_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΙΛΟΥΜΕ;05-06

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ  ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟ***JOHN BLANCHARD
                          ΜΙΛΟΥΜΕ;
 Εκδοτικός Οίκος «ο Λόγος»
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΙΛΟΥΜΕ
Μέρος Πέμπτο

 Γ/ Πως σας φαίνονται οι διακηρύξεις για το Θάνατό Του;
    Ο Θάνατός Του.
   1/. Ε κ ο υ σ ι ο ς. Μπορεί να πεις ότι σ’ αυτό δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο γιατί πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν θεληματικά. Κι’ όμως κανένας δεν πέθανε στον κόσμο
θεληματικά εκτός από τον Ιησού Χριστό. Μπορεί να πεις: Και τι γίνεται μ’ αυτούς που αυτοκτονούν; Συμφωνώ. Αν το σκεφτείς προσεκτικά θα διαπιστώσεις ότι δεν το κάνουν θεληματικά. Το μόνο που κάνουν αυτοί είναι να διαλέγουν τον τόπο τον τρόπο και τον χρόνο του θανάτου όχι όμως κι αυτόν τον θάνατο τους.
  Όλοι είμαστε καταδικασμένοι να πεθάνουμε γιατί είμαστε θνητοί. Η βίβλος διδάσκει ότι ο πνευματικός θάνατος και ο φυσικός θάνατος είναι αποτέλεσμα της αμαρτίας της ανυπακοής και της απομακρύνσεως μας από το Θεό. Έτσι ο θάνατος είναι αποτέλεσμα της αμαρτίας. «Ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος»(Ρωμαίους ς:23). «Η δε αμαρτία εκτελεσθείσα γεννά τον θάνατο» (Ιάκωβος α:15). Η περίπτωση όμως του Χριστού είναι ασυνήθιστη
   Πέθανε στο Σταυρό κι’ όμως δεν είχε αμαρτία. Ο νόμος λέγει ότι η αμαρτία φέρνει θάνατο. Ο Χριστός δεν είχε αμαρτία κι’ όμως πέθανε. Η είναι η αιτία. Ο θάνατος είναι το αποτέλεσμα. Στον Χριστό έχουμε το αποτέλεσμα χωρίς αιτία. Αυτό δείχνει ότι πέθανε θεληματικά. «Εταπείνωσεν Εαυτόν γ ε ν ό μ ε ν ος
υ π ή κ ο ο ς μέχρι θανάτου –θανάτου δε σταυρού» (Φιλιππισίους β:8).
               «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

2/.Ο θάνατος Του ήταν πράξη α ν τ ι κ α τ α  σ τ ά σ ε ω ς στη θέση άλλων ανθρώπων. Εδώ βρίσκεται η εξήγηση του γιατί ο Χριστός πέθανε αφού δεν είχε αμαρτία. Πέθανε για χάρη των ανθρώπων για μένα για σένα. Πήρε την αμαρτία μας. Έγινε αντικαταστάτης μας ως προς την αμαρτία μας. «Τας αμαρτίας ημών Αυτός εβάστασεν εν τω σώματι αυτού επί του ξύλου»
«Α΄ Πέτρουβ:24). «Ο Υιός του ανθρώπου δεν ήλθε  δια να υπηρετηθεί αλλά για να υπηρετήσει και να δώσει την ζωήν αυτού λύτρον αντί πολλών».(Ματθαίος κ:28). «Τούτο είναι το αίμα της Καινής Διαθήκης το υπέρ εκχυνόμενον εις άφεσιν αμαρτιών» (Ματθαίος κς 28). Πήρε την τιμωρία και την κρίση μας επάνω Του.
   3/. Ο θάνατος Του ήταν ν ι κ η φ ό ρ ο ς. Ο φιλόσοφος Αριστοτέλης είπε: «ο θάνατος είναι τρομερό πράγμα είναι γιατί είναι το τέλος». Είχε λάθος όμως. Ο Ιησούς απέδειξε ότι ο
θάνατος δεν ήταν το τέλος γιατί τρεις μέρες ύστερα από την ταφή Του αναστήθηκε όπως ακριβώς το ήθελε. Η ανάσταση του Χριστού δεν είναι θεωρεία ή μια μυστικιστική πίστη αλλά είναι ένα ιστορικό γεγονός (Α΄ Κορινθίους ιε:3—4).
  Η ανάσταση Του είναι πιο αυθεντική και πιο τεκμηριωμένη κι απ’ αυτήν την ύπαρξη του Ναπολέοντα.
  Εμφανίστηκε στη Μαγδαληνή (Μάρκος ιε:9 ) σε μερικές γυναίκες (Ματθαίος ιη:9) σε δύο μαθητές(Λουκάς κγ:15)στους δέκα μαθητές (Ιωάννη κ:19) στους μαθητές στην ακρογιαλιά (Ιωάννης κα:1)στον Πέτρο(Λουκάς κδ:34) στους πεντακοσίους (Α΄ Κορινθίους ιε:6) στον Ιάκωβο
(Α΄ Κορινθίουςιε:7) και στον Παύλο( Α΄ Κορινθίους ιε:8) «Εφανέρωσεν εαυτόν ζώντα μετά το πάθος αυτού δια πολλών τεκμηρίων» (Πράξεις α:3)
  Ο Ιησούς είναι ζωντανός σήμερα. Και το ερώτημα μας: ο Ιησούς Χριστός είναι πραγματικός δεν είναι δημιούργημα διανοητικό; Τι νομίζεται για τον Χριστό; Υπάρχουν λογικά δύο εκδοχές γι Αυτόν.
  Η μία εκδοχή είναι ότι ο Χριστός ήταν παράφρονας για όσα διακήρυξε. Ήταν ένας ανόητος και απατεώνας. Νόμιζε ότι ήταν Θεός και προσπάθησε την απάτη Του να την εξαπλώσει παντού. Αν το πιστέψεις αυτό τότε θα σου δημιουργήσει ένα πελώριο πρόβλημα για το οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποια απάντηση. Θα πρέπει να εξηγήσεις πως ένας απόλυτα τρελός παράφρων και απατεώνας έζησε μια τόσο ισορροπημένη γεμάτη συμπάθεια και αγάπη ζωή!
   Η δεύτερη εκδοχή είναι  ότι ήταν κακός. Ως επίσης και ότι ήξερε ότι δεν ήταν Θεός αλλά εσκεμμένα προσπάθησε να εξαπατήσει όλο το Θρησκευόμενο Ιουδαϊκό έθνος. Εσκεμμένα αποφάσισε κάθε άλλη θρησκεία και ν’ αναγκάσει τους ανθρώπους να Τον ακολουθήσουν με την ψεύτικη αξίωση ότι ήταν ο Θεός με μορφή ανθρώπου.
  Την εκδοχή αυτή θα την αφήσω σε σένα να την εξετάσεις. Αν όμως υιοθετήσεις την εκδοχή αυτή τότε δημιουργείς πρόβλημα γιατί έρχεσαι αντιμέτωπος με μια κατάσταση: Πως είναι δυνατόν να είναι τόσο κακός βλάσφημος να προσπαθεί να εξαπατήσει
τον κόσμο για να Τον ακολουθήσει σε κάτι που είναι ολοκληρωτικά ψεύτικο αφού η ηθική διδασκαλία Του δεν έχει ίση της σ’ όλη την ιστορία του κόσμου σ’ οποιαδήποτε φιλοσοφία ή θρησκεία που είναι γνωστή στους ανθρώπους; Με κανένα τρόπο δεν μπορείς να τα συμβιβάσεις αυτά τα δύο.
  Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή. Προτού όμως έρθω
σ΄ αυτήν θέλω να σου πω ότι αν ακόμα έχεις την ιδέα ότι ο Ιησούς είναι τρελός ή κακός και αν έχεις κάποια σοβαρή απάντηση σ’ αυτό τότε πρέπει ν’ αφιερώσεις όλη σου τη ζωή για να εξαφανίσεις τη χριστιανική Εκκλησία από το πρόσωπο της γης. Με την πράξη σου αυτή κάνεις τη μεγαλύτερη προσφορά στην ανθρωπότητα: Να καταστρέψεις την χριστιανική πίστη που έχει οικοδομηθεί επάνω σ’ ένα ψέμα σε μια απάτη σ’ έναν κακό άνθρωπο.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ  ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟ***JOHN BLANCHARD
                          ΜΙΛΟΥΜΕ;
 Εκδοτικός Οίκος «ο Λόγος»
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΙΛΟΥΜΕ
Μέρος έκτο

  Η άλλη εκδοχή είναι ότι ο χριστός έλεγε αλήθεια.
α/ ότι ήταν ΘΕΟΣ. Αν ο χαρακτήρας Του η ειλικρίνεια των διακηρύξεων Του ο σταυρικός θάνατος και η ανάστασης Του
σ’ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Χριστός είναι Θεός τότε έρχεσαι αντιμέτωπος με μια άλλη κρίση. Κι’ αυτή τη φορά είναι καθαρά προσωπική.
  Ένας από τους Χάξλεϋ είχε την ειλικρίνεια να παραδεχτεί ότι δεν ήθελε να σκεφτεί για ένα προσωπικό Θεό για τον Οποίο η Βίβλος μιλά γιατί αν υπήρχε ένας τέτοιος Θεός «τότε θα είχε ηθικές αξιώσεις στην ζωή μου και εγώ δεν είμαι έτοιμος να τις δεχτώ».
  Αν παραδεχτείς ότι ο Χριστός είναι Θεός τότε έχει αξιώσεις στην ζωή σου. Όλη η διδασκαλία Του είναι αληθινή το ίδιο και οι προειδοποιήσεις και οι υποσχέσεις Του. Τότε έως ότου εγκαταλείψεις τον τρόπο της ζωής σου τον εγωκεντρισμό σου και επιστρέψεις σ’ Αυτόν έως ότου Τον εμπιστευθείς και Τον δεχθείς σαν προσωπικό σου Σωτήρα και τον ακολουθήσεις με υπακοή και αγάπη βρίσκεσαι έξω από την βασιλεία του Θεού. Και δεν υπάρχει ζωντανή πείρα του Θεού στη ζωή σου έως ότου εμπιστευθείς στον Χριστό.
  Αυτό δεν αποτελεί απλώς μια πρόκληση. Είναι η πείρα αμέτρητων ανθρώπων κάθε εποχής. Και συ θ’ ανακαλύψεις
Αυτό που αυτοί πειραματίστηκαν. Τότε θα έχεις τον πραγματικό Χριστό στην ζωή σου.
  Ο Χριστός είναι ζωντανός. Αυτό είναι η πείρα της ζωής μου.
Κι’ αν  αυτό δεν ήταν αληθινό τότε το τελευταίο πράγμα που θα μ’ απασχολούσε αυτό θα ήταν.
  Ποια είναι η γνώμη σου για τον Χριστό; μην αρκεστείς να πιστεύεις τον Χριστό που ο κόσμος κατασκεύασε και εξυμνεί. Ακολούθησε τον Χριστό της Βίβλου. Είναι ο Σωτήρας σου και ο Κύριος σου. ΑΜΗΝ
 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Γ. Σ. Κ.
   

ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR
ΚΑΙ
ΤΟ BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" -- HTTP://NEAKAIPALAIA.BLOGSPOT.COM