_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ) - 04

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ) - 04
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ(Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ) - 04
ΜΕΤΑΦΟΡΑ: ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΘΕΜΑ: Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Ιωάννης 17-5-6-7

5/.Και τώρα συ Πατέρα, δόξασέ με κοντά σου, με τη δόξα που είχα κοντά σε σένα, πριν γίνει ο κόσμος.
6/.ανέρωσα το όνομά σου στους ανθρώπους, που μου έδωσες από τον κόσμο. Δικοί σου ήσαν, και τους έδωσες σε μένα, και φύλαξαν τον λόγο σου.

7/.Tώρα, γνώρισαν ότι όλα όσα μου έδωσες είναι από σένα·
                                         *
Αφού ο Κύριος προσευχήθηκε ότι έκανε το θέλημα του Πατέρα εξ’ ολοκλήρου και τώρα θα περάσει στην επόμενη φάση της Σταύρωσης του, πάλι σε υπακοή, οι μαθητές Του καταλαβαίνουν και δεν καταλαβαίνουν, έτσι δείχνουν τα πράγματα, διότι ξέρουμε ότι έκανα σπασμωδικές κινήσεις μέσα στον κήπο Γεθσημανής, ο ένας έκοψε το αυτί ενός δούλου  οι τρεις κοιμήθηκαν αντί για συμπαράσταση στον κύριο τέτοιες ώρες, ο Πέτρος τον αρνήθηκε αναθεματίζοντας ότι δεν τον ξέρει.
 Όμως ο κύριος έβλεπε μέσα στην καρδιά τους αφοσίωση απέναντι Του και ήξερε ότι όταν θα έρθει η σωστή ώρα όλοι θα δώσουν και την ζωή τους. Απλά εκείνες τις ώρες ήταν ευσεβείς καρδιές του Νόμου και απλοί άνθρωποι που δεν μπορούσαν να φανταστούν αυτά που αργότερα όταν ήρθε το Πνεύμα το Άγιο τους τα δίδαξε τους τα φανέρωσε όλα και κατάλαβαν εις το πλήρες τον Ιησού Χριστό.
                                         *   
Ιωάννου Α' 1:1- 2- 3- 4

1 Εκείνο που ήταν από την αρχή, εκείνο που ακούσαμε, εκείνο που είδαμε με τα μάτια μας, εκείνο που τη θέα του κοιτάξαμε και τα χέρια μας ψηλάφησαν, για τον Λόγο τής ζωής,
2 (και η ζωή φανερώθηκε, και είδαμε και δίνουμε μαρτυρία και εξαγγέλλουμε σε σας την αιώνια ζωή, που ήταν προς τον Πατέρα και φανερώθηκε σε μας·)
3 εκείνο που είδαμε και ακούσαμε, εξαγγέλλουμε και σε σας, για να έχετε κι εσείς κοινωνία μαζί μας· και η δική μας, μάλιστα, κοινωνία είναι μαζί με τον Πατέρα και μαζί με τον Υιό του, τον Ιησού Χριστό.
4 Κι αυτά τα γράφουμε σε σας, ώστε η χαρά σας να είναι πλήρης.
                                        *
Ο Ιωάννης  τώρα πλήρες Πνεύματος Αγίου μας μιλά για αυτό, που ήταν από την αρχή και το είδαν, με τα μάτια τους και τα χέρια τους το ψηλάφησαν. Ποιο είδαν; και ποιος ήταν αυτός που ψηλάφησαν; Ήταν ο Λόγος της ζωής. Η ζωή φανερώθηκε και γίνονται τώρα μάρτυρες, για να εξαγγείλουν την αιώνια ζωή, που ήταν προς τον Πατέρα και τους φανερώθηκε
                                           *


Πέτρου Α' 1: 1- 2- 3- 4- 5
1/. Ο ΠΕΤΡΟΣ, απόστολος του Ιησού Χριστού, προς τους παρεπίδημους, τους διασκορπισμένους στον Πόντο, τη Γαλατία, την Καππαδοκία, την Ασία και τη Βιθυνία,
2/. εκλεκτούς, σύμφωνα με την πρόγνωση του Πατέρα Θεού, με τον αγιασμό τού Πνεύματος, σε υπακοή και ραντισμό τού αίματος του Ιησού Χριστού· είθε χάρη και ειρήνη να πληθύνει σε σας.
3/. Άξιος ευλογίας είναι ο Θεός και Πατέρας τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος, σύμφωνα με το πολύ του έλεος μας αναγέννησε σε μια ζωντανή ελπίδα, διαμέσου τής ανάστασης του Ιησού Χριστού από τους νεκρούς,
4 /.σε μια κληρονομία άφθαρτη και αμόλυντη και αμάραντη, που είναι φυλαγμένη για μας στους ουρανούς·
5/. οι οποίοι φρουρούμαστε με τη δύναμη του Θεού διαμέσου τής πίστης, σε σωτηρία έτοιμη να αποκαλυφθεί κατά τον έσχατο καιρό.
                                       *

Β΄ Πέτρου 1:6-7-8-9-10-11
6/. και στη γνώση την εγκράτεια, στην εγκράτεια δε την υπομονή, και στην υπομονή την ευσέβεια,
7/. στην ευσέβεια δε τη φιλαδελφία, και στη φιλαδελφία την αγάπη.
8/. Επειδή, αν όλα αυτά υπάρχουν σε σας και περισσεύουν, σας κάνουν όχι αργούς ούτε άκαρπους στην επίγνωση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
9/. Επειδή, σε όποιον αυτά δεν υπάρχουν, είναι τυφλός, είναι μύωπας, και λησμόνησε τον καθαρισμό των παλιών του αμαρτιών.
10 /.Γι' αυτό, αδελφοί, επιμεληθείτε περισσότερο να κάνετε βέβαιη την κλήση και την εκλογή σας· καθόσον, κάνοντας αυτά, δεν θα φταίξετε ποτέ.
11/. Επειδή, έτσι θα σας δοθεί κατά πλούσιο τρόπο η είσοδος στην αιώνια βασιλεία τού Κυρίου μας και Σωτήρα Ιησού Χριστού.
Αυτά ο Κύρος να εργαστεί με το πνεύμα του το Άγιο στις καρδιές μας.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ
BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"