_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

21--11--2015---ΙΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝ ΝΕΦΕΛΑΙΣ (υπό αιδεσιμότ.Χαράλαμπου Μποσταντζόγλου--- Αναφέραμε προηγουμένως ότι οι Προφήτες δεν είχαν σαφή γνώση (ξεκάθαρη) της εκκλησίας. Δι’ αυτόν το λόγο παρουσιάζουν οι προφητείες τον αντίχριστο αμέσως μετά την πρώτη έλευση του Κυρίου. ενώ εμείς γνωρίζουμε ότι μεταξύ πρώτης και δεύτερης ελεύσεως είναι η εκκλησία ο «κωλύων» όπως την ονομάζει ο απόστολος Παύλος. Ενόσω λοιπόν υπάρχει η Εκκλησία ο «κωλύων» όπως την ονομάζει ο απόστολος Παύλος. Ενόσω λοιπόν υπάρχει Εκκλησία ο Αντίχριστος κωλύεται και δεν είναι δυνατόν να κάμη την εμφάνιση του. Β΄ Θεσσαλονικείς β:6—7 .--


ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΑΚΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ  ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ.
ΙΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝ ΝΕΦΕΛΑΙΣ
(υπό αιδεσιμότ.Χαράλαμπου Μποσταντζόγλου
 21
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 13ον

Αναφέραμε προηγουμένως ότι οι Προφήτες δεν είχαν σαφή γνώση (ξεκάθαρη) της εκκλησίας. Δι’ αυτόν το λόγο παρουσιάζουν οι προφητείες τον αντίχριστο αμέσως μετά την πρώτη έλευση του Κυρίου. ενώ εμείς γνωρίζουμε ότι μεταξύ πρώτης και δεύτερης ελεύσεως είναι η εκκλησία ο «κωλύων» όπως την ονομάζει ο απόστολος Παύλος. Ενόσω λοιπόν υπάρχει η Εκκλησία ο  «κωλύων» όπως την ονομάζει ο απόστολος Παύλος. Ενόσω λοιπόν υπάρχει Εκκλησία ο Αντίχριστος κωλύεται και δεν είναι δυνατόν να κάμη την εμφάνιση του. Β΄ Θεσσαλονικείς β:6—7 .
Εκτός από τα Κεφάλαια της Αποκαλύψεως 13 και 17 τα οποία
Περιγράφουν περί Αντίχριστου και των δέκα κεράτων  ως τα σύμβολα  των δέκα βασιλέων έχουμε και μία παρόμοια περιγραφή και εις το βιβλίο του Προφήτη Δανιήλ κεφάλαιο δεύτερο. Είναι το ενύπνιο του βασιλέως Ναβουχοδονόσορος ο οποίος είδε την χρυσή εικόνα την οποία εξήγησε ο Προφήτης του θεού Δανιήλ η εξήγησης της οποίας σχετίζεται με τα γεγονότα των εσχάτων ημερών.
1/ Δανιήλ β:.37—38 η χρυσή κεφαλή είναι η Αυτοκρατορία της Βαβυλώνας.
2/ Δανιήλ β:39 αι αργυραί χείρες και το αργυρούν στήθος είναι η Περσική Αυτοκρατορία.
3/ Δανιήλ β:39 η χάλκινη κοιλιά και οι χάλκινοι μηροί είναι η Ελληνική Αυτοκρατορία.
4/Δανιήλ β:40—41 αι σιδηραί κνήμαι είναι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία η οποία αργότερα διηρέθη εις την ανατολική και Δυτική δύναμη όπως προέκτασης των κνημών είναι οι πόδες.
Επειδή ακριβώς όπως είπαμε και προηγουμένως δεν γνώριζαν οι προφήται περί της Εκκλησίας γι’ αυτό και αμέσως μετά την περιγραφή των τεσσάρων αυτοκρατοριών μας περιγράφει ο Δανιήλ το τελευταίο μέρος του σώματος της χρυσής εικόνας που είναι τα δέκα δάχτυλα η εξήγησης των οποίων σχετίζεται με τους δέκα βασιλείς της μεγάλης Θλίψεως. (Αποκάλυψης ιζ:12) αυτούς τους δέκα βασιλείς θα συντρίψει ο λίθος εκ του Όρους. (Δανιήλ β:44—45 – Αποκάλυψης ιζ:14).


ΠΡΩΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΩ ΑΝΕΒΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΜΟΥ.ΔΙΟΤΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΑΓΓΑΙΟ
Επίσης εις το  έβδομο Κεφάλαιο του Προφήτη Δανιήλ αναφέρονται και πάλι υπό μορφήν συμβόλων. Ενώ εις το δεύτερο κεφάλαιο του Δανιήλ έχουμε το σύμβολο της χρυσής εικόνας εις το έβδομο κεφάλαιο ως σύμβολο δια να μας παρουσιάσει την ως άνω αλήθεια χρησιμοποιούνται ζώα. Η εξήγησης των συμβόλων αυτών του έβδομου κεφαλαίου έχει ως εξής: 
1/ Εδάφιο 4 Λέων με πτέρυγας αετού είναι ο Βασιλεύς της Βαβυλώνας.
2/ Εδάφιο 5 Η άρκτος είναι ο βασιλεύς της Περσίας.
3/Εδάφιο 6 Η Λεοπάρδαλης με τέσσερες πτέρυγας πτηνού και τέσσερες κεφαλάς είναι ο Βασιλεύς της Ελλάδος Μέγας Αλέξανδρος.
4/ Εδάφιο 7 Το τρομερό και καταπληκτικό θηρίο με τους σιδηρούς οδόντας είναι η ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Τα λεπτομερή χαρακτηριστικά της τέταρτης βασιλείας αναφέρονται εις το ζ:23.Αι οράσεις αυταί τόσο του θηρίου όσο και της εικόνας η οποία παριστάνει τέσσερα βασίλεια δεν είναι δεν είναι ανθρώπινη ερμηνεία αλλά του Πνεύματος του Αγίου.
(Δανιήλ ζ:17). Προς το τέλος του εβδόμου Κεφαλαίου μετά από την περιγραφή και εξήγηση του θηρίου ο Προφήτης μας αναφέρει δέκα βασιλείς (Δανιήλ ζ:24) κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τελειώνει και η περιγραφή της χρυσής εικόνας. Οι δέκα βασιλείς θα λάβουν εξουσία κατά την μεγάλη θλίψι. Βλέπουμε ότι ο Προφήτης δεν μας αναφέρει τίποτα περί Εκκλησίας αλλά μας μεταφέρει κατ’ ευθείαν εις την περιγραφή του Αντίχριστου. Το μικρόν κέρας περί του οποίου γίνεται λόγος εις το Δανιήλ ζ:8 και αποκάλυψης ιγ:1 είναι ο ίδιος ο Αντίχριστος και η εξουσία αυτού.
Η πραγματική εξουσία του Αντίχριστου θα διαρκέσει καιρόν και ήμιση καιρού. (Δανιήλ ζ:25 και ιβ:14). Το χρονικό αυτό διάστημα αντιστοιχεί με 42 μήνες ή 1260 ημέρες δηλαδή τριάμισι χρόνια. (Αποκάλυψης ιγ:5 και ιβ:6). Κατά αυτό το διάστημα ο Αντίχριστος:
1/ Θα βλασφημεί το όνομα του Υψίστου (Δανιήλ ζ:24—25 Αποκάλυψης ιγ:5 και:


ΟΙ ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΕΣ ΜΟΥ ΣΥΝΟΛΟ ΠΕΝΤΕ(5)
2/ Θα βασανίζει τους αγίους (Δανιήλ ζ:25 και Αποκάλυψη ιγ:5—8). Εις το όγδοο κεφάλαιο ενός ονόματος το οποίο είδε ο Προφήτης (Δανιήλ η:1—4) η ερμηνεία του οποίου δίδεται αμέσως εις τα επόμενα εδάφια
(15—16). Εις τα εδάφια (21—22) του ανωτέρω κεφαλαίου μας αναφέρει ο Λόγος του θεού ότι μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου η βασιλεία αυτού θα διαιρεθεί εις τέσσερα βασίλεια. Προς το τέλος των τεσσάρων αυτών βασιλέων θα εγερθεί ένας άλλος βασιλεύς τα χαρακτηριστικά και η βασιλεία του οποίου περιγράφονται εις τα εδάφια 23—25 του ιδίου Κεφαλαίου. Όλα δε αυτά τα γεγονότα αναφέρονται για τις έσχατες ημέρες.(Δανιήλ η:21).
Σύμφωνα με την ιστορία ο βασιλεύς αυτός ήταν ο Αντίοχος ο επιφανής ο οποίος βασίλευσε το 175 πχ. Κατά δε τον προφητικό λόγον ο Αντίοχος ο επιφανής ήταν σκιά του Αντίχριστου έχοντας τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτόν.(Δανιήλ η:23—25 και αποκάλυψης ιγ:5—8).
Εις το ένατο Κεφάλαιο του προφήτη (Δανιήλ εις τα εδάφια 24—27 )πάλι βλέπουμε να υπάρχει μια προφητεία περί Αντίχριστου. Συγκεκριμένα μας αναφέρει εδώ ο Λόγος του Θεού για 70 εβδομάδες που συνδέονται με τον λαό του Θεού Ισραήλ και την πόλην την αγίαν. Αναμφιβόλως δεν πρόκειται περί εβδομάδων αλλά περί μιας χρονικής περιόδου η οποία αντιστοιχεί με εν έτος εκάστη μέρα(κάθε μια μέρα).(Λευιτικό κε 8) και θέλεις αριθμήσει εις αυτόν επτά εβδομάδας ετών επτάκις επτά έτη.  Ο σκοπός δια τον οποίο όρισε ο Θεός τας 70 εβδομάδας των ετών περιγράφεται καθαρά εις το εδάφιο (Δανιήλ 9:24).
Η ιστορική διάταξης και επαλήθευσης των 70 ετών έχει ως εξής. Από την εποχή που εδόθει η εντολή να κτισθεί ο Ναός υπό του βασιλέως Αρταξέρξου βασιλέως της Περσίας μέχρι περατώσεως αυτού είναι 7 εβδομάδες ετών δηλαδή 49 έτη το κτίσιμο του Ναού έγινε εν στενοχωρία μεγάλη.(Δανιήλ θ:25Νεεμίας δ:8—16 –17—18)
Κατόπιν όθεν της ιδρύσεως του Ναού και μέχρι της σταυρώσεως του Κυρίου είναι ετών 62. Αυτό σύμφωνα με την ιστορία είναι μια αλάνθαστος περιγραφή ότι δηλαδή: από της ιδρύσεως του Ναού μέχρι της σταυρώσεως Του Χριστού μεσολάβησε το χρονικό διάστημα των 434 ετών.  Μέχρι τώρα περιγράψαμε τα δύο μέρη των 70 εβδομάδων ετών δηλαδή τα επτά τα οποία αφορούν την ίδρυση του Ναού και τα 62 τα οποία αφορούν το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από της ιδρύσεως του Ναού μέχρι της σταυρώσεως του Χριστού. Μας υπολείπεται τώρα μία εβδομάδα ετών για συμπληρωθεί ο αριθμός 70.

Γνωρίζουμε πολύ καλά όπως άλλωστε αναφέραμε και προηγουμένως ότι οι προφήται όταν περιγράφουν τα διάφορα γεγονότα σχετικώς με το πρόσωπο του Χριστού ότι αμέσως μετά από την περιγραφή της πρώτης ελεύσεως φέρουν ενώπιον μας τα γεγονότα της Δευτέρας Ελεύσεως του Κυρίου καθώς και περί του Αντίχριστου κλπ. Δηλαδή το περί εκκλησίας θέμα δεν το θίγουν καθόλου αλλά το παραλείπουν . και τούτο συμβαίνει όπως αναφέραμε και άλλοτε εις το γεγονός ότι εις τους προφήτες δεν είχε αποκαλυφθεί το μυστήριο της Εκκλησίας. Η τελευταία εβδομάς η εβδομηκοστή αναφέρεται στην περίοδο της Μεγάλης Θλίψεως κατά την οποία είναι η βασιλεία του αντίχριστου. Από της σταυρώσεως του Ιησού Χριστού μέχρι της ενάρξεως της τελευταίας εβδομάδας μεσολαβεί μία χρονική περίοδος η οποία είναι της Εκκλησίας. Την περίοδο αυτή την αγνοούσαν οι προφήτες διότι  όπως αναφέραμε και πιο πάνω δεν είχε αποκαλυφθεί εις τους προφήτες το μυστήριο της Εκκλησίας. Τούτο γίνεται φανερό όταν μελετήσουμε (Δανιήλ θ:25—26). Εδώ αναφέρεται ο Ιησούς Χριστός ως Ηγούμενος (…έως του Χριστού του Ηγουμένου). Αλλά και ο αντίχριστος αναφέρεται ηγούμενος (…και ο λαός του ηγουμένου όστις θέλει ελθεί θέλει αφανίσει την πόλιν και το αγιαστήριον)(Δανιήλ θ:26). 
Περί αυτού του ηγουμένου ήτοι (ο οποίος)του Αντίχριστου έχουμε   μία καθαρά περιγραφή όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του εις το όγδοο κεφάλαιο του (Προφήτη Δανιήλ η:23—26). Εκτός τούτου ο Αντίχριστος 

Κατά την περίοδο της Μεγάλης Θλίψις θα κάνει συνθήκη μετά λαού Ισραήλ (Δανιήλ θ:27…η οποία θα διαρκέσει τριάμισι έτη  (Δανιήλ θ: 27
SYNEXIZETAI