_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ –ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ - 01-02-03

«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ - 01
Ο ΚΑΡΠΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ
Κείμενα Σπύρου Φίλου
Γαλάτες 5:22
Ο καρπός, όμως, του Πνεύματος είναι: Αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια
ΘΕΜΑ:
ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ - 01
Ρωμαίους 2:4
Ή καταφρονείς τον πλούτο τής αγαθότητάς του και της υπομονής και της μακροθυμίας, αγνοώντας ότι η αγαθότητα του Θεού σε φέρνει σε μετάνοια;
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ένας, από τον καρπό του Πνεύματος του Αγίου, είναι η μακροθυμία που την παράσχει στον πιστό. Διότι ο Κύριος είναι μακρόθυμος και με πολύ έλεος στην καρδιά του, απέναντί μας.
 Αλλά, πολλές φορές φερόμαστε σαν να μην ακούσαμε, (διαβάσαμε)τον  Κύριο στις παραβολές του, ότι πρέπει να κάνουμε μακροθυμία σε κάποιον που μας φταίει.       Είναι πολύ σημαντικό για τον Κύριο ,να έχουμε στον συνάνθρωπο μας Μακροθυμία και να του δίνουμε ευκαιρίες, διότι και Εκείνος (ο Κύριος)μακροθύμησε σε μας που του χρωστούμε στην ζωή μας, την απαλλαγή του θανάτου του πνευματικού., με τις πολλές, αμαρτίες και όμως μας συγχώρησε και μας αποκατέστησε.
  Το ξέρω είναι δύσκολο να μακροθυμείς, σε κάποιον που σε έχει βλάψει, ή δεν μπορεί να ανταποδώσει αυτά που μας χρωστάει, και δεν εννοώ χρήματα αλλά ευγνωμοσύνη, για τις ευεργεσίες που έχουμε κάνει και παίρνουμε άρνηση και αχαριστία.
Αλλά, μήπως και ο Πατέρας Θεός δεν έκανε μακροθυμία, σε μας στέλλοντας  τον γιο Του, για να μας ελευθερώσει από τα χέρια του διαβόλου, αντιμετωπίζοντας όλη την εχθρότητα των ανθρώπων και την αχαριστία τους στο έπακρο. Μήπως εγώ λίγες φορές νομίζετε έχω σταθεί μπροστά Του ζητώντας συγχώρεση γιατί ενώ έπρεπε να σταθώ στο ύψος που με ήθελε και δεν στάθηκα, όμως Τον δοξάζω γιατί έχει μακροθυμία και ζητώντας συγχώρεση με συγχωρεί.
Όμως λέει κάτι πολύ σοβαρό ο απ. Παύλος. Να μην καταφρονούμε τον πλούτο της αγαθότητας του Θεού να μην παίζουμε με την μακροθυμία του και την υπομονή Του.
 Όπως είπα ότι ο κύριος ο ίδιος μας συγχωρεί αν κάνουμε λάθη αλλά και ζητά να προσαρμόσουμε την ζωή μας στον δρόμο του Λόγου του .Να ζούμε την ζωή την χριστιανική γιατί το θέλουμε γιατί τον αγαπάμε και θέλουμε να τον ευχαριστούμε με την αγία (καθαρή)ζωή.
Ο Απ. Παύλος λέει κάτι πολύ σοβαρό. Ότι ο Θεός δεν εμπαίζεται να μην καταφρονούμε την Μακροθυμία Του και την υπομονή Του. Να έχουμε δηλαδή φόβο Θεού όχι τρόμο. Ο φόβος είναι σοβαρό ,θέμα γιατί ανήκει στον μεγάλο σεβασμό που δικαιούται ο Θεός. Επίσης επειδή τελειοποιούμαστε από εδώ στο θέμα της ζωής της πίστεως είναι επόμενο να μακροθυμεί ο Κύριος και να έχει υπομονή μαζί μας. Διότι η τελειοποίηση θα τελειώσει στον Ουρανό.
Ιωάννης Α΄ 1:7-8-9-10
7/.Αν, όμως, περπατάμε μέσα στο φως, όπως αυτός είναι μέσα στο φως, έχουμε κοινωνία ο ένας με τον άλλον, και το αίμα τού Ιησού Χριστού, του Υιού του, μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία
8/.Αν πούμε ότι δεν έχουμε αμαρτία, εξαπατούμε τον εαυτό μας και η αλήθεια δεν υπάρχει μέσα μας.
9/.Αν ομολογούμε τις αμαρτίες μας, ο Θεός είναι πιστός και δίκαιος ώστε να συγχωρήσει σε μας τις αμαρτίες, και να μας καθαρίσει από κάθε αδικία.
10/.Αν πούμε ότι δεν αμαρτήσαμε, κάνουμε αυτόν ψεύτη και ο λόγος του δεν υπάρχει μέσα μας.
   Ο απ. Ιωάννης αυτό δεν το λέγει μόνος Του αλλά του  το υπαγορεύει το Πνεύμα  το Άγιο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δια του Πνεύματος του Αγίου τα έγραψαν όλα αυτά.
  Ο Κύριος μας όπως είπα στο θέμα συγχώρεσης και Μακροθυμίας είπε την παρακάτω Παραβολή. Για να μην λέγω εγώ ο αλλά ο Κύριος. Σας παραθέτω όλη την παραβολή που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας.
Ματθαίος 18:23
23/.Γι' αυτό, η βασιλεία των ουρανών ομοιώθηκε με έναν άνθρωπο βασιλιά, που θέλησε να εξετάσει τους λογαριασμούς του με τους δούλους του.
24/.Και όταν άρχισε να εξετάζει, φέρθηκε σ' αυτόν ένας οφειλέτης 10.000 ταλάντων.
25/.Και επειδή δεν είχε να τα αποδώσει, ο κύριός του πρόσταξε να πουληθεί αυτός, και η γυναίκα του, και τα παιδιά του, και όλα όσα είχε, και να αποδοθεί αυτό που χρωστούσε.
26/.Καθώς, λοιπόν, ο δούλος, έπεσε στα πόδια του, τον προσκυνούσε, λέγοντας: Κύριε, μακροθύμησε σε μένα, και θα σου τα αποδώσω όλα.
27/.Και επειδή ο κύριος εκείνου τού δούλου τον σπλαχνίστηκε, τον άφησε ελεύθερο, του χάρισε μάλιστα και το δάνειο.
28/.Όταν, όμως, εκείνος ο δούλος βγήκε έξω, βρήκε έναν από τους συνδούλους του, που του χρωστούσε 100 δηνάρια· και αφού τον έπιασε τον έπνιγε, λέγοντας: Απόδωσέ μου ό,τι χρωστάς.
29/. Πέφτοντας, λοιπόν, ο σύνδουλός του στα πόδια του, τον παρακαλούσε, λέγοντας: Μακροθύμησε σε μένα, και θα σου τα αποδώσω όλα.
30/. Εκείνος, όμως, δεν ήθελε, αλλά φεύγοντας, τον έβαλε σε φυλακή, μέχρις ότου αποδώσει εκείνο που χρωστούσε.
31/.Βλέποντας, όμως, οι σύνδουλοί του αυτά που έγιναν, λυπήθηκαν υπερβολικά· και καθώς ήρθαν, φανέρωσαν στον κύριό τους όλα όσα έγιναν.
Ματθαίος 18:32
32/.Τότε, αφού τον προσκάλεσε ο κύριός του, του λέει: Δούλε πονηρέ, όλο εκείνο το χρέος σού το χάρισα, επειδή με παρακάλεσες·
33/.δεν έπρεπε κι εσύ να ελεήσεις τον σύνδουλό σου, όπως κι εγώ σε ελέησα;
34/. Και επειδή ο κύριός του οργίστηκε, τον παρέδωσε στους βασανιστές, μέχρις ότου αποδώσει σ' αυτόν ολόκληρο εκείνο που όφειλε.
 35/. Έτσι και ο ουράνιος Πατέρας μου θα κάνει σε σας, αν δεν συγχωρήσετε από την καρδιά σας κάθε ένας στον αδελφό του τα παραπτώματά τους.
   Βλέπουμε την παραβολή και ας σκεφτούμε γιατί έτσι φερόμαστε όλοι μας. Όμως πρέπει κάποια στιγμή να το σκεφτούμε καλά και να πάψουμε να είμαστε σαν τον δούλο τον πονηρό.
Ματθαίος 6:9
Έτσι, λοιπόν, να προσεύχεστε εσείς: Πατέρα μας, που είσαι στους ουρανούς, ας αγιαστεί το όνομά σου·
9/.Επειδή, αν συγχωρήσετε στους ανθρώπους τα πταίσματά τους, θα συγχωρήσει και σε σας ο ουράνιος Πατέρας σας.
10/.ας έρθει η βασιλεία σου· ας γίνει το θέλημά σου, όπως στον ουρανό, έτσι και επάνω στη γη·
12/.και συγχώρεσε σε μας τις αμαρτίες μας, όπως κι εμείς συγχωρούμε σ' αυτούς που αμαρτάνουν σε μας·
14/.Επειδή, αν συγχωρήσετε στους ανθρώπους τα πταίσματά τους, θα συγχωρήσει και σε σας ο ουράνιος Πατέρας σας.
15/.Αν, όμως, δεν συγχωρήσετε στους ανθρώπους τα πταίσματά τους, ούτε ο Πατέρας σας θα συγχωρήσει σε σας τα πταίσματά σας.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
  Αυτό είναι το Πάτερ ημών. Το φέρνω να δούμε μερικά κομμάτια, επάνω στην συγχώρηση που είναι μέσα και η Μακροθυμία.
  Η πρώτη μας δουλειά, είναι  στην προσευχή μας να τον δοξάσουμε και να επικαλεστούμε, να αγιάζετε το όνομα Του.
  Στο εδάφιο 9 μας λέει αν συγχωρούμε, τους ανθρώπους θα μας συγχωρέσει και ο Πατέρας ο ουράνιος. Να ζητούμε να έρθει η βασιλεία του, εδώ στη γη και να γίνετε το θέλημα του, όπως στον ουρανό και επάνω στη γη. Εμείς ξέρουμε ότι στη γη, δεν ήρθε η Βασιλεία Του παρά επικρατεί χάος, αμαρτία, και αδικία, βρωμιά με όλα τα παράγωγά τους.
  Πληροφορώ ότι η βασιλεία του, είναι στη γη. Στου  κάθε ενός μας την καρδιά και ζητά να κάνουμε, το θέλημα του όπως στον ουρανό.
Και αυτή τη δουλειά, την κάνει το Πνεύμα το Άγιο μέσα στις καρδιές μας.
  Η χαρά, η αγάπη, η Μακροθυμία, η συγχώρεσης, η εμπιστοσύνη ότι μας λύτρωσε,  και όλα αυτά είναι και πολλά περισσότερα, είναι ζωή που θέλει ο Θεός και ο Καλλιεργητής, μέσα στην καρδιά μας είναι Εκείνος, το Πνεύμα το Άγιο, που καλλιεργούμεθα, σαν ένα χωράφι και η καρποφορία είναι του Πνεύματος του Αγίου και δοξάζεται ο Πατέρας.
Όλα λοιπόν για την δόξα του Πατέρα που ετοίμασε πριν κάνει τον κόσμο πώς να έρθει ένας λυτρωτής για όλους τους ανθρώπους.
Κορινθίους Α' 2:7
 αλλά, μιλάμε σοφία Θεού, μυστηριώδη, που ήταν κρυμμένη, την οποία ο Θεός προόρισε πριν από τους αιώνες προς δική μας δόξα·
Εφεσίους 1:4
καθώς μάς έκλεξε διαμέσου αυτού πριν από τη δημιουργία τού κόσμου, για να είμαστε άγιοι και χωρίς ψεγάδι μπροστά του με αγάπη·
Εφεσίους 1:9
 καθώς γνωστοποίησε σε μας το μυστήριο του θελήματός του, σύμφωνα με την ευδοκία του, που από πριν έθεσε μέσα στον εαυτό του,
Πέτρου Α' 1:20
ο οποίος ήταν μεν προορισμένος πριν από τη δημιουργία τού κόσμου, φανερώθηκε όμως στους έσχατους καιρούς για σας
Ματθαίος 7:21
Δεν θα μπει μέσα στη βασιλεία των ουρανών καθένας που λέει σε μένα: Κύριε, Κύριε· αλλ' αυτός που πράττει το θέλημα του Πατέρα μου, ο οποίος είναι στους ουρανούς.
Πάντως, πολύ τραγικό θα είναι, να μην μπούμε στην Βασιλεία των ουρανών ,που από τώρα έχει ξεκινήσει με την κάθοδο του Πνεύματος του Αγίου που ο Κύριος το έστειλε όπως υποσχέθηκε να στείλει για να μας διδάξει να μας νουθετήσει και να μην μείνουμε μόνοι μας στο έλεος του εχθρού.
Ειρήνη Κυρίου και ευλογία καλό βράδυ.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ
 ΘΕΜΑ - ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ - 02
Ρωμαίους 2:4
Ή καταφρονείς τον πλούτο τής αγαθότητάς του και της υπομονής και της μακροθυμίας, αγνοώντας ότι η αγαθότητα του Θεού σε φέρνει σε μετάνοια;
“””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
Ας δούμε, την καταφρόνια και τον πλούτο και αγαθότητα του Πατρός μας ,τι εννοεί εδώ το εδάφιο. Καταφρονώ η περιφρονώ  είναι λέξει που ανήκει σε ανθρώπους, πολλές φορές, υπερόπτες απέναντι σε κάποιους ταπεινούς ανθρώπους, ή καταφρονώ-περιφρονώ, σε κάτι που μου λέει κάποιος, που δεν τον έχω μέσα μου σε αξία.
 Ή είμαι από αυτούς, που τα ξέρουν, με το μυαλό τους όλα και δεν δέχονται τίποτα.
  Εδώ, όμως είναι πιο σοβαρό το θέμα, η καταφρόνησης πέφτει στον Θεό, από μας τους ίδιους. Πολλές φορές, εμείς οι πιστοί χωρίς να το καταλάβουμε, με την στάση μας σε ανθρώπους, ή πράξεις ειδών-ειδών, καταφρονούμε τον Πατέρα Θεό που μας μιλάει με τον Λόγο του. Το εδάφιο απευθύνεται σε ανθρώπους, πιστούς μέσα στην Εκκλησία και όχι σε απίστους.
  Ο Κύριος μας έβαλε στην Εκκλησία του φτωχούς, πλούσιους, εγγράμματους και αγράμματους, ή χοντράνθρωπους
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι., που δεν έχουν την πρέπουσα ευγένεια διότι αυτό λέγεται αγωγή, από το σπίτι αλλά δεν την έτυχαν. Άλλοι είναι εκλεπτυσμένοι έχουν διαγωγή είναι ευγενικοί, άλλοι είναι χοντράνθρωποι.
 Και όμως, όλους αυτούς τους βάζει μαζί να κάνουν την εκκλησία Του και όλοι μαζί, με καλή θέληση, χωρίς περιφρόνηση, στον αγράμματο, στο χοντράνθρωπο ,στον φτωχό, δίνει ο Κύριος σ’ αυτούς τους λεπτεπίλεπτους ,να δείξουν αγάπη και όχι καταφρόνηση στον αδελφό τους. επίσης στους άλλους να μάθουν να φέρονται με προσοχή και ταπείνωση. Όλοι μαζί να μάθουμε την θέση μας να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και οι άνθρωποι, που έρχονται από κάποια κοινωνικά στρώματα, κατώτερα ή ανώτερα, να μάθουν να σέβονται, γιατί έτσι, καταφρονούμε τον Θεό μας τον Κύριο μας, ο οποίος ο πλούτος που είχε και έχει  σε αγάπη, σε ανεκτικότητα, σε ευεργεσία, σε, σε. Και όλο τον πλούτο αυτόν, το έδειξε με καρπό του Πνεύματος την ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ, με το να δώσει για μας τον εαυτό του, θυσία και να μας δώσει ΣΩΤΗΡΙΑ. Απαλλαγή από την αμαρτία. Αυτό είναι πλούτος που έτρεφε και τρέφει ο Θεός.
  Οπότε λοιπόν μας λέει :ή καταφρονείτε τον πλούτο της αγαθότητας Του. βλέπουμε η συμπεριφορά μας έχει αντίκτυπο στον ίδιο τον Κύριο μας.
  Η αγαθότητα του, είναι η ιδιότητα Του, να είναι αγαθός σε καλοσύνη, ευνοϊκός, μαζί μας, υπομονετικός.
Ρωμαίους 2:4
Ή καταφρονείς τον πλούτο τής αγαθότητάς του και της υπομονής και της μακροθυμίας, αγνοώντας ότι η αγαθότητα του Θεού σε φέρνει σε μετάνοια;
Μετάνοια αν διαπιστώσουμε τέτοια πράγματα στην ζωή μας αδελφοί μου πρέπει να αλλάξουμε στάση και να ζητήσουμε συγνώμη και να συνεχίσουμε.. Ξέρω ότι είναι δύσκολο με μερικούς αδελφούς, αλλά όπως ο Κύριος είναι υπομονετικός, μαζί μας υποχωρητικός, αγαθός, και πάνω απ’ όλα μακρόθυμος, έτσι και εμείς θα είμαστε ώστε η Εκκλησία να προοδεύει.
  Όλα αυτά, ανέλαβε το Πνεύμα το Άγιο να μας τα διδάξει, με υπομονή και αγάπη στου κάθε ενός μας το χαρακτήρα.
  Ο καρπός, όμως, του Πνεύματος είναι: Αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια
 Ο Κύριος να μας ευλογεί και να μας δίνει ειρήνη στην καρδιά στους δύσκολους καιρούς που περνούμε. ΑΜΗΝ
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»