_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ) 08

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ 08
ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
"...Ήρθαν στο Ικόνιο. Και οι μαθητές πλημμύριζαν από χαρά και από Πνεύμα Άγιο" (Πράξ. ιγ~ 51-52).
Το βιβλίο της χαράς! Έτσι θα μπορούσαν να ονομασθούν οι "Πράξεις των Αποστόλων". Γιατί το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο από χαρά. — Οι Απόστολοι έφευγαν διωγμένοι από την κακία των ανθρώπων, αλλά όπου πήγαιναν έφερναν μαζί τους την χαρά. Αυτός είναι ο αληθινός Χριστιανισμός! Ο άνθρωπος μπορεί να έχει πολλές θρησκευτικές και θεολογικές γνώσεις, αλλά να μην έχει μέσα του χαρά και να μη μπορεί να μεταδώσει σ' άλλους χαρά... Η αληθινή χαρά είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος. — Ο Θεός θέλει να έχουμε και να "πλημμυρίζουμε" χαρά. Είθε η χαρά Του να γεμίζει πάντοτε την ζωή μας!
"Κατά τα μεσάνυχτα ο Παύλος και ο Σίλας έκαναν προσευχή και υμνούσαν τον Θεό" (Πράξ. ις~ 25).
Στις "Πράξεις των Αποστόλων" θαυμάζουμε ανθρώπους γεμάτους υπερκόσμια αισιοδοξία και πνευματικό δυναμισμό!... Ο Παύλος και ο Σίλας, στην πόλη των Φιλίππων, έφαγαν πολύ ξύλο και ρίχτηκαν δεμένοι στην φυλακή... Αλλά, και εκεί, δεν μεμψιμοιρούν για την αποτυχία της ιεραποστολής τους ή για το ότι ο Θεός τους εγκατέλειψε ή επειδή δεν υπάρχει δικαιοσύνη σ' αυτόν τον κόσμο... Αλλά, ψάλλουν! Και στον ύμνο τους αυτόν γίνονται τόσο υψίφωνοι, ώστε ο Θεός αναγκάζεται να τους συνοδεύει με λίγο "μπάσο", στέλνοντας ένα σεισμό!... Και το αποτέλεσμα; Πριν ξημερώσει, ο δεσμοφύλακάς τους γίνεται Χριστιανός!... Να είχαμε κι εμείς λίγο από το "Πνεύμα της δυνάμεως", που ενέπνεε και ωθούσε τους ανθρώπους εκείνους!
"...Έτσι, διεσώθησαν όλοι στην γη. Και αφού διασώθηκαν τότε έμαθαν ότι το νησί ονομάζεται Μελίτη" (Πράξ. κζ~ 44, κη~ 1).
Πολλές μέρες πάλευε με τα άγρια κύματα το πλοίο, που μετέφερε τον Απόστολο Παύλο δέσμιο, στην Ρώμη. Στο τέλος ναυάγησε κοντά σ' ένα νησάκι. Ευτυχώς όλοι οι επιβάτες, χάρη στην πίστη του Παύλου, σώθηκαν στο νησάκι εκείνο, στην Μελίτη (την σημερινή Μάλτα). Και η ζωή μας είναι ένα πέλαγος... Μας κτυπούν τα κύματα της αμαρτίας και των θλίψεων. Αλλά, ο Χριστός είναι ζωντανός και ανίκητος μέσα στους αιώνες, και είναι κοντά μας κάθε στιγμή.
Αρκεί να τον ζητήσουμε. Αρκεί να του εμπιστευθούμε τον εαυτό μας. Αρκεί να ρίξουμε όλο το βάρος της ζωής μας επάνω Του!...
Μέσα στις τρικυμίες της ζωής, υπάρχει πάντα για τους πιστούς μια Μελίτη... Λοιπόν, ας έχουμε θάρρος!
αγάπη του Θεού ξεχύθηκε μέσα στις καρδιές μας, με το Άγιο Πνεύμα, που μας δόθηκε" (Ρωμ. ε~ 5).
Τί υπέροχο "αναψυκτικό" είναι αυτό!... Ο Παύλος ένοιωθε την αγάπη του Θεού τόσο ζωντανή και τονωτική, ώστε δεν δίστασε να την παραστήσει σαν πνευματικό ρευστό, που χύνεται μέσα στις σκληρές καρδιές των ανθρώπων, για να τις δροσίσει και να τις αναζωογονήσει. Η αγάπη του Θεού είναι το μεγάλο και συγκλονιστικό θέμα της Καινής Διαθήκης: Ο Θεός είναι αγάπη. Ο Υιός Του είναι η ενσάρκωση της αγάπης. Το έργο του Υιού Του αποτελεί το κορύφωμα της θείας αγάπης. Και, το σπουδαιότερο, η ασύγκριτη αυτή αγάπη έρχεται να ξεχυθεί σε κάθε καρδιά!... Μπορείς να μη θαυμάσεις, να μη κλάψεις και να μην αλαλάξεις από χαρά, μπροστά σ' αυτή την θεία συγκατάβαση;!...