_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-04-John Voulgaris


04-John Voulgaris

Ένα σημαντικό νόημα βγαίνει απ' αυτόν τον προφητικό λόγο. Μας δίδεται η χρονική διορία η οποία θα διαρκέσει έως μία 7ετία για να πραγματοποιηθούν τα γεγονότα που περιλαμβάνονται στο τέλος του παρόντος αιώνος. Αυτή η τελευταία φάση θα είναι διάρκειας επτά ετών που θα κλείσει τον αιώνα μας. Ακριβώς δεν θα γνωρίζουμε πότε αρχίζει αυτή η φάση των γεγονότων, ούτε θα μπορούμε να λογαριάζουμε και τα υπόλοιπα που θα μεσολαβήσουν. Τα πράγματα έχουν αφεθεί να έρθουν ως παγίς εις τους κατοικούντας την γη (Λουκάς 21:35). αλλά θα δοθούν σημεία για τους πιστούς να γνωρίζουμε περίπου ότι η αρχή της 7ετίας έχει έρθει από άλλα συμβάντα.

Διαφορά 2η.  Τι εννοεί «για το ήμισυ του επτά [της επτάδας] θέλει παύσει η θυσία και η προσφορά,» (Δαν. 9:27β)?
Α.  Περισσότεροι ερμηνευτές θεωρούν ότι αυτό [το ότι θα παύσει η θυσία και η προσφορά] θα συμβεί στο μέσον της 7ετίας. Και μάλιστα θεωρούν ότι αυτό θα το κάνει ο Αντίχριστος επειδή λανθασμένα ερμηνεύουν ότι αυτός έχει στερεώσει τη Διαθήκη σύμφωνα με την προηγούμενη Διαφορά 1η) Α.
Β.  Αποκλείεται αυτό [το ότι θα παύσει η θυσία και η προσφορά] να είναι σημείο που θα συμβεί στο μέσον της 7ετίας.  Στον προφητικό αυτό λόγο είναι ότι μας δίδεται η διορία που θα διαρκέσει έως το ήμισυ μίας 7ετίας. Θα είναι διάρκειας 42 μηνών, δηλ., 3 1/2 ετών όταν στο τέλος του παρόντος αιώνος θα χτιστεί και θα λειτουργήσει ο 3ος Ναός στον οποίο θα επακολουθήσει και «το βδέλυγμα της ερημώσεως» (Ματθ 24:16 . να είναι σημείο ο Αντίχριστος αυτός που θα στερεώσει διαθήκη για επτά έτη. Δεν ευσταθεί διότι «εδόθη εις αυτόν εξουσία να ποιήσει 42 μήνες» (Αποκ. 13:5β), ώστε να έχει δικαιοδοσία μόνον 3 ½ έτη ως ο άνθρωπος της ανομίας αφότου θα ενσαρκωθεί το Σατανά στη γη. Ορισμένοι εκ των πατέρων της Εκκλησίας εκλαμβάνοντας την αρχή του προηγουμένου εδαφίου «θα εκκοπή ο Χριστός ουχί δι 'Εαυτόν» (Δαν. 9:26α) ως συνέχιση στο Δαν. 9:27α
2) ΤΙ πραγματικά εννοείται με το ήμισυ του επτά?
 Α. Μια διορία:  Διάρκεια χρόνου 3 1/2 ετών, 42 μηνών,
Β. ΄Ένα σημείο: που μας δείχνει **το μέσον της επταετίας.  ** όπως λανθασμένα οι μεταφράσεις το θεωρούν

Αυτές οι δύο διαφορές έχουν δημιουργήσει μεγάλα λάθη στις απόψεις για το πώς θα συμβούν τα μελλοντικά γεγονότα, πώς καταμετρούνται και πώςέρχονται σε αντίφαση με άλλα πολλά προφητικά γεγραμμένα.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ