_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ-Μετάνοια-υπακοη


ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ-Μετάνοια-υπακοη
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ (θέμα Μετάνοια υπακοή)
ΜΕΤΑΦΟΡΑ: ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΘΕΜΑ: μετάνοια -υπακοή

Μετάνοια και υπακοή

Καλό είναι να ξαναγυρίσουμε στην μετάνοια και στην υπακοή  αλλά και ότι λέει ο Αληθινός Θεός το λέει πάντα με αλήθεια και δεν το παίρνει πίσω. Όπως λέει και ο λαός μια παροιμία, μπορεί ο Θεός να αργεί αλλά δεν λησμονεί
Ας δούμε σήμερα μια Ιστορία της Π. Διαθήκης που δυστυχώς δεν είναι καθόλου διαφορετική με τον σημερινό κόσμο.

Η Ιστορία  είναι του κατακλυσμού.

Γένεσις 6
5 Και ο Κύριος είδε ότι η κακία τού ανθρώπου πληθυνόταν επάνω στη γη, και όλοι οι σκοποί των διαλογισμών της καρδιάς του ήσαν μόνον κακία όλες τις ημέρες.
6 Και ο Κύριος μεταμελήθηκε ότι δημιούργησε τον άνθρωπο επάνω στη γη· και λυπήθηκε στην καρδιά του.
7 Και ο Κύριος είπε: Θα εξαλείψω τον άνθρωπο που δημιούργησα από το πρόσωπο της γης· από άνθρωπον μέχρι κτήνος, μέχρι ερπετό και μέχρι πουλί τού ουρανού· επειδή, μεταμελήθηκα ότι τους δημιούργησα.
8 Ο Νώε, όμως, βρήκε χάρη μπροστά στον Κύριο.
9 Αυτή είναι η γενεαλογία του Νώε. Ο Νώε ήταν δίκαιος άνθρωπος, τέλειος ανάμεσα στους συγχρόνους του· ο Νώε περπάτησε μαζί με τον Θεό.
*
Θα δούμε παρακάτω ότι φώναζε και κήρυττε ο Νώε ότι θα έρθει κατακλυσμός και να μετανοήσουν.
Αλλά οι άνθρωποι φυσικά δεν έδιναν σημασία στα λόγια του. και οπωσδήποτε όταν είδαν να ετοιμάζει ένα καράβι αν βάλλουμε την φαντασία μας να δουλέψει τη καζούρα και ειρωνείες θα του έλεγαν ή θα του έκαναν. Άραγε και πόσοι από αυτούς θα δούλεψαν στο φτιάξιμο της κιβωτού;   Είπαμε να φανταστούμε λίγο. Και πόσα θα άκουσαν για μετάνοια και σωτηρία να μπουν στο καράβι.
α) Αυτό το καράβι φτιάχτηκε την εποχή που δεν έβρεχε ο ουρανός αλλά ποτίζονταν τα πάντα από τον ατμό και την δροσιά.
β) ήταν πολύ μακριά στην έρημο δεν γινόταν να πάει στη θάλασσα.
 Δεν μετάνιωσε κανένας και δεν πίστεψε κανένας παρά μόνο του Νώε η οικογένεια.
*
10 Και ο Νώε γέννησε τρεις γιους, τον Σημ, τον Χαμ, και τον Ιάφεθ.
11 Και η γη διαφθάρηκε μπροστά στον Θεό, και η γη γέμισε ολοκληρωτικά από αδικία.
12 Και ο Θεός είδε τη γη, και να, ήταν διεφθαρμένη· επειδή, κάθε σάρκα είχε διαφθείρει τον δρόμο της επάνω στη γη.
13 Και ο Θεός είπε στον Νώε: Το τέλος κάθε σάρκας ήρθε μπροστά μου, επειδή η γη γέμισε ολοκληρωτικά αδικία απ' αυτούς· και δες, θα εξολοθρεύσω αυτούς και τη γη.
17 κι εγώ, πρόσεξε, εγώ επιφέρω κατακλυσμό των νερών επάνω στη γη, για να εξολοθρεύσω κάθε σάρκα, που έχει μέσα της πνεύμα ζωής κάτω από τον ουρανό· κάθε τι που βρίσκεται επάνω στη γη, θα πεθάνει.
*
Όπως είπαμε κανένας δεν τον πίστεψε το κήρυκα της δικαιοσύνης.
  Και σήμερα ο κάθε πιστός είναι ένας κήρυκας που λέει ότι υπάρχει Σωτηρία δια Ιησού χριστού μετανοείτε. Και όμως ο κόσμος δεν πιστεύει και οι περισσότεροι κοροϊδεύουν και μάλιστα όταν ακούσουν ότι ο Χριστός θα έρθει ξανά τότε είναι που μας λένε φαντασιόπληκτους ή έλα καημένε ποιος  πιστεύεις σε άλλη ζωή ποιος πήγε και ήρθε να μας τα πει, όλο πεθαίνουμε και δεν είδαμε κανέναν.
  Και όταν τους πεις ο Χριστός ήρθε και μας τα είπε. Από εκεί πάνω κατέβηκε τότε ακόμα πιο μεγάλη ειρωνεία έχουμε.
Πολλά μπορώ να πω τι λένε αλλά επειδή τα θεωρώ βλάσφημα φυσικά δεν θα τα πω.
Όπως και νάχει την ίδια αντιμετώπιση έχουμε όπως ο Νώε.
  Ο Νώε συμβολίζει την Εκκλησία που φωνάζει εδώ και 2000 χρόνια και κανένας δεν πιστεύει ούτε στον Χριστό ούτε στην σωτηρία ούτε στην αρπαγή της Εκκλησίας ούτε την ώρα της κρίσεως.
Όλοι έχουν παρωπίδες όλοι έχουν βουλοκέρι στα αυτιά τους.
  Το σπουδαίο είναι ότι άμα έχουν στενοχώριες πηγαίνουν στον Βάαλ και φωνάζουν για λύτρωση και απαλλαγή των ασθενειών τους.
 Για μένα εκτός από τον Ιησού Χριστό όλα τα άλλα είναι είδωλα και βάαλ.
Ο βάαλ ήταν είδωλο που πίστευαν τα γύρω Έθνη από τον Ισραήλ. Μόνο ο Ισραήλ πίστευε στον Αληθινό Θεό.
Μα θα μου πείτε σήμερα δεν υπάρχει ειδωλολατρία. Λυπούμε όμως σήμερα είναι στην χειρότερη μορφή της η ειδωλολατρία.
  Διότι είναι αναμεμιγμένη μέσα στον χριστιανισμό και κάνουν δόγματα και έχουν ο καθένας δήθεν την αλήθεια και τρέχουν στον άγιο τάδε στην δήθεν Παναγία που δεν έχει καμιά σχέση με την μητέρα του Κυρίου.
  Να ποια είναι η βασίλισσα των ουρανών.


Ιερεμίας 44:19
 Και όταν εμείς θυμιάζαμε στη βασίλισσα του ουρανού, και κάναμε σ' αυτήν σπονδές, μήπως χωρίς τους άνδρες μας κάναμε εμείς σ' αυτήν γλυκίσματα για να την προσκυνάμε, και κάναμε σ' αυτήν σπονδές;
Και αν πάμε στην ιστορία η βασίλισσα των ουρανών τα χρόνια εκείνα ήταν η Σεμίραμις
Δείτε πως κατακρίνει τους Ισραηλίτες που την λάτρευαν.
Ιερεμίας 44:25
 έτσι μίλησε ο Κύριος των δυνάμεων, ο Θεός τού Ισραήλ, λέγοντας: Εσείς και οι γυναίκες σας, και μιλήσατε με το στόμα σας, και εκτελέσατε με τα χέρια σας, λέγοντας: Θα εκπληρώσουμε οπωσδήποτε τις ευχές μας, που ευχηθήκαμε, να θυμιάζουμε στη βασίλισσα του ουρανού, και να κάνουμε σ' αυτή σπονδές· οπωσδήποτε, λοιπόν, θα εκπληρώσετε τις ευχές σας, και εξάπαντος θα εκτελέσετε τις ευχές σας.
Ιερεμίας 44
3 εξαιτίας τής κακίας τους, που έπραξαν για να με παροργίσουν, πηγαίνοντας να θυμιάζουν, και να λατρεύουν άλλους θεούς, που αυτοί δεν είχαν γνωρίσει ούτε εσείς ούτε οι πατέρες σας.
5 Αλλά, δεν άκουσαν ούτε έστρεψαν το αυτί τους για να επιστρέψουν από την κακία τους, ώστε να μη θυμιάζουν σε άλλους θεούς.
8 παροργίζοντας εμένα με τα έργα των χεριών σας, θυμιάζοντας σε άλλους θεούς στη γη τής Αιγύπτου, όπου ήρθατε να παροικήσετε εκεί, ώστε να αφανίσετε τον εαυτό σας, και να γίνετε κατάρα και όνειδος ανάμεσα σε όλα τα έθνη τής γης;
Αδελφοί ο Κύριος όταν τα λέει στον Ισραήλ τα λέει και στον Νέα Ισραήλ την εκκλησία του
  Και σήμερα η αληθινή Εκκλησία φωνάζει τις αλήθειες του Λόγου του Θεού και όμως εμείς του γυρίζουμε την πλάτη.
Θα έρθει κάποια στιγμή που θα του πούμε
Λουκάς 13:27
 Και θα πει: Σας λέω, δεν σας ξέρω από πού είστε· φύγετε από μένα, όλοι οι εργάτες τής αδικίας.
Λουκάς 21:36
Αγρυπνείτε, λοιπόν, δεόμενοι σε κάθε καιρό, για να καταξιωθείτε να ξεφύγετε όλα τούτα που πρόκειται να γίνουν, και να σταθείτε μπροστά στον Υιό τού ανθρώπου.
Ματθαίος 6:24
Κανένας δεν μπορεί να υπηρετεί δύο κυρίους· επειδή, ή τον έναν θα μισήσει, και τον άλλον θα αγαπήσει· ή στον έναν θα προσκολληθεί, και τον άλλον θα καταφρονήσει. Δεν μπορείτε να υπηρετείτε τον Θεό και τον Μαμμωνά.

Αυτό σημαίνει ότι η θα έχουμε καθαρή την αλήθεια την οποία θα την μεταδίδουμε με την χάρη του Κυρίου που μας λύτρωσε και μας έφερε στην δικαίωση των αμαρτιών μας έγινε ο ίδιος κατάρα και αμαρτία για να μπορέσουμε να πλησιάσουμε τον Θεό, τον τόσο φοβερό της Π. Διαθήκης. και όμως μέσω του αίματος του Χριστού δια του σταυρού Του μα δέχεται. Πως θα πάμε σε άλλους Θεούς(αγίους ή την μητέρα του;) όλος ο Νόμος πέρασε από την χάρη του Σταυρού.
Ματθαίος 7:21
 Δεν θα μπει μέσα στη βασιλεία των ουρανών καθένας που λέει σε μένα: Κύριε, Κύριε· αλλ' αυτός που πράττει το θέλημα του Πατέρα μου, ο οποίος είναι στους ουρανούς.
Όλη η δόξα ανήκει στον Κύριο και κανένας δεν χωράει στην Σωτηρία μας ούτε για επίκληση και μεσολάβηση των δικών μας προβλημάτων.
  Μόνο ο Ιησούς Χριστός ο Θεός μας.
Ειρήνη έλεος επάνω μας
Ματθαίος 11:15
 Όποιος έχει αυτιά για να ακούει, ας ακούει.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ
BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»