_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ο Κύριος είναι η πηγή της ζωής --01

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ 
 ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-- 01

Μεταφορά: του Σπύρου Φίλου η Αγία Γραφή

Θέμα: ο Κύριος είναι η πηγή της ζωής

Ο άνθρωπος όσο πλούσιος όσο και ευτυχισμένος να είναι όλα να τα έχει πάλι κάτι μέσα του δεν τον αφήνει να είναι ήσυχος ευτυχής και πάνω από όλα να είναι ευχαριστημένος ή αλλιώς αυτάρκεις.
  Πάντα θα ζητάει να ικανοποιήσει τον εαυτό του σε κάτι άλλο κι’ άλλο.
Μένει ανικανοποίητος .Ακόμα  και στη μάθηση να πάρει το ένα χαρτί να πάρει το άλλο χαρτί να φτάσει αν γίνεται στην άκρη του Σύμπαντος πάλι θα είναι ανικανοποίητος. Πάντα θα θέλει.

Δυστυχώς αυτή είναι η φύση του ανθρώπου του ανικανοποίητου του ανθρώπου του αχόρταγου. Σε πολλά θα μπορούσα να επεκταθώ επάνω στον άνθρωπο τον φυσικό που αυτή η ανικανοποίητη φύση του τον κάνει να πατάει επί πτωμάτων να κάνει βρομερές πράξεις να έχει ότι πιο ατιμωτικό πάθος..
Ακριβώς γι ‘αυτά τα πάθη τα ανικανοποίητα ο θεός μια μέρα μετάνιωσε που έφτιαξε τον άνθρωπο και τον έπνιξε στο νερό. Αλλά συγκινήθηκε από τον Νώε που ήταν ο Μόνος δίκαιος και άξιζε να του κάνει χάρη να σωθεί.
  Έτσι ο Νώε έγινε Κήρυκας για 120 χρόνια μέσα στους άνομους ανθρώπους μέχρι που έγινε κατακλυσμός.
****
Γένεσις 6
5 Και ο Κύριος είδε ότι η κακία τού ανθρώπου πληθυνόταν επάνω στη γη, και όλοι οι σκοποί των διαλογισμών της καρδιάς του ήσαν μόνον κακία όλες τις ημέρες.
6 Και ο Κύριος μεταμελήθηκε ότι δημιούργησε τον άνθρωπο επάνω στη γη· και λυπήθηκε στην καρδιά του.
7 Και ο Κύριος είπε: Θα εξαλείψω τον άνθρωπο που δημιούργησα από το πρόσωπο της γης· από άνθρωπον μέχρι κτήνος, μέχρι ερπετό και μέχρι πουλί τού ουρανού· επειδή, μεταμελήθηκα ότι τους δημιούργησα.
Όμως εδώ μας λέει ότι ο Νώε:
****
Γένεσις 6
8 Ο Νώε, όμως, βρήκε χάρη μπροστά στον Κύριο.
****
Όλο αυτό έγινε γιατί ο άνθρωπος δεν σεβάστηκε τον Θεό τον αληθινό και έτρεξε πίσω από τα πάθη του που ήταν η αμαρτία.
Όμως έπρεπε να γίνει κάτι και αυτό το κάτι ήταν ο ίδιος ο Θεός με το να στείλει τον λόγο του τον ίδιο τον εαυτό του να εξομοιωθεί με δούλου μορφή και να πάρει την κατάρα της αμαρτίας πάνω από τον άνθρωπο και να του δώσει νέα ζωή.
 ****
Φιλιππησίους 2
5 Να είναι, μάλιστα, σε σας το ίδιο φρόνημα, που ήταν και στον Ιησού Χριστό·
6 ο οποίος ενώ υπήρχε σε μορφή Θεού, δεν νόμισε αρπαγή το να είναι ίσα με τον Θεό·
7 αλλά, κένωσε τον εαυτό του, παίρνοντας μορφή δούλου, αφού έγινε όμοιος με τους ανθρώπους·
8 και, καθώς βρέθηκε κατά το σχήμα ως άνθρωπος, ταπείνωσε τον εαυτό του, γινόμενος υπάκουος μέχρι θανάτου, θανάτου μάλιστα σταυρού.
Λουκάς 2:11
επειδή, σήμερα, στην πόλη τού Δαβίδ, γεννήθηκε σε σας σωτήρας, που είναι ο Χριστός, ο Κύριος.
Τιμόθεος Α' 4:10
Επειδή, γι' αυτό και κοπιάζουμε και χλευαζόμαστε, επειδή ελπίζουμε στον ζωντανό Θεό, που είναι Σωτήρας όλων των ανθρώπων, μάλιστα των πιστών.
Ιωάννης 4:42
 και έλεγαν στη γυναίκα, ότι: Δεν πιστεύουμε πλέον εξαιτίας τού λόγου σου· επειδή, εμείς ακούσαμε, και γνωρίζουμε ότι αυτός είναι αληθινά ο Σωτήρας τού κόσμου, ο Χριστός.
****
  Τώρα πια ο άνθρωπος με την ομολογία του ότι είναι αμαρτωλός έχει την ανάγκη ενός Σωτήρα που θα του έδινε ζωή και του δόθηκε. Η ζωή  οποία του δίδεται δια πίστεως στον Κύριο και  δια Πνεύματος Αγίου, γίνεται από νεκρός αναστημένος εν Κυρίω.
Και ο Σωτήρας αναγγέλθηκε μια μέρα στην Πόλη Βηθλεέμ.
  Αφού λοιπόν αναγγέλθηκε ότι, στην Πόλη του Δαβίδ γεννήθηκε Σωτήρας, που είναι ο Χριστός ο Κύριος, άρχισε να διδάσκει και να θεραπεύει ανθρώπους και να του μιλάει με εξουσία, και όχι όπως οι γραμματείς ο κόσμος θαύμαζε, σε όλα και με όλα που συνέβαιναν εκείνες τις ημέρες.
Αφού, μας δόθηκε Σωτήρας ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να ξεδιψάσει από την σκληρή δουλειά. Και η σκληρή δουλειά στον εχθρό είναι δουλεία, βάρος και απελπισία.
Ο διάβολος μας παίδεψε και ο Κύριος μας έσωσε και τώρα πρέπει να πάμε κοντά του, μαζί του, να μας χορτάσει και να μας ξεδιψάσει.
  Και Κάποια μέρα δήλωσε, ότι κάποιος, αν δεν πάει μαζί του δεν θα ξεδιψάσει ποτέ, διότι αυτός είναι το ζωντανό νερό που ξεδιψάει.
   Δυστυχώς  δεν έχουν  καταλάβει, οι άνθρωποι  παρά εκείνοι οι οποίοι, μελετούν και προσεύχονται και μένουν στη ζωή του Κυρίου κάνοντας το θέλημα του και ο Κύριος τους δίνει όραση.  Ο Κύριος είναι ο Θεός, είναι ο Λόγος του Θεού έγινε άνθρωπος και ονομάσθηκε Υιός του Θεού ή του ανθρώπου. Οπότε είναι η ζωή και η ανάσταση. Είναι το ζωντανό νερό που ξεδιψά.
****
Ιωάννης 7:37
 Και κατά τη μεγάλη τελευταία ημέρα τής γιορτής, ο Ιησούς στεκόταν, και έκραξε λέγοντας: Αν κάποιος διψάει, ας έρχεται σε μένα, και ας πίνει·
Ιωάννης 4:14
όποιος, όμως, πιει από το νερό που εγώ θα του δώσω, δεν θα διψάσει στον αιώνα· αλλά, το νερό που θα δώσω σ' αυτόν, θα γίνει μέσα του πηγή νερού, που θα αναβλύζει σε αιώνια ζωή.
Και κατά τη μεγάλη τελευταία ημέρα τής γιορτής, ο Ιησούς στεκόταν, και έκραξε λέγοντας: Αν κάποιος διψάει, ας έρχεται σε μένα, και ας πίνει·
Ιωάννης 4:10
Ο Ιησούς αποκρίθηκε και της είπε: Αν ήξερες τη δωρεά τού Θεού, και ποιος είναι αυτός που σου λέει: Δος μου να πιω, εσύ θα ζητούσες απ' αυτόν, και θα σου έδινε το ζωντανό νερό.
****
Ας πάμε λοιπόν στον μόνο αληθινό Θεό τον αληθινό που είναι ο Σωτήρας του Κόσμου ο Ιησούς Χριστός.
Κολοσσαείς 3:
1 Αν, λοιπόν, συναναστηθήκατε μαζί με τον Χριστό, τα άνω ζητάτε, όπου είναι ο Χριστός καθισμένος στα δεξιά τού Θεού.
Ειρήνη και ευλογία από τον Κύριο στις καρδιές μας. Αμήν

“”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR
ΚΑΙ ΤΟ BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" -- HTTP://NEAKAIPALAIA.BLOGSPOT.COM