_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

07-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ -10--Θέμα: από ποιον πρέπει να γίνεται ο ευαγγελισμός

3/6/2012-ΚΥΡΙΑΚΗ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ
10--Θέμα: από ποιον πρέπει να γίνεται ο ευαγγελισμός
Πολύ  συχνά αναφέρω  ότι ο Θεός δεν ανέθεσε σε αγγέλους τον ευαγγελισμό των ανθρώπων αλλά σε ανθρώπους.

Χθες ημέρα Κυριακή έγινε ένα υπέροχο κήρυγμα στην Εκκλησία.
 Αλλά πριν το Κήρυγμα ένας αδελφός θαυμάσιος ο οποίος μας φέρνει τον Λόγο του Κυρίου τουλάχιστον τρεις φορές μέσα στο μήνα, οπότε,  έκανε την εισαγωγή πριν το κήρυγμα  και μας είπε πολλά θαυμαστά, που για μένα ήταν από τον Κύριο απάντηση σ’ αυτά που συνήθως λέγω.
Δηλαδή: μας έφερε παράδειγμα ότι ο Κορνήλιος ειδοποιήθηκε Θεόθεν από τον άγγελο να στείλει ανθρώπους να ειδοποιήσουν τον Πέτρο να έρθει να τους μιλήσει τι πρέπει να κάνουν. Ταυτόχρονα ο Θεός προετοίμαζε τον Πέτρο να πάει στον Κορνήλιο.
  Ενώ άνοιξε τα ουράνια και στον ένα και στον άλλο αλλά δεν πήρε το Θέμα επάνω του ο Άγγελος να κάνει ευαγγελισμό στον Κορνήλιο αλλά υποδείχτηκε ο Πέτρος.
Και βλέπουμε ότι ο Πέτρος πηγαίνει ευαγγελίζει παίρνουν την σωτηρία από τον Ιησού Χριστό και έρχεται η σφραγίδα του Πνεύματος του Αγίου να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του Πέτρου.
>>>> 
Πράξεις 10
1 ΥΠΗΡΧΕ δε κάποιος άνθρωπος στην Καισάρεια, με το όνομα Κορνήλιος, εκατόνταρχος, από το τάγμα που λεγόταν Ιταλικό,
2 ευσεβής και φοβούμενος τον Θεό μαζί με ολόκληρη την οικογένειά του, ο οποίος έκανε πολλές ελεημοσύνες στον λαό, και δεόταν διαρκώς στον Θεό.
3 Αυτός είδε φανερά διαμέσου οράματος, γύρω στην ένατη ώρα τής ημέρας, έναν άγγελο του Θεού, ότι μπήκε μέσα προς αυτόν και του είπε: Κορνήλιε.
4 Και εκείνος, ατενίζοντας σ' αυτόν, και ενώ έγινε έντρομος, είπε: Τι είναι, Κύριε; Και του είπε: Οι προσευχές σου και οι ελεημοσύνες σου ανέβηκαν σε υπόμνηση μπροστά στον Θεό.
5 Και τώρα, στείλε ανθρώπους στην Ιόππη, και προσκάλεσε τον Σίμωνα, που αποκαλείται Πέτρος·….
….19 Και ενώ ο Πέτρος συλλογιζόταν για το όραμα, το Πνεύμα είπε σ' αυτόν: Δες, σε ζητούν τρεις άνθρωποι·
20 καθώς, λοιπόν, σηκωθείς, κατέβα, και πήγαινε μαζί τους, χωρίς να διστάζεις καθόλου, επειδή εγώ τους έστειλα.
21 Και ο Πέτρος, αφού κατέβηκε στους ανθρώπους, που είχαν σταλεί σ' αυτόν από τον Κορνήλιο, είπε: Δέστε, εγώ είμαι εκείνος που ζητάτε· ποια είναι η αιτία για την οποία ήρθατε;
6 αυτός φιλοξενείται σε κάποιον Σίμωνα βυρσοδέψη, που έχει το σπίτι του κοντά στη θάλασσα· αυτός θα σου μιλήσει τι πρέπει να κάνεις.
>>> 
 Αδελφοί μου ο Κύριος και σήμερα όσοι θέλουμε και πιστεύουμε και μένουμε στο θέλημα του μας κάνει μικρούς μικρούς Ευαγγελιστές, και μπορεί να κάνει θαύματα αν μένουμε καθημερινά ενωμένοι στην άμπελο που είναι ο Κύριος με ταπείνωση
Ειρήνης ευλογία και έλεος στην καρδιά μας.
Sultana. Cha