_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

92-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ 04--ΘΕΜΑ: H ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΘΕΟ

ΦωτόΦωτό
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
92-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
04--ΘΕΜΑ: H ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΘΕΟ
Σαμουήλ Α' 2
12 ΟΙ γιοι, όμως, του Ηλεί ήσαν αχρείοι άνθρωποι· δεν γνώριζαν τον Κύριο.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΑ ΘΑΝΑΤΩΣΟΥΝ. ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ.
 ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΘΑΝΑΤΟ. ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΘΕΟ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ Η ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΘΑΝΑΤΟ, ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΗΛΙΚΙΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ όπως ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ.
 ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΠΟ
……………………………….
Σαμουήλ Α' 2
22 Και ο Ηλεί ήταν πολύ γέροντας· και άκουσε όλα όσα έκαναν οι γιοι του σε ολόκληρο τον Ισραήλ· και ότι κοιμόνταν με γυναίκες που προσέρχονταν στην πόρτα τής σκηνής τού μαρτυρίου.
Έφερναν γυναίκες. Έκλεβαν με τρόπο κακό τους ανθρώπους που ήθελαν να προσφέρουν σωστά την θυσία τους. Έτσι ο κόσμος αποστρεφόταν τον Θεό και την θυσία.
……………………………….
Θα βάλω μερικά εδάφια από την Π .Διαθήκη να δούμε που τέλεσαν να Κάνουν τέτοια αχρεία πράγματα αυτοί οι γιοι του Ηλεί.
…………………………..
Έξοδος 33:
9 Και καθώς ο Μωυσής έμπαινε μέσα στη σκηνή, κατέβαινε ο στύλος τής νεφέλης, και στεκόταν επάνω στις θύρες τής σκηνής· και ο Κύριος μιλούσε μαζί με τον Μωυσή.
Έξοδος 33:
10 Και ολόκληρος ο λαός έβλεπε τον στύλο τής νεφέλης να στέκεται επάνω στις θύρες τής σκηνής· και ολόκληρος ο λαός καθώς σηκωνόταν προσκυνούσε, κάθε ένας από τη θύρα τής σκηνής του.
Έξοδος 27:
21 Στη σκηνή τού μαρτυρίου, απέξω από το καταπέτασμα, που είναι μπροστά στο μαρτύριο, ο Ααρών και οι γιοι του θα το φροντίζουν από την εσπέρα μέχρι το πρωί μπροστά στον Κύριο· αυτό θα είναι παντοτινός νόμος στους γιους Ισραήλ στις γενεές τους.
…………………….
Έξοδος 28:
43 και θα είναι επάνω στον Ααρών, κι επάνω στους γιους του, όταν μπαίνουν στη σκηνή τού μαρτυρίου ή όταν πλησιάζουν το θυσιαστήριο για να λειτουργήσουν, μέσα στο άγιο, για να μη φέρουν επάνω τους ανομία, και πεθάνουν· αυτό θα είναι παντοτινός νόμος σ' αυτόν και στο σπέρμα του ύστερα απ' αυτόν.
………………………
Έξοδος 29:
42 Αυτό θα είναι ένα παντοτινό ολοκαύτωμα στις γενεές σας, κοντά στη θύρα τής σκηνής τού μαρτυρίου, μπροστά στον Κύριο· όπου θα εμφανίζομαι σε σας, για να μιλάω εκεί σε σένα.
…………………………..
Έξοδος 29:
44 Και θα αγιάζω τη σκηνή τού μαρτυρίου, και το θυσιαστήριο· θα αγιάζω και τον Ααρών, και τους γιους του, για να ιερατεύουν σε μένα.
45 Και θα κατοικώ ανάμεσα στους γιους Ισραήλ, και θα είμαι ο Θεός τους.
46 Κι αυτοί θα γνωρίζουν ότι εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός τους, που τους έβγαλα από την Αίγυπτο, για να κατοικώ ανάμεσά τους· εγώ ο Κύριος ο Θεός τους.
…………………………   
Σαμουήλ Α' 2
12 ΟΙ γιοι, όμως, του Ηλεί ήσαν αχρείοι άνθρωποι· δεν γνώριζαν τον Κύριο.
13 Και η συνήθεια των ιερέων απέναντι στον λαό ήταν η εξής: Όταν κάποιος πρόσφερε θυσία, ερχόταν ο υπηρέτης τού ιερέα, ενώ το κρέας ψηνόταν, έχοντας στο χέρι του μια τρίδοντη κρεάγρα·
14 και τη βύθιζε στο κακκάβι ή στον λέβητα ή στη χύτρα ή στο χαλκείο· και ό,τι ανέβαζε η κρεάγρα, το έπαιρνε ο ιερέας για τον εαυτό του. Έτσι έκαναν σε όλους τους Ισραηλίτες που έρχονταν εκεί στη Σηλώ.
15 Πριν ακόμα κάψουν το πάχος, ερχόταν ο υπηρέτης τού ιερέα, και έλεγε στον άνθρωπο που πρόσφερε τη θυσία: Δώσε κρέας για ψητό στον ιερέα· επειδή, δεν θέλει να πάρει από σένα κρέας βρασμένο, αλλά ωμό.
16 Και αν ο άνθρωπος του έλεγε: Ας κάψουν πρώτα το πάχος, και έπειτα, πάρε όσο επιθυμεί η ψυχή σου· τότε, του αποκρινόταν: Όχι, αλλά τώρα θα δώσεις· αλλιώς, θα το πάρω με τη βία.
17 Γι' αυτό, η αμαρτία των νέων ήταν μπροστά στον Κύριο υπερβολικά μεγάλη· επειδή, οι άνθρωποι αποστρέφονταν τη θυσία τού Κυρίου…Και ο Ηλεί ήταν πολύ γέροντας· και άκουσε όλα όσα έκαναν οι γιοι του σε ολόκληρο τον Ισραήλ· και ότι κοιμόνταν με γυναίκες που προσέρχονταν στην πόρτα τής σκηνής τού μαρτυρίου.
…23 Και τους είπε: Γιατί κάνετε τέτοια πράγματα; Επειδή, εγώ ακούω κακά πράγματα για σας από ολόκληρο αυτό τον λαό·
Ειρήνη έλεος και χάρη αμήν
Sultana. cha
……………………….
92-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
05--ΘΕΜΑ: H ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΘΕΟ
Ο  Ηλει ήξερε το Νόμο. Αλλά δεν τολμούσε πέρα από ένα μάλωμα να κάνει κάτι στα παιδιά του.
 Και είναι φυσικό να έχεις: αυτό το δεν μπορώ να το κάνω στο παιδί μου.
Δεν το έκανε όπως όριζε ο Νόμος.
Ήξερε πόσο αυστηρός είναι ο Θεός κι  δεν τόλμησε η καρδιά του να το κάνει.
Όμως για τον Θεό είμαστε πεθαμένοι ως αμαρτωλοί.
 Ο Θεός όμως τον Υιό του τον μονογενή ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΙΩΣ ΜΕ ΜΑΣ και άφησε να πάρει την αμαρτία όλη την δική μας επάνω του και να τραβήξει τον σταυρό του μέσα σε εμπαιγμούς και χτυπήματα να τον βγάλουν έξω κατά τον νόμο από την πόλη να γευτεί την ντροπιαστική χωρίς να φταίει και να πεθάνει τον θάνατο του σταυρού που ήταν αισχύνη(ντροπής θάνατο.)
……………………….
Φιλιππησίους 2
4 Μη αποβλέπετε έκαστος τα εαυτού, αλλ' έκαστος και τα των άλλων.
5 Το αυτό δε φρόνημα έστω εν υμίν, το οποίον ήτο και εν τω Χριστώ Ιησού,
6 όστις εν μορφή Θεού υπάρχων, δεν ενόμισεν αρπαγήν το να ήναι ίσα με τον Θεόν,
7 αλλ' εαυτόν εκένωσε λαβών δούλου μορφήν, γενόμενος όμοιος με τους ανθρώπους,
8 και ευρεθείς κατά το σχήμα ως άνθρωπος, εταπείνωσεν εαυτόν γενόμενος υπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού.
9 Διά τούτο και ο Θεός υπερύψωσεν αυτόν και εχάρισεν εις αυτόν όνομα το υπέρ παν όνομα,
10 διά να κλίνη εις το όνομα του Ιησού παν γόνυ επουρανίων και επιγείων και καταχθονίων,
11 και πάσα γλώσσα να ομολογήση ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Κύριος εις δόξαν Θεού Πατρός.
………………………….
Φιλιππησίους 3:
19 των οποίων το τέλος είναι απώλεια, των οποίων ο Θεός είναι η κοιλία, και η δόξα αυτών είναι εν τη αισχύνη αυτών, οίτινες φρονούσι τα επίγεια.
Εβραίους 12:
2 αποβλέποντες εις τον Ιησούν, τον αρχηγόν και τελειωτήν της πίστεως, όστις υπέρ της χαράς της προκειμένης εις αυτόν υπέφερε σταυρόν, καταφρονήσας την αισχύνην, και εκάθησεν εν δεξιά του θρόνου του Θεού.
Εφεσίους 2
1 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί, εξαιτίας των παραβάσεων και των αμαρτιών, σας ζωοποίησε·
………………………..
ΕΔΩ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΖΩΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ (ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Η ΖΩΗ) ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ. ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΑΝΗΚΩ Σ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΝΗΚΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΛΑΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ.
2 μέσα στις οποίες κάποτε περπατήσατε, σύμφωνα με το πολίτευμα του κόσμου τούτου, σύμφωνα με τον άρχοντα της εξουσίας τού αέρα, του πνεύματος, που σήμερα ενεργεί στους γιους τής απείθειας·
3 ανάμεσα στους οποίους και όλοι εμείς συναναστραφήκαμε κάποτε, σύμφωνα με τις επιθυμίες τής σάρκας μας, κάνοντας τα θελήματα της σάρκας και των συλλογισμών· και ήμαστε από τη φύση μας τέκνα οργής, όπως και οι υπόλοιποι.
ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ; ΤΕΚΝΑ ΟΡΓΗΣ. ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΊ ΗΤΑΝ ΤΕΚΝΑ ΟΡΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ.ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΣΤΟ ΝΑΟ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ.
Σαμουήλ Α' 2
12 ΟΙ γιοι, όμως, του Ηλεί ήσαν αχρείοι άνθρωποι· δεν γνώριζαν τον Κύριο.
 Αλλά μήπως εμείς ήμαστε καλύτεροι; Άμα κοιτάξει καθένας μας τον εαυτό του μέσα από τον καθρέφτη του λόγου ια δει ποιος είναι και τι κάνει. Άρα στο επίπεδο πριν γνωρίσουμε τον Κύριο ήμασταν αχρείοι. Και όσοι δε τον γνωρίζουν και δεν θέλουν είναι αχρείοι προς θάνατο.
Δυστυχώς υπάρχουν δυο δρόμοι ο δρόμος του Θεού και ο δρόμος της απώλειας.
ΟΜΩΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΑΜΕ ΕΚΑΝΕ ΕΛΕΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΝΣΑΡΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΔΕΧΤΟΥΝ.
Αυτό είναι το έλεος του Θεού. Κάτι που δεν αξίζω μου το δίνει και κάνει χάρη
4 Ο Θεός, όμως, επειδή είναι πλούσιος σε έλεος, εξαιτίας τής πολλής του αγάπης, με την οποία μάς αγάπησε,
5 και ενώ ήμασταν νεκροί εξαιτίας των αμαρτημάτων, μας ζωοποίησε μαζί με τον Χριστό· (κατά χάρη είστε σωσμένοι)·
6 και μας ανέστησε μαζί του, και μας κάθισε μαζί του στα επουράνια διαμέσου τού Ιησού Χριστού·
7 για να δείξει στους επερχόμενους αιώνες τον υπερβολικό πλούτο τής χάρης του με την αγαθότητά του σε μας εν Χριστώ Ιησού.
8 Επειδή, κατά χάρη είστε σωσμένοι, διαμέσου τής πίστης· κι αυτό δεν είναι από σας· είναι δώρο τού Θεού·
9 όχι από έργα, ώστε να μη καυχηθεί κάποιος.
Ο ΗΛΕΙ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΗΡΘΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ.
ΕΙΡΗΝΗ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΑΜΗΝ
SULTANA CHA
………………………………..
92-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
06--ΘΕΜΑ: H ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΘΕΟ
Σαμουήλ Α' 2
22 Και ο Ηλεί ήταν πολύ γέροντας· και άκουσε όλα όσα έκαναν οι γιοι του σε ολόκληρο τον Ισραήλ· και ότι κοιμόνταν με γυναίκες που προσέρχονταν στην πόρτα τής σκηνής τού μαρτυρίου.
…………………………
Εκεί που κατεβαινε η δοξα του Θεου καποτε διοτι ειχε αποχωρισει ο Θεος από την ασέβεια τους και μονο στις καθαρες καρδιες υπηρχε η χαρης του και το ελεος του.
Όμως αυτά τα παιδιά του ήταν πάρα πολύ ασεβείς στον Θεό. Θα  βάλω μερικά εδάφια να δείτε πια είναι η σκηνή του μαρτυρίου και τι έκαναν μπροστά στην σκηνή του μαρτυρίου.
Έφερναν γυναίκες εκτός που κατάκλεβαν το κρέας, της θυσίας. Διαβάστε να δείτε πόσο αυστηρό Θεό έχουμε και όλη αυτή η αυστηρότητα σπάζει επάνω στο σταυρό του Κυρίου μας που μας έκανε χάρη ενώ δεν την αξίζαμε και όμως χάριν του Ιησού Χριστού μας λέει ο Απ. Παύλος:
Ρωμαίους 5
1 Αφού, λοιπόν, ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι με την πίστη, έχουμε ειρήνη με τον Θεό διαμέσου τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού,
2 διαμέσου τού οποίου λάβαμε και την είσοδο με την πίστη σε τούτη τη χάρη, στην οποία στεκόμαστε· και καυχόμαστε στην ελπίδα τής δόξας τού Θεού.
3 Και όχι μονάχα τούτο, αλλά και καυχόμαστε στις θλίψεις· γνωρίζοντας ότι η θλίψη εργάζεται υπομονή,
4 η δε υπομονή δοκιμή, η δε δοκιμή ελπίδα,
5 η δε ελπίδα δεν ντροπιάζει, δεδομένου ότι η αγάπη τού Θεού είναι ξεχυμένη μέσα στις καρδιές μας διαμέσου τού Αγίου Πνεύματος, που δόθηκε σε μας.
6 Επειδή, ο Χριστός, όταν εμείς ήμασταν ακόμα ασθενείς, πέθανε κατά τον ορισμένο καιρό για χάρη των ασεβών.
Ήμασταν ασεβείς η ήμαστε ασεβείς τώρα αν τον απορρίψουμε για μας δεν θα υπάρχει άλλος τόπος χρόνος για να σωθούμε.
Σαμουήλ Α' 2
22 Και ο Ηλεί ήταν πολύ γέροντας· και άκουσε όλα όσα έκαναν οι γιοι του σε ολόκληρο τον Ισραήλ· και ότι κοιμόνταν με γυναίκες που προσέρχονταν στην πόρτα τής σκηνής τού μαρτυρίου.
Έξοδος 33:
9 Και καθώς ο Μωυσής έμπαινε μέσα στη σκηνή, κατέβαινε ο στύλος τής νεφέλης, και στεκόταν επάνω στις θύρες τής σκηνής· και ο Κύριος μιλούσε μαζί με τον Μωυσή.
Έξοδος 33:
10 Και ολόκληρος ο λαός έβλεπε τον στύλο τής νεφέλης να στέκεται επάνω στις θύρες τής σκηνής· και ολόκληρος ο λαός καθώς σηκωνόταν προσκυνούσε, κάθε ένας από τη θύρα τής σκηνής του.
Έξοδος 27:
21 Στη σκηνή τού μαρτυρίου, απέξω από το καταπέτασμα, που είναι μπροστά στο μαρτύριο, ο Ααρών και οι γιοι του θα το φροντίζουν από την εσπέρα μέχρι το πρωί μπροστά στον Κύριο· αυτό θα είναι παντοτινός νόμος στους γιους Ισραήλ στις γενεές τους.
…………………….
Έξοδος 28:
43 και θα είναι επάνω στον Ααρών, κι επάνω στους γιους του, όταν μπαίνουν στη σκηνή τού μαρτυρίου ή όταν πλησιάζουν το θυσιαστήριο για να λειτουργήσουν, μέσα στο άγιο, για να μη φέρουν επάνω τους ανομία, και πεθάνουν· αυτό θα είναι παντοτινός νόμος σ' αυτόν και στο σπέρμα του ύστερα απ' αυτόν.
………………………

Έξοδος 29:
42 Αυτό θα είναι ένα παντοτινό ολοκαύτωμα στις γενεές σας, κοντά στη θύρα τής σκηνής τού μαρτυρίου, μπροστά στον Κύριο· όπου θα εμφανίζομαι σε σας, για να μιλάω εκεί σε σένα.
…………………………..
Έξοδος 29:
44 Και θα αγιάζω τη σκηνή τού μαρτυρίου, και το θυσιαστήριο· θα αγιάζω και τον Ααρών, και τους γιους του, για να ιερατεύουν σε μένα.
45 Και θα κατοικώ ανάμεσα στους γιους Ισραήλ, και θα είμαι ο Θεός τους.
46 Κι αυτοί θα γνωρίζουν ότι εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός τους, που τους έβγαλα από την Αίγυπτο, για να κατοικώ ανάμεσά τους· εγώ ο Κύριος ο Θεός τους.
…………………………   
Σαμουήλ Α' 2
12 ΟΙ γιοι, όμως, του Ηλεί ήσαν αχρείοι άνθρωποι· δεν γνώριζαν τον Κύριο.
13 Και η συνήθεια των ιερέων απέναντι στον λαό ήταν η εξής: Όταν κάποιος πρόσφερε θυσία, ερχόταν ο υπηρέτης τού ιερέα, ενώ το κρέας ψηνόταν, έχοντας στο χέρι του μια τρίδοντη κρεάγρα·
14 και τη βύθιζε στο κακκάβι ή στον λέβητα ή στη χύτρα ή στο χαλκείο· και ό,τι ανέβαζε η κρεάγρα, το έπαιρνε ο ιερέας για τον εαυτό του. Έτσι έκαναν σε όλους τους Ισραηλίτες που έρχονταν εκεί στη Σηλώ.
15 Πριν ακόμα κάψουν το πάχος, ερχόταν ο υπηρέτης τού ιερέα, και έλεγε στον άνθρωπο που πρόσφερε τη θυσία: Δώσε κρέας για ψητό στον ιερέα· επειδή, δεν θέλει να πάρει από σένα κρέας βρασμένο, αλλά ωμό.
16 Και αν ο άνθρωπος του έλεγε: Ας κάψουν πρώτα το πάχος, και έπειτα, πάρε όσο επιθυμεί η ψυχή σου· τότε, του αποκρινόταν: Όχι, αλλά τώρα θα δώσεις· αλλιώς, θα το πάρω με τη βία.
17 Γι' αυτό, η αμαρτία των νέων ήταν μπροστά στον Κύριο υπερβολικά μεγάλη· επειδή, οι άνθρωποι αποστρέφονταν τη θυσία τού Κυρίου…Και ο Ηλεί ήταν πολύ γέροντας· και άκουσε όλα όσα έκαναν οι γιοι του σε ολόκληρο τον Ισραήλ· και ότι κοιμόνταν με γυναίκες που προσέρχονταν στην πόρτα τής σκηνής τού μαρτυρίου.
…23 Και τους είπε: Γιατί κάνετε τέτοια πράγματα; Επειδή, εγώ ακούω κακά πράγματα για σας από ολόκληρο αυτό τον λαό·
24 μη, παιδιά μου· επειδή, δεν είναι καλή η φήμη, που εγώ ακούω· εσείς κάνετε τον λαό τού Κυρίου να γίνεται παραβάτης·
25 αν ένας άνθρωπος αμαρτήσει σε άνθρωπο, θα γίνεται ικεσία γι' αυτόν στον Θεό· αλλ' αν κάποιος αμαρτήσει στον Κύριο, ποιος θα ικετεύσει γι' αυτόν; Εκείνοι, όμως, δεν υπάκουαν στη φωνή τού πατέρα τους· επειδή, ο Κύριος ήθελε να τους θανατώσει...
………………………..
Να ποια ήταν η σκηνή του μαρτυρίου. Ήταν η Παρουσία του Θεού. Αν διαβάσουμε την Π. Διαθήκη θα δούμε ποιος ήταν ο Θεός τι θαυμαστά έκανε αλλά και τι δικαιοσύνη στους ασεβείς.
Όλο το θέμα του Θεού είναι υπακοή σ’  αυτά που λέγει. Και τώρα το ίδιο είναι. Υπακοή ταπείνωση και ζωή αγία (καθαρή).
………………………………..
Πέτρου Α' 3:
12 Επειδή, τα μάτια τού Κυρίου είναι επάνω στους δικαίους, και τα αυτιά του στη δέησή τους· το πρόσωπο, όμως, του Κυρίου είναι ενάντια σ' αυτούς που πράττουν τα κακά».
Εβραίους 3:
1 ΓΙ' ΑΥΤΟ, άγιοι αδελφοί, μέτοχοι ουράνιας πρόσκλησης, κατανοήστε τον απόστολο και αρχιερέα τής ομολογίας μας, τον Ιησού Χριστό·
Πέτρου Α' 1:
15 αλλά, καθώς εκείνος που σας κάλεσε είναι άγιος, έτσι κι εσείς να γίνετε άγιοι σε κάθε διαγωγή·
Πέτρου Α' 1:
16 επειδή, είναι γραμμένο: «Άγιοι να είστε, επειδή εγώ είμαι άγιος».
Ειρήνη έλεος και χάρη Αμήν
Sultana. cha
……………………………..
92-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
06--ΘΕΜΑ: η αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο
Λίγο είδαμε το Θεό με το Νόμο και είδαμε πόσο αυστηρώς είναι στο θέμα υπακοής στο θέλημα  Του.
με το Νόμο δεν γίνεται ο άνθρωπος να σωθεί διότι σε ένα να πέσει σε όλα φταίει. Δεν  μπόρεσε να τον κρατήσει.
 Γι αυτό το δεύτερο πρόσωπο της αγίας Τριάδας ο Λόγος ενσαρκώθηκε και αποφάσισε να πάρει όλο το Νόμο επάνω Του και τις αμαρτίες μας. Το Νόμο ως άνθρωπος τον περπάτησε στο ακέραιο, και τις αμαρτίες μας τις έσβησε αφού πρώτα τον αποδεχτούμε ότι είναι ο Υιός ο ενσαρκωθεί και είναι Θεός.
Ιωάννης 1
1 ΣΤΗΝ αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν προς τον Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος.
2 Αυτός ήταν στην αρχή προς τον Θεό.
3 Όλα έγιναν διαμέσου αυτού· και χωρίς αυτόν δεν έγινε ούτε ένα το οποίο έχει γίνει.
4 Μέσα σ' αυτόν ήταν ζωή, και η ζωή ήταν το φως των ανθρώπων.
5 Και το φως μέσα στο σκοτάδι φέγγει, και το σκοτάδι δεν το κατέλαβε.
…………………………
Ενώ ήταν Θεός ενώ ήταν η ίδια η ζωή, ήταν αυτός που δημιούργησε τα πάντα και χωρίς αυτόν δεν έγινε τίποτα.
Μας έφτιαξε με τα ίδια του τα χέρια ενώ για  τα ζώα και την φύση όλη είπε και έγιναν.
Εμάς μας δημιούργησε και μας έκανε να του μοιάσουμε. Γίναμε μικροί δημιουργοί αλλά καταστροφικοί. Και αυτό το αποδεικνύει  η επιστήμη σήμερα με τα τόσα επιτεύγματα της σε όλους τους τομείς. Αν δηλαδή δεν αμάρτανε θα ήταν τέλειος και άξιος του δημιουργού του. Τόσο πολλά έδωσε προτερήματα στον άνθρωπο κι αυτός με την ανυπακοή του τα έδωσε στον εχθρό του Θεού.
Και όμως πάλι δεν μας άφησε έτσι.
  Άφησε τον ουρανό και έγινε άνθρωπος.
……………………………….
ΙΩΑΝΝΗΣ :1
14 Και ο Λόγος έγινε σάρκα, και κατοίκησε ανάμεσά μας, (και είδαμε τη δόξα του, δόξαν ως μονογενή από τον Πατέρα), γεμάτος χάρη και αλήθεια.
………………………….
Και τι έκανε η τόσο μεγάλη, αγάπη του, το έλεος του και η χάρη του;
…………………………
ΙΩΑΝΝΗΣ :1
12 Όσοι, όμως, τον δέχθηκαν, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του·
13 οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν.
…………………………….
ΙΩΑΝΝΗΣ :1
15 για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
16 Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
17 Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου αυτού.
18 Όποιος πιστεύει σ' αυτόν, δεν κρίνεται· όποιος, όμως, δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενή Υιού τού Θεού.
19 Κι αυτή είναι η κρίση, ότι το φως ήρθε στον κόσμο, και οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φως· για τον λόγο ότι, τα έργα τους ήσαν πονηρά.
20 Επειδή, όποιος πράττει τα φαύλα, μισεί το φως, και δεν έρχεται στο φως, για να μη έρθουν σε έλεγχο τα έργα του.
Ενώ ήμασταν για τον Θεό αιχμάλωτοι της αμαρτίας και φυσικά δεν μας έβλεπε ο Θεός και αν μας έβλεπε πεθαμένους ανθρώπους.
Γι αυτό θέλησε να μας ξαναδώσει ζωή αφού πρώτα πεθάνουμε και πληρώσουμε την αμαρτία μας.
Όμως πάλι πεθαμένοι θα ήμασταν διότι δεν ξεπλενόταν η αμαρτία μας με τον θάνατο τον σωματικό όποτε θα μας καταλάμβανε ο θάνατος ο πνευματικός και αιώνιος μακριά από τον Θεό. Έτσι κατέβηκε πήρε την θέση μας στο θάνατο τον πιο ατιμωτικό του σταυρού μαζί όμως πήρε και τις αμαρτίες μας.
 Γιατί κατέβηκε ο ο Λόγος να μας σώσει;
Διότι το σπέρμα του Αδάμ ήταν μέσα μας (σαν το μικρόβιο) της αμαρτίας.
 Έπρεπε κάποιος που δεν είχε την αμαρτία μέσα του να γίνει ο Σωτήρας να προσφερθεί στη θέση μας.
Και αυτός που θα το έκανε και το έκανε ήταν  μόνο ένας Θεός. κανένας άλλος ούτε άγγελος διότι είναι κτίσμα ούτε άνθρωπος διότι όσο άγιος να είναι έχει ανάγκη από σωτήρα γιατί είναι μέσα του φωλιάζει η αμαρτία του. η αμαρτία.
Ειρήνη έλεος και χάρη αμήν

Sultana.cha