_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-01-Θέμα: ο Κύριος δεν ήρθε να κάνει δόγματα--


07-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά άγιας γραφής Σπύρου Φίλου
01-Θέμα: ο Κύριος δεν ήρθε να κάνει δόγματα--
Ο Κύριος λοιπόν δεν ήρθε να κάνει δόγματα ή κόμματα. Αν το ήθελε μπορούσε να γίνει αμέσως ο μεσσίας που τον ήθελαν να γίνει ηγέτης και απελευθερωτής του λαού. Θα γίνει και αυτό. Όμως σαν αρχή, (ο Θεός δεν βιάζεται), έπρεπε πρώτα να καθαρίσει τον άνθρωπο την εκ γενετής αμαρτία του που κληρονόμησε από τον Αδάμ.
Γι αυτό κήρυξε έπραξε μέχρι τέλους σε υπακοή στον Πατέρα όλον τον νόμο. Και στο τέλος ακλούθησε ο θάνατος ο Σταυρικός και η ανάσταση του.
 Ο θάνατος ο Σταυρικός ήταν τύπος των ζώων που έσφαζαν για στο θυσιαστήριο και ραντίζονταν για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες των ανθρώπων.
Το ίδιο τώρα και εμείς. Ο Κύριος με το αίμα του καθημερινά μας καθαρίζει από την αμαρτία.
 Ο Κύριος δεν είχε στο σχέδιο του πώς να γίνει δογματικός και να μην πω πολιτικός.
Δεν του χρειάζονταν όλα τα ανθρώπινα τα αμαρτωλά αυτά όταν ουράνιες στρατιές έκλιναν γόνατα μπροστά Του διότι ήταν ο ίδιος ο Θεός το δεύτερο πρόσωπο ως ο λόγος του Θεού Πατρός.
Ιωάννης 1
1 Εν αρχή ήτο ο Λόγος, και ο Λόγος ήτο παρά τω Θεώ, και Θεός ήτο ο Λόγος.
2 Ούτος ήτο εν αρχή παρά τω Θεώ.
3 Πάντα δι' αυτού έγειναν, και χωρίς αυτού δεν έγεινεν ουδέ εν, το οποίον έγεινεν.
4 Εν αυτώ ήτο ζωή, και η ζωή ήτο το φως των ανθρώπων.
5 Και το φως εν τη σκοτία φέγγει και η σκοτία δεν κατέλαβε αυτό.


Ο Κύριος ήρθε για τον σκοπό να δώσει μάχη με τον εχθρό μας τον διάβολο να μας απελευθερώσει από την αιχμαλωσία του σκότους της αμαρτίας  
Και έδωσε την μάχη μέχρι σταυρικής θυσίας.
Μην ξεχνούμε τι είπε στον Πιλάτο:
Ιωάννης 19:
10 Λέγει λοιπόν προς αυτόν ο Πιλάτος· Προς εμέ δεν λαλείς; δεν εξεύρεις ότι εξουσίαν έχω να σε σταυρώσω και εξουσίαν έχω να σε απολύσω;
11 Απεκρίθη ο Ιησούς· Δεν είχες ουδεμίαν εξουσίαν κατ' εμού, εάν δεν σοι ήτο δεδομένον άνωθεν· διά τούτο ο παραδίδων με εις σε έχει μεγαλητέραν αμαρτίαν.
12 Έκτοτε εζήτει ο Πιλάτος να απολύσει αυτόν· οι Ιουδαίοι όμως έκραζαν, λέγοντες· Εάν τούτον απολύσης, δεν είσαι φίλος του Καίσαρος. Πας όστις κάμνει εαυτόν βασιλέα αντιλέγει εις τον Καίσαρα.
Λουκάς  23:
3 Ο δε Πιλάτος ρώτησε αυτόν, λέγων· Συ είσαι ο βασιλεύς των Ιουδαίων; Ο δε αποκριθείς προς αυτόν, είπε· Συ λέγεις.
Ματθαιος 27:
11 Ο δε Ιησούς εστάθη έμπροσθεν του ηγεμόνος· και ρώτησε αυτόν ο ηγεμών, λέγων· Συ είσαι ο βασιλεύς των Ιουδαίων; Ο δε Ιησούς είπε προς αυτόν· Συ λέγεις.
……….
Ο Κύριος ήταν αποφασισμένος να πιει το ποτήρι μέχρι τον πάτο για να μας γλυτώσει. Δεν τον φόβιζε ο θάνατος όπως μερικοί ισχυρίζονται αλλά την αμαρτία όλης της ανθρωπότητας επάνω του και όπως έγινε. Σκεφτόταν ότι η αμαρτία θα τον αποχωρίσει από τον Πατέρα Του που ποτέ δεν τον είχε αποχωριστεί.
Ειρήνη και έλεος και χάρη στην καρδιά μας
Sultana cha