_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ--01--8---Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ»


Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

                                      ==Α==
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 1ον
Θέλεις να γνωρίσεις τον αληθινό και ζώντα Θεό; θάθελες να αποκτήσεις την γλυκειά βεβαιότητα ότι όλες σου οι αμαρτίες συγχωρήθηκαν; θέλεις να  μάθεις πως θα γίνεις τέκνον του Θεού; Εάν ενδιαφέρεσαι τότε  λίγη ώρα προσοχής στην ανάγνωση του μικρού αυτού βιβλιαρίου και να βρεις τις                                   
απαντήσεις στα ερωτήματα που αναφέραμε ανωτέρω καθώς και σε άλλα πολλά ερωτήματα που απασχολούν το μυαλό σου.
Οι αλήθειες που περιέχονται στο βιβλίο αυτό βασίζονται σε κάποιο άλλο Βιβλίο που ονομάζεται Αγία Γραφή είναι το Βιβλίο στο οποίο ο Θεός αποκάλυψε τον Εαυτό Του στον άνθρωπο. Η Αγία Γραφή είναι ο Λόγος του Θεού. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μας διαβεβαιώσουν ότι η Αγία Γραφή είναι ο Λόγος του αληθινού και ζώντος Θεού. Πιστεύουμε πρώτα στην μεταμορφώνουσα δύναμη της. Σ’ ‘όλα τα μέρη του κόσμου άλλαξε η ζωή χιλιάδων ανθρώπων επειδή διάβασαν ή άκουσαν την αγγελία αυτού του Βιβλίου. Άπιστοι αμαρτωλοί έγιναν αγνοί και άγιοι άνθρωποι.
Η ζωή αυτών που κάποτε βρισκόταν στο σκοτάδι και στην απελπισία είναι τώρα γαμέτη από ειρήνη και χαρά. Γνωρίζουμε επίσης ότι η Αγία Γραφή είναι ο Λόγος του Θεού από τις εκατοντάδες των προφητειών που ελέχθησαν χιλιάδες χρόνια πριν και πραγματοποιήθηκαν κατά τον ακριβή τρόπο όπως είχε προείπει η Αγία Γραφή ότι θα εξεπληρώνοντο.  Το γεγονός ότι την Αγία Γραφή συνέγραψαν περισσότερα από πενήντα πρόσωπα σε μια περίοδο 1600 ετών και μ’ όλα ταύτα να υπάρχει σε όλα τα μέρη της τέλεια αρμονία σαφέστατα μας αποδεικνύει ότι ήταν Αυτός ο Ίδιος ο θεός που κατεύθυνε τους προφήτες για να γράψουν.
Ο Θεός μας αποκαλύπτει τον Εαυτό Του μέσον της Αγίας Γραφής. Είναι αυτή που μας πληροφορεί ότι ο θεός είναι αθάνατο Πνεύμα. Μαθαίνουμε ότι Αυτός είναι Άγιος και ότι είναι πιο καθαρός και από τις Ακτίνες του ήλιου.
Επειδή ο Θεός είναι Άγιος πρέπει να τιμωρήσει την αμαρτία και την ανομία. Ο Θεός είναι Παντοδύναμος. Δεν υπάρχει τίποτε που να μην μπορεί να το κάμη. Η δύναμης Του εκδηλώνεται σ’ όλη την πλάση στην οποία ζούμε. ναι Παντογνώστης. Γνωρίζει ότι το όλο παρελθόν και κάθε λεπτομέρεια του παρόντος. Γνωρίζει κάθε γεγονός που αναμένει το μέλλον. Είναι πανταχού παρών. Δεν υπάρχει τόπος στους ουρανούς και σ’ όλη την γη που να μη βρίσκεται Αυτός. Ο Θεός είναι αμετάβλητος. Εργάζεται τα πάντα κατά την πρόθεση του Ιδικού Του
Feis-googl

                          ==2==
θελήματος. Ο Θεός είναι Αγάπη. Η αγάπη είναι η φύσης της υπάρξεως Του. Αγαπά κάθε άνδρα και γυναίκα κάθε αγόρι και
κορίτσι σ’ όλο το πρόσωπο της γης.
Στάθηκες ποτέ να αναλογισθείς πως δημιουργήθηκε αυτός ο κόσμος; Σκέφθηκες ποτέ για Εκείνον που έβαλε τον ήλιο την Σελήνη και τα άστρα εκεί που βρίσκονται; Σκέφτηκες ποτέ πως ξεκίνησε η ζωή στον κόσμο που ζούμε; Η Αγία Γραφή είναι το μόνο βιβλίο σ’ όλο τον κόσμο που μας απαντά στις ερωτήσεις αυτές. Ο άνθρωπος μπορεί να εξετάζει θεωρητικά όλα τα ζητήματα αλλά η Αγία Γραφή είναι το μοναδικό βιβλίο στον κόσμο που μας αποκαλύπτει από πού ήλθε ο άνθρωπος γιατί βρίσκεται εδώ που πηγαίνει;
                          «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Η Αγία Γραφή μας διδάσκει πως και γιατί ο Θεός έπλασε τα πάντα. Έκαμε τον ήλιο την σελήνη τα άστρα και τα τοποθέτησε στην κατάλληλη θέση τους. Έκαμε  την γη  «Και όλα τα εν αυτή». Είπε και έγιναν. Έκαμε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα Εαυτού από το Χώμα της γης. Δεν μας είναι δύσκολο να το πιστεύουμε επειδή γνωρίζουμε ότι με τον θάνατο το σώμα μας επιστρέφει πάλι στο χώμα.
Η επιστήμη μας βεβαιώνει ότι το ανθρώπινο σώμα έχει τα ίδια χημικά συστατικά και την ίδια αναλογία όπως και το χώμα της γης. Ο Θεός έλαβε το χωμάτινο σώμα που είχε πλάσει «και ενεφύσησεν εις τους μυκτήρας αυτού πνοήν ζωής και έγινε ο άνθρωπος εις ψυχήν ζώσαν». Έκαμε την πρώτη γυναίκα από μια πλευρά που εφήρεσε από τον άνδρα. Ονόμασε τον πρώτο άνδρα Αδάμ και την πρώτη γυναίκα Εύα. Για πολλά χρόνια ο Αδάμ και η Εύα συζούσαν ευτυχισμένοι και ευδαίμονες στον ωραίο κήπο που ονομάσθηκε Εδέμ. Ήσαν γυμνοί αλλά δεν ντρέπονταν.
Απολάμβαναν την επικοινωνία με τον Θεό ο οποίος
τους είχε πλάσει και τους είχε δώσει εξουσία επάνω σ’ όλα τα δημιουργήματα Του. Ο Αδάμ και η Εύα απολάμβαναν τους καρπούς και τα άνθη του ωραίου κήπου αλλά ο Θεός τους έδωκε την εντολή να μη φάγουν από το δένδρο της γνώσεως του καλού και του κακού διότι αν έτρωγαν θα απέθνησκαν

11                                  ==3==
ΕΜΦΑΝΊΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
Όλα πήγαιναν καλά μέχρις όταν εμφανίσθηκε ο Σατανάς στη σκηνή. Ο Θεός είχε πλάσει τον Σατανά για να είναι ένα απ’ τα εκλεκτά Χερουβείμ που θα φύλαγε το θρόνο Του. Ήταν ο ωραιότερος και σοφότερος από όλα τα πλάσματα του Θεού και η καρδιά του γέμισε από υπερηφάνεια εξ’ αιτίας της ομορφιάς του. δεν ήταν ικανοποιημένος να μένει εκεί όπου ο θεός τον είχε βάλλει αλλά φιλοδοξούσε έναν θρόνο που θα έστεκε πιο ψηλά από τα άστρα του Θεού.
Οι μοχθηρές του επιθυμίες τον παρακίνησαν να επαναστατήσει εναντίον του Θεού και πολλοί από τους αγγέλους ενώθηκαν μαζί του.  αυτή ήταν η πρώτη αμαρτία που εμφανίστηκε στην πλάση. Εξ’ αιτίας του εγωισμού του απορρίφθηκε ως βλάσφημος ο σατανάς από τον θρόνο του Θεού. Ο Σατανάς είναι ο μεγάλος εχθρός του Θεού και του ανθρώπου. Επιδιώκει να εμποδίζει τους σκοπούς του Θεού. επιδιώκει να καταδικάζει τις ψυχές των ανθρώπων.
Επιθύμησε να έχει τον άνθρωπο κάτω από την δική του εξουσία και επιρροή παρά να βρίσκεται υπό την επιρροή του Θεού. για να επιτύχει να επαναστατήσει ο άνθρωπος εναντίον του Θεού παρουσιάστηκε στη γυναίκα με την μορφή ενός ωραίου φιδιού. Ο σκοπός του ήταν να κατορθώσει να κάμει τον Αδάμ και την Εύα να πιστεύσουν και να υπακούσουν αυτόν και όχι τον Θεό. Για να επιτύχει του σκοπού του έσπειρε τον σπόρο της αμφιβολίας στην καρδιά της Εύας. Είπε στην γυναίκα: «Ιδού δεν είπε ο Θεός δεν θέλετε φάγει από τον καρπόν των δένδρων;
Η γυνή είπε εις τον όφιν. Από καρπού των δένδρων του Παραδείσου δυνάμεθα να φάγωμεν από δε του καρπού του δένδρου το οποίον είναι εν τω μέσω του παραδείσου είπεν ο Θεός. Μη φάγετε απ’ αυτού μηδέ εγγίσετε αυτόν δια να μη αποθάνητε».
Τότε είπε ο Σατανάς  το πρώτο ψέμα «Δεν θέλετε βεβαίως αποθάνει». Είπε στη ότι ο Θεός αποκρύπτει κάτι καλό από
                                 ==4==
αυτούς. Είπε ότι αν αυτή και ο άνδρας της έτρωγαν από του δένδρου της γνώσεως του καλού και του κακού θα ανοίγοντο οι
οφθαλμοί των και θα γίνονταν ως Θεοί γνωρίζοντας το καλόν και το κακόν. Η γυνή ζύγισε προσεκτικά τα λόγια του Σατανά. Είδε το δένδρο ήταν καλόν εις βρώσιν. Ότι ήταν αρεστόν εις τους οφθαλμούς και επί πλέον πίστευσε ότι θα γινόταν σοφή αν έτρωγε από τον καρπό του. δεν έβλεπε κανένα κακό αν έκανε μια μικρή παρακοή. Σκέφθηκε ότι δεν θα έβλαπτε αν δοκίμαζε να δει τι θα συνέβαινε. Πήρε από τον καρπό και έφαγε. Ήταν εξαιρετικά εύγευστος. Φώναξε τον Αδάμ και τον έπεισε να μοιραστεί και κείνος τον καρπό μαζί της.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ
Ξαφνικά ο Αδάμ και η Εύα αντελήφθησαν πως ήταν γυμνοί. Ντράπηκαν και προσπάθησαν να σκεπάσουν την γύμνια τους με φύλλα συκής Όταν του κάλεσε ο Θεός κρύφτηκαν από την Παρουσία Του ανάμεσα στα δένδρα. Όταν τους βρήκε ο Θεός ρώτησε: «Τι είναι τούτο το οποίον έκαμες;» Ο Αδάμ κατηγόρησε την γυναίκα του και αυτή κατηγόρησε τον όφι…
  Σκέψου τώρα την τρομερή  συνέπεια της αμαρτίας του Αδάμ και της Εύας! Όλη  η συνέπεια της αμαρτίας των. Ο Θεός είναι άγιος και δίκαιος. Δεν μπορούσε να παραβλέψει την αμαρτία τους. επειδή είναι Άγιος πρέπει να τιμωρήσει την αμαρτία. Καταράστηκε τον όφι και τον έκαμε να σέρνεται επάνω στην κοιλιά του τρώγοντας χώμα πάσας τας ημέρας της ζωής του. καταράστηκε την γυναίκα και της επέβαλε να γεννά τα τέκνα της με λύπας.
Καταράστηκε την γη εξ’ αιτίας της αμαρτίας του ανδρός. Αγκάθια και ζιζάνια φυτρώνουν σήμερα σ’ όλη τη γη. Κάθε γεωργός και κηπουρός γνωρίζει την κατάρα των ζιζανίων. Μέχρι σήμερα υποφέρουμε από την συνέπεια της αμαρτίας του Αδάμ. Ο άνθρωπος πρέπει να φάγει τον άρτον του με τον ιδρώτα του προσώπου του. ο Αδάμ και η Εύα εκδιώχθηκαν από τον κήπο της Εδέμ για να μη φάγουν από το δένδρο της ζωής.


                                 ==5==
Ο Θεός είχε πει: «Κθ’ ην ημέραν φάγεις απ’ αυτού θέλεις εξάπαντος αποθάνει». Στην Αγία Γραφή ο θάνατος εξηγείται κατά τρεις διαφορετικούς τρόπους.
1/. Ο φυσικός θάνατος είναι ο χωρισμός της ψυχής και του πνεύματος του ανθρώπου από το σώμα του.
2/. Ο δεύτερος θάνατος είναι ο αιώνιος χωρισμός από το Θεό.
3/. Όταν ο Θεός αποσύρει το Πνεύμα Του από το πνεύμα του ανθρώπου επέρχεται ο πνευματικός θάνατος. Ο Αδάμ και η Εύα δεν πέθαναν αμέσως από τον φυσικό θάνατο όταν έφαγαν τον απαγορευμένο καρπό αλλά ο φυσικός θάνατος είχε αρχίσει να ενεργεί στα σώματά τους όπως ενεργεί τώρα στο δικό σου και δικό μου σώμα.
Την στιγμή που έφαγαν τον απαγορευμένο καρπό πέθαναν πνευματικά. Ο Θεός απέσυρε το Πνεύμα Του από το δικό τους πνεύμα. Τα παιδιά που γεννήθηκαν από τον Αδάμ και την Εύα γεννήθηκαν  μόνο με φυσική ζωή όχι με πνευματική ζωή. Κάθε άτομο που γεννάται από ανθρώπινο πατέρα από την ημέρα εκείνη μέχρι σήμερα γεννάται με ξεπεσμένη και αμαρτωλή ζωή. Το γνωρίζουμε αυτό πως είναι αλήθεια όχι μόνο επειδή το διδάσκει η Αγία Γραφή αλλά διότι το διαπιστώνουμε στην ανθρώπινη πείρα. Ο άνθρωπος εκ φύσεως είναι αμαρτωλός.
  Το  έχει στην φύση του να αμαρτάνει  ακριβώς όπως είναι και η φύση του πουλιού να πετά ή του ψαριού να κολυμπά.
Η Αγία Γραφή μα λέγει ότι ο άνθρωπος εκ φύσεως γνώριζε τον Θεό αλλά απέτυχε να Τον δοξάσει ως Θεόν. Έγινε ματαιόδοξος στη φαντασία του και άλλαξε την δόξα του άφθαρτου Θεού σε ομοιότητα εικόνας φθαρτού ανθρώπου πετεινών και τετραπόδων θηρίων ακόμη και ερπετών. Ο Θεός τιμώρησε τον άνθρωπο παραδίδοντας τον στην αμαρτία του. Ο άνθρωπος γέμισε από αδικία πορνεία φόνο και κάθε είδους κακίας. Για τούτο και η οργή του Θεού αποκαλύφθηκε και εξακολουθεί να αποκαλύπτεται από τον ουρανό.
Αμαρτία είναι η παράβασης από τον Άγιο νόμο του Θεού.
  Ο  νόμος φανερώνει την αμαρτωλότητα της αμαρτίας. Όταν ζυγίζουμε τους εαυτούς μας με τα ανθρώπινα κριτήρια νομίζουμε ότι δεν είμαστε και τόσο κακοί αλλά όταν κρίνουμε
                                  ==6==
τους εαυτούς μας με το μέτρο του Θεού βλέπουμε ότι αμαρτήσαμε και έχουμε στερηθεί της δόξης του Θεού.
Πως μπορούμε να ξέρουμε τι είναι σωστό και τι είναι εσφαλμένο; Πως μπορούμε να βεβαιωθούμε αν ευχαριστούμε ή δυσαρεστούμε τον Θεό; Εκείνος μας αποκάλυψε στον Λόγο Του τον Άγιο ποιο είναι σωστό και ποιο είναι εσφαλμένο.
Πριν 3.500 χρόνια ο θεός έδωκε δια του Μωϋσέως δέκα βασικές εντολές. Οι δέκα αυτές εντολές μπορούν να συγκεφαλαιωθούν:
  ………………………………………
ως εξής:
1/. Μη έχεις άλλους Θεούς πλην εμού.
2/. Μη κάμεις εις εαυτόν είδωλον μηδέ ομοίωμα.
3/. Μη λάβεις το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω.
4/. Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου.
5/. Ενθυμού την ημέρα του Σαββάτου δια να αγιάζει αυτήν.
6/. Μη   φονεύσεις
7/. Μη μοιχεύσεις
8/. Μη κλέψεις
9/. Μη ψευδομαρτυρήσεις μαρτυρίαν ψευδή
10/. Μη επιθυμήσεις.
                «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Κανένας που έχει γεννηθεί από ανθρώπινο πατέρα δεν στάθηκε τόσο τέλειος ώστε να υπακούει στον Νόμο του Θεού. Ο Νόμος Του καταδικάζει κάθε άνθρωπο. Διότι ο Θεός λέγει « Όστις φυλάξει όλον τον Νόμον και πταίση εις εν έγινε ένοχος πάντων».
(Ιάκωβος β:10). Όταν ο άνθρωπος παραβαίνει τους νόμους της πολιτείας τιμωρείται από τους άρχοντας του κράτους. Όταν ο άνθρωπος παραβαίνει τους νόμους του Θεού θα τιμωρηθεί από το Θεό. η αμαρτία πρέπει να τιμωρείται. Η βίβλος με σαφήνεια διδάσκει ότι όλοι οι μη συγχωρηθέντες αμαρτωλοί θα περάσουν την αιωνιότητα «εις την λίμνην του Πυρός την καιόμενη με το θείον».


                                     ==7==
Πρέπει λοιπόν να καταδικασθούν όλοι για πάντα χωρίς ελπίδα; Δεν  υπάρχει κανένας τρόπος όπου ο αμαρτωλός άνθρωπος να μπορεί να συμφιλιωθεί με τον άγιο Θεόν; Εάν ο Θεός αγαπά
όλους τους ανθρώπους δεν θα προνοήσει κάποιον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να σωθούν; Ευλογημένο το Όνομα Του! έχει προβλέψει ένα τέλειο σχέδιο σωτηρίας για τον άνθρωπο. Μη θέλων να απολεσθώσι τινές αλλά πάντες να έλθωσι εις μετάνοιαν»(Β΄ Πέτρου γ:9). Η θαυμαστή σωτηρία που ο θεός μας χορηγεί δίδεται δια μέσου του Υιού Του- του Κυρίου Ιησού
Χριστού.
                           «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είναι ο Μονογενής Υιός του Θεού. είναι ένας με τον Πατέρα. Πολύ προτού τεθούν τα θεμέλια του κόσμου ήταν η καθημερινή χαρά του Πατέρα Του. «Ότε ήλθε το πλήρωμα του χρόνου εξαπέστειλε ο Θεός τον Υιόν αυτού όστις εγεννήθη εκ γυναικός και υπετάγη εις τον νόμον». (Γαλάτας δ:4). Περίπου δύο χιλιάδες χρόνια πριν γεννήθηκε ο Χριστός στο μικρό χωριό της Βηθλεέμ στη χώρα της Ιουδαίας. Διαφέρει κατά πολλά από τους άλλους ανθρώπους διότι είναι Θεάνθρωπος. Ο Χριστός δεν είχε ανθρώπινο πατέρα. Ο Ιωσήφ ήταν θετός πατέρας Του αλλά η Μαρία η μητέρα του Χριστού «πριν συνέλθωσιν μετά του Ιωσήφ ευρέθη εν γαστρί έχουσα εκ Πνεύματος Αγίου»(Ματθαίος α:18). Ο Χριστός είναι ο μόνος άνθρωπος που γεννήθηκε από παρθένο. Γεννήθηκε έχοντας ως Πατέρα το Άγιον Πνεύμα και την Παρθένο Μαρία ως μητέρα για να γίνει ο Θεάνθρωπος. Για τούτο είναι και ο μόνος μεσάζων μεταξύ Θεού και ανθρώπων. Επειδή γεννήθηκε από τον Θεό μπορεί να απλώσει το ένα Του χέρι και να πιάσει τον άγιο Θεό. Επειδή γεννήθηκε από γυναίκα μπορεί με το άλλο Του χέρι να πιάσει τον χαμένο και αμαρτωλό άνθρωπο. Αυτός μόνο μπορεί να φέρει τους αμαρτωλούς στον άγιο Θεό.
Η Αγία Γραφή αποτελείται από εξήντα έξη βιβλία. Τα πρώτα τριάντα εννέα βιβλία ονομάζονται: «Παλαιά Διαθήκη» και τα

                                  ==8==
τελευταία είκοσι επτά ονομάζονται «Η Καινή Διαθήκη» τα πρώτα τέσσερα βιβλία της Κ.Δ ονομάζονται τα Ευαγγέλια. Αυτά είναι τα τέσσερα βιβλία μας μιλούν για τη γέννηση του
Χριστού για την εξαιρετική ζωή που έζησε στη γη πριν δυό χιλιάδες χρόνια.
Ο Χριστός έζησε μόνο τριάντα τρία χρόνια στη γη ευεργετώντας όλους που συναντούσε. Θεράπευσε τους ασθενείς έκαμε τους τυφλούς να αναβλέψουν τους κωφούς να ακούν. Καθάρισε τους λεπρούς ακόμα δε και νεκρούς ανέστησε. Περπάτησε στα ύδατα και κατασίγασε την τρικυμία. Σε δυό περιπτώσεις πήρε λίγα ψωμάκια και ψάρια και χόρτασε χιλιάδες ανθρώπους. Τα χείλη Του ήταν γεμάτα λόγια χάρητος. Τα λόγια της σοφίας Του αναγνωρίζονται σ’ όλο τον κόσμο ως τα ανώτερα διδάγματα που άκουσε ποτέ άνθρωπος. Όλη του η ζωή ελέγχετε ενδυναμωνόταν και οδηγείτο από το Θεό.
Το μίσος των ανθρώπων ήταν φανερό από το γεγονός ότι μισούσαν το Χριστό για τα λόγια Του και τα έργα Του. Ήλθε στους Ιουδαίους ως ο Βασιλεύς τους αλλά αυτοί φώναζαν «Ας φύγει. Δεν θέλουμε ο άνθρωπος αυτός να μας βασιλεύει». Ήταν καταφρονημένος και απορημένος υπό των ανθρώπων.
Ήταν άνθρωπος θλίψεων και δόκιμος ασθενείας. Εξέλεξε  δώδεκα άνδρας για να γίνουν μαθηταί Του. ένας απ’ αυτούς Τον αρνήθηκε άλλος Τον πρόδωσε και Τον παρέδωσε στα χέρια των εχθρών Του. Καθώς αντιμετώπιζε την τρομερή αγωνία επάνω στο Σταυρό για τις αμαρτίες ολόκληρου του κόσμου ο ιδρώτας Του έτρεχε σαν σταγόνες αίματος. Προσευχήθηκε στον Ουράνιο Του Πατέρα.  «Εάν είναι θέλημα Σου ας παρέλθει το ποτήριον τούτο απ’ εμού αλλά όχι το θέλημα το εμόν το Σον ας γίνει». Καταδικάστηκε από το Συνέδριο των Ιουδαίων γιατί εφοβούντο μήπως πάρει το αξίωμα τους. Αντιμετώπισε μια χλευαστική δίκη μπροστά στον Πόντιο Πιλάτο τον Ρωμαίο Διοικητή.

Οι άνθρωποι τον έπτυσαν στο Πρόσωπο. Εξέσχισαν τα ιμάτια Του από το Σώμα Του και Τον μαστίγωσαν στην πλάτη. Του φόρεσαν ακάνθινο στεφάνι στο μέτωπο. Το σώμα Του