_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-Stavros Barotsakis

Stavros Barotsakis
>>>>>>>>>>>> 

Stavros Barotsakis
"Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς· Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι' εμού". Ιωάννην 14:6

Δεν υπάρχει περίπτωση εσύ ο άνθρωπος να πλησιάσεις μόνος σου τον Θεό. Γι αυτό έχεις ανάγκη κάποιον μεγαλύτερο από εσένα, να έρθει και να σου Τον αποκαλύψει, για να σου δώσει χάρη και έλεος.
Χωρίς τον Ιησού Χριστό, το χάσμα ανάμεσα στο Θεό και σε σένα, είναι αδιαπέραστο. Σε εμποδίζει το γεγονός ότι είσαι μικρός, πεπερασμένος, και το γεγονός ότι είσαι αμαρτωλός και επαναστάτης ενάντια στη δικαιοσύνη Του. Οι μικρές και ασήμαντες γέφυρες που προσπαθείς μόνος σου να χτίσεις, δεν σε πάνε πουθενά. Ίσως προσπαθείς να γίνεις πιο καλός, για να σε δεχτεί ο Θεός. Ίσως ασχολείσαι με τη θρησκεία, ή δίνοντας χρήματα, και κάνοντας αγαθοεργίες. Να ξέρεις όμως ότι τίποτα απ όλα αυτά δεν είναι ικανό, και κανένα απ αυτά δεν μπορεί να τακτοποιήσει την ενοχή τις αμαρτίας που κουβαλάς απέναντι στο Θεό. Η δικιά σου δικαιοσύνη, λέει ο Λόγος του Θεού, μπροστά Του μοιάζει με ένα βρώμικο κουρέλι. Ησαΐας 64:6.
Στην προσπάθειά σου να πλησιάσεις το Θεό, μήπως αφήνεις τον Ιησού Χριστό στην άκρη; Και ενώ δέχεσαι την μεσιτεία Του, μήπως δεν περιορίζεσαι μόνο σ αυτή, αλλά πιστεύεις πως υπάρχουν και άλλοι μεσίτες, στους οποίους πρέπει να προσεύχεσαι, και με τη σειρά τους να μεσιτεύουν στο Θεό για σένα; Πως μπορείς όμως να εμπιστεύεσαι τη ζωή σου σε νεκρούς; "Διότι οι ζώντες γνωρίζουσιν ότι θέλουσιν αποθάνει· αλλ' οι νεκροί δεν γνωρίζουσιν ουδέν, ουδέ έχουσι πλέον απόλαυσιν· επειδή το μνημόσυνον αυτών ελησμονήθη. Εκκλησ. 9:5.
Ο Θεός όμως σου έχει προμηθεύσει τη δική Του γέφυρα για να πλησιάσεις τον Θεό. Είναι ο αναστημένος Ιησούς Χριστός, ο μόνος Ζωντανός μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο αιώνιος Υιός του Θεού, ο οποίος ήρθε στον κόσμο, έγινε άνθρωπος, και έζησε τη ζωή μας για να μπορεί να μας καταλάβει, και πέθανε στο σταυρό με τον χειρότερο τρόπο.
Τον θάνατο που εσύ και εγώ άξιζε να πεθάνουμε, το έκανε στη δική μας θέση. Αυτό είναι το δώρο του Θεού για σένα και για μένα...
_________________________________
"Εάν δε ο Χριστός κηρύττηται ότι ανέστη εκ νεκρών, πως τινές μεταξύ σας λέγουσιν ότι ανάστασις νεκρών δεν είναι;
Και εάν ανάστασις νεκρών δεν ήναι, ουδ' ο Χριστός ανέστη". Α' Κορινθ.!5:12-13

Αν ο Χριστός είχε μείνει στον τάφο δεν θα ήταν τίποτα περισσότερο από ένας ακόμη ιδρυτής μιας θρησκείας. Ένας ιδεολόγος που πέθανε γι αυτό που πίστευε, που μάλιστα δεν του βγήκαν αυτά που έλεγε, αλλά τουλάχιστον ήταν ειλικρινής να πεθάνει για τα πιστεύω του.
Σύμφωνα όμως με την Αγία Γραφή, η ανάσταση του Χριστού αποδεικνύει πως ο Χριστός έλεγε την αλήθεια: "και απεδείχθη Υιός Θεού εν δυνάμει κατά το πνεύμα της αγιωσύνης δια της εκ νεκρών αναστάσεως, Ιησού Χριστού του Κυρίου ημών". Ρωμαίους 1:4. Η ανάσταση του Χριστού αποδεικνύει πως υπάρχει συνέχεια στη ζωή μετά απ αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή πέρα από αυτό που βλέπουμε. Αν δεν υπάρχει ανάσταση, η ίδια η Αγία Γραφή γράφει πως όλα αυτά που πιστεύουμε και κάνουμε είναι μάταια και πάνε χαμένα. Α' Κορινθίους 15:16-19. Γιατί, το να ζω μόνο για το τώρα, ακόμη κι ως χριστιανός, είναι αξιοθρήνητο, γιατί δεν υπάρχει ελπίδα ούτε μέλλον. Η αλήθεια όμως είναι πως ο Χριστός έχει αναστηθεί, Α' Κορινθίους 16:20, κι αυτό τα ανατρέπει όλα. Βεβαιώνει πως υπάρχει ζωή και μετά, και πως αν υπάρχει ζωή μετά, αυτό επηρεάζει τη ζωή μου τώρα. Αλλάζει τον τρόπο που σκέφτομαι, αλλάζει τις αξίες μου, και τις προτεραιότητες μου. Η ανάσταση του Χριστού εγγυάται κι εξασφαλίζει τη δική μας ανάσταση. Ρωμαίους 8:11, και Α' Κορινθίους 6:14. Θ αναστηθούμε επειδή ο Χριστός αναστήθηκε. Η δική Του ανάσταση εγγυάται την ανάσταση όλων όσων Του έδωσαν τη ζωή τους, γιατί αυτό σημαίνει να πιστεύω στο Χριστό!!
" Ώστε, αδελφοί μου αγαπητοί, γίνεσθε στερεοί, αμετακίνητοι, περισσεύοντες πάντοτε εις το έργον του Κυρίου, γινώσκοντες ότι ο κόπος σας δεν είναι μάταιος εν Κυρίω". Α' Κορινθίους 15:58..
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Stavros Barotsakis
"και ενώ ήμεθα νεκροί δια τα αμαρτήματα, εζωοποίησεν ημάς μετά του Χριστού· κατά χάριν είσθε σεσωσμένοι·
και συνανέστησε και συνεκάθισεν εν τοις επουρανίοις δια Ιησού Χριστού". Εφεσίους 2:5-6

Πνευματικά νεκροί σημαίνει πως ενώ είχαμε φυσική ζωή, ζούσαμε, τρέχαμε, παίζαμε, μαθαίναμε, αναπνέαμε, παρόλ' αυτά δεν είχαμε σχέση με το Θεό εξ αιτίας τις αμαρτίας μας. Δεν γνωρίζαμε τον Θεό, γιατί είμαστε αποχωρισμένοι απ Αυτόν. Είμαστε όπως και κάθε άνθρωπος χωρίς το Χριστό, σαν έναν νεκρό μέσα στον τάφο. Κι ο Θεός μας έφερε από το θάνατο στη ζωή. Μας ανέστησε μαζί με τον Ιησού Χριστό, και μας έβαλε να καθίσουμε μαζί μ Αυτόν στα ουράνια. Η σωτηρία δηλαδή είναι μια νεκρανάσταση. Ένας νεκρός πνευματικά, ανασταίνεται. Ο μετανοημένος αμαρτωλός πεθαίνει για τα παλιά, και ανασταίνεται για τα καινούρια μαζί με τον Χριστό.
Μας έδωσε την χάρη, και την ικανότητα να ζούμε συνειδητά στη δική Του παρουσία, παρόλο που είμαστε στον κόσμο αυτό.
Μας έδωσε τη δύναμη, τις υποσχέσεις, και το έλεος, να ζούμε ταυτόχρονα σε δύο κόσμους. Αυτόν που βλέπουμε με τα φυσικά μάτια, κι αυτόν που δεν φαίνεται ορατά, αλλά τον βλέπουμε με τα μάτια τις πίστεως. Παρόλο που ακόμη ζούμε εδώ με αυτό το σώμα, σ αυτόν τον κόσμο, τα μάτια μας έχουν ανοιχτεί ώστε να βλέπουμε αυτά που πριν δεν είχαμε την ικανότητα να δούμε, και να καταλαβαίνουμε αυτά που δεν μπορούσαμε πριν να καταλάβουμε.Ο άνθρωπος που συμφιλιώθηκε με τον Θεό, καταλαβαίνει πως το σήμερα, είναι προσωρινό. Έχει ήδη λάβει την αληθινή ζωή και ότι χτίζει, έχει την αιωνιότητα στο μυαλό του. Γι αυτό λοιπόν, "τα άνω φρονείτε, μη τα επί της γης.
Διότι απεθάνετε, και η ζωή σας είναι κεκρυμμένη μετά του Χριστού εν τω Θεώ. Κολοσσαείς 3:2-3...
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>