_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ - 25-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16

25-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Χρονικών Β' 16
                               Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΑ
Η πτώση του Ασά λοιπόν.
Επειδή ο βασιλιάς του Ισραήλ δεν άφηνε να μπαίνει και να βγαίνει κανέναν και έκαμνε οχυρωμένες πόλεις με τις πλάτες των Συρίων προς τον Ασά.
Αντι να στραφεί στον αληθινό Θεό στρέφεται στο χρυσό του Ναού και του Παλατιού και εξαγοράζει την φιλία των Συρίων,
   Επικαλέστηκε και την φιλία των πατεράδων τους. Και αφού έγινε φίλος των Συρίων και νίκησαν και γκρέμισαν τους άλλους, ο Θεός έστειλε τον προφήτη του και του είπε:
Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16
7 Και κατά τον καιρό εκείνο, ο Ανανί, ο βλέπων, ήρθε στον Ασά, τον βασιλιά τού Ιούδα, και του είπε: Επειδή, στηρίχθηκες επάνω στον βασιλιά τής Συρίας, και δεν στηρίχθηκες επάνω στον Κύριο τον Θεό σου, γι' αυτό ο στρατός τού βασιλιά τής Συρίας ξέφυγε από το χέρι σου·
8 οι Αιθίοπες και οι Λίβυοι δεν ήσαν μεγάλος στρατός, με πολυάριθμες άμαξες και καβαλάρηδες; Επειδή, όμως, στηρίχθηκες στον Κύριο, τους παρέδωσε στο χέρι σου·
9 δεδομένου ότι, τα μάτια τού Κυρίου περιτρέχουν διαμέσου ολόκληρης της γης, για να φανεί δυνατός σε όσους έχουν την καρδιά τους τέλεια προς αυτόν· σε τούτο έπραξες με αφροσύνη· γι' αυτό, στο εξής θα έχεις πολέμους.
 Ο έλεγχος έγινε αλλά ο εγωισμός και το πείσμα του δεν τον έδωσε περιθώρια μετάνοιας σαν την άλλη φορά.
 Το μονό που έκανε ήταν να θυμώσει με τον προφήτη που  ήταν το στόμα του Θεού και να κάνει διάφορα πράγματα στο να καταθλίψει τον λαό.
10 Και ο Ασά οργίστηκε ενάντια στον βλέποντα, και τον έβαλε σε φυλακή· επειδή, για το πράγμα αυτό αγανάκτησε εναντίον του. Και ο Ασά κατέθλιψε μερικούς από τον λαό κατά τον καιρό εκείνο.
  Και να ήταν μόνο αυτό;
Ούτε και στην αρρώστια του δεν επικαλέστηκε τον Κύριο.
12 Και ο Ασά αρρώστησε στα πόδια του στον 39ο χρόνο τής βασιλείας του, μέχρις ότου η αρρώστια του έγινε πολύ μεγάλη· όμως, ούτε στην αρρώστια του εκζήτησε τον Κύριο, αλλά τους γιατρούς.
  Εδώ να μην γίνει παρακαλώ καμία παρεξήγηση  άλλο η προσευχή και η επίκληση στον κύριο και άλλο το να πάω σε γιατρό. Άλλες εποχές εκείνες άλλες εποχές σήμερα.
 Πάντα ο Θεός θέλει να πάμε τα προβλήματα μας σε Εκείνον και εκείνος να δώσει την λύση όποια είναι.
Εδώ ο άνθρωπος αυτός έγινε πολύ εγωιστής στο να πάει να παρακαλέσει τον Θεό.
Εδώ σημαίνει ότι η ταπείνωση η μετάνοια δεν υπήρξε στην ζωή του μετά τον έλεγχο του από το Κύριο. Οπότε  Ο διάβολος τον κατέλαβε και πέθανε μέσα στην αμαρτία του.
 SULATANA. CHA