_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

01-ΑΡΙΘ.---23-6-2019-ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ



01--ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ


ΜΗΝΗΜΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ  ΓΑΛΑΝΗ
Β΄ Έκδοση.
Εκδόσεις ελληνικού Κέντρου Της Βίβλου 1985 Αθήνα.
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ
ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

01--
ΜΗΝΗΜΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ  ΓΑΛΑΝΗ

Η ΒΙΒΛΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ - 04
Η ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ ΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ

Πολλοί ρωτούν: πως ξέρετε ότι η Αγία Γραφή έχει μείνει αναλλοίωτη  δια μέσου των αιώνων;
Και απαντάμε: - Υπάρχουν σήμερα Κώδικες με ολόκληρη την Αγία Γραφή και περί τα 1000 χειρόγραφα της Π.Δ. καθώς και 2.328 χειρόγραφα της Καινής Διαθήκης.
                           «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
1/. Ο ΒΑΤΙΚΑΝΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Ο Βατικανός Κώδικας είναι ο αρχαιότερος από τους Κώδικες και κατά γενική ομολογία είναι το πολυτιμότερο από τα χειρόγραφα μας.
Ο πολύτιμος Κώδικας φυλάγεται στη βιβλιοθήκη του Βατικανού από το έτος 1481. περιλαμβάνει ολόκληρη την αγία Γραφή εκτός από την επιστολή προς Εβραίους και την Αποκάλυψη. Χρονολογείται από τον 4ο αιώνα και είναι γραμμένος πάνω σε λεπτότατη περγαμηνή. Έχει σήμερα 759 φύλλα και η Καινή Διαθήκη περιλαμβάνει τα 142 φύλλα.
                               «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΗΝΗΜΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ  ΓΑΛΑΝΗ

2/.Ο ΣΙΝΑΪΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Αυτός ο Κώδικας είναι λίγο μεταγενέστερος του Βατικανού. Ανήκει κι αυτός στον 4ο αιώνα και είναι γραμμένος σε δέρμα αντιλόπης. Τον ανακάλυψε ο Τίσσεντορφ ( TISCHENDORF) το 1844. Οι μοναχοί που δεν ήξεραν της αξία του χρησιμοποιούσαν τα φύλλα για να ανάβουν τη φωτιά. Πουλήθηκε στο Βρετανικό Μουσείο για εκατό χιλιάδες λίρες.
Αυτός ο Κώδικας περιέχει ολόκληρη την Καινή Διαθήκη χωρίς να λείπει κανένα βιβλίο της.
                         «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

02--
Γ΄ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

3/. Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Είναι τρίτος σε σπουδαιότητα. Είναι του 5ου αιώνα και περιλαμβάνει ακέραιη την καινή Διαθήκη. Βρίσκεται κι αυτός στο Βρετανικό Μουσείο και είναι γραμμένος Ελληνικά.
                           «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
4/. Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΒΕΖΑ

Βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο του Κέϊμπριτζ. Είναι δίγλωσσος στα Ελληνικά και Λατινική μετάφραση του 6ου αιώνα. Έχει μεγάλη αξία για την αποκατάσταση του κειμένου.
                           «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Β΄ ΟΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

Άλλη κατηγορία πηγών εξαιρετικής σημασίας για την αποκατάσταση του κειμένου αποτελούν οι διάφορες μεταφράσεις της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης.
                             «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»


Α/. ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ
1/. Η μετάφραση των εβδομήκοντα(0) έγινε το 288 προ Χριστού στα Ελληνικά.
2/. Η Σαμαρειτική Πεντάτευχος
3/. Τα Ιωβηλαία.
4/. Η μετάφραση του Ιερώνυμου η καλουμένη Βουλγάτα
( BYLGATA).
Β΄ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ
1/. Η Παλίμψηστος Συριακή. Το χειρόγραφο αυτό γύρω στο 400 μ.χ. Αποτελεί μια δυναμική μαρτυρία γιατί δείχνει ότι τα κείμενα των Ευαγγελίων είναι αναλλοίωτα και ουσιαστικά τα ίδια ακριβώς με τα σημερινά.
2/. Η Συριακή Διατεσσάρων.
3/. Η Κουρετόνειος Συριακή.
4/. Η Πεσίττα Συριακή
5/. Η Βουλγάτα του Ιερώνυμου.
                «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

Μια Τρίτη πηγή σπουδαίας σημασίας για την αποκατάσταση των κειμένων αποτελούν οι διάφορες περικοπές της Κ.Δ. που βρίσκονται κατάσπαρτες μέσα στα συγγράμματα των Πατέρων.
                                 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

1/. Ο Κλήμης Ρώμης ο Πολύκαρπος ο Παπίας που έζησαν στον αποστολικό αιώνα αναφέρουν στα συγγράμματά τους ολόκληρα αποσπάσματα της Καινής Διαθήκης(Κ.Δ.) όμοια με τα σημερινά.
2/. Ειρηναίος το 130 μ.Χ. βρίσκουμε 1.200 χωρία όμοια με τα σημερινά.
3/. Τερτυλλιανός 150 μ.Χ. στα έργα του Τερτυλλιανού βρίσκονται 2.500 χωρία όμοια με τα σημερινά.
4/. Κλήμης ο Αλεξανδρεύς 165 μ.Χ. 320 χωρία όμοια με αυτά που έχουμε σήμερα.
5/. Ωριγένης 185 μ.Χ. Στα περισωθέντα μέχρι σήμερα συγγράμματά του Ωριγένη βρίσκουμε 5.745 εδάφια (χωρία) όμοια με τα σημερινά που αποτελούν τα δύο τρίτα της καινής Διαθήκης.
Το ίδιο συναντάμε και στους εχθρούς της Βίβλου
Κέλσον και Πορφύριο. Εάν λοιπόν υποθέσουμε προς στιγμή ότι όλες οι Γραφές μυστηριωδώς εξαφανιστούν από το πρόσωπο της γης μας θα μπορέσουμε να τις ξαναβρούμε στα συγγράμματα φίλων και εχθρών της Γραφής το πολύ μέχρι το 225 μ.Χ. Κανένα άλλο Βιβλίο της αρχαιότητας δεν μπορεί να αποδείξει
 Ο Ιησούς Χριστός επικύρωσε σχεδόν όλα τα κανονικά βιβλία της Π.Δ. έτσι που να μην αμφιβάλλουμε για την γνησιότητα του κειμένου.
Το κείμενο που χρησιμοποιούσε ο Ιησούς Χριστός και οι Απόστολοι είναι αυτό το ίδιο που έχουμε κι εμείς σήμερα και επομένως είναι γνήσιο ιστορικό και αναλλοίωτο.
Την ίδια στάση κράτησαν και οι μαθητές του Ιησού. Τα γνώριζαν από την παιδική τους ηλικία γιατί τα διδάσκονταν.
Ο Απ. Παύλος γράφει στον Τιμόθεο: «Από βρέφους γνωρίζεις τα ιερά γράμματα τα δυνάμενα να σε σοφίσωσιν εις σωτηρίαν δια της πίστεως εν Χριστώ Ιησού».( Β΄ Τιμοθέου γ:15).
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»


03
Δ΄ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

Η Κ.Δ. είναι το πιο ζωτικό βιβλίο στον κόσμο το υπέρτατο αντικείμενο της είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός.
Το υπέρτατο θέμα της είναι η σωτηρία των ανθρώπων. Το υπέρτατο έργο της είναι η τελική βασιλεία του Χριστού.
-Διαθήκη σημαίνει: Η Διαθήκη του Θεού προς τον άνθρωπο. Η διαθήκη ισχύει μόνο μετά τον θάνατο του διαθέτη. Η Κ.Δ. έχει ισχύ γιατί πέθανε ο Χριστός και με το αίμα Του που χύθηκε πάνω στο σταυρό της έδωκε την ισχύ της για μας. Και η κληρονομιά που μας άφησε ο Θεός είναι άφθαρτη και αμίαντη και αμάραντη.(Α΄ Πέτρου α:4)
-Πιστεύουμε ότι ο Θεός οδήγησε την αρχέγονη Εκκλησία να ξεχωρίσει τα γνήσια αποστολικά γραπτά και να σχηματίσει τον Κανόνα των 27 κανονικών βιβλίων της Κ.Δ.
Οι δύο Διαθήκες Παλαιά και Καινή αποτελούν στη συνείδηση της Οικουμενικής Εκκλησίας του Χριστού τις Θεόπνευστες γραπτές πηγές της χριστιανικής αποκαλύψεως.

-Ο Ιησούς Χριστός αντλούσε μόνο από τη γραπτή παράδοση της Παλαιάς Διαθήκης τις μαρτυρίες για το πρόσωπό Του και το έργο Του και όχι από τις παραδόσεις Ταλμούδ ( Το Ταλμούδ έχει τις παραδόσεις των Ιουδαίων). (Ιωάννης ε:39)
Ο Κανόνας της Θείας Αποκαλύψεως είναι Ένας και η
Αγία Γραφή. «Δια τούτο και ημείς ευχαριστούμε τον Θεόν αδιαλείπτως ότι παραλαβόντες τον Λόγον του Θεού τον οποίο οικούσατε παρ’ ημών εδέχθητε αυτόν ουχί ως λόγον ανθρώπου αλλά καθώς είναι αληθώς Λόγος Θεού όστις ενεργείται μεταξύ ημών των πιστευόντων». (Α΄ Θεσσαλονικείς β:13).
-Το προφητικό κήρυγμα των Αποστόλων και ο γραπτός Λόγος τους είχαν έμπνευση και αναγεννητική δύναμη όπως και σήμερα ο Λόγος του Θεού αναγεννά τον Πιστεύοντα.
«Σας φανερώνω αδελφοί το Ευαγγέλιο το οποίον εκήρυξα προς εσάς το οποίον και παραλάβετε εις το οποίον και ίστασθε δια του οποίου και σώζεστε…διότι παρέδωκα εις εν πρώτοις εκείνο το οποίον και παρέλαβον» (Α΄ Κορινθίους ιε:1—3).
Όσα εκήρυτταν οι απόστολοι προφορικά δεν μπορούσε να ήταν διαφορετικά από εκείνα που έγραψαν στις επιστολές τους.
Στην  επιστολή προς Γαλάτας ο Απ. Παύλος προειδοποιεί και μάλιστα σε τόνο επίσημο και αυστηρό ότι ένα είναι το περιεχόμενο του ευαγγελίου και δεν υπάρχει άλλο. «Εάν ημείς ή άγγελος εξ’ ουρανού σας κηρύττει άλλο Ευαγγέλιο παρά εκείνο το οποίο σας εκηρύξαμεν ας είναι ανάθεμα».
(Γαλάτας α:8).
Το Ευαγγέλιο που είχε κηρύξει ο Απ. Παύλος δια του προφορικού λόγου
Το Ευαγγέλιο που είχε κηρύξει ο απόστολος Παύλος δια του προφορικού λόγου έπρεπε οπωσδήποτε να συμφωνεί και να ταυτίζεται με το κήρυγμα καθώς το εκθέτει στην επιστολή του.
Η διδασκαλία που υποστηρίζει την ύπαρξη δύο πηγών και δύο κανόνων.
Θα πρέπει να στηρίζεται κάθε αμαρτωλός για να σωθεί και να του δώσει ο Θεός τη βεβαιότητα  της σωτηρίας του









………………………………..