_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ Από Stavros Barotsakis


Από Stavros Barotsakis
“Και πάντες δε οι θέλοντες να ζώσιν ευσεβώς εν Χριστώ Ιησού θέλουσι διωχθή”.
Β' Τιμόθεον 3:12

Από το παραπάνω εδάφιο μπορούμε να δούμε ότι η επιλογή, του να ακολουθήσουμε τον Ιησού Χριστό και τις εντολές Του, μπορεί να μας φέρει σε αντίθεση με την κοινωνία, με τους οικείους μας, με τους ίδιους μας τους γονείς, τα παιδιά μας, ακόμα και με τους οικείους τις πίστης μας. Όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό όμως, είναι ο Χριστός εκείνος που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Στην πραγματικότητα κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι μαθητής του Ιησού Χριστού, χωρίς να σηκώσει τον σταυρό του, και να δεχτεί τις όποιες συνέπειες μπορεί να έχει η επιλογή του αυτή.
Είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε καλά στην καρδιά μας τα λόγια αυτά του Κυρίου μας, και να πάρουμε στέρεα την απόφαση ότι θα ακολουθήσουμε τον Χριστό, οτιδήποτε κι αν αυτό σημαίνει. Να ακολουθήσουμε τον Λόγο του Θεού ασχέτως τι οι άνθρωποι μπορεί να λένε γύρο μας. Δεν είναι ευχάριστο στην σάρκα να το κάνουμε αυτό, επειδή όλοι μας θέλουμε να είμαστε αποδεκτοί, και σεβαστοί από τους άλλους. Όταν όμως αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις εντολές του Χριστού, είναι ο Λόγος Του η πλευρά που πρέπει να διαλέξουμε. Εκείνος είπε ότι: "οι λόγοι, τους οποίους εγώ λαλώ προς εσάς, πνεύμα είναι και ζωή είναι", Ιωάννην 6:63.
Ότι έχει λοιπόν να κάνει με τον Λόγο του Θεού, Αυτός θα πρέπει να είναι Πρώτος στη ζωή μας, και όχι ο συμβιβασμός, και η αποδοχή μας από τους άλλους. Μπροστά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θα πρέπει να υποχωρήσουμε, αλλά θα πρέπει να σηκώσουμε το σταυρό μας, και να ακολουθήσουμε Αυτόν που μας κάλεσε με το όνομά μας. Τον Κύριό μας. Τι είναι ισχυρότερο, και τι είναι το πλέον σημαντικότερο απ αυτό; Οι άνθρωποι, οι θεωρίες και οι γνώμες τους, ή ο Λόγος του Θεού; Οι θεωρίες των ανθρώπων έρχονται και φεύγουν, αλλά ο Λόγος του Θεού μένει στον αιώνα.
Επειδή και πάλι Εκείνος είπε: "Εάν τις με αγαπά, τον λόγον μου θέλει φυλάξει, και ο Πατήρ μου θέλει αγαπήσει αυτόν, και προς αυτόν θέλομεν ελθεί και εν αυτώ θέλομεν κατοικήσει.
Ο μη αγαπών με τους λόγους μου δεν φυλάττει· και ο λόγος, τον οποίον ακούετε, δεν είναι ιδικός μου, αλλά του πέμψαντός με Πατρός". Ιωάννην 14:23-24...