_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ( ΜΕΤΑΝΟΙΑ)-01

ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο τίτλος  "οι εντολές του Ιησού χριστού" είναι από το Περιοδικό Τυχικός και θέλω να κάνω κάποιες σκέψεις δικές μου
Η μετάνοια

Μεγάλη υπόθεση είναι ο άνθρωπος γενικά να πει ναι φταίω και μετανοώ γι αυτό που έκανα.
  Η μετάνοια συνεπάγεται μέσα στην ταπείνωση και την αναγνώριση του λάθους ή του κακού που κάναμε και προπαντός όταν έρθουμε αντιμέτωποι με την γνωριμία μας με τον Ιησού Χριστό τον αποδεχτούμε ως Σωτήρα μας και τότε γίνεται η γνωριμία μας ότι είμαστε αμαρτωλοί και μετανοούμε.
Ματθαίος 9:13
Πηγαίνετε μάλιστα και μάθετε τι είναι: «Έλεος θέλω, και όχι θυσία»· επειδή, δεν ήρθα να καλέσω δικαίους, αλλά αμαρτωλούς σε μετάνοια.
Ματθαίος 3:8
Κάντε, λοιπόν, καρπούς άξιους της μετάνοιας·.
***
Εδώ ο Κύριος μιλάει για καρπούς άξιους μετανοίας.
   Άρα σκέπτομαι ότι η μετάνοια πρέπει να είναι μετάνοια καρποφορίας. Ποιο είδος είναι καρποφόρο; Το δέντρο. Δηλαδή υπάγεται στα δέντρα τα καρποφόρα που κάνουν καλό ή κακό καρπό.
  Ο Κύριος να κάνουμε καρπούς μετανοίας. Άρα καλό καρπό όχι κακό.
   Να  δούμε τι καλό καρπό θα βρούμε από την μετάνοια;
α) ο πρώτος καρπός αρχίζει:
Παροιμίαι 15:33
Ο φόβος τού Κυρίου είναι διδασκαλία σοφίας· και η ταπείνωση προπορεύεται της δόξας.
***
Να έχουμε μέσα μας φόβο Θεού. και ο φόβος Θεού φέρνει τη διδασκαλία του Πνεύματος του Αγίου σε Σοφία η οποία πηγάζει από τον Θεό. Και αμέσως έρχεται η κατάνυξη και η ταπείνωση της καρδιάς του αληθινά μετανοούντα ανθρώπου.
α) καρπός Σοφίας
β) καρπός φόβος Θεού
γ) καρπός ταπείνωσης
δ)  που προπορεύεται όλων η δόξα
Παροιμίαι 22:4
Η αμοιβή τής ταπείνωσης, και του φόβου τού Κυρίου, είναι πλούτος, και δόξα, και ζωή.
***
Τώρα την μετάνοια την ακολουθεί η αμοιβή της ταπείνωσης η οποία ταπείνωση είναι φόβος του Κυρίου είναι πλούτος και δόξα και ζωή.
 Αμέσως  η μετάνοια μας αμείβει πνευματικά να υψωθούμε στα μάτια του Κυρίου και να έχουμε πλούτο μ΄3εσα μας γινόμαστε αλλιώτικοι άνθρωποι. Ότι  να πράξουμε σκεπτόμαστε τον Θεό αν είναι δίκαιο και σωστό να γίνει αυτό λέγεται φόβος Θεού ή σεβασμός στον Θεό που μας βλέπει και κάνουμε αυτό που θα τον ευχαριστούσε.

Φιλιππησίους 3:21
"ο οποίος θα μετασχηματίσει το σώμα τής ταπείνωσής μας, ώστε να γίνει σύμμορφο με το σώμα τής δόξας του, σύμφωνα με την ενέργεια με την οποία μπορεί και να υποτάξει τα πάντα στον εαυτό του."
  Να πάλι η δόξα με διαφορετικό τρόπο. Όσο μένουμε στην γνώση της αμαρτίας που απαλλαχτήκαμε χάριν του Κυρίου ( που πρώτα αυτός έδωσε το παράδειγμα της ταπείνωσης )γι αυτό πιστεύω ότι η μετάνοια πάντα να στέκει μπροστά μας για να μας θυμίζει από πού ήρθαμε και πως απαλλαχτήκαμε από την αμαρτία. Έτσι μια μέρα ο Κύριος όταν έρθει θα μετασχηματίσει το σώμα αυτό το χωματένιο το ταπεινό και θα το κάνει όμοιο με το δικό του σώμα της δόξας του.

Λουκάς 15:7 
"Σας λέω ότι έτσι θα είναι χαρά στον ουρανό για έναν αμαρτωλό που μετανοεί, περισσότερο παρά για 99 δίκαιους, που δεν έχουν ανάγκη μετάνοιας."

Πόσο ασυγχώρητοι θα είμαστε μια μέρα για το τόσο σημαντικό θέμα της μετάνοιας μπροστά στον Θεό. Ένας αμαρτωλός μετανοεί και ο ουρανός χαίρεται και πανηγυρίζει.

 Πραγματικά Ο Θεός Πατέρας ταπείνωση δεν είδε μέσα στον Παράδεισο ούτε καν την μετάνοια στα πόδια του να πέσουν οι άνθρωποι αλλά τον έκαναν και φταίχτη.

Μάρκος 2:17 
"Και ο Ιησούς, ακούγοντας, λέει σ' αυτούς: Δεν έχουν ανάγκη από γιατρό αυτοί που υγιαίνουν, αλλά αυτοί που πάσχουν· δεν ήρθα να καλέσω σε μετάνοια δικαίους, αλλά αμαρτωλούς."

Η τάξη των φαρισαίων όλους τους έβλεπε αμαρτωλούς και τους περιφρονούσε. Γι’ αυτό ο Κύριος τους είπε αυτό το εγώ αφού νομίζετε ότι είστε δίκαιοι εγώ ήρθα για τους αμαρτωλούς. Στη ουσία αυτό τους είπε.

  
Ματθαίος 9:13
 "Πηγαίνετε μάλιστα και μάθετε τι είναι: «Έλεος θέλω, και όχι θυσία»· επειδή, δεν ήρθα να καλέσω δικαίους, αλλά αμαρτωλούς σε μετάνοια."
Λουκάς 24
 Δηλαδή αυτοί που δέχονταν τον Κύριο στα σπίτια τους πάντα οι περισσότεροι ήταν τελώνες πόρνες και άνθρωποι που έπασχαν και είχαν την ανάγκη του τον δέχονταν ως δάσκαλο ως προφήτη και πολλοί τολμούσαν να κάνουν την σκέψη του Μεσσία.
Διότι όλοι γνώριζαν τον Νόμο τους προφήτες και σαν αυτόν δεν πέρας κανένας να διδάσκει με εξουσία.
45 Τότε, διάνοιξε τον νου τους, για να καταλάβουν τις γραφές.
46 Και τους είπε: Έτσι είναι γραμμένο, και έτσι έπρεπε να πάθει ο Χριστός, και να αναστηθεί από τους νεκρούς την τρίτη ημέρα,
47 και να κηρυχθεί στο όνομά του μετάνοια και άφεση αμαρτιών σε όλα τα έθνη, ξεκινώντας από την Ιερουσαλήμ.
48 Κι εσείς είστε μάρτυρες γι' αυτά.
49 Και δέστε, εγώ στέλνω την υπόσχεση του Πατέρα μου επάνω σας· κι εσείς καθίστε στην πόλη, την Ιερουσαλήμ, μέχρις ότου ντυθείτε δύναμη από ψηλά.
Ο Κύριος να μας ευλογεί και το Πνεύμα Του να μας φωτίζει
ΑΜΗΝ
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ
BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»