17 «Και κατά τις έσχατες ημέρες, λέει ο Θεός, θα ξεχύσω από το πνεύμα μου επάνω σε κάθε σάρκα• και θα προφητεύσουν οι γιοι σας και οι θυγατέρες σας, και οι νέοι σας θα δουν οράσεις, και οι πρεσβύτεροί σας θα δουν όνειρα•» Πράξεις 2:16-17 ! Λίγες σκέψεις: Ο Ιησούς Χριστός υποσχέθηκε να στείλει την Επαγγελία του Πατρός που ήταν το Άγιο Πνεύμα. Η έλευση του Αγίου Πνεύματος είχε προφητεύει ακόμα από την Παλιά Διαθήκη . Πράγματι το Άγιο Πνεύμα είναι πολύ σημαντικό , αφού ο Χριστός είπε: «σας συμφέρει να φύγω εγώ για να έρθει ο Παράκλητος» Ιωάννη 16:7 !
Χωρίς το Άγιο Πνεύμα ο άνθρωπος δεν μπορεί να δει (καταλάβει) τα πνευματικά πράγματα , δεν μπορεί να ζήσει πνευματικά, δεν μπορεί να σωθεί.
Όμως ο άνθρωπος που θα λάβει το Άγιο Πνεύμα πρέπει στην συνεχεία να οδηγείται από αυτό. Γιατί όσο σημαντικό είναι να λάβουμε το Άγιο Πνεύμα άλλο τόσο σημαντικό είναι να αφήνουμε το Άγιο Πνεύμα να μας διοικεί και να μορφώνει τον Ιησού Χριστό μέσα μας! (Ρωμαίους 8:9-17 Και Γαλάτας 4:19 ).

No 27 Verses for the day: Sat 27/10/2013 « “16 But this is that which was spoken by the prophet Joel;17 And it shall come to pass in the last days, said God, I will pour out of my Spirit on all flesh: and your sons and your daughters shall prophesy, and your young men shall see visions, and your old men shall dream dreams:” Acts 2:16-17!) A few thoughts: Jesus Christ promised to send the Promise of the Father and that was the Holy Spirit. The coming of the Holy Spirit was prophesies of the Old Testament. Indeed the Holy Spirit is very important, since Christ said, " It is expedient for you that I go away: for if I go not away, the Comforter will not come to you; but if I depart, I will send him to you." John 16:7! Without the Holy Spirit, someone cannot see (understand) spiritual things, cannot live spiritually, cannot be saved.
But the believer who received the Holy Spirit must then be driven from it. As much important for someone is to receive the Holy Spirit in the same way is important to let the Holy Spirit lead him and form Jesus Christ in him! (Romans 8:9-17 and Galatians 4:19).