_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

22--11--2015---ΙΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝ ΝΕΦΕΛΑΙΣ (υπό αιδεσιμότ.Χαράλαμπου Μποσταντζόγλου--ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 13ον




ΙΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝ ΝΕΦΕΛΑΙΣ
(υπό αιδεσιμότ.Χαράλαμπου Μποσταντζόγλου
22
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 13ον

Και Ιωάννης ε:43). Κατόπιν αφού συμπληρωθούν τα τριάμισι έτη θα καταργηθεί η συνθήκη αυτή διότι ο λαός θα καταλάβει ότι αυτός δεν είναι εκείνος που νόμιζαν ο δε Αντίχριστος θα απαιτήσει  προσκύνηση από τον Λαό (Ματθαίος κδ:15 και Β΄ Θεσσαλονικείς 4 + Αποκάλυψης ιζ:5). Κατόπιν ο αντίχριστος προς το τέλος της εβδομάδας αυτής θα συντριφτεί και θα ριχτεί εις την λίμνη του πυρός. (Β΄ Θεσσαλονικείς β:8 και Αποκάλυψης ιθ:20).
ΔΑΝΙΗΛ ΙΑ: Επίσης εις το ενδέκατο Κεφάλαιο του Προφήτου Δανιήλ έχουμε μια άλλη περιγραφή Περί Αντιχρίστου.Δανιήλ:ια:36—45 .
ΔΑΝΙΗΛ ΙΒ: Το δωδέκατο Κεφάλαιο του Προφήτου Δανιήλ αρχίζει με την περιγραφή της Μεγάλης Θλίψεως εδάφιο 1 κατά την διάρκεια της οποίας ο Αντίχριστος θα έχει την μεγάλη ισχύ και θα εξουσιάζει επί τριάμισι χρόνια. Αυτό το γεγονός είναι που θα δώσει φόβο και τρόμο εις τους ανθρώπους κατ’ αυτήν την θλιβερή περίοδο.
 ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ
Ο Αντίχριστος θα καθίσει εις τον Ναό του Θεού και θα απαιτήσει από το λαό προσκύνηση Β΄ Θεσσαλονικείς β:4.
Όλα αυτά τα γεγονότα σχετικά με την Μεγάλη Θλίψι και τον Αντίχριστο δεν αφορούσαν την χρονική περίοδο του Προφήτου Δανιήλ αλλά τις έσχατες ημέρες. Αυτά τα αποκάλυψε ο Θεός εις τον δούλο του τον Δανιήλ (Δανιήλ ιβ:4). Εκτός από τον Αντίχριστο θα εμφανιστεί και ένα άλλο πρόσωπο κατά την Μεγάλη Θλίψι και αυτό θα είναι ο ψευδοπροφήτης (Αποκάλυψης ιγ:11—12 και ιθ:20) ο οποίος θα μιμηθεί το Άγιο Πνεύμα το τρίτο Πρόσωπο της Τριαδικής Θεότητος. Θα κάμνει σημεία μεγάλα ώστε θα κατεβαίνει πυρ εκ του ουρανού εις την γη ενώπιον των ανθρώπων όπως δηλαδή και το Πνεύμα το Άγιο το οποίο παρουσιάζεται ως πυρ μέσα εις τον Λόγο του Θεού. (Αποκάλυψης ιγ:13 και Πράξεις β:3).
Επίσης όπως το Άγιο Πνεύμα δοξάζει τον Υιό έτσι και ο ψευδοπροφήτης τον Αντίχριστο. Σύγκρινε: (Αποκάλυψης ιγ:12 με Ιωάννης ις:14).
Όπως το Πνεύμα το Άγιο είναι πνεύμα αληθείας Ιωάννης ιζ:14 έτσι και ο ψευδοπροφήτης θα είναι πατήρ της απάτης και του ψεύδους.(αποκ.ιγ:14 +Β΄ Θεσσαλ.β:9). Όταν επίσης ο Κύριος λάβει την Εκκλησία Του τότε ο διάβολος θα ιδρύσει την δική του ψευδοθρησκεία μιμούμενος την Τριαδική θεότητα και θα πλανήσει τον κόσμο για να πιστέψει εις το ψεύδος.
(Β΄ Θεσσαλ.β:11 + Ρωμ.α:25). Σκοπός λοιπόν του ψευδοπροφήτη θα είναι να δοξάσει τον Αντίχριστο και να κάμει τους ανθρώπους να τον προσκυνήσουν δια μια εικόνος την οποία θα κατασκευάσει γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο(Αποκ.ιγ:15)όσοι δεν προσκυνήσουν θα φονευτούν όσοι   
 
Όμως προσκυνήσουν θα λάβουν το χάραγμα.(Αποκ.ιγ:16 + ιθ:9 + ιθ:20).
Όλοι αυτοί που έλαβαν το χάραγμα δεν θα δυνηθούν να μετανοήσουν αλλά θα είναι καταδικασμένοι για την αιώνια απώλεια.(Αποκ.ιδ:9—11).
Κατόπιν όλης αυτής της τρομερής περιγραφής πόσο πρέπει να δοξάζουμε και να ευχαριστούμε τον Θεό εμείς τα παιδιά του διότι απαλλαχθήκαμε από όλα αυτά τα δεινά που πρόκειται να λάβουν χώραν και πόσο όμως μεγάλη είναι η ευθύνη την οποία έχομε απέναντι όλων των ανθρώπων οι οποίοι ευρίσκονται ακόμη εις την πλάνη και είναι καταδικασμένοι δια τον αιώνιο θάνατο: Αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους καλούμαστε δια του Λόγου του Θεού να αρπάξομε εκ του πυρός και να τους οδηγήσουμε εις τον δρόμο της Αιωνίου Ζωής. (Ιούδας 22—23) 
ΗΣΑΪΑΣ ΙΔ: Ο Προφήτης Ησαϊας μας περιγράφει επίσης ορισμένα πράγματα σχετικά με τον αντίχριστο εις το δέκατο τέταρτο κεφάλαιο του βιβλίου του. βεβαίως εις το Κεφάλαιο αυτό ο προφήτης μας ομιλεί για την Βαβυλώνα η εικόνα όμως αυτή είναι σκιά εκείνων που πρόκειται να συμβούν εις τις έσχατες ημέρες. Ήδη έχομε αναφέρει ότι η Βαβυλώνα θα ιδρυθεί εκ νέου και ο βασιλεύς αυτής θα είναι ο Αντίχριστος. Δια τούτο τον Αντίχριστο ομιλεί εδώ ο Προφήτης ως σκιά εκείνων που θα συμβούν.
Δια την ισχύν αυτού του βασιλέως εις τον λαόν ομιλεί ο Προφήτης
(Ησα.ιδ:6—16 –17 ).\ και δια την απαίτηση αυτού να ανεβεί μέχρι του θρόνου του Θεού (Ησα. ιδ:13). Τέλος βλέπουμε να περιγράφει ο Προφήτης την πτώση αυτού(Ησα.ιδ:9—11 –16 )τον οποίο ονομάζει υιόν της αυγής αλλά τον ίδιο τίτλο δίδει ο Λόγος του Θεού και εις τον Ιησού Χριστό ιδέ (Ησαϊας ιδ:12 και Β΄ Πέτρου α:19). Επίσης ο Προφήτης ονομάζει τον Αντίχριστο «κλάδον βδελυκτόν (Ησα.ιδ:19) όπως δηλαδή αποκαλεί δια του ιδίου προφήτου(Ησα.ια:1 και νγ:2 επίσης Ιερεμ.κγ:5 και Ζαχαρ.γ:8). Η τελευταία προσπάθεια του Αντιχρίστου θα είναι να μαζέψει όλα τα έθνη και να κάμει μεγάλο πόλεμον εναντίον του Χριστού
(Αποκ.ις:12—16 ). Τελικά όμως θα συντριβή ο αντίχριστος και ο ψευδοπροφήτης και θα ριφθούν εις την λίμνη του πυρός.(Αποκ.ι:11—16).
Ο πόλεμος αυτός θα λάβει χώραν εις τα Ιεροσόλυμα (Ζαχ.ιδ:4
+β:4—5—12). Επειδή δε ο αντίχριστος το γνωρίζει αυτό θα συνάξει όλην την δύναμιν αυτού προς τα εκεί.(Ζαχ,ιδ:1—2 13— + ιβ:9 και Ιωήλ β:1—11). Είναι τόσα πολλά τα οποία περιγράφει ο Λόγος του θεού περί της Μεγάλης Θλίψεως και γενικά περί εσχάτων καιρών ώστε δεν μας μένει χρόνος να τα αναφέρουμε όλα. Εκείνο το οποίο πρέπει να γνωρίζουμε είναι να μένουμε άγρυπνοι μέχρις εκείνης της ημέρας και να εργαζώμεθα για την  
Σωτηρία όσο το δυνατόν περισσοτέρων ψυχών.


………………………………………….