_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ) 07

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ 07
ΧΑΡΑ  ΘΕΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
"Ειρήνη σας αφήνω, την δική μου ειρήνη σας δίνω. Δεν σας δίνω εγώ ειρήνη, σαν αυτή που δίνει ο κόσμος. Ας μη ταράζεται η καρδιά σας και ας μη δειλιάζει" (Ιησούς, Ιωάν. ιδ~ 27).
Πόση ομορφιά, πόση αισιοδοξία αναδίδουν αυτά τα λόγια του Χρίστου! Μιλά στους ταραγμένους μαθητές Του, το τραγικό εκείνο βράδυ, λίγο πριν Τον πιάσουν για να Τον σταυρώσουν... Ειρήνη αφήνει στους δικούς Του. Ειρήνη! Αλλά όχι την εξωτερική και εφήμερη "ειρήνη" για την όποια μιλεί ο κόσμος και την οποία προσπαθούν να εξασφαλίσουν οι άρχοντες του κόσμου με σύμφωνα και συμμαχίες και εξοπλισμούς... Ο Κύριος δίνει στους δικούς Του την ψυχική ειρήνη. Αυτή η εσωτερική ειρήνη είναι το πολυτιμότερο αγαθό και (όταν πραγματικά υπάρχει) καμιά εξωτερική θύελλα δεν είναι εύκολο να την σβήσει. Είθε αυτή η ειρήνη να γεμίσει την καρδιά μας.
"Μέσα στον κόσμο θα έχετε θλίψη. Αλλά, πάρτε θάρρος! Εγώ νίκησα τον κόσμο!" (Ιησούς, Ιωάν. ις~ 33).
Θάρρος!... Ο Ιησούς δεν δίδαξε ουτοπίες στους δικούς Του, αλλά τους μίλησε με πολύ ρεαλισμό. Την βραδιά του Μυστικού Δείπνου τους είπε: "Μέσα σ' αυτόν τον αμαρτωλό κόσμο θ' αντιμετωπίσετε θλίψεις".... Πρόσθεσε όμως ένα πολύτιμο λλά". "Αλλά να έχετε θάρρος, γιατί εγώ νίκησα τον κόσμο"!... Έτσι, ο Ιησούς προβάλλει ως Ελευθερωτής από τις θλίψεις της ζωής και δίνει κουράγιο και δύναμη στους δικούς Του. Αυτός, με το απολυτρωτικό έργο Του, νίκησε τον "κόσμο", με τις απειλές του και τον άρχοντα του — τον Διάβολο. Ο Ιησούς παραμένει Δυνατός και Νικητής μέσα στην ιστορία και στην ζωή των δικών Του. Και οι δικοί Του, με την δύναμη Του, μπορούν να είναι δυνατοί μέσα στις δυσκολίες της ζωής.
"Εκείνοι, λοιπόν, αφού διασκορπίστηκαν (στην γύρω περιοχή), περιόδευαν κηρύττοντας τον λόγο του ευαγγελίου" (Πράξ. η~ 4).
Να, πώς χρησιμοποιούνται και αξιοποιούνται τα βάσανα της ζωής!... Τον φόνο του Στεφάνου τον ακολούθησε ένας σκληρός διωγμός εναντίον των Χριστιανών της Ιερουσαλήμ, που τους ανάγκασε να φύγουν από εκεί. Αλλά, αυτό που φάνηκε στην αρχή κακό, βγήκε σε καλό. Η ανωτέρα βουλή του Θεού χρησιμοποίησε τις πράξεις των κακών ανθρώπων για να εξυπηρετήσει τα δικά της σχέδια και τον σκληρό διωγμό των Χριστιανών τον χρησιμοποίησε για να κάνει μια ευρύτερη σπορά του Ευαγγελίου στην γύρω περιοχή. Αλλά, και οι Χριστιανοί εκείνοι, δεν λύγισαν κάτω από τα βάσανα, αλλά χρησιμοποίησαν και αξιοποίησαν τα βάσανα!... Έτσι κι εμείς, ας προσπαθούμε πάντοτε να βγάζουμε "εκ του πικρού γλυκύ"!
"Ο Δαβίδ, αφού υπηρέτησε την βουλή του Θεού στη γενεά του, κοιμήθηκε (πέθανε) και προστέθηκε στους προγόνους του...". (Πράξ. ιγ~ 36).
Το σκέφθηκες ποτέ αυτό; Ο κάθε άνθρωπος (και μάλιστα ο πιστός άνθρωπος) καλείται να υπηρετήσει στην εποχή του το θέλημα του Θεού. — Ο άνθρωπος δεν κατευθύνεται από το μηδέν προς το μηδέν. Έχει κάποια αποστολή σ' αυτό τον κόσμο (και προορίζεται για ένα μέλλον ένδοξο). Εκατομμύρια άνθρωποι, που έζησαν στο παρελθόν, δεν ζουν σήμερα. Και εκατομμύρια άνθρωποι, που θα ζήσουν στο μέλλον, δεν έχουν γεννηθεί ακόμη... Εμείς, αυτή την στιγμή, έχουμε το μεγάλο προνόμιο να κρατούμε επάνω στη γη την δάδα της ζωής και την δάδα της πίστεως. — Ο καθένας μας ας προσπαθήσει να διακρίνει ποιο είναι το θέλημα του Θεού γι' αυτόν κι ας το υπηρετήσει με προθυμία και χαρά!
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" -- WWW.TYXIKOS.GR READ OUR MAGAZINE
ΚΑΙ ΤΟ BLOG "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" -- HTTP://NEAKAIPALAIA.BLOGSPOT.COM READ OUR BLOG