_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-07-ΤΥΧΙΚΟΣ-ΜΑΙΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ

07-ΤΥΧΙΚΟΣ-ΜΑΙΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ

Για περίσκεψη

Σκέψη Αυτοκτονίας
ή Αυτοκτονία της Σκέψης;

Αλλά υπάρχει και ένα άλλο βήμα στη ζωή, που κανείς δεν το ονόμασε "απονενοημένο", επειδή, ατυχώς, συμβαίνει στους περισσότερους, που χωρίς να είναι η αυτοκτονία, δηλαδή η ηθελημένη αυτοκαταστροφή της ζωής, είναι η αυτοκτονία ή η ηθελημένη απώλεια της σκέψης. Με αφορμή τούτο το "λογοπαίγνιο" καλούνται οι αναγνώστες να αναλογιστούν πόσοι γύρω τους έχουν κάνει αυτό που δεν έπρεπε – δηλαδή "αυτοκτόνησαν τη σκέψη τους".

[Και μόνο το γεγονός ότι εσείς διαβάζετε τούτο το περιοδικό, είναι ενδεικτικό ότι διατηρείτε ακόμη το δικαίωμα της σκέψης και το μέγα προνόμιο της λογικής, που ο Θεός χάρισε αποκλειστικά στο μοναδικό ον που ποίησε «κατ' εικόνα Θεού». Αν ωστόσο τούτο το κείμενο έφτασε στα χέρια σας μέσω κάποιου άλλου, παρακαλούμε κι εσάς επίσης να αναλογιστείτε σοβαρά τις απόψεις του.]

Ο πανάγαθος Θεός όποτε απευθύνθηκε στους ανθρώπους, ποτέ δεν είπε το ανόητο «πίστευε και μη ερεύνα». Ποτέ δεν είπε, βάλε στην άκρη το νου και τη σκέψη σου. Ποτέ δεν είπε κλείσε τα μάτια σου και πέσε στο κενό. Αντίθετα, από την πρώτη στιγμή στον Παράδεισο της Εδέμ, τότε που είπε στους Πρωτόπλαστους να μην φάνε από τον απαγορευμένο καρπό, τους εξήγησε την αιτία της εντολής: «Από δε του ξύλου της γνώσεως του καλού και του κακού δεν θέλεις φάγει απ' αυτού· διότι καθ' ην ημέραν φάγης απ' αυτού, θέλεις εξάπαντος αποθάνει» (Γέν. 2/β/17).

Μην το φας όχι επειδή εγώ έχω κάποιο καπρίτσιο ή παραξενιά, ούτε επειδή θέλω να σε στερήσω από κάτι σπουδαίο ή να σε βασανίσω, αλλά επειδή υπάρχει κίνδυνος για σένα και τη ζωή σου. Μην δοκιμάσεις να παραβείς τη συμβουλή μου επειδή το αποτέλεσμα θα είναι θανάσιμο και σου το λέω για να το λάβεις σοβαρά υπόψη σου: «Καθ' ην ημέραν φάγης απ' αυτού, θέλεις εξάπαντος αποθάνει».

Έκτοτε, όταν ο Θεός απευθύνεται στον άνθρωπο, συχνά χρησιμοποιεί το ρήμα «συλλογίσθητε» και άλλα παρόμοια, με τα οποία τον καλεί πριν αποφασίσει τι θα κάνει και πώς θα ανταποκριθεί στα λεγόμενα του Θεού. Πρώτα να σκεφτεί, να προβληματιστεί, να συγκρίνει, και ύστερα από κρίση να καταλήξει σε απόφαση.

Σε μια αρχαία εποχή, όπου οι άλλες θρησκείες δεν υπολόγιζαν διόλου τον οπαδό τους και μόνο διέταζαν τυφλή υποταγή στις διάφορες και πολύ συχνά ανόητες μυθολογίες, ο Θεός απευθύνεται στον Ισραήλ και λέει:  «Ιδού, εγώ έθεσα ενώπιόν σου σήμερον την ζωήν και το αγαθόν, και τον θάνατον και το κακόν» Δευτ. 30/λ/15. Τα σύκα-σύκα και η σκάφη-σκάφη. Αναλογισθείτε τις ευθύνες σας, αποφασίστε μόνοι σας