_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

17--11---2015-------15-ΚΑΙ-16--ΔΥΟ ΜΑΖΙ-------ΙΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝ ΝΕΦΕΛΑΙΣ (υπό αιδεσιμότ.Χαράλαμπου Μποσταντζόγλου

15-ΚΑΙ-16--ΙΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝ ΝΕΦΕΛΑΙΣ
(υπό αιδεσιμότ.Χαράλαμπου Μποσταντζόγλου
 ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 11ον
 Η Μεγάλη Θλίψις Και Ο Αντίχριστος
Ήδη εις το προηγούμενο Κεφάλαιο αναφέραμε μερικά πράγματα σχετικά με την Μεγάλη Θλίψι εις το παρόν όμως Κεφάλαιο θα ασχοληθούμε λεπτομερέστερα περί του θέματος αυτού το οποίο σχετίζεται με την έλευση του Κυρίου  μας. Περισσότερο μελετήσαμε μέχρι σήμερα τις διάφορες προφητείες οι οποίες μιλούν για την έλευση του Κυρίου δεν πρέπει όμως να ξεχνούμε ότι η Μεγάλη Θλίψις είναι κάτι το σημαντικό και εξ’ ίσου σπουδαίο σε όλο αυτό το θέμα της Δευτέρας Ελεύσεως και ειδικά πρέπει να προσέξουμε τα τρομερά γεγονότα τα οποία θα λάβουν χώρα κατά την περίοδο της Μεγάλης Θλίψεως. Δια τούτο ας μελετήσουμε με προσοχή τα ακόλουθα εδάφια.
1/ Ματθαίος κδ:21=28. Ο ίδιος ο Κύριος  μας μίλησε δια την σοβαρότητα της Μεγάλης θλίψεως –θλίψεως που ποτέ δεν έγινε αλλά ούτε πρόκειται
να γίνει. Ολόκληρο το κεφάλαιο κδ: αυτό μιλάει για την Μεγάλη θλίψι καθώς και για την καταστροφή των Ιεροσολύμων και του Ναού. Από το 21 εδάφιο μέχρι το 29 μιλάει για την Μεγάλη θλίψι από το 29 μέχρι 31 μας μιλάει για την ένδοξη Έλευση του Κυρίου που θα κατέλθει με τους πιστούς.  Εδάφιο 29: «Ευθύς δε μετά την θλίψιν των ημερών εκείνων».
2/ Δανιήλ ιβ:1 (και θέλει είσθαι καιρός θλίψεως οποία ποτέ δεν έγινε»). Το εδάφιο αυτό είναι σύμφωνο με το Ματθαίος κδ:21 με την διαφορά που αναφέρεται εις το λαό Ισραήλ ο οποίος θα υποφέρει περισσότερο από όλους τους άλλους. Επίσης εις το Λουκάς κα:34=36 είναι σύμφωνο με το Ματθαίος κδ:21και Δανιήλ ιβ:1.
3/ Αποκάλυψης γ:10. Εδώ ο Χριστός μιλάει πάλι για την Μεγάλη θλίψι την οποία ονομάζει πειρασμό και δοκιμασία. Υπόσχεται δε εις την Εκκλησία της Φιλαδέλφειας ότι θα την φυλάξει από την ώρα αυτή του πειρασμού. Αυτή η υπόσχεσης πραγματοποιείται κατά την ημέρα της αρπαγής. Από το έκτο μέχρι το δέκατο ένατο κεφάλαιο της Αποκαλύψεως ο Λόγος του Θεού μιλάει για την περίοδο της Μεγάλης Θλίψεως.
4/ Αποκάλυψης ζ:14 «ούτοι είναι οι ερχόμενοι εκ της θλίψεως της μεγάλης». Αυτό το εδάφιο είναι σύμφωνο με τα προηγούμενα εδάφια τα οποία αναφέραμε όπως:Ματθ.κδ:21=Λουκ.κα:34-36= και Δανιήλ ιβ:1.
Σκοπός του βιβλίου μας δεν είναι να ερμηνεύσουμε την αποκάλυψη αλλά επειδή τα Κεφάλαια 6—19 περιγράφουν την Μεγάλη Θλίψι να προσπαθήσουμε μα δούμε τι ακριβώς θα συμβεί κατά την περίοδο αυτή. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να μελετήσουμε με λεπτομέρεια τα πιο κάτω κεφάλαια.
α/ Αποκ.ς:3—4 «θα αφαιρεθεί η ειρήνη από τους κατοίκους».
β/ Αποκ.ς:5—6 «θα λάβει χώραν μεγάλη πείνα» Ιεζεκιήλ ιδ:13.
γ/ Αποκ.ς:7—8 «θα επέλθει θάνατος δια ρομφαίας» Ιεζεκ.ιδ:15.
δ/Αποκ. ς: 12—17 «σεισμός Μέγας».
ε/Αποκ. η:7 «χάλαζα και πυρ μεμιγμένα με αίμα».
στ/ Αποκ. η: 8—9 «πτώσης πυρός ως όρος καιόμενο».
ζ/ Αποκ. η:10—11  «πτώσης αψίνθου επί των υδάτων».
η/ Αποκ. η: 12 «αμαύρωσης του 1/3 του Ήλιου της Σελήνης και των αστέρων».
θ/ Αποκ.θ:1—11 «εμφάνισης πονηρών πνευμάτων τα οποία θα βασανίζουν τους ανθρώπους εν μορφή ακρίδων επί πέντε συνεχείς μήνας».
Ο Λόγος του Θεού λέγει ότι οι ακρίδες δεν έχουν βασιλέα (παροιμίες κ:27).  Εδώ όμως οι ακρίδες που θα εμφανιστούν θα έχουν βασιλέα του οποίου το όνομα θα είναι Απολύων πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν πρόκειται περί πραγματικών ακρίδων αλλά περί πονηρών πνευμάτων τα οποία θα βασανίζουν τόσο τρομερά τους ανθρώπους που θα επιθυμούν τον θάνατο αλλά ο θάνατος δεν θα έρχεται.
Μελετήστε προσεκτικά τα παρακάτω εδάφια:
ι/ αποκ.θ:13—21 «Θάνατος του ενός τρίτου των ανθρώπων από 200.000.000 εφίππων ακαθάρτων πνευμάτων εδάφιο 16 «δύο μυριάδες μυριάδων δηλαδή 10.000 Χ 10.000 =200.000.000.
ια/ Αποκ.ια:19. Αστραπαί  βρονταί σεισμός χάλαζα  μεγάλη.
ιβ/ Αποκ. ις:3. «Μετατροπή θάλασσας σε αίμα».
ιγ/ Αποκ. ις:4—5 «Μετατροπή όλων των πόσιμων υδάτων σε αίμα».
ιδ/ Αποκ. ις: 8—9 ¨Καταστροφή των ανθρώπων δια της δυνατής καύσεως του ήλιου».
ιε/ Αποκ. ις: 17—21 «Μέγας και δυνατός σεισμός με χαλάζι».
Τα εδάφια τα οποία αναφέραμε περιγράφουν συμφορές οι οποίες θα έλθουν σε όλους γενικώς τους ανθρώπους όπως θα αναφέρουμε αργότερα.
Ο Λόγος του Κυρίου μιλώντας για την Μεγάλη Θλίψι την ονομάζει «Ημέρα του Κυρίου» (Ησαϊας β:12-21). Επίσης εις το 24 κεφάλαιο του Προφήτη Ησαϊα μελετούμε για την Μεγάλη Θλίψι όπως και στο 34 κεφάλαιο. Η προσοχή μας στην μελέτη μας αυτή πρέπει να στραφεί ιδιαίτερα εις τον Λαό Ισραήλ διότι αυτός θα αποτελέσει το κέντρο της
Μεγάλης Θλίψεως για να αντιληφθούμε τούτο πρέπει να ενθυμηθούμε τις προφητείες οι οποίες σχετίζονται με τον Λαό Ισραήλ (ιδέ Δευτερονόμιο κη:28 ). Οι περισσότερες από αυτές εκπληρώθηκαν υπάρχουν όμως και άλλες που δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί.
Ανάλυσης Δευτερονομίου κεφάλαιο 28 και ταξινόμησης των γεγονότων.
1/ εδάφιο 1—14 «Κληρονομιά της γης Χαναάν εάν φυλάξουν τις εντολές».
2/ εδάφιο 25—30 «εξ’ αιτίας της παρακοής των επέρχεται η τιμωρία του Θεού».
3/ εδάφιο 31 –35 «επίθεσης από εξωτερικούς εχθρούς».
4/ εδάφιο 36 —63 «Αιχμαλωσία».
Επίσης το βιβλίο των Κριτών μας αναφέρει όλες τις συνέπειες που υπέστη ο Λαός Ισραήλ από εξωτερικές δυνάμεις.  Επίσης εις το Β΄ Βασιλέων και Β΄ Χρονικών περιγράφεται η αιχμαλωσία της Βαβυλώνας.
5/ εδάφιο 64—68 «εδώ περιγράφεται η περιπλάνησης και η ταλαιπωρία του Λαού Ισραήλ από της σταυρώσεως μέχρι σήμερα.
Η εκπλήρωσης αυτών λαμβάνει χώραν εις τας ημέρας μας. Όλα δε αυτά τα οποία υπέφεραν και υποφέρουν δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν με τα δεινά και τις συμφορές που θα υποστούν κατά την Μεγάλη Θλίψι.
Δεινά που θα υποστεί ο Λαός Ισραήλ κατά την Μεγάλη Θλίψι σύμφωνα με τις Προφητείες.
………………………………..
16--ΙΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝ ΝΕΦΕΛΑΙΣ
(υπό αιδεσιμότ.Χαράλαμπου Μποσταντζόγλου
 ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 11ον
 1/ Ιερεμίας λ:5—7 Ο Προφήτης  προειδοποιεί τον Λαό για τα δεινά της Μεγάλης Θλίψεως.
2/ Σοφονίας α:7—18 και β:12 Εδώ ο Προφήτης αναφέρει ότι τόσο η Ιερουσαλήμ όσο και ο Λαός θα διέλθουν (περάσουν) την Μεγάλη Θλίψι.
3/ Αμώς θ:1—10 και Μιχαίας α:2—6 .
Μέχρι τώρα μιλήσαμε για την Μεγάλη Θλίψι και τον Λαό Ισραήλ.  Τώρα θα μελετήσουμε για τον Αντίχριστο ο οποίος θα παίξει σπουδαίο ρόλο κατά την περίοδο αυτή και θα αντιληφθούμε την τρομερότητα και το μέγεθος των δεινών των ημερών αυτών.
Το θέμα αυτό είναι πολύ σπουδαίο και δια να το καταλάβουμε πρέπει να έχουμε ακριβή γνώση του τι εστί Αντίχριστος. Α΄ Ιωάννου β:18 επίσης Α΄ Ιωάννου δ:3. Τα χαρακτηριστικά του Αντίχριστου είναι ότι δεν δέχεται ότι ο Χριστός ήλθεν εν σαρκί. (δηλαδή γεννήθηκε ως άνθρωπος ενανθρώπηση).Α΄ Ιωάννου δ:3 και ότι αρνείται τον Πατέρα και τον Υιόν Α΄ Ιωάννου β:22. Και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται την θεότητα και την ανθρωπότητα του Χριστού. Εκείνος όμως που θα αρνηθεί και τον Πατέρα και τον Υιόν δεν ήλθε ακόμα.
Εις το Β΄ Θεσσαλονικείς β:3—12 ο Απ. Παύλος αποκαλεί τον Αντίχριστο υιόν της απωλείας και άνθρωπο αμαρτίας. Αναφέραμε ότι ο Αντίχριστος δεν έχει έλθει ακόμα και ο Απ. Παύλος μας λέγει τον λόγο για τον οποίο δεν εμφανίζεται ο αντίχριστος και ο λόγος είναι η παρουσία της Εκκλησίας την οποία  ονομάζει ο Κωλύων  Β΄ Θεσσαλονικείς β: 6—7 . Αφού αρπαγή η εκκλησία τότε θα έλθει ο αντίχριστος Α΄ Θεσσαλονικείς δ: 16—17.  Εις το κεφάλαιο ιγ: της Αποκαλύψεως έχουμε μία εκτενέστερη περιγραφή του αντίχριστου ο οποίος ονομάζεται «θηρίον» Αποκάλυψης ιγ:1 όμως εις την πραγματικότητα δεν πρόκειται περί θηρίου αλλά περί ανθρώπου(Αποκάλυψης ιζ:9—12 )τον οποίο θα προσκυνήσουν οι άνθρωποι από τους οποίους θα απαιτήσει την προσκύνηση.
Προς το παρόν θα αρκεστούμε σε αυτές τις πληροφορίες περί Αντίχριστου διότι θα μελετήσουμε λεπτομερέστερα αργότερα περί αυτού. Εκείνο το οποίο πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι θα έλθει ένα πρόσωπο αντίθετο με το θέλημα του Θεού. εν τω μεταξύ οι πιστοί θα έχουν ήδη αρπαγή εις τον αέρα εις απάντηση του Κυρίου.
Όμως προς το παρόν έχουν μία υψηλή αποστολή και σπουδαίο καθήκον να εκτελέσουν όσο ο Θεός επιτρέπει να ζουν στον κόσμο αυτόν. Όταν σκέπτονται για την σωτηρία όσο το δυνατόν περισσοτέρων ψυχών για να ξεφύγουν από την αναμενόμενη οργή του Θεού. είναι λυπηρό όταν σκεπτόμαστε ότι εκείνοι που θα αρνηθούν να δεχθούν τον Κύριο θα παρακαλούν να πεθάνουν και δεν θα έρχεται ο θάνατος θα κράζουν προς βοήθεια και δεν θα υπάρχει ο βοηθών(κάποιος να τους βοηθήσει).
Γι’ αυτό λοιπόν είναι ανάγκη να καταβάλουν κάθε προσπάθεια οι πιστοί να αρπάξουν όσο το δυνατόν περισσότερους εκ του πυρός της Μεγάλης Θλίψεως και της αιώνιας καταδίκης (Ιούδας α:23και Δανιήλ16:3) οι άνθρωποι θα μωραθούν και θα προσκυνούν τις πέτρες. (Αποκάλυψης στ:12-17). Η μεν σκιά παρατηρείται από της Δευτέρας Ελεύσεως η δε πραγματικότης θα λάβει χώραν κατά την Δευτέραν Έλευση του Κυρίου.
Εάν αγνοήσουμε την ανωτέρω[την παραπάνω] αρχήν τότε οπωσδήποτε θα υπάρξει κίνδυνος παρεξηγήσεως και παρερμηνείας των προφητειών.
Προς απόδειξη των ανωτέρω [των παραπάνω]ας μελετήσουμε προσεκτικά τον Λόγο του Θεού :
1/ Γένεσης γ:15. Η προφητεία αυτή εξεπληρώθει κατά την πρώτη έλευση του Κυρίου.(Γαλάτας δ:4). Η εκπλήρωσης όμως αυτή θεωρείται σκιά η πραγματικότητα βρίσκεται εις το (Εβραίους θ:28)
Από την εποχή της Πρώτης ελεύσεως έχουν παρέλθει περί τα 1970 χρόνια η εκπλήρωσης της προφητείας θα λάβει χώραν οπωσδήποτε κατά την Δευτέραν Έλευση όπως πολύ καθαρά μας το αναφέρει ο συγγραφέας της προς Εβραίους Επιστολής θ:28.
2/ Ιωήλ β:23—32. Εδώ  ο προφήτης ομιλεί για την επίσκεψη του Πνεύματος του Αγίου κατά την περίοδο της χιλιετηρίδος ο δε Απόστολος Πέτρος ομιλεί για την εκπλήρωση αυτού.(Πράξεις β:16—21 ). Κατά την ημέρα της Πεντηκοστής βέβαια ο Απόστολος δεν είπε ανακρίβειες διότι η εκπλήρωσης αυτή την οποία αναφέρει είναι σκιά η πραγματικότητα θα λάβει χώραν κατά την Δευτέραν έλευση του Κυρίου και συγκεκριμένα εις την περίοδο της χιλιετηρίδος. Τα υπόλοιπα εδάφια πράγμα το οποίον σημαίνει ότι θα εκπληρωθούν μελλοντικά. ( Αποκ.στ:12 + η:7 +θ:2 +Μιχαίας δ:1-4 +Ησαϊας β:2-5 +Ζαχαρίας η: 20-23).
3/Μαλαχίας δ:5. Εάν μελετήσουμε προσεκτικά ολόκληρο το 4ον κεφάλαιο
Θα παρατηρήσουμε ότι ο προφήτης μιλάει για την Μεγάλη Θλίψι. Τα αντίστοιχα εδάφια εις την ΚΔ ευρίσκονται εις την Αποκάλυψη ιθ:11-21+στ:14 όπου και τοποθετείται η εκπλήρωσης.
Εδώ ο Λόγος του Κυρίου ομιλεί για τον ερχομό του Προφήτη Ηλία πριν έλθει η ημέρα του Κυρίου η Μεγάλη και Επιφανής.
Πράγματι εις την Αποκάλυψη ια:3-14 βλέπουμε να αναφέρονται δύο μάρτυρες εκ των οποίων ο ένας φαίνεται να είναι ο Ηλίας Αποκ.ια:6 και Ιάκωβος ε:17-18 αυτή είναι η πραγματικότητα της εκπλήρωσης του Μαλαχία. 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

……………………………………