_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΠΕΜΠΤΗ 13—ΑΠΡΙΛΙΟΥ-2017-ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου


ΜΑΤΘΑΙΟΣ 26:38
39 Και αφού προχώρησε λίγο, έπεσε με το πρόσωπό του στη γη, προσευχόμενος και λέγοντας: Πατέρα μου, αν είναι δυνατόν, ας παρέλθει από μένα αυτό το ποτήρι· όμως, όχι όπως εγώ θέλω, αλλ' όπως εσύ.

   Η βραδιά στη Γεθσημανή είναι σίγουρα μια ώρα ακραία. η ανθρώπινη φύση του προσευχόμενου Γιου θα λυγίσει για λίγο. Θα ιδρώσει με κόμπους αίματος μπροστά σ’ εκείνα που περιμένει σε λίγο να ζήσει. Πέφτει στα γόνατα ο Ιησούς Χριστός ο γιος του Θεού προσεύχεται στον Πατέρα να τον απαλλάξει από το μαρτύριο να πάρει μακριά το πικρό ποτήρι που τον περιμένει. Νιώθει ο αναμάρτητος Χριστός να φορτώνεται σε λίγο ο ίδιος το βάρος των αμαρτιών όλων των ανθρώπων όλων των αιώνων. Και προς στιγμή παίζεται ένα θείο δράμα. «Πατέρα μου, αν είναι δυνατόν, ας παρέλθει από μένα αυτό το ποτήρι· όμως, όχι όπως εγώ θέλω, αλλ' όπως εσύ».

Λουκάς 22:
39 Και καθώς βγήκε έξω, πήγε, σύμφωνα με τη συνήθειά του, στο βουνό των Ελαιών· τον ακολούθησαν δε και οι μαθητές του.
40 Και όταν ήρθε στον τόπο, είπε σ' αυτούς: Προσεύχεστε για να μη μπείτε σε πειρασμό.
41 Κι αυτός χωρίστηκε απ' αυτούς σε απόσταση περίπου βολής μιας πέτρας, και αφού γονάτισε, προσευχόταν,
42 λέγοντας: Πατέρα, αν θέλεις, να απομακρύνεις από μένα τούτο το ποτήρι· όμως, όχι το δικό μου θέλημα, αλλά το δικό σου ας γίνει.
43 Και φάνηκε σ' αυτόν ένας άγγελος από τον ουρανό ενισχύοντάς τον.
44 Και καθώς ήρθε σε αγωνία, προσευχόταν πιο θερμά. Έγινε, μάλιστα, ο ιδρώτας του σαν θρόμβοι αίματος που κατέβαιναν στη γη.
Προσθήκη λεζάντας

Το θέλημα του Γιου Το θέλημα του Πατέρα ο δισταγμός της σάρκας η ανδρεία του πνεύματος. Είναι μια θαυμαστή απόδειξη ότι το μαρτύριο του Χριστού ήταν αληθινό μαρτύριο, μαρτύριο αβάσταχτο όλα αυτά από την ασύλληπτη για την ανθρώπινη διάνοια αγάπη Του για τον άνθρωπο γιατί θέλει να τον σώσει από την αμαρτία και να του χαρίσει ζωή αιώνια.
  Κύριε Ιησού Χριστέ Γιε του Θεού Σ’ ευχαριστώ για τη θυσία Σου στο Σταυρό για μένα. Μετανιωμένος και με πίστη Σε δέχομαι Σωτήρα μου και Σ’ ευχαριστώ για την αγάπη σου.  Αμήν               Α.Π.


……………..