_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-- Από Elladios Graikos


 Από Elladios Graikos
Η Εκκλησία που είναι οικοδομημένη «πάνω στο θεμέλιο των Αποστόλων και των Προφητών» (Εφεσίους 2:20), έχει την ανάγκη ν’ αναγνωρίσει τους Προφήτες της. Ο κατάλογος όμως δείχνει πως συνήθως η Εκκλησία έχει συμπεριφερθεί σ’ αυτούς σαν να ήταν ξένοι και ανατρεπτικοί. Ή, αφού πέθαναν και με ασφάλεια θαφτήκαν κάπου απόμακρα, μερικές φορές τιμούνται μεταθανάτια με το να τιμούν και να λατρεύουν τις εικόνες τους και να οικοδομούν ναούς στην ανάμνησή τους.
Ο Προφήτης πάντα στέκεται στο χείλος της καθιερωμένης Εκκλησίας. Δεν διακονεί κάτω από λαμπρούς προβολείς. Ο Θεός δεν τον κυκλώνει με πλήθος κόσμου, ούτε με τις επευφημίες των ανθρώπων. Η διακονία του είναι μια διακονία της ερήμου. Στέκεται μόνος, σαν κάποιον που φωνάζει στην πνευματική έρημο μέσα στους οικείους της πίστης. Το Άγιο Πνεύμα τον κάνει να αισθάνεται μια αγωνία και οδύνη στην ψυχή του, που ένα κοινό μέλος της Εκκλησίας δεν μπορεί να δει – τη χλιαρότητα, όντως την εγκατάλειψη και την ερήμωση του λαού της συνθήκης του Θεού. Μπορεί να μη ζει με άγριο μέλι και με ακρίδες, αλλά σίγουρα τρώει “το ψωμί της θλίψης”.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Elladios Graikos
Ο Ιωάννης δεν έτρεξε προς τον Ιησού για να σταθεί δίπλα Του παίρνοντας πόζα μπροστά στον λαό. Πολλοί από εμάς συνήθως τρέχουμε με την πρώτη ευκαιρία που έχουμε για να καμαρώσουμε δίπλα σε κάποιον πολιτικό, ή θρησκευτικό προεστό, και όποτε είναι εφικτό, παίρνουμε πόζα μαζί του μπροστά στις φωτογραφικές μηχανές. Μας αρέσει να βρισκόμαστε στην παρέα αυτών που έχουν μια ιδιαίτερη εκτίμηση και υπόληψη από τον κόσμο. Ο Κύριος όμως μας προειδοποιεί, λέγοντας: «Το υψηλό μεταξύ των ανθρώπων είναι βδέλυγμα μπροστά στον Θεό» (Λουκάς 16:15).
Με την πρώτη ματιά του στον Ιησού, ο Ιωάννης ταπείνωσε τον εαυτό του. Αμέσως σύγκρινε τη διακονία του με αυτήν του Χριστού, και τόνισε την ανωτερότητα της διακονίας του Χριστού πάνω από τη δική του:
«Εγώ, βέβαια, σας βαφτίζω σε νερό. Έρχεται όμως ο ισχυρότερός μου, του Οποίου δεν είμαι ικανός να λύσω το λουρί των υποδημάτων Του• Αυτός θα σας βαφτίσει μέσα σε Πνεύμα Άγιο και σε φωτιά» (Λουκάς 3:16).
Ο Ιωάννης, με απόλυτη βεβαιότητα, δεν ενδιαφερόταν να επικεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας και της τιμητικής διάκρισης πάνω του. Η δική του ήταν μια αυτοεξαλειφόμενη διακονία. Δεν ενδιαφερόταν να σώσει τη διακονία του όπως κάνουν πολλοί κληρικοί σήμερα.
Ελαττώνοντας τον εαυτό μας για να φανερωθεί ο Χριστός
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Από Elladios Graikos
Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής δεν είχε μόνο ένα υψηλό κάλεσμα, αλλά ο Ίδιος ο Ιησούς είπε γι’ αυτόν: «Αλήθεια σας λέω, δεν έχει εμφανιστεί μεταξύ των γεννημένων από γυναίκες μεγαλύτερος από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή» (Ματθαίος 11:11). Ήταν ο τελευταίος και μεγαλύτερος των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης.
Αν κάποιος άξιζε τιμητική διάκριση και ειδική απονομή σεβασμού και ευλάβειας, αναμφίβολα αυτός ήταν ο Ιωάννης ο Βαπτιστής. Είχε την τιμή να βαπτίσει τον Ιησού και ήταν “ο μεγαλύτερος άνθρωπος που έχει γεννηθεί από γυναίκα”.
Εντούτοις, ο ένας και μοναδικός σκοπός που εκτελούσε τη διακονία του ήταν να ελκύει την προσοχή των ανθρώπων μακριά από τον εαυτό του και να την προσηλώνει στον Ιησού Χριστό. Ήταν εύκολο για πολλούς ανθρώπους εκείνες τις ημέρες να πιστεύουν πως ενδεχομένως αυτός να ήταν και ο Μεσσίας. Στα Ιερά Κείμενα, διαβάζουμε: «Διαλογίζονταν όλοι μέσα στις καρδιές τους για τον Ιωάννη, μήπως αυτός είναι ο Χριστός» (Λουκάς 3:15).
Ο Ιωάννης ήταν γρήγορος να απαντήσει στις σκέψεις τους και σ’ αυτά που ρωτούσαν ο ένας τον άλλο. Έκανε ξεκάθαρο σ’ αυτούς πως αυτός δεν ήταν ο αναμενόμενος Μεσσίας. «Δεν είμαι εγώ ο Χριστός, αλλά αποσταλμένος είμαι πριν από Εκείνον» (Ιωάννης 3:28).
“Όχι… Όχι… δεν είμαι εγώ!” Προσπαθούσε να πει ο Ιωάννης. “Μην κοιτάτε εμένα. Πάρτε τα μάτια σας από πάνω μου, και στρέψτε τα σ’ Αυτόν, ο Οποίος έρχεται μετά από εμένα. Αυτόν να κοιτάζετε... Σ’ Αυτόν να αποβλέπετε… Αυτός είναι ο Μεσσίας!”
Ο Ιωάννης έδειχνε τον Ιησού, λέγοντας:
«Να ο Αμνός του Θεού, που σηκώνει την αμαρτία του κόσμου» (Ιωάννης 1:29
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Elladios Graikos
Πού είναι οι Προφήτες του Θεού… σήμερα; «Δεν βλέπουμε τα σημεία μας… δεν υπάρχει πλέον Προφήτης» (Ψαλμός 73:9). Τίποτε δεν θα πρέπει να είναι πιο ανησυχητικό για την Ορθόδοξη Εκκλησία, από την απουσία των Προφητών. Είναι καιρός ν’ ανησυχούμε. Είναι η αιτία για θανατηφόρο ενδιαφέρον. Προμηνύει τα αδιανόητα.
Ενώ ο Προφήτης Ιωήλ προλέγει πως πριν από το κλείσιμο της Χριστιανικής Περιόδου θα υπάρξει μια κυρίαρχη μεσολάβηση Θείου ελέους για την αποκατάσταση του λαού του Θεού, ο Απόστολος Παύλος μιλάει για χρονικό όριο – έναν οριοθετημένο χρόνο της Θείας μακροθυμίας. Σ’ αυτές τις Έσχατες Ημέρες, ο Πατέρας έχει ήδη εγείρει την “Διακονία του Ηλία” σε προετοιμασία για την Επιστροφή του Ιησού Χριστού. Τι θα γίνει όμως αν ο λαός Του “δεν δεχτεί την αγάπη της Αλήθειας ώστε να σωθούν;”
Δεν μου αρέσει ·  · Κοινοπ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Elladios Graikos
Ο Χριστός μιλάει εκτενώς για τους Έσχατους Καιρούς και αναφέρει τα “σημεία των καιρών”. «Υποκριτές», είπε ο Χριστός στους Φαρισαίους, «πράγματι την όψη του ουρανού γνωρίζετε να τη διακρίνετε, τα σημεία όμως των καιρών δεν μπορείτε;» (Ματθαίος 16:3).

Το πιο σημαντικό από τα “σημεία των καιρών” είναι αυτό της ανταρσίας ενάντια στον Θεό και η επακόλουθη ηθική κατάπτωση και παρακμή βρίσκονται σε έξαρση. Ο Ιησούς προείπε: «Επειδή θα πληθύνει η ανομία, θα ψυχραθεί η αγάπη των πολλών» (Ματθαίος 24:12).

Ο Απόστολος Παύλος επίσης αναφέρεται στην αύξηση του κακού: «Ενώ πονηροί άνθρωποι και απατεώνες θα προκόψουν στο χειρότερο, πλανώντας και πλανώμενοι» (Β’ Τιμόθεου 3:13). Ο Απόστολος προλέγει πως πριν τον ερχομό του Αντίχριστου η αμαρτία και η ηθική κατάπτωση θα φτάσουν στο μεσουράνημά τους. Λέει πως «το μυστήριο της ανομίας ήδη ενεργείται» (Β’ Θεσσαλονικείς 2:7), και πως το πρόγραμμα του Σατανά να κυριαρχήσει στον κόσμο συνεχίζει να ξεδιπλώνεται μέσα στην ιστορία και πως θα φτάσει στο αποκορύφωμά του με την εμφάνιση του Αντίχριστου, ενός παγκόσμιου πολιτικού ηγέτη.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Elladios Graikos
''Γι αυτό, ...κάθε λαός,έθνος, και γλώσσα,που θα μιλήσει κακό ενάντια στο Θεό του Σεδράχ,του Μισάχ,και του Αβδεναγώ [και των Χριστιανών], θα καταμελιστεί,και τα σπίτια τους θα γίνουν κοπρώνες,επειδή δεν υπάρχει άλλος θεός,που να μπορεί να ελευθερώσει με τέτοιο τρόπο[δηλαδή όπως τους τρείς νέους από το καμίνι της φωτιάς].''[Δανιήλ 3:29]
Κι η σύγχρονη ανθρωπότητα κι ο πολιτισμός της που με τέτοιο τρόπο άσχημο επιτίθεται στον ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΙΗΣΟΥ θα καταντήσει κοπρώνας και θα σβηστεί μια για πάντα.
>>>>>>>>>>>>>>> 
Elladios Graikos
''Κι όμως,οι λαοί και τα έθνη και τα άτομα,αν κι αγωνίστηκαν και αγωνίζονται και με την έκχυση ακόμα και του αίματος τους,δεν απόλαυσαν την ελευθερία,δεν έγιναν μέχρι τώρα ελεύθεροι, αλλά από πολύ μακριά είδαν αυτή να έρχεται πρός αυτούς είδαν τη σκιά της,είδαν, όπως ο Μωυσής είδε τα οπίσθια [πλάτη] του Θεού,είδαν τα οπίθια [πλάτη] και αυτοί της ελευθερίας,αν κι επεθύμησαν να απολαύσουν αυτή την ελευθερία.''
>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Elladios Graikos
''Δεν υπάρχει κανείς που να αρνείται πως το μέγα αγαθό της ελευθερίας στους ανθρώπους είναι δώρο του Χριστιανισμού.Ο Χριστιανισμός λοιπόν είναι αυτή η ίδια η ελευθερία,και όσοι ασπάζονται τις αρχές του Χριστιανισμού δεν μπορούν παρά να είναι ελεύθεροι και φιλελεύθεροι,κήρυκες διαπρύσιοι [ένθερμοι] της ελευθερίας,την οποία ο Χριστός αποκάλυψε στον κόσμο''
Α.Μ
[Εάν τώρα το ανελεύθερο και φασιστικό πνεύμα που θέλει τους χριστιανούς δούλους, ξεχειλίζει από τις παραδοσιακές κατ αρχήν αλλά και από άλλες Εκκλησίες, αυτό το γεγονός καταδεικνύει ότι αυτές οι Εκκλησίες, έχουν απομακρυνθεί από τον αρχέγονο Χριστιανισμό.]
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Elladios Graikos

Κάθισε λοιπόν φίλε μου,στη σκιά του Σταυρού, ύψωσε τα χέρια σου στον ουρανό,ευχαρίστησε τον Ιησού Χριστό για ΟΛΑ αυτά,και συλλογίσου το μέλλον σου .. ΜΑΖΙ ΤΟΥ!