_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΡΟΣΤΟΥ 12ΚΑΤΟΥ ΚΑΦΑΛΑΙΟΥ


ΤΟ  ΑΓΙΟΝ  ΠΝΕΥΜΑ
(Του Χαράλαμπου Μποσταντζόγλου)
Εκδόσεις (Ο Λόγος Αθήναι 1976)

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΔΩΔΕΚΑΤΟ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ;
  Είναι πολύ δύσκολο στον περιορισμένο ανθρώπινο νου να κατανοήσει το ύψος το βάθος το μήκος και το πλάτος της δυνάμεως της προσευχής. Ένα είναι τέλεια εξακριβωμένο. Ότι ο άνθρωπος μόνος του δεν γνωρίζει να προσευχηθεί. Πάντως ο Παντοδύναμος και Παντογνώστης Θεός μας καθοδηγεί στο πώς να προσευχόμαστε δια των ακατάλυτων δυνάμεων του Αγίου Πνεύματος:
Ρωμαίους η:26
26 Ωσαύτως δε και το Πνεύμα συμβοηθεί εις τας ασθενείας ημών· επειδή το τι να προσευχηθώμεν ως πρέπει δεν εξεύρομεν, αλλ' αυτό το Πνεύμα ικετεύει υπέρ ημών διά στεναγμών αλάλητων·
Ρωμαίους η: 27
27 Κι αυτός που ερευνά τις καρδιές ξέρει τι είναι το φρόνημα του Πνεύματος, ότι ικετεύει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού για χάρη των άγιων.
  Είναι γεγονός ότι πολλές φορές ο Θεός δεν απαντά αμέσως στις προσευχές των πιστών και τούτο επειδή κατά θείαν οικονομίαν υπάρχει κάποιος σκοπός. Και σκοπός είναι η διαπαιδαγώγησης  του πιστού προς αύξηση της υπομονής και για το καλό του.
Λουκάς 18:1
1 Τους έλεγε μάλιστα και μια παραβολή για το ότι πρέπει πάντοτε να προσεύχονται, και να μη αποκάμνουν….
  Ζωντανό παράδειγμα έχουμε την περίπτωση του Δανιήλ που προσευχόταν επί είκοσι μία ημέρες έως ότου τύχη της απαντήσεως που περίμενε από τον Κύριο.
Δανιήλ 10:12-13
12 Και μου είπε: Μη φοβάσαι, Δανιήλ· επειδή, από την πρώτη ημέρα, κατά την οποία έδωσες την καρδιά σου στο να εννοείς, και αφού ταπεινώθηκες μπροστά στον Θεό σου, εισακούστηκαν τα λόγια σου, και εγώ ήρθα στα λόγια σου.
13 Όμως, ο άρχοντας της βασιλείας τής Περσίας αντιστεκόταν σε μένα 21 ημέρες· αλλά, δες, ο Μιχαήλ, ένας από τους πρώτους άρχοντες, ήρθε για να με βοηθήσει· και εγώ έμεινα εκεί κοντά στους βασιλιάδες τής Περσίας.
  Και γεννάται το εύλογο ερώτημα:
    Αφού ο Θεός είναι Παντογνώστης και γνωρίζει τις διαθέσεις και τις ανάγκες μας γιατί θέλει να προσευχόμαστε; Στο ερώτημα αυτό απάντησης
Είναι ότι ο Θεός θέλει τον άνθρωπο να είναι ο αδιαχώριστος συνεργάτης του. χαίρεται να Του εμπιστευόμαστε τις ανάγκες μας και να του εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας: «Του Θεού είμεθα συνεργοί» Α΄ Κορινθίους γ:9
  Πολλές φορές ο Θεός αποκαλύπτει στους πιστούς τα σχέδια Του με διάφορα πνευματικά σημεία. Τέτοιου είδους ζωντανά παραδείγματα που δείχνουν αποφάσεις και εκδηλώσεις του Θεού υπάρχουν πολλά μέσα στην Αγ. Γραφή π.χ. «Θέλω κρύψει εγώ από του Αβραάμ ότι κάμνω;»
Γένεσης ιη:21
17 Και ο Κύριος είπε: Θα κρύψω εγώ από τον Αβραάμ οτιδήποτε κάνω;
Επρόκειτο για την καταστροφή των Σοδόμων και τον Γομόρρων που περιγράφεται στη :
Γένεση.ιη:20-21-22-23-24
22 Και όταν οι άνδρες αναχώρησαν από εκεί, πήγαν στα Σόδομα· και ο Αβραάμ στεκόταν ακόμα μπροστά στον Κύριο.
23 Και καθώς ο Αβραάμ πλησίασε, είπε: Μήπως θα καταστρέψεις τον δίκαιο μαζί με τον ασεβή;
24 Αν είναι στην πόλη 50 δίκαιοι, άραγε θα τους καταστρέψεις; Και δεν θα συγχωρούσες τον τόπο χάρη των 50 δικαίων που βρίσκονται σ' αυτόν;
   Εκείνη η αποκάλυψη δημιούργησε στην καρδιά του Αβραάμ πνεύμα για θερμή προσευχή για να ματαιώσει ο Κύριος τα σχέδια του.
Γένεση ιη:23
23 Και καθώς ο Αβραάμ πλησίασε, είπε: Μήπως θα καταστρέψεις τον δίκαιο μαζί με τον ασεβή;
  Άλλο σπουδαίο εδάφιο σχετικό με το ζήτημα τούτο είναι στον:
Αμώςγ:7  «Βεβαίως Κύριος ο Θεός δεν θέλει κάμει ουδέν χωρίς να αποκαλύψει το απόκρυφον αυτού εις τους δούλους αυτού τους προφήτας».
Και στο Δανιήλ κεφ.8
Έχουμε  την περίπτωση μιας θερμής προσευχής.
  Για να έλθει στη ζωή ένας άνθρωπος προϋποτίθεται η γέννησης του.
Και  η γέννησης συντελείται όχι ανώδυνα αλλά με πόνους που τους υφίσταται η μητέρα. Ο Απ. Παύλος έγραψε στους Κορινθίους: εγώ σας εγέννησα εν Χριστώ Ιησού δια του Ευαγγελίου». Α΄ Κορινθίους δ:15. Επίσης στους: 
Γαλάτας δ: 19» Τεκνία μου δια τους οποίους πάλιν είμαι εις οδύνας έως ου μορφωθεί ο Χριστός εν υμίν»..
  Οι λυτρωμένοι δεν πρέπει να ησυχάζουν και να αναπαύονται αλλά πρέπει να προσεύχονται θερμά για τους άλλους ανθρώπους που για λόγους τους οποίους αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον είναι μακριά από τις επαγγελίες του Θεού δηλαδή της Σωτηρίας Του.
  Και δεν πρέπει να λησμονούμε ότι θα δώσουμε λόγο στο Θεό για την αδιαφορία μας. Ο δίκαιος Θεός θα ζητήσει από μας ψυχές των συνανθρώπων μας.
Ώστε προτείνεται με αυστηρότητα το πνευματικό μας καθήκον προς τους απολωλότες του κόσμου τούτου. Και οι εν Αγίω Πνεύματι προσευχές μας πρέπει να έχουν πάντοτε σαν αντικείμενο την επιστροφή των αθανάτων ψυχών εις τον Θεόν δια Ιησού Χριστού.
Ιεζεκιήλ γ:18-19 και κβ:30-31
 «Και εζήτησα μεσίτην μεταξύ αυτών…και δεν ευρήκα».
Ας αγρυπνούμε πάντοτε στην προσευχή. Το δε αποτέλεσμα ανάλογα με την κρίση του Κυρίου, μπορεί να έχει τρεις μορφές:
1) Το ΟΧΙ πχ. Στην προσευχή του Δαβίδ:
Β¨ Σαμουήλ ιβ:15-17
2) Το ΝΑΙ όπως στην προσευχή του βασιλέως Εζεκία
Β΄ Σαμουήλ κ:1-7
3) «Αρκεί εις σε η χάρις μου»   Απάντησης του Κυρίου στην  Προσευχή του Απ. Παύλου. Β ΄ Κορινθίους ιβ: 7-9 και
4) Εάν ζητώμεν τι κατά το θέλημα Του θέλει ακούει ημάς
 «Α΄ Ιωάννου ε:14
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ
BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»