_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-04-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10

04-Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ  10

Όπως βλέπουμε ο Ροβοάμ συνεχίζει να ακούει τις κακές συμβουλές.
>>>>
Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ -10
12 Και ήρθε ο Ιεροβοάμ και ολόκληρος ο λαός την τρίτη ημέρα στον Ροβοάμ, όπως είχε μιλήσει ο βασιλιάς, λέγοντας: Ελάτε ξανά σε μένα την τρίτη ημέρα.
13 Και ο βασιλιάς απάντησε σ' αυτούς σκληρά· και ο βασιλιάς Ροβοάμ εγκατέλειψε τη συμβουλή των πρεσβυτέρων,
14 και τους μίλησε σύμφωνα με τη συμβουλή των νέων, λέγοντας: Ο πατέρας μου βάρυνε τον ζυγό σας, αλλ' εγώ θα τον κάνω βαρύτερο· ο πατέρας μου σας παίδευσε με μάστιγες, εγώ όμως θα σας παιδεύσω με σκορπιούς.
15 Και ο βασιλιάς δεν εισάκουσε τον λαό· επειδή, το πράγμα έγινε από τον Θεό, ώστε ο Κύριος να εκτελέσει τον λόγο του, που είχε μιλήσει διαμέσου τού Οχιά τού Σηλωνίτη στον Ιεροβοάμ, τον γιο τού Ναβάτ.
16 Και ολόκληρος ο Ισραήλ βλέποντας ότι ο βασιλιάς δεν τους εισάκουσε, ο λαός απάντησε στον βασιλιά, λέγοντας: Τι συμμετοχή έχουμε εμείς στον Δαβίδ; Δεν έχουμε καμιά κληρονομιά στον γιο τού Ιεσσαί· Ισραήλ, καθένας στις σκηνές σου· τώρα, Δαβίδ, πρόβλεψε για την οικογένειά σου. Και ολόκληρος ο Ισραήλ αναχώρησε στις σκηνές του.
17 Και για τους γιους Ισραήλ, που κατοικούσαν στις πόλεις τού Ιούδα, ο Ροβοάμ βασίλευσε επάνω τους.
18 Και ο βασιλιάς Ροβοάμ έστειλε τον Αδωράμ, τον υπεύθυνο για τους φόρους· και οι γιοι Ισραήλ τον λιθοβόλησαν με πέτρες, και πέθανε. Γι' αυτό, ο βασιλιάς Ροβοάμ έσπευσε να ανέβει στην άμαξα, για να φύγει στην Ιερουσαλήμ.
19 Έτσι ο Ισραήλ αποστάτησε από την οικογένεια του Δαβίδ, μέχρι αυτή την ημέρα.
  Ο Θεός ήξερε τι θα κάνει ο Ιεροβοάμ γι αυτό και δεν σταμάτησε τίποτα και έτσι έγινε ο Ιεροβοάμ αιτία να χωριστεί το βασίλειο στα δυο.
 Και να ήταν μόνο αυτό καλά, έλα όμως που αποκήρυξαν και τον Δαβίδ.
Β΄ χρονικών …16
Τι συμμετοχή έχουμε εμείς στον Δαβίδ; Δεν έχουμε καμιά κληρονομιά στον γιο τού Ιεσσαί· Ισραήλ, καθένας στις σκηνές σου· τώρα, Δαβίδ, πρόβλεψε για την οικογένειά σου. Και ολόκληρος ο Ισραήλ αναχώρησε στις σκηνές του.
Αυτό τι σημαίνει; Αποκηρύττοντας τον Δαβίδ αποκηρύττουν και το σπέρμα από τον Δαβίδ που είναι ο Ιησούς Χριστός.
Γίνεται επίσης αιτία να πέσουν όλοι αυτοί στα είδωλα.
Με λίγα λόγια ενάντια στον ζωντανό αληθινό Θεό.
  Τώρα συμπεράσματα όλων μας
Sultana.cha