_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

03 - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ –08--ΘΕΜΑ: ΠΙΣΤΗ


03 - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ –ΘΕΜΑ: ΠΙΣΤΗ
Κείμενα Της Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου
08-ΘΕΜΑ :Η ΠΙΣΤΗ  08
Η συνεχεια του μηνυματος 08
Πράξεις 3:16
 16/.Και διαμέσου τής πίστης στο όνομά του, αυτόν που βλέπετε και γνωρίζετε, το δικό του όνομα στερέωσε· και η πίστη, που ενεργείται διαμέσου αυτού, έδωσε σ' αυτόν τούτη την τέλεια υγεία μπροστά σε όλους εσάς.
Ψαλμοί 19:7
7/. Ο νόμος τού Κυρίου είναι άμωμος, επιστρέφει ψυχή· η μαρτυρία τού Κυρίου είναι πιστή, σοφίζει τον απλό·
Χρονικών Β' 19:9
  9/.Και τους πρόσταξε, λέγοντας: Έτσι θα κάνετε με φόβο Κυρίου, με πίστη, και με τέλεια καρδιά·
Πράξεις 14:22
  22/. επιστηρίζοντας τις ψυχές των μαθητών, προτρέποντας να μένουν με σταθερότητα στην πίστη, και διδάσκοντας ότι διαμέσου πολλών θλίψεων πρέπει να μπούμε μέσα στη βασιλεία τού Θεού.
Πράξεις 16:5
  Οι μεν εκκλησίες, λοιπόν, στερεώνονταν στην πίστη, και αύξαναν σε αριθμό καθημερινά.
Πράξεις 20:21
21/. προτρέποντας έντονα και τους Ιουδαίους και τους Έλληνες για τη μετάνοια προς τον Θεό, και την πίστη, αυτή προς τον Κύριό μας Ιησού Χριστό.
Ρωμαίους 1:12
   12/.κι αυτό είναι, το να παρηγορηθώ ανάμεσά σας με την κοινή πίστη, και τη δική σας και τη δική μου.
Ρωμαίους 1:17
  17/. επειδή, διαμέσου αυτού η δικαιοσύνη τού Θεού αποκαλύπτεται από πίστη σε πίστη, καθώς είναι γραμμένο: «Ο δίκαιος, βέβαια, θα ζήσει με πίστη».
Ρωμαίους 4:20
 20/.ούτε δίστασε στην υπόσχεση του Θεού με την απιστία, αλλά ενδυναμώθηκε στην πίστη, δοξάζοντας τον Θεό,
Ρωμαίους 5:1
1/.Αφού, λοιπόν, ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι με την πίστη, έχουμε ειρήνη με τον Θεό διαμέσου τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού,
Ρωμαίους 15:13
  13/. Και ο Θεός τής ελπίδας είθε να σας γεμίσει με κάθε χαρά και ειρήνη καθώς ασκείτε πίστη, ώστε να περισσεύετε στην ελπίδα με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος.
Κορινθίους Α' 13:13
  13/. Ώστε, τώρα, μένει πίστη, ελπίδα, αγάπη, αυτά τα τρία· όμως, απ' αυτά, μεγαλύτερη είναι η αγάπη.
  Αδελφοί μου είναι τόσα εδάφια μέσα στο Λόγο του Θεού για την πίστη που μιλούν μόνα τους. δεν χρειάζεται να συνεχίσω να τα λέω εγώ διαβάστε την Αγία Γραφή (Λόγο). Ειρήνη σας αφήνω με αγάπη στα χέρια του Κυρίου μας.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Μίλησα για Θεοπνευστία του Λόγου του Θεού και οφείλω να πω κάτι.
Στο Βιβλίο ενός αδελφού του Χ. Μποσταντζόγλου που έχω την χαρά να το έχω λέγεται «Το Πνεύμα το Άγιο» στην σελίδα 55 μας μιλάει για την Θεοπνευστία της Βίβλου.
Βέβαια όλο το βιβλίο του μιλά για πάρα πολλά πνευματικά θέματα και ένα από αυτά είναι η Θεοπνευστία της Βίβλου.
  «Η μαρτυρία του Απόστολου Παύλου στην (Β’  Τιμοθέου γ:16). Όλη η γραφή είναι Θεόπνευστος» αποτελεί κατά κάποιον τρόπο την επισφράγιση την επικύρωση της αληθείας που εξαγγέλλεται ότι όλη η Γραφή από την αρχή μέχρι τέλους της εγράφη κατ’ έμπνευση του Θεού.
  Τα αποσπάσματα από την Παλαιά Διαθήκη, που χρησιμοποιεί ο Απόστολος Παύλος στις επιστολές του είναι χωρίς αμφιβολία από τη μετάφραση της τη λεγομένη των 70μήκοντα. Η μετάφραση αυτή είχε γίνει 300 περίπου χρόνια π.χ. και κατά την διάρκεια της επί της γης διακονίας του Χριστού όπως και μετέπειτα, η Παλαιά Διαθήκη αναγνωρίζονταν από τους Εβραίους ως Θεόπνευστη.
   Από όσα αναφέρθηκαν ότι αποδείχτηκε αδιάβλητος πως η Αγία Γραφή είναι βιβλίο Θεόπνευστο. Πρέπει όμως να εξετάσουμε στηριζόμενοι και πάλι στην Αγία Γραφή πως έγινε αυτή η Θεοπνευστία.
  Στη Β΄ Πέτρου κεφ. α: εδαφ. 21 διαβάζουμε: «Διότι δεν ήλθε ποτέ προφητεία εκ θελήματος ανθρώπου αλλ’ υπό του Πνεύματος του Αγίου κινούμενοι λάλησαν οι άγιοι άνθρωποι του Θεού».  Η φράσης «κινούμενοι υπό του Αγίου Πνεύματος» βεβαιώνει την  Θεοπνευστία των λόγων των αγίων ανθρώπων του Θεού που έγραψαν τη Βίβλο.
  Στην Α΄ Πέτρου κεφ. α: εδαφ.10-12 διαβάζουμε πάλι ότι οι συγγραφείς της Βίβλου έγραψαν χωρίς να κατανοούν, αλλά ερευνούσαν και εκζητούσαν να μάθουν περί του Χριστού  «προεμαρτύρει το εν αυτοίς Πνεύμα του Χριστού». Οι άνθρωποι εκείνοι χρησιμοποιήθηκαν σαν κατάλληλα όργανα του Παντοδυνάμου Πνεύματος και τα γραπτά τους είχαν και ειρμό και έννοια, ώστε όλοι όσοι τα διαβάζουν να πείθονται ότι η ενέργεια που τους κινούσε προέρχονταν από το Θεό.. Και οι προφήτες και οι Απόστολοι εφ’ όσον έγραψαν υπό την έμπνευση του Αγίου Πνεύματος έγραψαν πράγματα τελείως αλάνθαστα. Αριθμοί κβ: και κγ:».
SULTANA. CHA