_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Ο Ιησούς ομοιώθηκε
κατά πάντα με μας (χωρίς αμαρτία), 
για να μας σώσει

Ένας από τους λόγους για τους οποίους εισήχθη και βρήκε πρόσφορο έδαφος ιδιαίτερα κατά τα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα, η επίκληση των κεκοιμημένων αγίων για προστασία και βοήθεια, είναι το ότι τάχα αυτοί ως άνθρωποι ομοιοπαθείς με εμάς είναι πιο κοντά μας και μας καταλαβαίνουν καλύτερα, επειδή δοκίμασαν και αυτοί τους ίδιους πειρασμούς κατά την επίγεια ζωή τους ... Αυτό ακούγεται ευλογοφανές στο σαρκικό νου, τι λέγει όμως η Γραφή της Αληθείας για τον Άνθρωπο Ιησού: 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ Α'  κεφ.  2

5 Επειδή, ΕΝΑΣ  Θεός υπάρχει, ΕΝΑΣ είναι και Ο ΜΕΣΙΤΗΣ μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο άνθρωπος Ιησούς Χριστός,
6 ο οποίος έδωσε τον εαυτό του αντίλυτρο για χάρη όλων, μια μαρτυρία που έγινε σε ορισμένους καιρούς,

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ κεφ.  2

11 Επειδή, κι αυτός που αγιάζει κι αυτοί που αγιάζονται είναι όλοι από έναν για την οποία αιτία δεν ντρέπεται να τους ονομάζει αδελφούς,

12 λέγοντας: <<Θα αναγγείλω το όνομά σου προς τους αδελφούς μου, μέσα σε εκκλησία θα σε υμνήσω>>.

13 Και πάλι: <<Εγώ θα έχω την πεποίθησή μου επάνω σ' αυτόν>>. Και πάλι: <<Δέστε, εγώ, και τα παιδιά που μου έδωσε ο Θεός>>.

14 Επειδή, λοιπόν, τα παιδιά έγιναν κοινωνοί σάρκας και αίματος, κι αυτός παρόμοια έγινε μέτοχος από τα ίδια, για να καταργήσει, διαμέσου τού θανάτου, αυτόν που έχει το κράτος τού θανάτου, δηλαδή, τον διάβολο,

15 και να ελευθερώσει εκείνους, όσους εξαιτίας τού φόβου τού θανάτου ήσαν σε ολόκληρη τη ζωή υποκείμενοι στη δουλεία.

16 Επειδή, βέβαια, δεν πήρε φύση αγγέλων, αλλά πήρε από το σπέρμα τού Αβραάμ.

17 Γι' αυτό, έπρεπε να ομοιωθεί σε όλα με τους αδελφούς, για να γίνει ελεήμονας και πιστός αρχιερέας σ' αυτά που αφορούν τον Θεό, για να κάνει εξιλέωση χάρη των αμαρτιών τού λαού.

18 Επειδή, σε ό,τι αυτός έπαθε, όταν πειράστηκε, μπορεί να βοηθήσει αυτούς που πειράζονται."
----------------------------------------------------
Ο πανούργος διάβολος δεν έχασε καιρό, αλλά κι όταν ακόμη οι Απόστολοι ήταν εν ζωή, άρχισε να σπέρνει τα ζιζάνιά του στη διάνοια των ανθρώπων. Κάπου εκεί στις Κολοσσές κάποιοι χριστιανοί άρχισαν να επικαλούνται αγγέλους, προσποιούμενοι ταπεινοφροσύνη ότι τάχα ο αμαρτωλός άνθρωπος δεν μπορεί και δεν πρέπει να πηγαίνει απ' ευθείας στο Χριστό. Έτσι ο Απ. Παύλος έγραψε ανάμεσα σε άλλα τα εξής, που καταρρίπτουν κάθε εθελοθρησκεία και φαινομενική ανθρώπινη σοφία, που στρέφει τον πιστό σε άλλα πρόσωπα ή όντα και όχι στην Κεφαλή του που είναι ο Χριστός:

Προς Κολοσσαείς - Κεφ. 2

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

6 'Οπως, λοιπόν, παραλάβατε τον Ιησού Χριστό, τον Κύριο, περπατάτε ενωμένοι μ' αυτόν,

7 ριζωμένοι και εποικοδομούμενοι σ' αυτόν, και στερεωνόμενοι στην πίστη, όπως διδαχθήκατε, περισσεύοντας σ' αυτή με ευχαριστία.

8 Βλέπετε μη σας εξαπατήσει κάποιος διαμέσου τής φιλοσοφίας και της μάταιης απάτης, σύμφωνα με την παράδοση των ανθρώπων, σύμφωνα με τα στοιχεία τού κόσμου, και όχι σύμφωνα με τον Χριστό.

9 Επειδή, μέσα σ' αυτόν κατοικεί ολόκληρο το πλήρωμα της θεότητας σωματικά

10 και μέσα σ' αυτόν είστε πλήρεις, αυτός που είναι η κεφαλή κάθε αρχής και εξουσίας ...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ, ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ!

16 Ας μη σας κρίνει, λοιπόν, κανένας για φαγητό ή για ποτό ή για λόγον γιορτής ή νεομηνίας ή σαββάτων

17 που είναι σκιά των μελλοντικών πραγμάτων, το σώμα όμως είναι τού Χριστού.

18 Κανένας ας μη σας στερήσει το βραβείο, με προσποίηση ταπεινοφροσύνης, και με θρησκεία των αγγέλων, ασχολούμενος με πράγματα που δεν είδε, φουσκώνοντας μάταια από τον νου τής σάρκας του,

19 ΚΑΙ ΜΗ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ, ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, από τον οποίο ολόκληρο το σώμα διαμέσου των αρμών και συνδέσμων, καθώς διατηρείται και καθώς συνδέεται, αυξάνει σύμφωνα με την αύξηση του Θεού.

20 Αν, λοιπόν, πεθάνατε μαζί με τον Χριστό από τα στοιχεία τού κόσμου, γιατί, ενώ ζείτε μέσα στον κόσμο, υποβάλλετε τον εαυτό σας σε διατάγματα:

21 (Μη πιάσεις, μη γευθείς, μη αγγίξεις

22 τα οποία όλα φθείρονται με τη χρήση) σύμφωνα με τα εντάλματα και τις διδασκαλίες των ανθρώπων;
Ο ΑΣΚΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΘΡΗΣΚΕΙΑ

23 Τα οποία έχουν μονάχα μια φαινομενική πλευρά σοφίας, σε εθελοθρησκεία και ταπεινοφροσύνη και σκληραγώγηση του σώματος, χωρίς να έχουν σε καμιά τιμή την ευχαρίστηση της σάρκας"

ΑΠΟ ΑΝΤΡΕΑ ΦΟΥΡΝΑΡΗ