_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ- 09--ΤΥΧΙΚΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2002 09

ΦωτόΦωτό

ΤΥΧΙΚΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2002
09
Για να μη λέει ο καθένας ό,τι θέλει... (ΙΙ)
    Δεν υπάρχει «ενθύμησις αμαρτιών»;
    Δεν συμφώνησαν όλοι με όσα γράψαμε για την κακοδιδασκαλία πως “ούτε αμαρτία... είναι δυνατό να μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού” («Τ» σελ. 2709 με τίτλο «Προσέχετε τι σας σερβίρουν»). Μάλιστα κάποιος Καθηγητής θεολόγος –αγαπητός κατά τα λοιπά– προσπάθησε να υποστηρίξει το αντίθετο, λέγοντας πως δήθεν δεν κάναμε “καμιά ουσιαστική διάκριση μεταξύ της Π.Δ. και της Κ.Δ. όσον αφορά στο θέμα της συγχώρησης αμαρτιών”, όπως ανέφερε στις σημειώσεις που διανεμήθηκαν στους μαθητές του.
    Θα ήμασταν αφελείς εάν πιστεύαμε ότι ένα δόγμα που ταλαιπωρεί τη χριστιανοσύνη επί αιώνες, και είναι υπεύθυνο για το σημερινό ηθικό κατάντημα του δυτικού χριστιανισμού, θα μπορούσε να “λυθεί” με το σύντομο εκείνο σημείωμά μας.
    Οι αφορισμοί είναι εύκολοι αλλά για μας το ζητούμενο δεν είναι να υποστηρίξουμε το Α ή το Β δόγμα και αν τώρα επιμένουμε στο σημείο αυτό, δεν το κάνουμε για να υποστηρίξουμε αυτή ή την άλλη εκκλησία –κάτι που σταθερά αποφεύγουμε– αλλά για να προειδοποιήσουμε σωστά τους χριστιανούς εκείνους που, παρασυρόμενοι από τέτοιες κακοδιδασκαλίες –βοηθούσης και της σαρκός– ωθούνται μακριά από το θέλημα του Θεού και ασφαλώς ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
    Ο Θεός της Βίβλου δεν είναι σαν το βαρόμετρο, που επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες. Είναι ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟΣ και ΣΤΑΘΕΡΟΣ στις αρχές Του, και αυτό ιδιαίτερα ισχύει για την ΑΜΑΡΤΙΑ (Μαλ. 3/γ/6). Αν μισούσε την αμαρτία στην Π.Δ., εξακολουθεί να την μισεί και στην Καινή Διαθήκη. Αν ο αμαρτωλός έπρεπε να πεθάνει στην Π.Δ. το ίδιο ακριβώς ισχύει και στην Κ.Δ. Ο Κύριός μας σε τίποτα δεν άλλαξε ως προς τον χαρακτήρα Του και την αγιότητά Του. Ήταν και είναι «πυρ καταναλίσκον» απέναντι σε κάθε αμαρτία και κάθε αμαρτωλό (Δευτ. 4/δ/24, Εβρ. 12/ιβ/29). Και ήταν ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ που το Πνεύμα του Θεού έγραψε: «Παραλαμβάνοντες βασιλείαν ασάλευτον, ας κρατώμεν την χάριν, διά της οποίας να λατρεύωμεν ευαρέστως τον Θεόν, με σέβας και ευλάβειαν. Διότι ο Θεός ημών είναι πυρ καταναλίσκον» (Εβρ. 12/ιβ/2). (Για όποιον δεν θυμάται, η Επιστολή προς Εβραίους είναι στην ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ).

SYNEXIZETAI