_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ :38-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ

38-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά του Σπύρου Φίλου Αγ. Γραφή
10—Θέμα; απληστία
Και η συμβουλή του βαλαάμ ήταν αυτή: γιατί; Για να πάρει τα πλούτη που του έταξε ο βαλάκ. Τι έκανε έδωσε συμβουλή πίσω από την πλάτη θα λέγαμε του Θεού,  θαρρείς και δεν το άκουγε ο Θεός.
Η απληστία του, έγινε προδοσία στον Θεό τύφλωση.
Αριθμοί 23:
 19 Ο Θεός δεν είναι άνθρωπος για να ψευστεί, ούτε γιος ανθρώπου για να μεταμεληθεί.
Αυτός είπε, και δεν θα εκτελέσει; Ή, μίλησε, και δεν θα το τηρήσει;
……………………
Ενώ ο ίδιος το λέει αυτό στο βαλακ που παραπονιόταν αλλά η τύφλωση του πλούτου  τον έκανε να ξεχνά διότι  Me το Πνεύμα το Άγιο που γέμισε έφυγε από πάνω του και αμέσως έγινε άρπαγας και λάτρης της φιλαυτίας του, της φιλαργυρίας του. Αυτός  είναι ο άνθρωπος ο χωμάτινος χωρίς να έχει τον Θεό Κύριο και να μη τον θυμάται ποτέ.
…………………………
Αποκάλυψις 2
12 ΚΑΙ προς τον άγγελο της εκκλησίας στην Πέργαμο, γράψε: Αυτά λέει εκείνος που έχει τη δίστομη, την κοφτερή ρομφαία:
13 Ξέρω τα έργα σου, και πού κατοικείς, όπου είναι ο θρόνος τού σατανά· και κρατάς το όνομά μου, και δεν αρνήθικες την πίστη μου, και στις ημέρες κατά τις οποίες υπήρχε ο Αντίπας, ο πιστός μου μάρτυρας, που φονεύθηκε κοντά σας, όπου κατοικεί ο σατανάς.
………………………
14 Έχω, όμως, λίγα εναντίον σου, επειδή έχεις εκεί κάποιους που κρατούν τη διδασκαλία τού Βαλαάμ, ο οποίος δίδασκε τον Βαλάκ να βάλει σκάνδαλο
………………………………..
Πόσες φορές ο άνθρωπος πάει παράπλευρος και οι χριστιανοί ακόμα;
Βλέπουμε ότι η απληστία είναι ανάμεσα στα αρνητικά της ζωής του πιεστού ανθρώπου.
Και ιδίως σήμερα είναι πια όλα φανερά οι άνθρωποι έχασαν και την λίγη ντροπή που είχαν και κρύβονταν.
Σήμερα  η φιλαυτία η αλαζονεία η υπερηφάνεια η ασπλαχνία η αφιλαγαθία η αχαριστία ο. α. ονομάζονται εξυπνάδα καπατσοσύνη η ακράτεια που δεν κάνει καν υπομονή τα θέλει τώρα και στο πιάτο.
Άμα τολμήσεις να πεις μη δεν το θέλει ο Θεός  τότε σε κοροϊδεύουν και λένε που ζεις καημένε/νη μου;
Θα σε φάνε λάχανο  με το Θεό.
Αυτό το λέω εκ πείρας αλλά δεσμεύομαι να πω μερικά.
 Και όμως το μη δεν το θέλει ο Θεός και η εμπιστοσύνη σε Εκείνον με τα χρόνια είχε και έχει μεγάλη ευλογία. Και οι άλλοι που θα τους τρώγανε για λάχανο τελικά ο τσαμπουκάς τους δεν πέρασε και τους έφαγαν για λάχανο.
Ο κύριος δεν αφήνει τα παιδιά του ποτέ. Την εμπιστοσύνη σε Εκείνον δεν την πετά. Πάντα επεμβαίνει την κατάλληλη στιγμή εφόσον τον εμπιστευόμαστε.
Κανείς δεν έχασε με το να ζει την ζωή του Θεού.
Τιμόθεος Β' 3
1 Γίνωσκε δε τούτο, ότι εν ταις εσχάταις ημέραις θέλουσιν ελθεί καιροί κακοί·
2 διότι θέλουσιν είσθαι οι άνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, απειθείς εις τους γονείς, αχάριστοι, ανόσιοι,
3 άσπλαγχνοι, αδιάλλακτοι, συκοφάνται, ακρατείς, ανήμεροι, αφιλάγαθοι,
4 προδόται, προπετείς, τετυφωμένοι, φιλήδονοι μάλλον παρά φιλόθεοι,
……………………………..
Αυτή είναι διαφορά του πιστού του αναγεννημένου από τον άνθρωπο που δεν είναι αναγεννημένος.
Ο αναγεννημένος δεν έχει πια τύφλωση διότι έχει το Πνεύμα το Άγιο που του ελέγχει την ζωή και την κατευθύνει του δίνει διαύγεια πώς να περπατά μέσα στο φως ενώ ο μη αναγεννημένος  όση μόρφωση και να κατέχει με τον Θεό έχει τύφλωση δυστυχώς.
  Εμείς ζούμε στο φως εκείνοι ζούνε στο σκοτάδι.
Στα πράγματα του Θεού δεν υπάρχει ουδέτερο.
…………………………
Ειρήνη έλεος και χάρη Αμήν
Sultana. cha
………………………………

38-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά του Σπύρου Φίλου Αγ. Γραφή
11—Θέμα; απληστία

Στα πράγματα του Θεού δεν υπάρχει ουδέτερο.
Η φως η σκοτάδι.
Γι’ αυτό ο Κύριος που ήταν ο λόγος του Θεού ενώ ήταν Θεός άφησε τον ουρανό οικιοθελώς για να γίνει άνθρωπος και να δώσει στους ανθρώπους σωτηρία διότι είχαν μεγάλη αρρώστια.
Την  αρρώστια της αμαρτίας που δεν έπαιρνε θεραπεία. Ούτε λύτρωση ούτε κανείς θα είχε από κάπου να πιαστεί και να σωθεί. Και το νόμο πολύ λίγοι άνθρωποι τον περπάτησαν και πάλι έκαναν λάθη  ο Μωυσής που ήταν τόσο πράος τόσο με τον θεό σχεδόν συγκατοικούσε διότι όλη μέρα νύχτα ήταν μαζί και πάλι δεν μπήκε στην γη της επαγγελίας παρά την είδε από το Όρος.
Ποιος; Ο Μωυσής. Και μάλιστα δυο φορές την χτύπησε. Κι αυτό γιατί αγανάκτησε με τον λαό και δεν έκανε αυτό που του είπε ο Θεός να μιλήσει στην πέτρα και αυτός χτύπησε την πέτρα.
 Το χτύπημα της πέτρας συμβόλιζε μια φορά  τον θάνατο του Κυρίου μας. Μια φορά ότι πέθανε επάνω στο σταυρό.. Έπρεπε να μιλήσει στην πέτρα
 Και ο Θεός δεν το ανέχτηκε. Όταν  το σκέφτομαι ανατριχιάζω πόσο ο θεός θέλει να είμαστε πιστοί στην υπακοή του. Πιο  άγιος άνθρωπος στη γη από τον Μωυση δεν υπήρξε.
Αριθμοί 20:
8 Πάρε τη ράβδο, και συγκάλεσε τη συναγωγή, εσύ και ο Ααρών ο αδελφός σου, και μιλήστε στην πέτρα μπροστά σ' αυτούς· και θα σας δώσει τα νερά της, και θα τους βγάλεις νερό από την πέτρα· και θα ποτίσεις τη συναγωγή και τα κτήνη τους.
9 Και ο Μωυσής πήρε τη ράβδο μπροστά από τον Κύριο, όπως τον πρόσταξε·
10 και συγκάλεσε ο Μωυσής και ο Ααρών τη συναγωγή μπροστά στην πέτρα· και τους είπε: Ακούστε τώρα, εσείς οι απειθείς· να σας βγάλουμε νερό από τούτη την πέτρα;
11 Και αφού ο Μωυσής σήκωσε το χέρι του, χτύπησε την πέτρα με τη ράβδο του δύο φορές· και βγήκαν πολλά νερά· και ήπιε η συναγωγή και τα κτήνη τους.
………………………….
12 Και ο Κύριος είπε στον Μωυσή και στον Ααρών: Επειδή, δεν με πιστέψατε, για να με αγιάσετε μπροστά στους γιους Ισραήλ, γι' αυτό εσείς δεν θα φέρετε τη συναγωγή αυτή στη γη, που τους έδωσα.
……………………………………
Ενώ την πρώτη φορά χτύπησε την πέτρα
Έξοδος 17:
6 δες, εγώ θα σταθώ εκεί μπροστά σου, επάνω στην πέτρα στο Χωρήβ, και θα χτυπήσεις την πέτρα, και θα βγει απ' αυτή νερό για να πιει ο λαός. Έτσι και έκανε ο Μωυσής μπροστά στους πρεσβύτερους του Ισραήλ.
………………………
 Γι’ αυτό ο Κύριος μας περπάτησε ο μόνος ως άνθρωπος τον Νόμο και ευαρέστησε τον Πατέρα.
Γι’ αυτό επαναλάμβανε που δεν το λέει ο Πατέρας μου.
 Εμείς τι κάνουμε; Μπορούμε να πούμε ότι : ότι λέει ο κύριος εκείνο κάνω;
Δεν μπορώ να το ισχυριστώ αυτό.
  Ναι αγωνίζομαι , δίνω αγώνα ελέγχομαι προσεύχομαι να με στηρίξει ο κύριος να τον ευαρεστώ,…..
Γιατί αυτό; Γιατί το εγώ μας δεν θανατώθηκε κοιμάται δυστυχώς.
…………………………….
Ιωάννης 8:28
 Ο Ιησούς, λοιπόν, είπε προς αυτούς: Όταν υψώσετε τον Υιό τού ανθρώπου, τότε θα γνωρίσετε ότι εγώ είμαι, και από τον εαυτό μου δεν κάνω τίποτε, αλλά καθώς με δίδαξε ο Πατέρας μου, αυτά μιλάω.
……………………….
Η θεραπεία δόθηκε στον σταυρό επάνω.
………………………..
Ησαΐας 53
4 Αυτός, στην πραγματικότητα, βάσταξε τις ασθένειές μας, και επιφορτίστηκε τις θλίψεις μας· ενώ, εμείς τον θεωρήσαμε τραυματισμένον, πληγωμένον από τον Θεό, και ταλαιπωρημένον.
5 Αυτός, όμως, τραυματίστηκε για τις παραβάσεις μας· ταλαιπωρήθηκε για τις ανομίες μας· η τιμωρία, που έφερε τη δική μας ειρήνη, ήταν επάνω σ' αυτόν· και διαμέσου των πληγών του γιατρευτήκαμε εμείς.
Χρονικών Β' 7:
14 και ο λαός μου, επί τον οποίον εκλήθη το όνομά μου, ταπεινώσωσιν εαυτούς και προσευχηθώσι και εκζητήσωσι το πρόσωπόν μου και επιστρέψωσιν από των οδών αυτών των πονηρών, τότε εγώ θέλω επακούσει εκ του ουρανού και θέλω συγχωρήσει την αμαρτίαν αυτών και θεραπεύσει την γην αυτών.
………………………………
Ειρήνη έλεος χάρη και αλήθεια Αμήν
Sultana.cha   
………………………….
38-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά του Σπύρου Φίλου Αγ. Γραφή
12—Θέμα; Ποιοι ήμασταν η είμαστε
Αυτοί ήμασταν
Ρωμαίους 1:
29 πλήρεις όντες πάσης αδικίας, πορνείας, πονηρίας, πλεονεξίας, κακίας, γέμοντες φθόνου, φόνου, έριδος, δόλου, κακοηθείας·
30 ψιθυρισταί, κατάλαλοι, μισόθεοι, υβρισταί, υπερήφανοι, αλαζόνες, εφευρεταί κακών, απειθείς εις τους γονείς,
31 ασύνετοι, παραβάται συνθηκών, άσπλαγχνοι, αδιάλλακτοι, ανελεήμονες·
Εφεσίους 2
1 Και εσάς όντας νεκρούς διά τας παραβάσεις και τας αμαρτίας εζωοποίησεν,
2 εις τας οποίας περιεπατήσατέ ποτέ κατά το πολίτευμα του κόσμου τούτου, κατά τον άρχοντα της εξουσίας του αέρος, του πνεύματος το οποίον ενεργεί την σήμερον εις τους υιούς της απειθείας·
3 μεταξύ των οποίων και ημείς πάντες ανεστράφημέν ποτέ κατά τας επιθυμίας της σαρκός ημών, πράττοντες τα θελήματα της σαρκός και των διαλογισμών, και ήμεθα εκ φύσεως τέκνα οργής, ως και οι λοιποί·
4 ο Θεός όμως πλούσιος ων εις έλεος, διά την πολλήν αγάπην αυτού με την οποίαν ηγάπησεν ημάς,
5 και ενώ ήμεθα νεκροί διά τα αμαρτήματα, εζωοποίησεν ημάς μετά του Χριστού· κατά χάριν είσθε σεσωσμένοι·
6 και συνανέστησε και συνεκάθισεν εν τοις επουρανίοις διά Ιησού Χριστού,
………………………..
Χωρίς καμιά αξία. Επιχρυσωμένοι  όσες επιστήμες και όσα πανεπιστήμια τελειώσουμε είμαστε επιχρυσωμένοι τενεκέδες. Η ο παππούς μου που έλεγε ξεγανωτοι τεντζερέδες.
Αν ο τέντζερης δεν γανώνονταν η το ταψί, σας πληροφορώ ότι γίνονταν επικίνδυνα σκεύη θανάτου.
Ακριβώς έτσι σήμερα ενώ φτάσαμε στις επιστήμες χωρίς τον Θεό ήμαστε επικίνδυνα όντα ο ένας για τον άλλον, με όλα αυτά που γράφει ο Λόγος του Θεού.
 Διότι επικρατεί η κακία και όλα όσα περιγράφει ο Απ. Παύλος
Ρωμαίους 1:
29 πλήρεις όντες πάσης αδικίας, πορνείας, πονηρίας, πλεονεξίας, κακίας, γέμοντες φθόνου, φόνου, έριδος, δόλου, κακοηθείας·
30 ψιθυρισταί, κατάλαλοι, μισόθεοι, υβρισταί, υπερήφανοι, αλαζόνες, εφευρεταί κακών, απειθείς εις τους γονείς,
31 ασύνετοι, παραβάται συνθηκών, άσπλαγχνοι, αδιάλλακτοι, ανελεήμονες·
……………………………………
Αν δεχτούμε την σωτηρία του Χριστού τότε γινόμαστε με πραγματική ζωή όχι πια νεκροί στα μάτια του Θεού, αλλά ζωντανοί αναστημένοι από τώρα.
Ειρήνη έλεος και χάρη Αμήν
Sultana.cha   
……………………………………..
38-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά του Σπύρου Φίλου Αγ. Γραφή
13—Θέμα; Ποιοι ήμασταν η είμαστε

Αυτοί ήμασταν και παραπάνω δεν γινόμασταν προς το καλό.
Εφεσίους 2
1 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί, εξαιτίας των παραβάσεων και των αμαρτιών, σας ζωοποίησε·
2 μέσα στις οποίες κάποτε περπατήσατε, σύμφωνα με το πολίτευμα του κόσμου τούτου, σύμφωνα με τον άρχοντα της εξουσίας τού αέρα, του πνεύματος, που σήμερα ενεργεί στους γιους τής απείθειας·
3 ανάμεσα στους οποίους και όλοι εμείς συναναστραφήκαμε κάποτε, σύμφωνα με τις επιθυμίες τής σάρκας μας, κάνοντας τα θελήματα της σάρκας και των συλλογισμών· και ήμαστε από τη φύση μας τέκνα οργής, όπως και οι υπόλοιποι.
………………………………..
Τι έκανε ο Κύριος ο Θεός για μας
Έκανε αυτό που δεν μπορούσαμε να κάνουμε μόνοι μας.
Εφεσίους 2
4 Ο Θεός, όμως, επειδή είναι πλούσιος σε έλεος, εξαιτίας τής πολλής του αγάπης, με την οποία μάς αγάπησε,
5 και ενώ ήμασταν νεκροί εξαιτίας των αμαρτημάτων, μας ζωοποίησε μαζί με τον Χριστό· (κατά χάρη είστε σωσμένοι)·
6 και μας ανέστησε μαζί του, και μας κάθισε μαζί του στα επουράνια διαμέσου τού Ιησού Χριστού·
………………………………….
Αυτό έκανε η αγάπη του Θεού Πατέρα για μας.
Η αγάπη του μέσω του υιού Του μας έφτασε να μας δώσει ζωή και μας έβαλε στα επουράνια να καθίσουμε μαζί Του
Γι’ αυτό αν δεν προσέξουμε την πνευματική ζωή προσβάλουμε όλο το σχέδιο σωτηρίας που έκανε για μας και το Πνεύμα το Άγιο ποδοπατούμε την αγάπη Του την θυσία επάνω στο σταυρό την ανάσταση του και το να μας συγκαθίσει στα επουράνια.
………………………………..
Να προσέξουμε πολύ, να μη γίνει αυτό που είπε ο Κύριος για τους ανάξιους καλεσμένους.
Ματθαίος 22:
8 Τότε, λέει στους δούλους του: Ο γάμος μεν είναι έτοιμος, αλλά οι προσκαλεσμένοι δεν ήσαν άξιοι·
Ρωμαίους 1:
32 οι οποίοι, ενώ γνωρίζουν τη δικαιοσύνη τού Θεού, ότι εκείνοι που πράττουν τέτοιου είδους πράγματα είναι άξιοι θανάτου, όχι μονάχα τα πράττουν, αλλά και επιδοκιμάζουν με ευχαρίστηση εκείνους που τα πράττουν.
 Ο  Απ. Παύλος αυτά τα λέει σε ανθρώπους της εκκλησίας του Κυρίου που γνώρισαν την αλήθεια την δικαιοσύνη του Πατέρα Θεού δια μέσου του Υιού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και δεν αλλάζουν στάση στην ζωή τους. Να προσέξουμε αδέλφια ο θεός δεν εμπαιζετε.
Εβραίους 10
31 Είναι φοβερό το να πέσει κάποιος σε χέρια τού ζωντανού Θεού….
35 Μη αποβάλετε, λοιπόν, την παρρησία σας, που έχει μεγάλη μισθαποδοσία.
…………….
Ειρήνη και έλεος Αμήν
Sultana.cha    
……………………………….
38-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά του Σπύρου Φίλου Αγ. Γραφή
14—Θέμα; Ο Σταυρός του Κυρίου μας.
Ένας ύμνος της Εκκλησίας λέει:

 Σ’ ένα λόφο ψηλά στέκι κάποιος σταυρός
 Μεν’ αιώνες στημένος εκεί!
Πόσα μάτια θωρούν, πόσα στήθη σκιρτούν..
…Απ’ αυτόν τον σταυρό μια μεγάλη κραυγή
Αντιλάλησε σ’ όλη τη γη

Πληγωμένου κραυγή κι όμως νίκης ωδή
Που αναγγέλλει αιώνια ζωή.
…………………………..
Ο Σταυρός λοιπόν.
 Τον άξιζε ο Χριστός ο Κύριος να τον υποστεί; Όταν βλέπουμε τα πάθη κλαίμε η την μεγάλη παρασκευή όσοι ακολουθούν τον επιτάφιο κλαίνε. Και όλη η μεγάλη εβδομάδα είναι εβδομάδα λύπης.
Όμως αυτός ήταν ο σκοπός του Κυρίου να τον κλαίμε  και να τον λυπούμαστε;
Όχι βέβαια. Ο Κύριος πριν γίνει ο κόσμος είπε Ιδού εγώ ω Θεέ να κάμω το θέλημα σου. Γιατί;
Εβραίους 10:
7 Τότε, είπα: Δες, έρχομαι, (στον τόμο τού βιβλίου είναι γραμμένο για μένα), για να κάνω, ω Θεέ, το θέλημά σου
9 τότε είπε: «Δες, έρχομαι, για να κάνω, ω Θεέ, το θέλημά σου». Αναιρεί το πρώτο, για να συστήσει το δεύτερο.
10 Με το οποίο θέλημα είμαστε αγιασμένοι διαμέσου τής προσφοράς τού σώματος του Ιησού Χριστού, που έγινε μια φορά για πάντα.
 Γιατί το είπε;
Διότι σαν Θεός ήξερε ότι αν κάτι πάει στραβά (και όπως πήγε) θ’  άπρεπε να πεθάνουν αυτοί που έφτιαξε για πάντα σωματικά όταν θα ερχόταν η ώρα και αιώνια μακριά του πνευματικά, εκτός αν προσφερόταν ο ίδιος να τον καθαρίσει να πεθάνει ο άνθρωπος για την ανυπακοή του και την αμαρτία του,  πνευματικά, και να ξαναζήσει.
Και αυτό έγινε. Σωματικά δεν πέθανε ο Αδάμ αλλά πνευματικά ήταν πεθαμένος όπως και όλοι οι άνθρωποι (απόγονοι του).  
 Οπότε  ο ίδιος ο άνθρωπος δεν μπορούσε να καθαρίσει την αμαρτία του από τον εαυτό του.
Και να δοθεί με υπακοή στον θεό.
Το είδαμε με τον λαό Ισραήλ που έγιναν θαύματα τεράστια, η παρουσία του Θεού ήταν ανάμεσα τους, άνοιξε την θάλασσα να περάσουν, άνοιξε τον Ιορδάνη να περάσουν, τους έφεγγε τα βράδια στην  έρημο την ημέρα τους σκίαζε να μη τους καίει ο ήλιος της ερήμου, κραύγασαν  και έριξε τα τείχη της Ιεριχώς
  Και στο Βουνό η φωνή Του ακούστηκε σε όλους  και όμως και είδωλα έκαναν όταν έλειψε ο Μωυσής

Και τα σκόρδα και τα κρεμμύδια και πράσα θυμήθηκαν και συνέχεια γκρίνιαζαν ξέχναγαν τα μεγαλεία του Θεού πόσο θαυμαστά τους έβγαλε από την Αίγυπτο και έκανε ανάμεσα τους.  
Γι’ αυτό μας λέει :
Επειδή, ο νόμος, ο οποίος αποτελεί σκιά των μελλοντικών αγαθών, όχι την ίδια την εικόνα των πραγμάτων, δεν μπορεί ποτέ με τις ίδιες θυσίες που προσφέρονται, πάντοτε, κάθε χρόνο, να τελειοποιήσει αυτούς που προσέρχονται.
2 Για τον λόγο ότι, τότε θα έπαυαν να προσφέρονται· δεδομένου ότι, οι λατρευτές, αφού καθαρίστηκαν μια φορά, δεν θα είχαν πλέον καμιά συνείδηση αμαρτιών.
3 Αλλά, με τις θυσίες αυτές γίνεται κάθε χρόνο ανάμνηση των αμαρτιών.
4 Επειδή, είναι αδύνατον το αίμα ταύρων και τράγων να αφαιρεί αμαρτίες.
5 Γι' αυτό, μπαίνοντας μέσα στον κόσμο, λέει: «Θυσία και προσφορά δεν θέλησες, αλλά μου ετοίμασες ένα σώμα.
6 Σε ολοκαυτώματα και προσφορές περί αμαρτίας δεν ευαρεστήθηκες.
………………………..
Ας μελετήσουμε  καλά τα εδάφια και να τα δούμε πάλι στην συνέχεια.
  Όσες  θυσίες και όσες προσφορές να έκανε ο άνθρωπος αμέσως την άλλη στιγμή αμάρτανε.
Συγχωρουνταν μεν αλλά πάλι ξανά έπρεπε συνέχεια να κάνει θυσίες προσφορές για να τον συγχωρήσει. Ο Θεός.
Ειρήνη έλεος και χάρη Αμήν
Sultana.cha    
………………………….
38-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά του Σπύρου Φίλου Αγ. Γραφή
15--Θέμα; Ο Σταυρός του Κυρίου μας.
 Εβραίους 10
1 Επειδή, ο νόμος, ο οποίος αποτελεί σκιά των μελλοντικών αγαθών, όχι την ίδια την εικόνα των πραγμάτων, δεν μπορεί ποτέ με τις ίδιες θυσίες που προσφέρονται, πάντοτε, κάθε χρόνο, να τελειοποιήσει αυτούς που προσέρχονται.
Ήταν μια σκιά των μελλόντων αγαθών που θα έρχονταν η τέλεια Σωτηρία δια του Ιησού Χριστού.
Τώρα είναι τελειοποιημένος ο Νόμος με την χάρη στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.
 Πως γίνεται; Μας το λέει ο Λόγος του Θεού.
Ιωάννης 1
1 ΣΤΗΝ αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν προς τον Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος.
2 Αυτός ήταν στην αρχή προς τον Θεό.
3 Όλα έγιναν διαμέσου αυτού· και χωρίς αυτόν δεν έγινε ούτε ένα το οποίο έχει γίνει.
4 Μέσα σ' αυτόν ήταν ζωή, και η ζωή ήταν το φως των ανθρώπων….
 ……………….
Ιωάννης 1
14 Και ο Λόγος έγινε σάρκα, και κατοίκησε ανάμεσά μας, (και είδαμε τη δόξα του, δόξα ως μονογενή από τον Πατέρα), γεμάτος χάρη και αλήθεια.
…………………………..
 Αφού έγινε άνθρωπος κατά την σάρκα, για να μας σώσει. Να μας βγάλει από την δουλεία του εχθρού του Θεού και δικού μας και να μας φέρει στο φως.
 Αφού ήταν αποφασισμένος ο θάνατος έπρεπε και να εκτελεστεί. Γι’ αυτό ο Λόγος έγινε σάρκα. Ο Θεός δεν είχε καμιά άλλη δουλειά εδώ κάτω στη γη να έρθει, παρά μόνο να δώσει ζωή στον άνθρωπο που την είχε χάσει.
Όπως ξέρουμε όλοι λίγο πολύ ότι σταυρώθηκε ο Κύριος για τις δικές μας αμαρτίες. Και με την πράξει αυτή μας αθώοσαι στα μάτια του Πατέρα. Μας εξαγόρασε με το αίμα του.
Κολοσσαείς 2
13 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί στα αμαρτήματα και στην ακροβυστία τής σάρκας σας, σας ζωοποίησε μαζί του, καθώς σας συγχώρεσε όλα τα πταίσματα,
14 όταν εξάλειψε το χειρόγραφο με τα διατάγματα, που ήταν εναντίον σας, και το αφαίρεσε από το μέσον, καρφώνοντάς το επάνω στον σταυρό·
15 και αφού απογύμνωσε τις αρχές και τις εξουσίες, τις καταντρόπιασε δημόσια, όταν, επάνω του, θριάμβευσε εναντίον τους.
……………………..
Τώρα όποιος πιστέψει στο όνομα του και του εμπιστευθεί την ζωή του γίνεται παιδί του και ότι αμαρτία είχε κάνει την παίρνει ο κύριος επάνω του και μεσιτεύει στα επουράνια στα Άγια των Αγίων δείχνοντας το αίμα του  ως αμνός άμωμος και τις  πληγές του για μένα για σένα αδελφέ/φη
Ιωάννης 1
2 Όσοι, όμως, τον δέχθηκαν, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του·
13 οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν.
Να και η υιοθεσία μας και επικυρωμένη από το αίμα του Κυρίου μας.
Ιωάννης 3:
15 για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
16 Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
17 Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου αυτού.
18 Όποιος πιστεύει σ' αυτόν, δεν κρίνεται· όποιος, όμως, δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενή Υιού τού Θεού.
Από εδώ κρινόμαστε. Κρίνω λένε σημαίνει δικάζω. Επόμενος  όποιος δέχεται το Χριστό Σωτηρα του κρίνεται αθώος όποιος δεν τον δέχεται Ίδη είναι καταδικασμένος.
Έγινε λένε κάποιοι αδελφοί μας ένα δικαστήριο (και το πιστεύω αυτό)την ώρα που ο Κύριος ήταν τρεις ώρες στο σταυρό και έγινε χωρίς κάποιο φυσικό φαινόμενο σκοτάδι τρεις ώρες το λένε τα ευαγγέλια ότι ήταν τρίωρο.
  Το δικαστήριο αυτό έγινε στο πρόσωπο του Χριστού  η δική μας αμαρτία αν θα την δεχτεί η όχι, ο Πατέρας Θεός αυτήν την προσφορά.
 Και την δέχτηκε. Η χάρης γεννήθηκε εκείνη την ημέρα και δεν έλειψε από την εκκλησία. Είναι  του Θεού η απόφαση στον άνθρωπο τον πιστό.. Έκανε  χάρη. Μας δίκαιους. Και  όποιος τον πιστεύει έρχεται η χάρις επάνω του και το Πνεύμα το Άγιο τον ξαναγεννά. Τον κάνει καινούργιο άνθρωπο.
……………..
Ρωμαίους 5
1 Αφού, λοιπόν, ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι με την πίστη, έχουμε ειρήνη με τον Θεό διαμέσου τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού,
2 διαμέσου τού οποίου λάβαμε και την είσοδο με την πίστη σε τούτη τη χάρη, στην οποία στεκόμαστε· και καυχώμαστε στην ελπίδα τής δόξας τού Θεού.
Ειρήνη έλεος χάρη Αμήν
Sultana.cha
……………………….
 38-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά του Σπύρου Φίλου Αγ. Γραφή
16--Θέμα; Ο Σταυρός του Κυρίου μας.
Ρωμαίους 8
2 Επειδή, ο νόμος τού Πνεύματος της ζωής, η οποία υπάρχει στον Ιησού Χριστό, με ελευθέρωσε από τον νόμο τής αμαρτίας και του θανάτου.
3 Επειδή, το αδύνατο στον νόμο, καθότι ήταν ανίσχυρος εξαιτίας τής σάρκας, ο Θεός, στέλνοντας τον δικό του Υιό με ομοίωμα σάρκας αμαρτίας, και σε σχέση με την αμαρτία, κατέκρινε την αμαρτία στη σάρκα·
4 για να εκπληρωθεί η δικαιοσύνη τού νόμου, σε μας, που δεν περπατάμε σύμφωνα με τη σάρκα, αλλά σύμφωνα με το Πνεύμα.
…………………………..
Επάνω στον σταυρό έγινε μεγάλο έργο για μας. Διότι  και οι εθνικοί είχαν και έχουμε το νόμο της συνείδησης που έχει βάλει μέσα στον άνθρωπο ο Θεός.
 Επόμενος ο Κύριος μας ελευθέρωσε από τον Νόμο που ήτα θάνατος. Όσο και να ήμασταν καλοί άνθρωποι μέσα μας υπήρχε και υπάρχει αν δεν έχουμε δώσει την ζωή μας στον Χριστό με πίστη, το μικρόβιο  της αμαρτίας  το οποίο σε κάποια στιγμή  η φάση της ζωής μας αναδύετε γενικά ή σάρκα  που λεμέ. Είτε για απόλαυση της ζωής μας χωρίς να έχουμε την παραμικρή ενοχή πως την ζούμε. Ή η κακία στις διάφορες μορφές της.
……………………………
Με τον ερχομό του Χριστού του Κυρίου μας όσοι κατάλαβαν ότι με το να τον αποδεχτούμε ως Σωτήρα  μας αποφύγαμε την οργή του Θεού από τώρα και ζούμε μαζί με τον Κύριο στα επουράνια
Ρωμαίους 1
18 Επειδή, οργή του Θεού αποκαλύπτεται από τον ουρανό επάνω σε κάθε ασέβεια και αδικία ανθρώπων, που κατακρατούν την αλήθεια με μέσα αδικίας.
Διότι μας λέει ο Απ. Παύλος:
Ρωμαίους 1
4 και αποδείχθηκε Υιός τού Θεού με δύναμη, σύμφωνα με το πνεύμα τής αγιοσύνης, με την ανάσταση από τους νεκρούς, του Ιησού Χριστού τού Κυρίου μας,
5 διαμέσου τού οποίου πήραμε χάρη και αποστολή, σε υπακοή πίστης όλων των εθνών, υπέρ τού ονόματός του·
6 ανάμεσα στα οποία είστε κι εσείς, προσκαλεσμένοι τού Ιησού Χριστού·
……………………..
Εφεσίους 1:
3 Άξιος ευλογίας είναι ο Θεός και Πατέρας τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αυτός που μας ευλόγησε με κάθε πνευματική ευλογία στα επουράνια διαμέσου τού Χριστού·
Εφεσίους 1:
20 την οποία ενέργησε στον Χριστό, καθώς τον ανέστησε από τους νεκρούς· και τον κάθισε στα δεξιά του στα επουράνια,
Εφεσίους 2:
6 και μας ανέστησε μαζί του, και μας κάθισε μαζί του στα επουράνια διαμέσου τού Ιησού Χριστού·
Ειρήνη και έλεος του Κυρίου μας. Αμήν
Sultana. Cha    
…………………………………..
38-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά του Σπύρου Φίλου Αγ. Γραφή
17--Θέμα; Δικαιωθήκαμε
Τίτος 3:
7 ώστε, αφού δικαιωθήκαμε διαμέσου τής χάρης εκείνου, να γίνουμε κληρονόμοι σύμφωνα με την ελπίδα τής αιώνιας ζωής.
 Ρωμαίους 1:
5 διαμέσου τού οποίου πήραμε χάρη και αποστολή, σε υπακοή πίστης όλων των εθνών, υπέρ τού ονόματός του·
Η Δικαίωσης μας –έγινε για να εργαζόμαστε την ζωή του πιστού σε υπακοή και να έχουμε μια ζωή καθαρή δια Πνεύματος Αγίου και να τον ευαρεστούμε.
Καθώς λέει στον Τίτο 3 στο 8 εδάφιο
……………………………..
Τίτος 3
8 Πιστός είναι ο λόγος· και θέλω αυτά να τα διαβεβαιώνεις, ώστε αυτοί που πίστεψαν να φροντίζουν να προΐστανται σε καλά έργα. Αυτά είναι τα καλά και ωφέλιμα στους ανθρώπους.
…………………………
Όμως πρέπει η ζωή του πιστού να έχει καλά έργα αλλά ο Κύριος να τα βάζει στην καρδιά μας.
Δεν σωθήκαμε με τα καλά μας έργα αλλά (δικαιοσύνης)που κάναμε εμείς αλλά επειδή πιστέψαμε σε Εκείνον και μας δέχτηκε όπως ήμασταν μας καθάρισε με το έλεος του και μας έσωσε δια του λουτρού της παλιγγενεσίας και ανακαίνισης του Αγίου Πνεύματος.
Παλιγγενεσία είναι μια νέα αρχή στη ζωή μας ή η ανάσταση της καινούργιας ζώνης μας (αναγέννηση)οπότε αυτή η καινούργια  αρχή έγινε δια του λουτρού του αίματος του Χριστού ως αμνού άμωμου επάνω στο Σταυρό. Και  είναι μια για πάντα ζωντανός και πρεσβεύει  στα άγια των αγίων για μας που τον δεχτήκαμε και πλυθήκαμε και συγχωρεθήκαμε από Εκείνον.
Όμως αυτή η ζωή η καινούργια η αναστημένη την κάνει καινούργια το Πνεύμα το Άγιο
Όλη αυτή την ανακαίνιση την κάνει το Πνεύμα το Άγιο
Τίτος 3
4 Όταν, όμως, φανερώθηκε η αγαθότητα και η φιλανθρωπία τού Σωτήρα μας Θεού,
5 όχι από έργα δικαιοσύνης, που εμείς πράξαμε, αλλά σύμφωνα με το έλεός του μας έσωσε, διαμέσου λουτρού παλιγγενεσίας και ανακαίνισης του Αγίου Πνεύματος,
4 Όταν, όμως, φανερώθηκε η αγαθότητα και η φιλανθρωπία τού Σωτήρα μας Θεού,
5 όχι από έργα δικαιοσύνης, που εμείς πράξαμε, αλλά σύμφωνα με το έλεός του μας έσωσε, διαμέσου λουτρού παλιγγενεσίας και ανακαίνισης του Αγίου Πνεύματος,
Ειρήνη έλεος και χάρη Αμήν
Sultana. cha
………………………………