_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

03 - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ -08-ΘΕΜΑ :Η ΠΙΣΤΗ


03 - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ 
Κείμενα Της Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου
08-ΘΕΜΑ :Η ΠΙΣΤΗ  08
Η πίστη είναι πολύ σπουδαίο θέμα και βασίζεται σε μια αλυσίδα πραγμάτων που θα τα δούμε μέσα από τον Λόγο του Θεού. π.χ. όπως είδαμε πολύ λίγο την αγάπη.
  Η πίστη είναι παραδοχή, όπως και πεποίθησης. Εμπιστοσύνη, αφοσίωση σε αυτό που δέχομαι και πιστεύω. Πχ. ο Ιησούς Χριστός.
  Τον οποίο πιστεύουμε(Ιησού) όλα όσα είπε και έχουμε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, αλλά και στην Αγ. Γραφή η οποία πιστεύουμε, ότι είναι Θεόπνευστος, η οποία μιλά για τον Κύριο Ιησού Χριστό.
Β΄ Πέτρου 1: εδαφ. 1-3-4
  1/.Ο ΣΥΜΕΩΝ Πέτρος, δούλος και απόστολος του Ιησού Χριστού, προς όσους έλαχαν μαζί μας ισότιμη πίστη στη δικαιοσύνη τού Θεού μας και Σωτήρα, του Ιησού Χριστού.
  Εδώ ο απ. Πέτρος μιλά για ισότιμη πίστη που έλαβαν όσοι πίστεψαν στο Χριστό (αποστόλων) λόγω το ότι δικαιώθηκαν μπροστά στη δικαιοσύνη του Θεού μέσω της Σωτηρίας του Ιησού Χριστού.
Βέβαια είναι Ισότιμη με των αποστόλων σε αξία, φτάνει να μπορούμε να την καλλιεργούμε, με την χάρη του Κυρίου δια Πνεύματος Αγίου, σε εμπιστοσύνη σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
  Πως; Εδώ είναι το μυστικό, καθ’ ενός μας πόσο διαθέτουμε τον εαυτό μας σε πίστη και να αφήνουμε τον Κύριο να κυβερνά την ζωή μας.
  Διότι δεν μας αφήνει χωρίς την Παρουσία Του στιγμή και χωρίς εφόδια.
Α΄ Πέτρου 1:7
7/.ώστε η δοκιμή τής πίστης σας, η οποία είναι πολυτιμότερη από το χρυσάφι που φθείρεται, δοκιμάζεται όμως διαμέσου τής φωτιάς, βρεθεί σε έπαινο και τιμή και δόξα, όταν ο Ιησούς Χριστός φανερωθεί·
 3/.Καθώς η θεία δύναμή του χάρισε σε μας όλα τα απαραίτητα προς ζωή και ευσέβεια, διαμέσου τής επίγνωσης εκείνου που μας κάλεσε με τη δόξα του και την αρετή.
  Αυτή η  πίστη στο Χριστό, είναι θεία δύναμης που μας χάρισε για να μπορούμε να ζήσουμε την ζωή  του Χριστού, μας έδωσε απαραίτητα εφόδια, μαζί με την πίστη όπως είναι η επίγνωση που την χρειάζεται ο πιστός, διότι πρέπει να είναι ακριβής και ενσυνείδητη γνώση, μέσα του, το τι πιστεύει και να έχει την δύναμη, να ζήσει την ζωή του Κυρίου.
  Όλα  αυτά μαζί λέγονται και ευσέβεια στον ίδιο τον Θεό. Είναι εκδήλωση σεβασμού σ’ αυτό που πιστεύουμε. Όπως ο Λόγος που μιλά για τα πράγματα του Κυρίου,   ζητά από μας να είμαστε γεμάτοι επίγνωση του θελήματος Του. Οφείλουμε  να έχουμε γνώση τι λέει μέσα για να τα ζήσουμε με πίστη και προσμονή.
  Για τον πιστό πρέπει να είναι ζωή, όλα αυτά και όχι ιστορίες μόνο, ή καλά λόγια. Και αυτά είναι βοηθήματα το πώς να ζήσει ο αναγεννημένος άνθρωπος τη ζωή του Χριστού.
Πιστεύουμε ότι χάριν του Κυρίου:
4/.…διαμέσου των οποίων δωρίθηκαν σε μας οι πιο μεγάλες και πολύτιμες υποσχέσεις, ώστε διαμέσου αυτών να γίνετε κοινωνοί θείας φύσης, έχοντας αποφύγει τη διαφθορά, που υπάρχει μέσα στον κόσμο, διαμέσου τής επιθυμίας.
 ΓΑΛΑΤΕΣ ΚΕΦ.5:ΕΔΑΦ.22
  22/. Ο καρπός, όμως, του Πνεύματος είναι: Αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια
  Βλέπουμε στην Επιστολή αυτή,  ότι η πίστη είναι ένα εφόδιο, στη ζωή μας την πνευματική, είναι καρπός, από το Πνεύμα το Άγιο. Μαρτυρεί ότι όταν εμπιστευόμαστε στον Κύριο τα πάντα έχουμε και απάντηση από Εκείνον. 
Ματθαίος 21:21
 21/.Και απαντώντας ο Ιησούς, τους είπε: Σας διαβεβαιώνω, αν έχετε πίστη, και δεν διστάσετε, όχι μονάχα αυτό της συκιάς θα κάνετε, αλλά και σ' αυτό το βουνό αν πείτε: Σήκω και πέσε στη θάλασσα, θα γίνει.    SULTANA.CHA      SYNEXIZETAI