_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-01--ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

01--ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

Γένεσις 1

1 ΣΤΗΝ αρχή δημιούργησε ο Θεός τον ουρανό και τη γη.
2 Και η γη ήταν άμορφη και έρημη· και σκοτάδι υπήρχε επάνω στο πρόσωπο της αβύσσου. Και Πνεύμα Θεού φερόταν επάνω στην επιφάνεια των νερών.
3 Και είπε ο Θεός: Ας γίνει φως· και έγινε φως·
4 και είδε ο Θεός το φως ότι ήταν καλό· και διαχώρισε ο Θεός το φως από το σκοτάδι·
5 και ονόμασε ο Θεός το φως Ημέρα· και το σκοτάδι το ονόμασε Νύχτα.
Και έγινε εσπέρα, και έγινε πρωί, ημέρα πρώτη.
6 Και είπε ο Θεός: Ας γίνει στερέωμα ανάμεσα στα νερά, και ας διαχωρίζει τα νερά από τα νερά.
7 Και δημιούργησε ο Θεός το στερέωμα, και διαχώρισε τα νερά που ήσαν κάτω από το στερέωμα από τα νερά που ήσαν επάνω από το στερέωμα. Και έγινε έτσι.
8 Και ονόμασε ο Θεός το στερέωμα ουρανό.
Και έγινε εσπέρα, και έγινε πρωί, ημέρα δεύτερη.
9 Και είπε ο Θεός: Ας μαζευτούν τα νερά που είναι κάτω από τον ουρανό σε έναν τόπο, και ας φανεί η ξηρά. Και έγινε έτσι.
10 Και ονόμασε ο Θεός την ξηρά Γη· και τη συγκέντρωση των νερών ονόμασε Θάλασσες· και είδε ο Θεός ότι ήταν καλό.
11 Και είπε ο Θεός: Ας βλαστήσει η γη χλωρό χορτάρι, που κάνει σπόρο, και καρποφόρο δέντρο που κάνει καρπό σύμφωνα με το είδος του, του οποίου το σπέρμα να είναι μέσα του επάνω στη γη. Και έγινε έτσι.
12 Και η γη βλάστησε χλωρό χορτάρι, χορτάρι που κάνει σπόρο σύμφωνα με το είδος του, και δέντρο καρποφόρο, του οποίου το σπέρμα είναι μέσα του, σύμφωνα με το είδος του· και είδε ο Θεός ότι ήταν καλό.
13 Και έγινε εσπέρα, και έγινε πρωί, ημέρα τρίτη.
14 Και είπε ο Θεός: Ας γίνουν φωστήρες στο στερέωμα του ουρανού, για να διαχωρίζουν την ημέρα από τη νύχτα· κι ας είναι για σημεία, και καιρούς, και ημέρες, και χρόνους·
15 και ας είναι για φωστήρες στο στερέωμα του ουρανού, για να φέγγουν επάνω στη γη. Και έγινε έτσι.
16 Και έκανε ο Θεός τούς δύο φωστήρες τους μεγάλους, τον φωστήρα τον μεγάλο για να εξουσιάζει επάνω στην ημέρα, και τον φωστήρα τον μικρότερο για να εξουσιάζει επάνω στη νύχτα· και τα αστέρια·
17 και τα έβαλε ο Θεός στο στερέωμα του ουρανού, για να φέγγουν επάνω στη γη,
18 και να εξουσιάζουν επάνω στην ημέρα, και επάνω στη νύχτα, και να διαχωρίζουν το φως από το σκοτάδι. Και είδε ο Θεός ότι ήταν καλό.
19 Και έγινε εσπέρα, και έγινε πρωί, ημέρα τέταρτη.
20 Και είπε ο Θεός: Ας γεννήσουν τα νερά θαλάσσια ζώα σε αφθονία και πουλιά που πετούν επάνω από τη γη προς το στερέωμα του ουρανού.
21 Και δημιούργησε ο Θεός τα μεγάλα κήτη, και κάθε έμψυχο που κινείται, τα οποία γέννησαν με αφθονία τα νερά σύμφωνα με το είδος τους, και κάθε πουλί φτερωτό σύμφωνα με το είδος του. Και ο Θεός είδε ότι ήταν καλό.
22 Και ο Θεός τα ευλόγησε, λέγοντας: Αυξάνεστε και πληθύνεστε, και γεμίστε τα νερά μέσα στις θάλασσες· και τα πουλιά ας πληθύνονται επάνω στη γη.
23 Και έγινε εσπέρα, και έγινε πρωί, ημέρα πέμπτη.
24 Και είπε ο Θεός: Ας γεννήσει η γη έμψυχα ζώα σύμφωνα με το είδος τους, κτήνη, και ερπετά και ζώα της γης σύμφωνα με το είδος τους. Και έγινε έτσι.
25 Και έκανε ο Θεός τα ζώα της γης σύμφωνα με το είδος τους, και τα κτήνη σύμφωνα με το είδος τους, και κάθε ερπετό της γης σύμφωνα με το είδος του. Και είδε ο Θεός ότι ήταν καλό.

02--ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

Γένεσις 1

26 Και είπε ο Θεός: Ας κάνουμε άνθρωπο σύμφωνα με τη δική μας εικόνα, σύμφωνα με τη δική μας ομοίωση· και ας εξουσιάζει επάνω στα ψάρια τής θάλασσας, κι επάνω στα πουλιά τού ουρανού, κι επάνω στα κτήνη, κι επάνω σε ολόκληρη τη γη, κι επάνω σε κάθε ερπετό, που σέρνεται επάνω στη γη.
27 Και ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο σύμφωνα με τη δική του εικόνα· σύμφωνα με την εικόνα τού Θεού τον δημιούργησε· αρσενικό και θηλυκό τούς δημιούργησε·
28 και τους ευλόγησε ο Θεός· και είπε σ' αυτούς ο Θεός: Αυξάνεστε και πληθύνεστε και γεμίστε τη γη, και κυριεύστε την, και εξουσιάζετε επάνω στα ψάρια τής θάλασσας, κι επάνω στα πουλιά τού ουρανού κι επάνω σε κάθε ζώο που κινείται επάνω στη γη.
29 Και είπε ο Θεός: Δέστε, σας έδωσα κάθε χορτάρι που κάνει σπόρο, που είναι επάνω στο πρόσωπο ολόκληρης της γης, και κάθε δέντρο, που έχει μέσα του καρπό, δέντρο που κάνει σπόρο· αυτά θα είναι σε σας για τροφή·
30 και σε όλα τα ζώα τής γης, και σε όλα τα πουλιά τού ουρανού, και σε κάθε ερπετό που σέρνεται επάνω στη γη, και έχει μέσα του ψυχή που ζει, έδωσα κάθε χλωρό χορτάρι για τροφή. Και έγινε έτσι.
31 Και είδε ο Θεός όλα όσα δημιούργησε· και να, ήσαν πολύ καλά. Και έγινε εσπέρα, και έγινε πρωί,
ημέρα έκτη.
Sultama.cha



03--ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

Γένεσις 2
1 Και συντελέστηκαν ο ουρανός και η γη, και ολόκληρη η στρατιά τους.
2 Και ο Θεός είχε συντελεσμένα κατά την έβδομη ημέρα τα έργα του, που έκανε· και αναπαύθηκε την έβδομη ημέρα από όλα τα έργα του, που έκανε.
3 Και ο Θεός ευλόγησε την έβδομη ημέρα, και την αγίασε· επειδή, σ' αυτήν αναπαύθηκε από όλα τα έργα του, που έκτισε και έκανε ο Θεός…..
8 Και ο Κύριος ο Θεός φύτεψε έναν παράδεισο στην Εδέμ προς τα Ανατολικά, και έβαλε εκεί τον άνθρωπο, που έπλασε.
9 Και ο Κύριος ο Θεός έκανε να βλαστήσει από τη γη κάθε δέντρο ωραίο στην όραση, και καλό στη γεύση· και το δέντρο τής ζωής στο μέσον του παραδείσου, και το δέντρο τής γνώσης τού καλού και του κακού.
10 Και έβγαινε ένας ποταμός από την Εδέμ για να ποτίζει τον παράδεισο, και από εκεί διαχωριζόταν σε τέσσερις κλάδους.
11 Το όνομα του ενός είναι Φισών· αυτός είναι που περικυκλώνει ολόκληρη τη γη Αβιλά· όπου βρίσκεται το χρυσάφι….
…. 15 Και ο Κύριος ο Θεός πήρε τον άνθρωπο, και τον έβαλε στον παράδεισο της Εδέμ για να τον εργάζεται, και να τον φυλάττει….
Γιατί να τον φυλάττει; Άρα ο Θεός τον είπε από ποιον θα έπρεπε  να φυλάσσει τον παράδεισο.
18 Και ο Κύριος ο Θεός είπε: Δεν είναι καλό ο άνθρωπος να είναι μόνος· θα κάνω σ' αυτόν βοηθόν όμοιον μ' αυτόν….
…Ο  Θεός πάντα σκέπτεται το καλό του ανθρώπου.
21 Και ο Κύριος ο Θεός επέβαλε έκσταση στον Αδάμ, και κοιμήθηκε· και πήρε μία από τις πλευρές του και έκλεισε με σάρκα τον τόπο της.
22 Και κατασκεύασε ο Κύριος ο Θεός την πλευρά, που πήρε από τον Αδάμ, σε γυναίκα, και την έφερε στον Αδάμ.
23 Και ο Αδάμ είπε: Τούτο είναι τώρα κόκαλο από τα κόκαλά μου, και σάρκα από τη σάρκα μου· αυτή θα ονομαστεί Ανδρίδα, επειδή πάρθηκε από τον άνδρα.
24 Γι' αυτό, ο άνθρωπος θα αφήσει τον πατέρα του και τη μητέρα του, και θα προσκολληθεί στη γυναίκα του· και θα είναι οι δύο σε μία σάρκα.
25 Και ήσαν και οι δύο γυμνοί, ο Αδάμ και η γυναίκα του, και δεν ντρέπονταν.
Sultana.cha


04--ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

Γένεσις 3

1 ΤΟ φίδι, μάλιστα, ήταν το φρονιμότερο από όλα τα ζώα τού χωραφιού, που έκανε ο Κύριος ο Θεός· και το φίδι είπε στη γυναίκα: Στ' αλήθεια, είπε ο Θεός: Μη φάτε από κάθε δέντρο τού παραδείσου;
2 Και η γυναίκα είπε στο φίδι: Από τον καρπό των δέντρων τού παραδείσου μπορούμε να φάμε·
3 από τον καρπό, όμως, του δέντρου, που είναι στο μέσον του παραδείσου, ο Θεός είπε: Μη φάτε απ' αυτόν, μήτε να τον αγγίξετε, για να μη πεθάνετε.
4 Και το φίδι είπε στη γυναίκα: Σίγουρα δεν θα πεθάνετε,
5 αλλ' ο Θεός ξέρει ότι την ίδια ημέρα που θα φάτε απ' αυτόν, τα μάτια σας θα ανοιχτούν, και θα είστε σαν θεοί, γνωρίζοντας το καλό και το κακό…..
 ____________________________________________             
  Εδώ έρχεται ο εχθρός  τους μιλά δεν καταλαβαίνουν ότι τους μιλά ο εχθρός δεν διακρίνουν τα λόγια του  και δεν εφύλαξαν αυτό που τους είπε ο Θεός να φυλαχτούν.
Τι έπρεπε να κάνει η Ευα;

Να το αναφέρει στον Αδάμ.
Και αφού ο Θεός κατέβαινε τα δειλινά και μιλούσε μαζί του σαν πατέρας με παιδί  έπρεπε να περιμένουν να έρθει και να του το αναφέρουν.
 Εδώ μας διδάσκει και την υπομονή και προπαντός την ενότητα. Αυτήν  την ενότητα είχε ο Κύριος ως υιός του ανθρώπου με τον πατερά.  Ήταν ένα.
Ιωάννης 10:30
Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα.
 Θα δένονταν με το θεό σε ενότητα πολύ περισσότερο διότι θα μάθαιναν τα περισσότερα για τον εχθρό και θα φλεγόταν καλύτερα, διότι θα ήταν εξαρτημένοι από τον πατέρα όπως ο κύριος.
Ιωάννης 10:30
Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα.
Ιωάννης 5:17
Και ο Ιησούς απάντησε σ' αυτούς: Ο Πατέρας μου μέχρι τώρα εργάζεται, και εγώ εργάζομαι.
Αυτό το εργάζομαι πόσα πράγματα κλείνει μέσα του. Την  σωτηρία μας την υπακοή για χάρη μας που κάνει στον πατέρα την ενότητα μαζί του προσέχει με σπουδή την ζωή του πλήρης Πνεύματος Αγίου ως άνθρωπος από τον εχθρό αυτό που έπρεπε να κάνει ο Αδάμ
Από την επίθεση που έκανε, δεν το κατάλαβε η Εύα.  Πόσες φόρες μας πιάνει στα λόγια και μας μπερδεύει με αλήθειες του Λόγου και δυικές του ψευτιές.
Αλλά εδώ έπεσαι και το  μεγάλο ψέμα ότι κοίταξε δεν θέλει ο Θεός, να γίνεται σαν κι αυτόν θεοί γι αυτό δεν σας αφήνει να φάτε  και μη νομίζεις θα πεθάνετε, όχι δεν θα πεθάνατε.
___________________________________________
… 6 Και η γυναίκα είδε ότι το δέντρο ήταν καλό για τροφή, και ότι ήταν αρεστό στα μάτια, και το δέντρο ήταν επιθυμητό στο να δίνει γνώση· και αφού πήρε από τον καρπό του, έφαγε· και έδωσε και στον άνδρα της μαζί της, κι αυτός έφαγε.
7 Κι ανοίχτηκαν τα μάτια και των δύο και γνώρισαν ότι ήσαν γυμνοί· και αφού έραψαν φύλλα συκιάς, έφτιαξαν για τον εαυτό τους περιζώματα….

 Τώρα ήρθε η περιέργεια στην Εύα που τόσο καιρό δεν είχε. Ξαφνικά όρχησε να το περιεργάζεται.
Είδε ότι είχε ομορφιά και ήταν πολύ αρεστό στα μάτια της επιθυμητό.
Γι αυτό ο κύριος λέει ότι από την καρδιά αρχίζει η αμαρτία μετά αρχίζει η επιθυμία και εκτελείται.
Ματθαίος 5:28
Εγώ, όμως, σας λέω, ότι καθένας που κοιτάζει μια γυναίκα για να την επιθυμήσει, διέπραξε ήδη μοιχεία μέσα στην καρδιά του.
Η επιθυμία γεννά την αμαρτία.
  Ειρήνη έλεος και χάρη αμήν
Sultana.cha


05---ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
Γένεσις 3

…..8 Και άκουσαν τη φωνή τού Κυρίου τού Θεού, να περπατάει στον παράδεισο προς το δειλινό· και ο Αδάμ και η γυναίκα του κρύφτηκαν από το πρόσωπο του Κυρίου τού Θεού, ανάμεσα στα δέντρα τού παραδείσου.
9 Και ο Κύριος ο Θεός κάλεσε τον Αδάμ, και του είπε: Πού είσαι;
10 Κι εκείνος είπε: Άκουσα τη φωνή σου στον παράδεισο, και φοβήθηκα, επειδή είμαι γυμνός· και κρύφτηκα.
_________________________________



Αφού μπήκε η αμαρτία μέσα τους ένιωσαν ότι ήταν γυμνοί μέσα τους ψυχικά  έξω και έτρεμαν από τον φόβο τους πως θα αντικρίσουν τον Θεό.  Ντύθηκαν με φύλλα συκιάς. Τα φύλλα και ιδίως της συκιάς φέρνουν πολύ βάσανο, πολύ φαγούρα και πληγές . Οι  χωρικοί ποτέ δεν δένουν σε μια συκιά από κάτω ένα ζώο μέσα σε λίγο καιρό θα αποκτήσει φαγούρα φοβερή και πληγές. Πληγιάζουν  τα φύλλα της συκιάς. Έχετε καθαρίσει σικαλάκι να κάνετε γλυκό; Τα δάχτυλα μέχρι να τα τελειώσετε έχουν αφάνταστη πληγή. Το ξέρω εκ πείρας.
Ξέρετε αυτό το θέμα συκιάς πάντα το σκαφτόμουν και την απάντηση που έδινα στον εαυτό μου είναι η έξεις:  ότι, ο άνθρωπος είναι τόσο θολωμένος από την αμαρτία που είναι ντυμένος με φύλλα συκιάς . η αμαρτία είναι τόσο γλυκιά όπως ο καρπός της αλλά τα φύλλα της είναι τα βάσανα και οι στενοχώριες που έχει ο άνθρωπος μακριά από τον Θεό. Μακριά από τον Θεό και μη αναγνώριση ότι είναι δυστυχισμένος μακριά του και ότι πρέπει να τα βρει μαζί του και ο μόνος δρόμος είναι ο χριστός.
   Αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο γλυκός ο καρπός της που δεν λογαριάζουμε καθόλου ούτε την φαγούρα ούτε το πλήγιασμα των χεριών που θα τα μαζέψουμε και ιδίως όταν τα θέλουμε άγουρο τον ανθό να τον κάνουμε γλυκό.
  Δηλαδή ντύθηκε από μόνος του τον πόνο της αμαρτίας. Ενώ ο πανάγαθος Θεός για να μπορέσει να τον δει έσφαξε ζώο και μέσα από του ζώου του αθώου, μπόρεσε να τον δει να τον ντύσει με έλεος. Και να τον βγάλει έξω με ρούχα ασφάλειας. Αυτό  συμβόλιζε την θυσία του Χριστού επάνω στο σταυρό.
 Μόνο όποιος πιστεύει στον Ιησού χριστό είναι ασφαλείς με το αίμα Του και καθαρός από την αμαρτία του (Άγιος)
________________________________________
Κολοσσαείς 2:
….8 Βλέπετε μη σας εξαπατήσει κάποιος διαμέσου τής φιλοσοφίας και της μάταιης απάτης, σύμφωνα με την παράδοση των ανθρώπων, σύμφωνα με τα στοιχεία τού κόσμου, και όχι σύμφωνα με τον Χριστό…..
….13 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί στα αμαρτήματα και στην ακροβυστία τής σάρκας σας, σας ζωοποίησε μαζί του, καθώς σας συγχώρεσε όλα τα πταίσματα,
14 όταν εξάλειψε το χειρόγραφο με τα διατάγματα, που ήταν εναντίον σας, και το αφαίρεσε από το μέσον, καρφώνοντάς το επάνω στον σταυρό·
15 και αφού απογύμνωσε τις αρχές και τις εξουσίες, τις καταντρόπιασε δημόσια, όταν, επάνω του, θριάμβευσε εναντίον τους.
Sultana.cha

_____________________________
                 
06---ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

--Γένεσις 3:
11 Και ο Θεός τού είπε: Ποιος σου φανέρωσε ότι είσαι γυμνός; Μήπως έφαγες από το δέντρο, από το οποίο σε πρόσταξα να μη φας;
12 Και ο Αδάμ είπε: Η γυναίκα που μου έδωσες για να είναι μαζί μου, αυτή μου έδωσε από το δέντρο και έφαγα.
13 Και ο Κύριος ο Θεός είπε στη γυναίκα: Τι είναι τούτο που έκανες; Και η γυναίκα είπε: Το φίδι με εξαπάτησε, και έφαγα…..
Ποιος έφταιγε;
Όταν ρώτησε τον Αδάμ τι απάντησε;
Η γυναίκα που μου έδωσες. Δεν έπεσαι κάτω στα γόνατα της μετανοίας να πάρει όλο το φταίξιμο όλες τις ευθύνες επάνω του.
12 Και ο Αδάμ είπε: Η γυναίκα που μου έδωσες για να είναι μαζί μου, αυτή μου έδωσε από το δέντρο και έφαγα.
  Αλλά  με θράσος είπε η γυναίκα που μου έδωσες. Δηλαδή Θεέ μου εσύ φταις  όχι εγώ. Έφυγε η ευθύνη αμέσως από πάνω του..
13 Και ο Κύριος ο Θεός είπε στη γυναίκα: Τι είναι τούτο που έκανες;
____________________________________
Εκείνη; και εκείνη δεν έπεσαι στα γόνατα μετανοίας στην ουσία, και αυτή σαν να του είπε εσύ φταις που έκανες τον Όφη δεν φταίω εγώ με εξαπάτησε. θράσος μεγάλο. Η αμαρτία κάνει τον άνθρωπο τελείως  σκοταδιασμένο και πραγματικά δεν έχει φως μέσα του ούτε μπορεί να καταλάβει την μετάνοια ότι φταίει και πρέπει να επιστρέψει στο Θεό που του έχει δώσει τόσες ευκαιρίες.
Έχουμε προσέξει ποτέ τον εαυτό μας σαν ζευγάρι όταν θέλουμε να αποποιηθούμε κάτι τι κάνουμε;
 Ο σύζυγος αμέσως ενώ την αγαπά και πίνει νερό στο όνομα της συζύγου, ξαφνικά όταν δει ότι υπάρχει μεγάλο θέμα,  που και εκείνον αγγίζει λέει : όχι εγώ η γυναίκα μου, αυτή όλα τα κάνει αυτή, όλα τα κρύβει από μένα όλα, εγώ δεν ξέρω. Η δε σύζυγος; Εγώ δεν φταίω ο άντρας μου η μάννα , η πεθερά μου ,η ξαδέρφη μου, πάντα φταίει κάποιος ποτέ οι ίδιοι.
Και έτσι το σπίτι δεν πάει καλά.
  Τα παιδιά παίρνουν τον δρόμο τους οι σύζυγοι παίρνουν τον δικό τους δρόμο που είναι εύκολος γλυκός σαν της συκιάς το φρούτο..
  Και ξαφνικά γεμίζουν προβλήματα. Ο εύκολος δρόμος ο γλυκός ξαφνικά τους γεμίζει προβλήματα. Από τα παιδιά από τις αρρώστιες από τα οικονομικά αφού ήταν γλυκός ο δρόμος τώρα γεμίζουν πίκρα.
 Τι μένει; Η μετάνοια: να πάνε στο σφαγμένο αρνί τον Ιησού Χριστό και να περάσουν από την στενή πύλη αλλά τα βάσανα θα τα κουβαλήσουν παρέα με τον Κύριο.
Ματθαίος 7:13
Μπείτε μέσα από τη στενή πύλη· επειδή, πλατιά είναι η πύλη, και ευρύχωρος ο δρόμος που φέρνει στην απώλεια, και πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν μέσα απ' αυτή.
Ματθαίος 7:14
 Επειδή, στενή είναι η πύλη, και θλιμμένος ο δρόμος που φέρνει στη ζωή, και λίγοι είναι αυτοί που τη βρίσκουν.
Λουκάς 13:
24 Αγωνίζεστε να μπείτε μέσα από τη στενή πύλη·
επειδή, σας λέω, πολλοί θα ζητήσουν να μπουν μέσα και δεν θα μπορέσουν.
Ειρήνη έλεος και χάρη
Sultana cha
_________________________________
07--ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

Ο πρώτος φόνος επάνω στη γη και μάλιστα αδελφοκτόνος.

Νάτος ο πόνος:
  Ο πόνος της μάνας ο πόνος του πατέρα. Όπως φαίνεται ο Καιν ζήλευε τον Άβελ.
Και αυτό που έγινε πρέπει να υπήρχε και η ποιότητα της ζωής τους μεταξύ τους. Ξαφνικά δεν τον σκότωσε
Βάσει της άγιας γραφής πρώτα η αμαρτία η το καλό, γεννιέται μέσα στην καρδιά μας, δουλεύεται  και μετά βγάζει αυτό το απόθεμα. Αν είναι κακό η καλό.. Έφτασε να ωριμάσει μέσα  και μένει η εκτέλεση.
Επειδή ο Άβελ τον αντίτυπο, ότι συμβόλιζε τον Χριστό θα πρέπει να ήταν ένα παιδί χαριτωμένο που όλοι θα το αγαπούσαν με τον τρόπο του τον ευλογημένο σίγουρα είχε καλές σχέσεις με τον Θεό και θα έκαμνε αυτό που άρεσε στον Θεό..
  Ασφαλώς ο Κάιν και εκείνος θα είχε τρόπο ζωής  αλλά θρησκευόμενος και όχι σχέση ζωής με τον Θεό.
Αυτό το βλέπουμε από τον τρόπο θυσίας του έκανε θυσία στον Θεό από τον καρπό της γης και όχι όπως ο Άβελ θυσία ζώου που ήταν αντίτυπο του θανάτου εξιλέωσες του Ιησού Χριστού.
  Θα μπορούσε να ανταλλάξει αυτή τη σοδιά με ένα ζώο αλλά ήθελε να επιβάλλει δική του λατρεία.
Όπως σήμερα λένε καλά έργα αλλά τα καλά έργα ακολουθία η πίστη.
Ο Άβελ ότι άκουσε από τους γονείς του το εκτελούσε .
Ιάκωβος 1:
22 Γίνεστε δε εκτελεστές τού λόγου, και όχι μονάχα ακροατές, εξαπατώντας τον εαυτό σας….
Ιάκωβος 2:
….14 Ποιο το όφελος, αδελφοί μου, αν κάποιος λέει ότι έχει πίστη, και δεν έχει έργα; Μήπως η πίστη μπορεί να τον σώσει;….
…17 Έτσι και η πίστη, αν δεν έχει έργα, είναι από μόνη της νεκρή….
…18 Αλλά, θα πει κάποιος: Εσύ έχεις πίστη, και εγώ έχω έργα· δείξε μου την πίστη σου από τα έργα σου, και εγώ θα σου δείξω από τα έργα μου την πίστη μου.
19 Εσύ πιστεύεις ότι ο Θεός είναι ένας· καλά κάνεις· και τα δαιμόνια πιστεύουν, και φρίττουν.
20 Θέλεις, όμως, ω μάταιε άνθρωπε, να γνωρίσεις ότι η πίστη χωρίς τα έργα είναι νεκρή;..
Εφεσιους 2:
8 Επειδή, κατά χάρη είστε σωσμένοι, διαμέσου τής πίστης· κι αυτό δεν είναι από σας· είναι δώρο τού Θεού·
…9 όχι από έργα, ώστε να μη καυχηθεί κάποιος….
…13 τώρα, όμως, διαμέσου τού Ιησού Χριστού, εσείς που άλλοτε ήσασταν μακριά, γίνατε κοντά διαμέσου τού αίματος του Χριστού….
_________________________________
Γένεσης 4:
3 Και ύστερα από ημέρες ο Κάιν πρόσφερε από τους καρπούς της γης προσφορά στον Κύριο.
4 Και ο Άβελ πρόσφερε κι αυτός από τα πρωτότοκα των προβάτων του, και από το πάχος τους. Και ο Κύριος κοίταξε με ευμένεια επάνω στον Άβελ, κι επάνω στην προσφορά του·
5 επάνω στον Κάιν, όμως, κι επάνω στην προσφορά του δεν κοίταξε. Και ο Κάιν αγανάκτησε πάρα πολύ, και κατσούφιασε το πρόσωπό του.
6 Και ο Κύριος είπε στον Κάιν: Γιατί αγανάκτησες; Και γιατί κατσούφιασε το πρόσωπό σου;
7 Αν εσύ ενεργείς σωστά, δεν θα είσαι ευπρόσδεκτος; Αν, όμως, δεν ενεργείς σωστά, στην πόρτα βρίσκεται η αμαρτία. Αλλά, σε σένα θα είναι η επιθυμία του, κι εσύ θα εξουσιάζεις επάνω του.
8 Και ο Κάιν είπε στον Άβελ τον αδελφό του: Πάμε στην πεδιάδα· κι ενώ ήσαν στην πεδιάδα, αφού ο Κάιν σηκώθηκε ενάντια στον αδελφό του, τον φόνευσε.
________________________
Η λάθος προσφορά θυσίας στον Κύριο και η ζήλεια που εξαλλάχθηκε σε φθόνο και μετά σε φόνο.
Δεν γίνεται να μην ήξερε ο Κάιν ότι ο θεός ήθελε την προσφορά της θυσίας με αίμα διότι ήταν θυσία εξιλασμού,  ας το σκάφτομε μελετώντας το κεφάλαιο
Έλεος ειρήνη και αγάπη Αμην
Sultana.cha


08--ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

Ο έλεγχος του αμαρτωλού από τον Θεό.

9 Και ο Κύριος είπε στον Κάιν: Πού είναι ο Άβελ, ο αδελφός σου; Κι εκείνος είπε: Δεν ξέρω· μήπως φύλακας του αδελφού μου είμαι εγώ;
Δεν αναγνωρίζει την αμαρτία του στον Θεό μπροστά. Δεν  μετανοεί σκληρύνεται και αποθρασύνεται η καρδιά του.
 Ο Θεός ο ίδιος σε ρωτά που είναι ο αδελφός σου; και εκείνος απαντά με αναίδεια χωρίς φόβο της αμαρτίας του μήπως είμαι φύλακας του αδελφού μου να ξέρω;.
  Πόσες φορές αλήθεια αγνοούμε αδέλφια εν χριστώ; Πονούν υποφέρουν και λέμε μήπως μπορώ να κάνω και δεν το κάνω; Και την άλλη μέρα κάνω για τον εαυτό μου πράγματι απολαυστικά; πώς να περάσω

θαυμάσια; Και ο άλλος του  έχει παιδιά δεν έχει δουλειά δεν έχει τα στοιχειώδη να τα ταγίσει;. η αλήθευα ένιαι σκληρή
Αυτός είναι ο άνθρωπος που δεν έχει Θεό και δεν συναισθάνεται  πόσο αμαρτωλός είναι.
Εφεσίους 2
1 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί, εξαιτίας των παραβάσεων και των αμαρτιών, σας ζωοποίησε·
2 μέσα στις οποίες κάποτε περπατήσατε, σύμφωνα με το πολίτευμα του κόσμου τούτου, σύμφωνα με τον άρχοντα της εξουσίας τού αέρα, του πνεύματος, που σήμερα ενεργεί στους γιους τής απείθειας·
3 ανάμεσα στους οποίους και όλοι εμείς συναναστραφήκαμε κάποτε, σύμφωνα με τις επιθυμίες τής σάρκας μας, κάνοντας τα θελήματα της σάρκας και των συλλογισμών· και ήμαστε από τη φύση μας τέκνα οργής, όπως και οι υπόλοιποι…..
έτσι και ο Καίν.
Δεν συναισθάνθηκε καθόλου το έγκλημα που έκανε. Ότι λύπησε τον Θεό τον πατέρα την μητέρα του και σίγουρα και τα παιδιά του Άβελ που σίγουρα θα είχε. Και μόνο αυτό; Παραπονέθηκε Στον Θεό’
…13 Και ο Κάιν είπε στον Κύριο: Η αμαρτία μου είναι μεγαλύτερη από ό,τι να συγχωρεθεί·
14 δες, εσύ με καταδιώκεις σήμερα από το πρόσωπο της γης, και από το πρόσωπό σου θα κρυφτώ, και θα είμαι περιφερόμενος και φυγάδας επάνω στη γη· και οποιοσδήποτε με βρει, θα με φονεύσει….
_______________________________
  Σημερα ξερουμε ότι ο Θεός κανεναν δεν καταδιωκει και κανεναν δεντον ταλαιπωρει.εξ’ αλλου μας το εει πολύ ομορφα ο Ιακωβος.
________________________________
Ιακωβος  2:
13 Κανένας, όταν πειράζεται, ας μη λέει ότι: Από τον Θεό πειράζομαι· επειδή, ο Θεός είναι απείραστος κακών, κι αυτός δεν πειράζει κανέναν.
14 Πειράζεται, όμως, κάθε ένας, από τη δική του επιθυμία, καθώς παρασύρεται και δελεάζεται.
15 Έπειτα, η επιθυμία, αφού συλλάβει, γεννάει την αμαρτία· και η αμαρτία, μόλις εκτελεστεί, γεννάει τον θάνατο.
16 Μη πλανιέστε, αδελφοί μου αγαπητοί·

Έτσι πολλοί  λένε ο Θεός με πειράζει ο Θεός με δοκιμάζει. δεν ρωτάμε το εαυτό μας δεν τον ψηλαφίζουμε να δούμε ποια πάθη μας, μας έφεραν εδώ. Όλα τα ρίχνουμε στον Θεό
______________________________________
Ειρήνη έλεος και χάρη Αμήν
Sultana cha
____________________________________
09---ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
Γένεσης 4:
25 Και ο Αδάμ γνώρισε ξανά τη γυναίκα του, και γέννησε γιο, και αποκάλεσε το όνομά του Σηθ, λέγοντας ότι ο Θεός μού έδωσε ένα άλλο σπέρμα αντί του Άβελ, τον οποίο φόνευσε ο Κάιν.
26 Και στον Σηθ, παρόμοια, γεννήθηκε γιος· και αποκάλεσε το όνομά του Ενώς.
Τότε έγινε αρχή να ονομάζονται με το όνομα του Κυρίου.
Μονό ένα θα πω. Όταν γεννήθηκε ο Σηθ και βάδιζε όπως τον ήθελε ο Θεός, η γενιά του ονομάστηκε  με το όνομα του Κυρίου.
Παρακάτω θα τους βρούμε ως Υιούς του Θεού
 Εμείς πως ονομαστήκαμε; Χριστιανοί. Πήραμε το όνομα του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού.
Πάμε στον Νώε:
_____________________________
Γένεσις 5
32 Και ο Νώε ήταν ηλικίας 500 χρόνων· και ο Νώε γέννησε τον Σημ, τον Χαμ, και τον Ιάφεθ.
Γένεσις 6
1 ΚΑΙ όταν οι άνθρωποι άρχισαν να πληθύνονται επάνω στο πρόσωπο της γης, και γεννήθηκαν σ' αυτούς θυγατέρες,
2 βλέποντας οι γιοι τού Θεού τις θυγατέρες των ανθρώπων, ότι ήσαν ωραίες, πήραν για τον εαυτό τους γυναίκες από όλες όσες διάλεξαν.
3 Και ο Κύριος είπε: Δεν θα παραμείνει το πνεύμα μου πάντοτε μαζί με τον άνθρωπο, επειδή είναι σάρκα· οι ημέρες του θα είναι ακόμα 120 χρόνια.
4 Κατά τις ημέρες εκείνες ήσαν οι γίγαντες επάνω στη γη, κι ακόμα, ύστερα, αφού οι γιοι του Θεού είχαν μπει μέσα στις θυγατέρες των ανθρώπων, κι αυτές τεκνοποίησαν σ' αυτούς· εκείνοι ήσαν οι δυνατοί, οι ονομαστοί άνδρες από παλιά.
5 Και ο Κύριος είδε ότι η κακία τού ανθρώπου πληθυνόταν επάνω στη γη, και όλοι οι σκοποί των διαλογισμών της καρδιάς του ήσαν μόνον κακία όλες τις ημέρες.
6 Και ο Κύριος μεταμελήθηκε ότι δημιούργησε τον άνθρωπο επάνω στη γη· και λυπήθηκε στην καρδιά του.
7 Και ο Κύριος είπε: Θα εξαλείψω τον άνθρωπο που δημιούργησα από το πρόσωπο της γης· από άνθρωπον μέχρι κτήνος, μέχρι ερπετό και μέχρι πουλί τού ουρανού· επειδή, μεταμελήθηκα ότι τους δημιούργησα.
8 Ο Νώε, όμως, βρήκε χάρη μπροστά στον Κύριο.
9 Αυτή είναι η γενεαλογία του Νώε. Ο Νώε ήταν δίκαιος άνθρωπος, τέλειος ανάμεσα στους συγχρόνους του· ο Νώε περπάτησε μαζί με τον Θεό.
Όταν  διαβάζω την ιστορία του Νώε ευχαριστώ τον Κύριο μας που και για έναν άνθρωπο να σώσει από την αμαρτία  θα έρχονταν να πεθάνει επάνω στο σταυρό.
 Βλέπουμε, ότι ενώ πλήθαιναν οι άνθρωποι της αμαρτίας και κάθε μέρα προκαλούσαν τον Θεό.
Και όχι μόνον αυτό αλλά η γενιά του Σηθ παντρολογιόταν με την γενιά του των αμαρτωλών ανθρώπων όποτε έγιναν όλοι ιδοι στην ανομία.
Τώρα θα μου πεις γιατί ήταν του Σηθ; Μα πως ονομαστήκαν οι απόγονοι του Σηθ;
Γένεσης 4
25 Και ο Αδάμ γνώρισε ξανά τη γυναίκα του, και γέννησε γιο, και αποκάλεσε το όνομά του Σηθ, λέγοντας ότι ο Θεός μού έδωσε ένα άλλο σπέρμα αντί του Άβελ, τον οποίο φόνευσε ο Κάιν.
26 Και στον Σηθ, παρόμοια, γεννήθηκε γιος· και αποκάλεσε το όνομά του Ενώς.
Τότε έγινε αρχή να ονομάζονται με το όνομα του Κυρίου.
_________________________
Δηλαδή; Υιοί του Θεού
Αλλιώς δεν βρίσκουμε όνομα άλλο. Οπότε    παίρνοντας γυναίκες από έξω που πάντα ήταν ενάντιος ο Θεός στο θέμα του λαού του να μην παίρνουν γυναίκες από έξω διότι η μάννα ανατρέφει τα παιδιά με φόβο Θεού ευσεβείας και όλα τα καλά στοιχεία. Και  μονό στον αληθινό Θεό προτρέπει τα παιδιά της.
Αλλά αυτοί αναμίχτηκαν έφτασαν πια στο απροχώρητο της αμαρτίας ώστε να μετανιώσει ο Θεός που έκανε τον

άνθρωπο.
6 Και ο Κύριος μεταμελήθηκε ότι δημιούργησε τον άνθρωπο επάνω στη γη· και λυπήθηκε στην καρδιά του.
…4 Ο Θεός, όμως, επειδή είναι πλούσιος σε έλεος, εξαιτίας τής πολλής του αγάπης, με την οποία μάς αγάπησε….
Όμως επειδή είναι πράγματι πλούσιος σε έλεος ο Θεός
Δεν άφησε τον δίκαιο Νώε να καταστραφεί μαζί με τους αμαρτωλούς
Εφεσίους 2:
 …4 Ο Θεός, όμως, επειδή είναι πλούσιος σε έλεος, εξαιτίας τής πολλής του αγάπης, με την οποία μάς αγάπησε….
Sultana. cha

Συνεχίζεται
__________________________