_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

23—KAI 243—2017 — -ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ



23—KAI 24--3—2017 —ΠΕΜΠΤΗ--KAI ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Συνεχίζουμε τη δοξολογία μας με το ποιος είναι: « Ο ζων Θεός»
40
Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ       ==10==

εγκαταλείφθηκαν σαν ένα άδειο όστρακο.
Οι μαθηταί αναχώρησαν απορούντες για τα γεγονότα. Η Μαρία η Μαγδαληνή ήταν η γυναίκα από την οποία ο Χριστός είχε βγάλει επτά δαιμόνια. Αγαπούσε βέβαια τον Χριστό και αφού έφυγαν οι άλλες γυναίκες στάθηκε κοντά στον τάφο  και έκλαιγε.
Είδε έναν άνδρα που τον εξέλαβε για κηπουρό και του
λέγει: «Εάν εσύ σήκωσες Αυτόν ειπέ μου που έθεσες Αυτόν και εγώ θέλω σηκώσει αυτόν». Και ο Ιησούς λέγει προς αυτήν: «Μαρία» εκείνη στραφείσα Του λέγει: «Ραβουνί» το οποίον σημαίνει «Διδάσκαλε». Τότε της λέγει: «Μη μου άπτου διότι δεν ανέβην έτι προς τον Πατέρα μου. Αλλ’ ύπαγε προς τους αδελφούς μου και ειπέ προς αυτούς. Ανεβαίνω προς τον πατέρα μου και Πατέρα σας και Θεόν μου και Θεόν σας».
Έρχεται η Μαρία η Μαγδαληνή να αναγγείλει προς τους μαθητάς ότι είδε τον Κύριο και ότι της είχε ειπεί.
Το ίδιο απόγευμα δύο από τους μαθητές πήγαιναν στο σπίτι τους κοντά στην Ιερουσαλήμ. Καθώς πορεύονταν και συνομιλούσαν για όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες τους πλησίασε ο Χριστός και περπατούσε μαζί τους αλλά δεν Τον αναγνώρισαν.
Τότε ο Κύριος άρχισε να τους ερμηνεύει τις Γραφές περί του Εαυτού Του. όταν έφθασαν κοντά στο σπίτι τους κάλεσαν τον ξένο να εισέλθει και να συμφάγει μαζί τους.
Εισήλθε ο Ιησούς μαζί τους και καθώς έκοβε τον άρτο αναγνώρισαν τον Χριστό και Κύριό τους. αλλ’ Αυτός έγινε άφαντος απ’ αυτούς.  Σηκώθηκαν αμέσως και επέστρεψαν στην Ιερουσαλήμ για να πληροφορήσουν τους μαθητές για το συμβάν. Εκεί βρήκαν τους μαθητάς συγκεντρωμένους και καθώς διηγόντουσαν το πώς εμφανίσθηκε ο Ιησούς μεταξύ τους ξαφνικά στάθηκε ο Ιησούς ανάμεσα σ’ αυτούς και είπε: «Ειρήνη υμίν». Φοβήθηκαν οι μαθηταί και νόμισαν ότι έβλεπαν φάντασμα. Τους έδειξε ο Χριστός τις πληγές των χεριών και των πλευρών Του. έφαγε μαζί τους ψητό ψάρι και κηρήθρα μέλιτος και άρχισε να ομιλή από τας Γραφάς περί του Εαυτού Του
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

………………….
03-ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ-
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
24—3—2017 —ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Συνεχίζουμε τη δοξολογία μας με το ποιος είναι: « Ο ζων Θεός»
41
              Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ      ==11==
Όταν έκαμε την πρώτη Του εμφάνησι ο Θωμάς ένας από τους μαθητάς Του δεν ήταν παρών. Όταν  συνάντησαν τον Θωμά οι άλλοι μαθηταί του Χριστού είπαν: «Είδαμε τον Κύριον». Κάτι παρόμοιο θα έχει πει ο Θωμάς. «Μη συγκινήσθε. Φαντασία σας είναι. Δεν μπορείτε να με πείσετε. Και δεν θα πιστεύσω εκτός εάν ίδω τα σημάδια των καρφιών στα χέρια Του και εάν δεν βάλω το χέρι μου επάνω στην πληγή της πλευράς Του».

Μετά από μία εβδομάδα ήταν συναθροισμένοι πάλι οι μαθηταί του Χριστού. Αυτή  τη φορά ο Θωμάς ήταν μαζί τους.
Από το φόβο των Ιουδαίων οι πόρτες ήταν κλειστές αι κλειδωμένες. Ακόμη μια φορά εις το μέσον αυτών στάθηκε ο Ιησούς και τους είπε:»Ειρήνη υμίν». Και αμέσως είπε στο Θωμά
«Φέρε τον δάκτυλον σου εδώ και  ιδέ τας χείρας μου. Και φέρε την χείρα σου και βάλε εις την πλευράν μου και μη γίνου άπιστος αλλά πιστός». Και απάντησε ο Θωμάς: «Ο Κύριος μου και ο Θεός μου!» Ο Απ. Παύλος μας λέγει ότι ο Χριστός φανερώθηκε αργότερα σε περισσότερους από πεντακοσίους δια μιας. Παρουσιάστηκε στον Παύλο επάνω στον δρόμο της Δαμασκού. Ο Λουκάς μας αναφέρει «ότι φανέρωσε τον εαυτόν Του ζωντανό μετά το πάθος Του δια πολλών τεκμηρίων (αποδεικτικά στοιχεία ή πειστήρια). (Πράξεις α:3)

Ο θάνατος και η ανάστασης του Χριστού είναι η καρδιά του Ευαγγελίου.»Ο Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες μας κατά τας Γραφάς ετάφη και ανέστη κατά τας Γραφάς». «Παρεδόθη δια τας αμαρτίας ημών και ανέστη δια την δικαίωση ημών.
(Ρωμαίους δ:25).
                           «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
Πολύ περισσότερα επετεύχθησαν δια του θανάτου  του Χριστού επάνω στο Σταυρό απ’ όσα θνητός άνθρωπος μπορεί να κατανοήσει. Αποθνήσκων πάνω στο Σταυρό ο Χριστός απομάκρυνε την αμαρτία με την δική Του θυσία. Απέθανε για τις αμαρτίες του όλου κόσμου. Απέθανε για τις αμαρτίες κάθε ανθρώπου από τον Αδάμ μέχρι τον τελευταίο που θα γεννηθεί.
«Επειδή και ο Χριστός άπαξ έπαθε δια τας αμαρτίας ο δίκαιος υπέρ των αδίκων δια να φέρει ημάς προς τον Θεόν».
(Α΄ Πέτρου γ:18). Δια του θανάτου του Χριστού οι αμαρτίες μας ρίχθηκαν πίσω από την πλάτη του Θεού ετάφηκαν στα βάθη των βαθύτερων θαλασσών απομακρύνθηκαν από μας όσο απέχει η ανατολή από την δύση και διαλύθηκαν σαν το πυκνό σύννεφο.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


………………….