_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

28—3—2017 —ΤΡΙΤΗ---ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ


28—3—2017 —ΤΡΙΤΗ
Συνεχίζουμε τη δοξολογία μας με το ποιος είναι: « Ο ζων Θεός»
45
Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ         ==15==
Ο Χριστός είπε στον Νικόδημο πρέπει να συγχωρηθούν οι αμαρτίες μας και να γεννηθούμε άνωθεν. Όπως οι Υιοί Ισραήλ θεραπεύονταν από τα τσιμπήματα των όφεων κοιτάζοντας στο χάλκινο όφι έτσι και ο Χριστός υψώθηκε επάνω στο Σταυρό για να πεθάνει για τις αμαρτίες  όλου του κόσμου.

Όταν εμβλέψουμε σ’ Αυτόν με πίστη βλέποντας Αυτόν να
πεθαίνει στη δική μας θέση μπαίνουμε στην οικογένεια του Θεού. Όταν δεχθούμε τον Χριστό δια πίστεως γίνεται η νέα γέννηση στην καρδιά μας. Όταν δεχόμαστε τον Χριστό νυμφευόμαστε τον Χριστό όπως νυμφεύονται οι άνδρες και οι γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας δέχεται τον άλλον εισερχόμενοι σε νέα σχέση. Σημαίνει ότι αναλαμβάνουν νέες ευθύνες ο ένας προς τον άλλον. Κατά τον ίδιο τρόπο δεχόμαστε τον Χριστό ως Σωτήρα μας. Αυτός μας δέχεται και δεχόμενος εμάς αναλαμβάνει την ευθύνη να γίνει ένας θαυμαστός και κατά πάντα επαρκών Σωτήρας.
Αλλά σημαίνει επίσης ότι όταν Τον δεχθούμε οφείλουμε να Του επιτρέψουμε να ζήσει την δικιά Του ζωή δια μέσου ημών. Ο Ιησούς Χριστός δεν είναι μόνο Λυτρωτής αλλά και Κύριος. Και πρέπει να τιμάται ως Κύριος της ζωής μας.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε όλα τα μέρη του κόσμου που με ευκολία ομολογούν ότι δέχθηκαν τον Χριστό. Αυτοαποκαλούνται Χριστιανοί αλλά επειδή δεν έχουν ιδέα για την δύναμη του αναστάντος Χριστού στην ζωή τους φέρνουν το όνειδος(την ντροπή) στο όνομα Του.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ




....................................................................................