_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-02-Stavros Barotsakis


02-Stavros Barotsakis
Πριν από 14 λεπτά στην περιοχή Athens, Attiki ·
Εγκρατεύθητε, αγρυπνήσατε· διότι ο αντίδικός σας διάβολος ως λέων ωρυόμενος περιέρχεται ζητών τίνα να καταπίη.Πέτρου Α' 5:8.

Σύμφωνα μ αυτόν το στίχο, ο διάβολος είναι αντίδικος μας. Αυτό με την σειρά του σημαίνει ότι ο διάβολος δεν είναι κάποιος που βρίσκεται σε συμμαχία μαζί μας. Σε αντίθεση είναι κάποιος ο οποίος μάχεται εναντίον μας. Είναι ένας εχθρός μας. Η πρώτη λοιπόν πληροφορία είναι ότι ο διάβολος είναι σίγουρα ένας αντίπαλος εχθρός.
Πιθανόν υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι στους οποίους αρέσει να έχουν εχθρούς. Παρόλα αυτά η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων θα συμφωνήσει,ότι όταν όντως υπάρχουν εχθροί τότε το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να τους αγνοεί. Αντ αυτού το καλύτερο είναι να γνωρίζει κανείς τον εχθρό,του και τις πρακτικές του,έτσι ώστε να μπορεί να αμυνθεί.
Αν και όλα τα παραπάνω φαίνονται πολύ λογικά, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι προτιμούν να αγνοούν τον εχθρό για τον οποίον ο Λόγος του Θεού μιλάει,αντί να κερδίσουν γνώση σχετικά με αυτόν. Δυστυχώς, αυτή η τακτική μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα, αφού ακόμη και ο ασθενέστερος εχθρός γίνεται πολύ δυνατός και αποτελεσματικός,αν δει ότι ο αντίπαλος του δεν έχει γνώση της ύπαρξης του,και είναι έτσι χωρίς θωράκιση.
Ο εχθρός που η Βίβλος μας μιλάει είναι ο διάβολος ή Σατανάς. Το γεγονός ότι ο Θεός δεν μας θέλει να είμαστε αμαθής σχετικά μ αυτόν τον εχθρό φαίνεται από την προς Κορινθίους Β' 2:11 όπου διαβάζουμε:"διά να μην υπερισχύση καθ’ ημών ο Σατανάς, διότι δεν αγνοούμεν τα διανοήματα αυτού".Ο Λόγος του Θεού επίσης μας λέει ότι περιέρχεται, δηλαδή στριφογυρίζει, σαν "λέων ωρυόμενος". Μ άλλα λόγια δεν είναι ένας εχθρός ο οποίος κοιμάται. Επίσης μας λέει ότι ο σκοπός της δραστηριότητας του είναι πολύ κακός αφού αυτό το οποίο ψάχνει είναι να βρει κάποιον για να τον καταπιεί. Είναι εξαιτίας αυτής ακριβώς της μεγάλης κακίας για μας,που ο Λόγος του Θεού μας λέει να είμαστε σώφρονες και να αγρυπνούμε!!!
"Το λοιπόν, αδελφοί μου, ενδυναμούσθε εν Κυρίω και εν τω κράτει της ισχύος αυτού.
Ενδύθητε την πανοπλίαν του Θεού, διά να δυνηθήτε να σταθήτε εναντίον εις τας μεθοδείας του διαβόλου".Εφεσίους 6:10-11.κ.τ.λ...