_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-- Yioannis Kal


Yioannis Kal
Η χριστιανικη γιορτη της Σκηνοπηγιας βρισκεται εις την τριτη μερα της. απομενουν ακομη αλλες τεσσαρις μερες γιορτης. Η ογδοη μερα της γιορτης ειναι αγια μερα και ειναι η επομενη πεμπτη 26 του Σεπτεμβρη. Το πνευματικο νοημα της γιορτης για εμας τους χριστιανους εχει να κανει με τη βιωση μας εις την πνευματικη ερημο του κοσμου τουτου που ζουμε.

Εις το 11 κεφαλαιο της προς Εβραιους επιστολης του αποστολου Παυλου, διαβαζουμε για τις συνεπειες που υφισταται ο πραγματικος χριστιανος εις τον κοσμο της αμαρτιας που υπαρχει τριγυρω του. Παρ' ολες τις δυσκολιες και καταδιωξεις που υποφερουμε απο τους αμαρτωλους χαιρομαστε διοτι υποφερουμε για την πιστη μας εις τον Χριστον.

Αντι λοιπον να λυπουμαστε για τον δρομο μας δια μεσου της στενης πυλης, τον εισερχομενον εις την βασιλεια του Θεου, απεναντιας ας χαιρομαστε διοτι εις το τελος της δυσκολης πνευματικης πορειας μας η βασιλεια του Θεου ειναι ετοιμη για μας να μας υποδεχθει εις αιωνια δοξασμενη ζωη, που μας δινει ο Χριστος.

Λοιπον φιλοι μου, αρχιστε να τηρειτε την σπουδαια τουτη γιορτη της σωτηριας μας διοτι την ζουμε καθε στιγμη εις την χριστιανικη μας ζωη.

Για οσους μεχρι τωρα τηρουν την εορτη της Σκηνοπηγιας, τους ευχομαι οπως οι ευλογιες, τα ελεη και η προστασια του Θεου σας σκεπαζουν μεχρι το τελος της χριστιανικης σας εν Χριστω πορεια σας.
>Yioannis Kal
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ΣΕ ΚΡΙΝΕΙ ΠΑΡΑΒΑΤΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΜΑΡΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (ΡΩΜ. 3.23).
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΟΛΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΑΜΑΡΤΙΑ = ΘΑΝΑΤΟΣ, ΛΕΕΙ Η ΓΡΑΦΗ, ( ΡΩΜ. 6.23).

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ/ΙΣΡΑΕΛΙΤΕΣ ΠΑΡΕΒΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ. ΟΙ ΔΕ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ( ΡΩΜ. 2.14). ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΙ - ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΑΣΜΑ ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΜΩΗΣΗ, Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ - Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ - ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΗΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΙΗΣΟΥ, ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ (ΡΩΜ.8.2).

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΔΙΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΕΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΒΩΜΕ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΓΕΝΟΥΣ ΥΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ.

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ΜΑΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΕ ΚΑΙ ΕΦΡΟΥΡΗΣΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟΝ ΔΙΑ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ (ΓΑΛ.3.23-25).

Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟΝ, ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΟΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙ[Ι]ΝΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΝ "ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ" - ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΕΑΝ ΠΑΡΕΒΙΑΖΟΝΤΑΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠ' ΑΥΤΕΣ.

Ο ΘΕΟΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΥΣΤΗΡΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ, ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΥΠΟ ΝΕΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ, ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ,Η ΝΕΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, Η ΣΩΤΗΡΙΑ, Η ΕΠΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΖΩΗΣ, Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ( ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΔΩΘΗΚΕ ΕΙΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ).

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΦΘΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΕ ΒΑΡΙΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ (ΔΕΥΤ.ΚΖ'26).

ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΓΗΙΝΟΣ,ΦΥΣΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΟΣ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΣ,ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΟΣ.

ΓΙΑΤΙ;

"ΔΙΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΔΟΘΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΜΩΥΣΕΩΣ, Η ΧΑΡΙΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΓΕΙΝΕΝ ΔΙΑ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ" (ΙΩΑΝ.1.17).

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΙ Η' ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΙΣΤΑΜΕΝΟΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ, "ΝΟΜΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ; ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ! ΑΛΛΑ ΝΟΜΟΝ ΙΣΤΑΝΟΜΕΝ [ΣΤΗΝΟΜΕΝ] ( ΡΩΜ. 3.31).

Η ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, Η' ΜΕ ΔΙΧΩΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΔΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (ΓΑΛ.2.16). ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ...ΑΜΗΝ!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>