_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ Οικοδομή 01-02-03-04-05

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ οικοδομή 01-02
-03-04-05
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΘΕΜΑ: Οικοδομή…..01
Ματθαίος 7:22
 Πολλοί θέλουσιν ειπεί προς εμέ εν εκείνη τη ημέρα, Κύριε, Κύριε, δεν προφητεύσαμε εν τω ονόματί σου, και εν τω ονόματί σου εκβάλομε δαιμόνια, και εν τω ονόματί σου κάμαμε θαύματα πολλά;
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Αυτό το εδάφιο πάντα με προβλημάτιζε και με προβληματίζει, όχι γιατί δεν είμαι σίγουρη για ην σωτηρία μου εφόσον τη ζωή μου ολόκληρη την εμπιστεύθηκα σε Εκείνον και πίστεψα ότι με συγχώρησε και με είπε:
Ιωάννης 3:16 Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχει ζωήν αιώνιον.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
  Αλλά καλό είναι να σκεφτόμαστε και να αγρυπνούμε επάνω στην Πνευματική μας ζωή.
Πολλά, πολλές φορές κάνουμε πράγματα νομίζοντας ότι ευχαριστούμε τον Κύριο και δεν θα μας τα αναγνωρίσει. Αλλά εάν χτίσουμε σωστά την Πνευματική μας ζωή τότε θα πάρουμε το εύγε…. Αλλιώς προς εντροπή μας θα περάσουμε ως δια πυρός.
Δηλαδή ν σκεφτούμε ένα σπίτι να καίγετε και την τελευταία στιγμή καψαλισμένος να σώζετε ο νοικοκύρης.
Όμως, αυτό πάλι είναι παρηγορητικό. Αλλά όταν θα πει φύγετε από μένα δεν σας αναγνωρίζω τότε τι γίνετε;
 Πιστεύω ότι κάποια εδάφια πρέπει να μην τα ξεχνούμε για να ξεσκονίζουμε το βράδυ την ζωή μας και να προσευχόμαστε ο Κύριος να μας ελέγχει.
Η απάτη του διαβόλου είναι τόσο ίδια που μας ξεγελά.
Επειδή πήγα σε κάποια νεανικά  μου χρόνια, να μάθω ραφτική, η ράφτρα πάντα μας τόνιζε όταν πάμε να αγοράσουμε ύφασμα,
 Έλεγε, να κοιτούμε την γνησιότητα του ρούχου στην ούγια. Τότε πουλούσαν τόπια τώρα βλέπουμε τις μάρκες και λέμε είναι του οίκου Σανέλ. Κλπ. Αν δεν έχει μάρκα είναι ολόιδιο αλλά είναι, απάτη και το πληρώνεις για αυθεντικό χωρίς να είναι. Αυτό κάνει ο διάβολος και το βλέπουμε και στους πειρασμούς του Κυρίου, να μεταχειρίζεται τις Γραφές αλλά με πονηρό σκοπό.
Ματθαίος κεφ 4
1 Τότε ο Ιησούς εφέρθη υπό του Πνεύματος εις την έρημον διά να πειραχθεί υπό του διαβόλου,
2 και νηστεύσας ημέρας τεσσαράκοντα και νύκτας τεσσαράκοντα, ύστερον επείνασε.
3 Και ελθών προς αυτόν ο πειράζων είπεν· Εάν ήσαι Υιός του Θεού, ειπέ να γείνωσιν άρτοι οι λίθοι ούτοι.
4 Ο δε αποκριθείς είπεν· Είναι γεγραμμένον, Με άρτον μόνον δεν θέλει ζήσει ο άνθρωπος, αλλά με πάντα λόγον εξερχόμενον διά στόματος Θεού.
5 Τότε παραλαμβάνει αυτόν ο διάβολος εις την αγίαν πόλιν και στήνει αυτόν επί το πτερύγιον του ιερού
6 και λέγει προς αυτόν, Εάν ήσαι Υιός του Θεού, ρίψον σεαυτόν κάτω· διότι είναι γεγραμμένον, Ότι θέλει προστάξει εις τους αγγέλους αυτού περί σου, και θέλουσι σε σηκώνει επί των χειρών αυτών, διά να μη προσκόψεις προς λίθον τον πόδα σου.
7 Είπε προς αυτόν ο Ιησούς· Πάλιν είναι γεγραμμένον, δεν θέλεις πειράσει Κύριον τον Θεόν σου.
8 Πάλιν παραλαμβάνει αυτόν ο διάβολος εις όρος πολύ υψηλόν, και δεικνύει εις αυτόν πάντα τα βασίλεια του κόσμου και την δόξαν αυτών,
9 και λέγει προς αυτόν· Ταύτα πάντα θέλω σοι δώσει, εάν πεσών προσκυνήσεις με.
10 Τότε ο Ιησούς λέγει προς αυτόν· Ύπαγε, Σατανά· διότι είναι γεγραμμένον, Κύριον τον Θεόν σου θέλεις προσκυνήσει και αυτόν μόνον θέλεις λατρεύσει.
11 Τότε αφήνει αυτόν ο διάβολος, και ιδού, άγγελοι προσελθόν και υπηρέτουν αυτόν.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Γι αυτό το φοβάμαι αυτό το εδάφιο όχι με φόβο τρόμου, αλλά με φόβο του να προσέχω. 
Είναι μονοπάτια απότομα που αν δεν προσέξεις θα πας στο γκρεμό, όμως αν προσέξεις, θα βγεις σε ένα υπέροχο χωριό με θέα.
Κάπως έτσι απλά τελειώνω και ευχαριστώ τον Κύριο.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Κορινθίους Α' 3:
12 Εάν δε τις εποικοδομεί επί το θεμέλιον τούτο χρυσόν, άργυρον, λίθους τιμίους, ξύλα, χόρτον, καλάμην·
13 εκάστου το έργον θέλει φανερωθή· διότι η ημέρα θέλει φανερώσει αυτό, επειδή διά πυρός ανακαλύπτεται· και το πυρ θέλει δοκιμάσει το έργον εκάστου οποίον είναι.
14 Εάν το έργον τινός, το οποίον επωκοδόμησε μένη, θέλει λάβει μισθόν·
15 εάν το έργον τινός κατακαεί, θέλει ζημιωθεί, αυτός όμως θέλει σωθή, πλην ούτως ως διά πυρός.
Ειρήνη στις καρδιές μας και χάρη.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»



ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗ 02
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΔΟΜΗ
Κάθε ένας, που πιστεύει στον Κύριο, πρέπει να χτίζει την ζωή του την πνευματική.
Παράδειγμα έχουμε την παραβολή του Κυρίου, η οποία μας μιλά πώς να χτίσουμε το οικοδόμημα που λέγεται πνευματική ζωή.
Ματθαίος 7:24-25
Πας λοιπόν όστις ακούει τους λόγους μου τούτους και κάμνει αυτούς, θέλω ομοιώσει αυτόν με άνδρα φρόνιμων, όστις οικοδόμησε την οικία αυτού επί την πέτραν·
25 και κατέβη η βροχή και ήλθον οι ποταμοί και έπνευσαν οι άνεμοι και προσέβαλαν εις την οικία εκείνην, και δεν έπεσε· διότι ήτο τεθεμελιωμένη επί την πέτραν.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
  Αυτό σημαίνει ότι πρέπει η ζωή μας να είναι χτισμένη επάνω στο βράχο που λέγεται ΧΡΙΣΤΟΣ.
Κάποτε μας είχαν πει για ένα πίνακα ενός μεγάλου ζωγράφου που δυστυχώς ήμουν μικρή και δεν συγκράτησα ο όνομα του ζωγράφου αλλά η ιστορία έμεινε στο μυαλό μου.
Έδειχνε αυτός ο πίνακας μία Αλκυόνη να έχει χτισμένη τη φωλιά της επάνω σε έναν βράχο και δεν φοβόταν όσο και να φούσκωνε η θάλασσα η ταραγμένη διότι ήταν σε σταθερό βράχο. Δεν έχω δει τον πίνακα αλλά στην φαντασία μου πάντα είναι. Και μας είπε σε όλα τα παιδάκια(ξέχασα να πω ότι ήμασταν στο κατηχητικό)  ο άνθρωπος αυτός ότι  αυτός ο βράχος συμβολίζει τον Ιησού Χριστό. Πολλά μας είπε Ο Θεός να τον ευλογεί.
Πάντα, όταν διαβάζω την παραβολή έρχεται στο νου μου.
Εντάξει δεχτήκαμε τον Χριστό, αλλά το σπίτι το πνευματικό που το χτίσαμε; Διότι αν τον χτίσαμε στον βράχο που λέγεται Χριστός τότε δεν φοβόμαστε να μας παρασύρουν οι φουρτούνες της ζωής.
  Αλλιώς, θα πάμε παρακάτω στην παραβολή του Κυρίου.
Ματθαίος 7:26-27-28-29
26 Και πας ο ακούων τους λόγους μου τούτους και μη κάμνων αυτούς θέλει ομοιωθεί με άνδρα μωρόν, όστις οικοδόμησε την οικία αυτού επί την άμμο·
27 και κατέβη η βροχή και ήλθον οι ποταμοί και έπνευσαν οι άνεμοι και προσέβαλαν εις την οικία εκείνην, και έπεσε, και ήτο η πτώσης αυτής μεγάλη.
28 Ότε δε ετελείωσεν ο Ιησούς τους λόγους τούτους, εκπλήττονταν οι όχλοι διά την διδαχήν αυτού·
29 διότι εδίδασκεν αυτούς ως έχων εξουσίαν, και ουχί ως οι γραμματείς.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Όλοι μας, άλλος πολύ άλλος λίγο, περνούμε βάσανα, αρρώστιες, στενοχώριες, κανείς δεν είναι που να μας πει ότι είναι ευτυχισμένος διότι αυτός τα έχει όλα. Όλοι  ιδίως αυτό τον καιρό περνούμε δύσκολες καταστάσεις και τρώμε πικρό ψωμί κατά την έκφραση κάποιου.
  Μέσα, σε όλα αυτά βρισκόμαστε κι εμείς, που λέμε είμαι του Κυρίου
Πόσο όμως έχω χτίσει με σοφία και σύνεση την ζωή μου, πάνω στον βράχο τον Ιησού Χριστό; ρωτώ τον εαυτό μου πρώτα.  Διότι η σχέση μας είναι προσωπική, μαζί του και πολύ ιδιωτική. (που λέμε προσωπικά δεδομένα ) ας δω λοιπόν, εγώ τον εαυτό μου και ο καθένας ξεχωριστά τον εαυτό του.
  Μετά, το χτίσιμο, θα έλθει και η ώρα της Βασιλείας, να εισέλθουμε.
Τότε, δεν θα υπάρχει ευκαιρία και προσωπική, σχέση αν δεν την χτίσουμε από τώρα.
Ματθαίος 7:21-22-23
21 Δεν θέλει εισέλθει εις την βασιλείαν των ουρανών πας ο λέγων προς εμέ, Κύριε, Κύριε, αλλ' ο πράττων το θέλημα του Πατρός μου του εν τοις ουρανοίς.
22 Πολλοί θέλουσιν ειπεί προς εμέ εν εκείνη τη ημέρα, Κύριε, Κύριε, δεν προφητεύσαμε εν τω ονόματί σου, και εν τω ονόματί σου εκβάλομε δαιμόνια, και εν τω ονόματί σου κάμαμε θαύματα πολλά;
23 Και τότε θέλω ομολογήσει προς αυτούς ότι ποτέ δεν σας εγνώρισα· φεύγετε απ' εμού οι εργαζόμενοι την ανομίαν
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Να λοιπόν, πως πρέπει να προβληματιστούμε για τα λόγια του Κυρίου, και να μετράμε, τον κάθε ένα λόγο του, ώστε να χτίσουμε σωστά την ζωή μας, ή όπως λέει πάλι, ο ίδιος πιο πάνω, να κάνουμε καρπό καλό. Όλα αναμεταξύ τους συνδέονται. Είναι μια αλυσίδα που δεν έχει τέλος στους κρίκους της.
  Πρέπει εμείς να πάμε κόντρα στο ρεύμα της ζωής, και να τραβήξουμε για την στενή πύλη. Όχι στην πλατειά που φέρνει στον χαμό.
Ματθαίος 7:13-14
13 Εισέλθετε διά της στενής πύλης· διότι πλατεία είναι η πύλη και ευρύχωρος η οδός η φέρουσα εις την απώλειαν, και πολλοί είναι οι εισερχόμενοι δι' αυτής.
14 Επειδή στενή είναι η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η φέρουσα εις την ζωήν, και ολίγοι είναι οι ευρίσκοντες αυτήν.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
  Όλα εξαρτώνται από το δρόμο που έχουμε πάρει και το σπίτι που χτίζουμε και τον καρπό που έχουμε. Η ζωή μα πρέπει να είναι μια καρποφορία διαρκώς και αυτό επιτυγχάνεται δια του Αγίου Πνεύματος και πόσο χώρο έχουμε αφήσει σ’ αυτό στην καρδιά μας.
Ειρήνη Κυρίου  και πνεύματος Αγίου.

"""""""""""""""""""""""""""""""""""'

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ (ΟΙΚΟΔΟΜΗ)-03
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΔΟΜΗ
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου
Αλήθεια είναι, ότι πάντα χτίζουμε στην ζωή μας. Είτε πιστεύουμε είτε, δεν μας ενδιαφέρει ο Θεός.
Δεν μας αφορά, τι χτίζουν αυτοί που ζουν για τον εαυτό τους, είτε πιστεύουν, ότι υπάρχει Θεός αλλά, δεν ασχολούνται ή δε θέλουν.
  Μας αφορά βέβαια, να είμαστε εμείς μάρτυρες, μιας χτισμένης ζωής επάνω στον αιώνιο βράχο, τον Χριστό και να έχουμε τέτοια, καρποφορία πνευματικής, αληθινής ζωής με τον Κύριο ώστε ,να είμαστε φώτα, που φέγγουν και να τους προσελκύσουμε στον Χριστό.
Ματθαίος 5:15
Ούτε ανάβουν λυχνάρι, και το βάζουν κάτω από το μόδι, αλλά επάνω στον λυχνοστάτη, και φέγγει σε όλους αυτούς που είναι μέσα στο σπίτι.
Ο Κύριος είπε για τους ανθρώπου στους Πέτρο και Ανδρέα:
Ματθαίος 4:19
 Και τους λέει: Ελάτε πίσω μου, και θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων.
  Οι πρώτοι χριστιανοί, με τη συμπεριφορά τους την αλλαγή της ζωής τους, έφερναν στον Χριστό ψυχές. Δηλαδή ήταν μια Εκκλησία με δίχτυα.
  Η πρώτη Εκκλησία νομίζω, ότι και αυτή δεν ήταν κάτι το υπερκόσμιο, αλλά  άνθρωποι συνηθισμένοι, σαν και μας με όλα τα ελαττώματα και τα προτερήματα.
  Και να σκεφτούμε ότι η ζωή τους δεν είχε την σημερινή πολυτέλεια και ήταν πάνω από τα κεφάλια τους ο φόβος του Καίσαρα το τι διέταζε για τους χριστιανούς.
  Και όμως έχτιζαν την ζωή τους με πίστη αφοσίωση Ευαγγελισμό με θάρρος να δώσουν στον Κύριο τα πάντα μέχρι και την ζωή τους.
Η ζωή τους ήταν ένα κήρυγμα. Είχαν πάθος για τον Κύριο.
Πράξεις 26:24
 Και ενώ αυτός απολογείτο αυτά, ο Φήστος με μεγάλη φωνή είπε: Παραφρονείς, Παύλο· τα πολλά γράμματα σε παρασύρουν σε παραφροσύνη.
25 Και εκείνος είπε: Δεν παραφρονώ, εξοχότατε Φήστο, αλλά προφέρω λόγια αλήθειας και νου υγιαίνοντα.
26 Ο βασιλιάς, βέβαια, στον οποίο και μιλάω με παρρησία, γνωρίζει καλά γι' αυτά· επειδή, είμαι πεπεισμένος ότι τίποτε απ' αυτά δεν του διαφεύγει· για τον λόγο ότι, αυτό δεν έχει γίνει σε μια γωνιά.
27 Βασιλιά Αγρίππα, πιστεύεις στους Προφήτες; Ξέρω ότι πιστεύεις.
28 Και ο Αγρίππας είπε στον Παύλο: Παρά λίγο με πείθεις να γίνω Χριστιανός.
29 Και ο Παύλος είπε: Θα το ευχόμουν στον Θεό, όχι μονάχα εσύ, αλλά και όλοι αυτοί που με ακούν σήμερα να γίνουν, και παρά λίγο και παρά πολύ, τέτοιοι, όπως είμαι και εγώ, εκτός βέβαια από τούτα τα δεσμά.
Βλέπουμε το πάθος ενός ανθρώπου για την αλήθεια τον απ. Παύλο με πάθος να κηρύττει στους μεγάλους και στους απλούς.
  Από τέτοιους ανθρώπους χτίστηκε η εκκλησία επάνω στον αιώνιο βράχο τον ΧΡΙΣΤΟ.
Κορινθίους Α' 3:12
Και αν κάποιος οικοδομεί επάνω σε τούτο το θεμέλιο, χρυσάφι, ασήμι, πολύτιμες πέτρες, ξύλα, χορτάρι, καλαμιά·
13 καθενός το έργο θα φανερωθεί· επειδή, η ημέρα θα το φανερώσει· δεδομένου ότι, αποκαλύπτεται με φωτιά· και η φωτιά θα δοκιμάσει ποιο είναι το έργο τού καθενός.
14 Αν το έργο κάποιου που οικοδόμησε μένει, θα πάρει μισθό·
15 αν το έργο κάποιου κατακαεί, θα ζημιωθεί· αυτός, όμως, θα σωθεί, αλλά με τέτοιον τρόπο, σαν μέσα από φωτιά.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ματθαίος 6:21
21 Επειδή, όπου είναι ο θησαυρός σας, εκεί θα είναι και η καρδιά σας.
Να λοιπόν ο λόγος του Κυρίου μας βεβαιώνει ότι η καρδιά του ανθρώπου κρύβει μέσα της κάποιες επιθυμίες που τις ονομάζει «θησαυρό» και όπου βρίσκεται ο θησαυρός εκεί χτυπά και η καρδιά μας.
Ματθαίος 6:22
Το λυχνάρι τού σώματος είναι το μάτι· αν, λοιπόν, το μάτι σου είναι
καθαρό, όλο το σώμα σου θα είναι φωτεινό·
 Εδώ, για να γίνει αυτό που ζητάει και το λέει ο Κύριος, θέλει στ’ αλήθεια η ζωή μας όλη, να γκρεμιστεί και από την αρχή μαζί του, να βάλουμε τα πρώτα λιθάρια.
Το πρώτο που θέλει είναι η καθαρότητα της καρδιάς και όχι να υπάρχει η πονηριά. Για  να γίνει αυτό εμείς δεν μπορούμε από μόνοι μας να το κάνουμε. Αλλά μόνο εάν τα αφήσουμε στα χέρια του τότε θα έχουμε καθαρότητα. Αλλιώς ο άνθρωπος πάντα θα είναι πονηρός.
Αυτό ακριβός είπε και ο Θεός.
Γένεσης 8:21…
 διότι ο λογισμός της καρδίας του ανθρώπου είναι κακός εκ νηπιότητος αυτού·
 Εφόσον λοιπόν πιστεύουμε στον Κύριο είμαστε νέοι άνθρωποι. Ξεκινάμε  μια νέα ζωή που θέλει καθημερινό χτίσιμο.
Ένα λιθαράκι. Να μην υπάρχει πονηριά σε όλα τα πράγματα. Αγαθό  μάτι, αγαθή καρδιά, λαμπερή ζωή.
 Εμείς τι θησαυρό κλείνουμε μέσα στη καρδιά μας; Αυτός ο Θησαυρός θα διατεθεί στα πόδια του Κυρίου να χτίσουμε την ζωή μας μαζί του και με το Πνεύμα το Άγιο.
  Η θα χτίσουμε καλάμια και θα κατακαούν;
Πάντα σκεφτόμουν και σκέφτομαι την πρώτη Εκκλησία και γι’ αυτό αναφέρθηκα. Διότι με την χάρη του Κυρίου θέλω να πιστεύω, ότι  είμαστε η συνέχεια της Εκκλησίας Εκείνης.
  Αυτά όλα, είναι σκέψεις αποτυπωμένες χρόνια τώρα για μένα. Είπα να τις μοιραστώ και με κάποιους άλλους. Αυτοί οι άλλοι είναι απλοί σαν και μένα; Θέλουν να πάρουν μαζί μου τις σκέψεις μου και να τις μοιραστούμε; Για μένα τα λέω. Πως λέμε φωνάζω για να με ακούσω;
Είθε ο Κύριος να χτίσει μέσα μας μια καινούργια ζωή τα παλιά να τα πετάξουμε και να δούμε τώρα τι θέλει ο Κύριος ; πως με θέλει;
Ειρήνη και ευλογία Κυρίου.
 """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (ΟΙΚΟΔΟΜΗ) 04
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ(ΟΙΚΟΔΟΜΗ) 04
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΔΟΜΗ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Επειδή ο άνδρας μου, είναι οικοδόμος ξέρω καλά την οικοδομική ας πούμε.
  Για να γίνει μία οικοδομή, πρώτα θα πρέπει να γίνουν συμφωνίες και από τις δύο πλευρές,  π.χ. εργολάβο και οικοπεδούχο.
Μετά, γκρεμίζετε όλο το παλιό και χτίζεται το καινούργιο, ώστε να μην θυμίζει τίποτ από το παλιό.
  Τώρα σε μας τους ανθρώπους που θέλουμε να γίνουμε παιδιά του Θεού χωρίς το παλιό αμάρτημα(προπατορικό)
Και εδώ βλέπω μια συμφωνία, μεταξύ Θεού και ανθρώπου.
Ο Θεός άκουσε τον Υιό Του που είπε:
Εβραίους 10:7
Τότε, είπα: Δες, έρχομαι, (στον τόμο τού βιβλίου είναι γραμμένο για μένα), για να κάνω, ω Θεέ, το θέλημά σου».
Εβραίους 10:9
 τότε είπε: «Δες, έρχομαι, για να κάνω, ω Θεέ, το θέλημά σου». Αναιρεί
το πρώτο, για να συστήσει το δεύτερο.
Ο Θεός Δέχτηκε την προσφορά Του και του ετοίμασε σώμα.
Εβραίους 10:5
Γι' αυτό, μπαίνοντας μέσα στον κόσμο, λέει: «Θυσία και προσφορά δεν θέλησες, αλλά μου ετοίμασες ένα σώμα.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Εδώ έχω ακούσει δύο απόψεις, για το: « ετοίμασες σώμα» το ένα είναι ότι του ετοίμασε σώμα, για να γίνει άνθρωπος και το άλλο εννοούν την εκκλησία σώμα και προσφορά αντί θυσίας.
 Πιστεύω και δέχομαι ότι είναι η ενανθρώπιση του Χριστού που έπρεπε να ντυθεί σώμα για να το κάνει προσφορά στο Θεό στην θέση μας. Διότι  είναι αδύνατον στον άνθρωπο να σωθεί διότι γεννιέται με το μικρόβιο της αμαρτίας.
  Τώρα, το  θέμα είναι ότι η μία συμφωνία, τηρήθηκε από την πλευρά του Θεού και μένει στον άνθρωπο, να δεχθεί την προσφορά του Θεού, να ζητήσει έλεος, να ζητήσει τον Χριστό που το δίνει αυτό το έλεος ,πάνω από τον Σταυρό του, τον ελευθερώνει και από δούλο τον κάνει ελεύθερο και μια μεγάλη απόδειξη αγάπης του την Σωτηρία και να μπορέσει να κερδίσει αυτά που έχασε από τον εχθρό του τον διάβολο.
Ιωάννης 3:16
Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
Αυτό το εδάφιο είναι τόσο θαυμαστό που πάντα το ψάλω ή το διαβάζω.
Βλέπουμε εδώ πρώτα δεχόμαστε τον Χριστό και μετά ακολουθεί η υιοθεσία μας από τον Θεό και γινόμαστε παιδιά του με την εξουσία που έχει ένα παιδί μέσα στο σπίτι του Πατέρα του.
Ιωάννης 1:12
 Όσοι, όμως, τον δέχθηκαν, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του·
Ιωάννης 1:13
 οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν.
  Τώρα πια αρχίζει το χτίσιμο της οικοδομής εφόσον τα βρήκαν και οι δύο.
  Μια καινούργια ζωή αρχίζει πια.
Με την:  ΠΙΣΤΗ μια αποδοχή από τον άνθρωπο στο να δεχτεί τον Ιησού Χριστό ότι είναι αυτός ο Μεσσίας είναι αυτός που ήρθε να σώσει τον χαμένο άνθρωπο, ώστε να βρει τον χαμένο δρόμο προς την Σωτηρία του και να έχει καλές σχέσεις με τον Θεό που τον αντικατέστησε με πέτρες και ξύλα στο πέρασμα των αιώνων και χάθηκε. 
Για να γίνει αυτή η σύνδεση έπρεπε να εκτελεστεί το σχέδιο του Θεού από αιώνες που το είχε προορισμένο.
Όπως είπα πιο πάνω ότι ο Θεός πριν κάνει τον άνθρωπο δέχτηκε την προσφορά του Χριστού,(Λόγου) για την Σωτηρία  μας.
Κορινθίους Α' 2:7 αλλά, μιλάμε σοφία Θεού, μυστηριώδη, που ήταν κρυμμένη, την οποία ο Θεός προόρισε πριν από τους αιώνες προς δική μας δόξα·
Εφεσίους 1:4
 καθώς μάς έκλεξε διαμέσου αυτού πριν από τη δημιουργία τού κόσμου, για να είμαστε άγιοι και χωρίς ψεγάδι μπροστά του με αγάπη·
Εφεσίους 1:5
αφού μας προόρισε σε υιοθεσία διαμέσου τού Ιησού Χριστού στον εαυτό του, σύμφωνα με την ευδοκία τού θελήματός του,
βλέπουμε και ο Απ. Παύλος μιλάει για υιοθεσία δια του Ιησού Χριστού και το προαιώνιο σχέδιο του Θεού.
Κολοσσαείς 3:12
Ντυθείτε, λοιπόν, ως εκλεκτοί τού Θεού, άγιοι και αγαπημένοι, σπλάχνα οικτιρμών, καλοσύνη, ταπεινοφροσύνη, πραότητα, μακροθυμία
  Δικό μας καθήκον είναι να κάνουμε το θέλημα του Θεού και να εργαστούμε το τάλαντο που μας έδωσε. Να χτίσουμε μέσα μας τον χαρακτήρα του Χριστού που μας έδωσε τόσα εφόδια.
Και όλα τα εφόδια με μια λέξη λέγονται Πνεύμα Άγιο. Αυτό αν του δώσουμε θέση στην καρδιά μας θα χτίσει τον χαρακτήρα που έχουμε στα μέτρα του Χριστού.
Με πολύ αγάπη και ένα ευχαριστώ.
Ειρήνη σε όλων μας την καρδιά και χάρις Κυρίου.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗ 05
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ 05
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΔΟΜΗ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ Της ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
Α΄ Κορινθίους 3:9
Επειδή, είμαστε συνεργοί τού Θεού· εσείς είστε χωράφι τού Θεού, οικοδομή τού Θεού.
Κορινθίους Α' 3:10 -11
Εγώ, σύμφωνα με τη χάρη τού Θεού, που μου δόθηκε, σαν σοφός αρχιτέκτονας, έβαλα το θεμέλιο· άλλος, όμως, οικοδομεί επάνω σ' αυτό· κάθε ένας, πάντως, ας βλέπει πώς οικοδομεί επάνω σ' αυτό.
11/Επειδή, άλλο θεμέλιο δεν μπορεί να βάλει κανένας, παρά εκείνο που έχει τεθεί, το οποίο είναι ο Ιησούς Χριστός.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ξεκινώ με το εδάφια του Απ. Παύλου ότι του δόθηκε η χάρη από τον Θεό και μπόρεσε να βάλει το θεμέλιο που είναι ο Ιησούς Χριστός στην Εκκλησία της Κορίνθου (και που δεν τον αξίωσε ο Θεός να βάλλει) όμως ενώ ευαγγέλισε ψυχές έβαλε το σωστό θεμέλιο αλλά σ’ αυτό το θεμέλιο υπάρχουν δύο συνεργάτες.
Είμαστε χωράφι λέει στο 9 εδάφιο αλλά μας ονομάζει και οικοδομή και συνεργούς. Δεν καθόμαστε άλλος να κάνει την εργασία που είναι δικό μας καθήκον και δικός μας κόπος.
Και μας ξεκαθαρίζει ότι άλλο θεμέλιο κανείς δεν μπορεί να βάλει  παρά μόνο εκείνο που τέθηκε από το Ιησού Χριστό.
Δηλ. αυτός (Ιησούς Χριστός) που φέρνει τα υλικά τα καλά και σωστά και αυτός που τα χτίζει, είναι το Πνεύμα το Άγιο μέσα μας τον καινούργιο άνθρωπο.
 Εμείς πριν γνωρίσουμε τον Κύριο ο Θεός μας λέει ότι:
Γένεσης 8:21
διότι ο λογισμός της καρδίας του ανθρώπου είναι κακός εκ νηπιότητος αυτού·
Άρα δεν μπορούμε τίποτα καλό να χτίσουμε αν δεν υπάρχει ο αρχιτέκτονας που θα σχεδιάσει την οικοδομή.
  Το χωράφι υπάρχει αλλά χρειάζεται αυτός που θα σχεδιάσει και αυτός που θα είναι θεμέλιος λίθος και αυτός που θα χτίζει.
Έχουμε τον αρχιτέκτονα που σχεδίασε την Σωτηρία μας έχουμε τον Ιησού Χριστό που είναι θεμέλιος λίθος και έχουμε το Πνεύμα το Άγιο που χτίζει. Το χωράφι είμαστε εμείς.
Αν αφήσουμε τον Κύριο να δουλέψει στην καρδιά μας είμαι σίγουρη ότι θα γίνουμε νέα κτίσματα.
 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Αυτό το εδάφιο πάντα με παρηγορεί διότι δυστυχώς ο πονηρός (γι’ αυτό τον λένε πονηρό) επιτίθεται και μείς πέφτουμε στην παγίδα του κάθε φορά διαφορετικά.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ματθαίος 26:41
 Αγρυπνείτε και προσεύχεστε, για να μη μπείτε σε πειρασμό· το μεν πνεύμα είναι πρόθυμο, η σάρκα όμως είναι αδύναμη.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

Γιαυτό και ο Κύριος μας λέει να αγρυπνούμε και να προσευχόμαστε.
Πρέπει να φυλάξουμε πολύ καλά τα υλικά της οικοδομής μας για να μην μας τα κλέψουν.
Κάποτε ο άντρας μου δεν πήγε σε αποθήκη τα ξύλα της οικοδομής και μας τα πήρανε για καυσόξυλα αυτή που δεν είχαν ξύλα να ζεσταθούν.
Έτσι και ο διάβολος καραδοκεί να κλέψει την αλήθεια από μας και βέβαια όχι για να ζεσταθεί αλλά για να παραπλανήσει τα παιδιά του Θεού.
Κορινθίους Α' 16:13
Αγρυπνείτε, στέκεστε στην πίστη· ανδρίζεστε, ενδυναμώνεστε.
Τι είμασταν εμείς πρώτα;
Εφεσίους 2
1 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί, εξαιτίας των παραβάσεων και των αμαρτιών, σας ζωοποίησε·
2 μέσα στις οποίες κάποτε περπατήσατε, σύμφωνα με το πολίτευμα του κόσμου τούτου, σύμφωνα με τον άρχοντα της εξουσίας τού αέρα, του πνεύματος, που σήμερα ενεργεί στους γιους τής απείθειας·
3 ανάμεσα στους οποίους και όλοι εμείς συναναστραφήκαμε κάποτε, σύμφωνα με τις επιθυμίες τής σάρκας μας, κάνοντας τα θελήματα της σάρκας και των συλλογισμών· και ήμαστε από τη φύση μας τέκνα οργής, όπως και οι υπόλοιποι.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ήμασταν πεθαμένοι για το Θεό εξ’ αιτίας των αμαρτιών μας. Περπατούμε σύμφωνα με τα δικά μας θέλω με το δικό μας ΕΓΩ μέσα στην απείθεια στην αλαζονεία, που στην ουσία είμασταν στην κακομοιριά της δουλείας της σκλαβιάς στον εχθρό μας τον ανθρωποκτόνο. Σ’ αυτόν που νομίζει ότι διαφεντεύει και έχει εξουσία.
Έρχεται ο Κύριος προσφορά του εαυτού του χωρίς να μας χρωστάει να δώσει τον εαυτό Του λύτρο για να μας εξαγοράσει.
Τώρα μας λέει να προσέχουμε να γίνουμε άνθρωποι της εργασίας της Σωτηρίας μας. Όχι τεμπέληδες. Να παίρνουμε δύναμη από Εκείνον και να αγρυπνούμε. Να φυλάμε καλά την παρακαταθήκη που μας άφησε.
Τιμόθεος Α' 6:20
Ω Τιμόθεε, φύλαξε την παρακαταθήκη, αποστρεφόμενος τις βέβηλες ματαιολογίες, και τις αντιλογίες τής ψευδώνυμης γνώσης·
Τιμόθεος Β' 1:12
 για την οποία αιτία και πάσχω αυτά· όμως, δεν ντρέπομαι· επειδή, ξέρω σε ποιον πίστεψα, και είμαι πεπεισμένος ότι είναι δυνατός να φυλάξει την παρακαταθήκη μου μέχρι εκείνη την ημέρα.


Τιμόθεος Β' 1:14
Φύλαξε την καλή παρακαταθήκη διαμέσου τού Πνεύματος του Αγίου, που κατοικεί μέσα μας.
Πρέπει να ξέρουμε καλά σε ποιόν πιστεύουμε. Σε ποιόν εμπιστευόμαστε.
Δευτερονόμιον 5:32
 Θα προσέχετε, λοιπόν, να κάνετε, όπως σας πρόσταξε ο Κύριος ο Θεός σας· δεν θα ξεκλίνετε δεξιά ή αριστερά.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Αυτό δεν το είπε ο Θεός μόνο στους Ισραηλίτες αλλά και στην Εκκλησία η οποία έχει διδαχτεί τον Ιησού Χριστό από το Λόγο Του.
Πρέπει να είμαστε σταθεροί σ’ αυτό που πιστεύουμε.
Ιάκωβος 1:22-23-24-25
22 Γίνεστε δε εκτελεστές τού λόγου, και όχι μονάχα ακροατές, εξαπατώντας τον εαυτό σας.
23 Επειδή, αν κάποιος είναι ακροατής τού λόγου, και όχι εκτελεστής, αυτός μοιάζει με έναν άνθρωπο, που κοιτάζει το φυσικό του πρόσωπο μέσα σε καθρέφτη·
24 επειδή, κοίταξε τον εαυτό του, και αναχώρησε, κι αμέσως λησμόνησε ποιος ήταν.
25 Όποιος, όμως, εγκύψει στον τέλειο νόμο τής ελευθερίας, και επιμείνει σ' αυτόν, αυτός που έγινε όχι ακροατής, που λησμονεί, αλλά εκτελεστής έργου, αυτός θα είναι μακάριος κατά την εκτέλεσή του.
Κλείνω με τον Ιάκωβο και εύχομαι ο Κύριος να δώσει ειρήνη στην καρδιά μας και το Πνεύμα Του πλούσιο να την επεξεργάζεται.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

ΚΑΙ ΤΟ BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" -- HTTP://NEAKAIPALAIA.BLOGSPOT.COM READ OUR BLOG
WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE