_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-1 ΕΩΣ 9-ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΑΥΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ

01--ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΑΥΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
(ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ)
Σήμερα ακούω τον κόσμο που είναι θρησκευόμενος αλλά αυτά που προσκυνά τα βλαστημά. βρίζουν χωρίς ντροπή τα θεια , και κυρίως την μητέρα του κυρίου μας την έχουν όλοι του ανεξαιρέτως βρίσει χώρια το όνομα του χριστού μας του λυτρωτού μας.
Αλλά θα πάω πιο περά. Τώρα και λίγα χρόνια ακούω ότι ο χριστός είναι εβραίος θεός και μείς έχουμε το δωδεκάθεο. Και δεν είναι μόνο αυτό αλλά δήθεν μας το πλάσαραν οι Εβραίοι.
Επίσης για να νομιμοποιήσουν τον χριστό γιατί Μάθανε να τον πιστεύουν αλλά ήταν Έλληνας. Διότι μόνο οι έλληνες βγάλαμε σοφούς ανθρώπους και για αυτό ήταν 12 οι μαθητές του.
Επίσης έχουν τόσο σκοταδισμό και δεν τους παρεξηγώ.
 Ο εβραϊκός λαός είναι μια παρομοίωσης της εκκλησίας κατά κάποιον τρόπο π.χ. στα χρόνια τα ρωμαϊκά ότι κακό γινόταν το έκαναν οι χριστιανοί.
Παράδειγμα ο Νέρωνας έκαψε την ρώμη να βλέπει τις φλόγες και να κάνει ποίηση τρομάρα του που δεν ήξερε τίποτα.
  Μετά  για να εξαγριώσει τον ρωμαϊκό λαό είπε οι χριστιανοί το έκαναν. Και ξεκίνησε εκείνος ο άγριος διωγμός  που όποιον έπιαναν και ομολογούσε τον χριστό τον πήγαινα στις άρρενες η τον άλειφαν πίσσα και τον έκαιγαν να φωτίζει τους κήπους του τα βράδια ζωντανούς παρακαλώ.
Αλλά και ο εβραϊκός λαός λίγα πέρασε στο μεσαίωνα; Λίγους διωγμούς και οι δόγηδες στην Ιταλία για να τους πάρουν τις περιουσίες τους βάζανε την ρετσινιά είναι μάγος. Η ο Χίτλερ έσφαξε τον λαό κατά κόρον.
Με την πολιτική δεν έχω μπλεχτεί ποτέ μου. Μα  ποτέ μου. Το τι γίνεται και γιατί γίνεται και πως γίνεται αυτά είναι πολιτικά θέματα. Δεν με ενδιαφέρουν, δεν τα γνωρίζω όσο εσείς γνωρίζεται την αγία γραφή άλλο τόσο εγώ την πολιτική. Δεν το λέω σε πιστούς ανθρώπους αλλά σε ανθρώπους που δεν έχουν ποτέ τους ασχοληθεί με τον Θεό και έχουν άγνοια. Η σε ανθρώπους ρηχούς που δήθεν μελετούν και τα εξηγούν όπως τους βολεύει.
Ο Απ. Παύλος εξηγεί:
Ρωμαίους 11:
25 Επειδή, δεν θέλω να αγνοείτε, αδελφοί, το μυστήριο τούτο (για να μη υψηλοφρονείτε), ότι στον Ισραήλ έγινε τύφλωση κατά ένα μέρος, μέχρις ότου μπουν μέσα όλα τα έθνη·
26 και έτσι, ολόκληρος ο Ισραήλ θα σωθεί, όπως είναι γραμμένο: «Από τη Σιών θάρθει ο Λυτρωτής, και θα αποδιώξει τις ασέβειες από τον Ιακώβ.
27 Κι αυτή είναι από μένα η διαθήκη σ' αυτούς, όταν αφαιρέσω τις αμαρτίες τους».
28 Σύμφωνα μεν με το ευαγγέλιο είναι εχθροί για σας· σύμφωνα, όμως, με την εκλογή είναι αγαπητοί για τους πατέρες.
29 Επειδή, τα χαρίσματα και η πρόσκληση του Θεού δεν επιδέχονται μεταμέλεια.
30 Δεδομένου ότι, όπως κι εσείς απειθήσατε κάποτε στον Θεό, τώρα όμως ελεηθήκατε μέσα στην απείθεια τούτων,
31 έτσι κι αυτοί, τώρα απείθησαν στο δικό σας έλεος, για να ελεηθούν κι αυτοί.
32 Επειδή, ο Θεός έκλεισε τους πάντες μέσα στην απείθεια, για να ελεήσει τους πάντες.
>>> 
Εδώ είναι ξεκάθαρο ότι τους παραμέρισε ο Θεός για να μπει στα Έθνη ο Λόγος, έδωσε ευκαιρία στα ΄
Έθνη να μάθουν το σωτήριο έργο του Θεού δια μέσου του Ιησού Χριστού. Και τους επανέφερε μετά από παιδία στη χώρα που υποσχέθηκε στους πατέρες τους και δικοί μας, πατέρες, διότι ο Θεός δια Ιησού Χριστού μας υιοθέτησε.


Ιωάννης 1:
12 Όσοι, όμως, τον δέχθηκαν, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του·
13 οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν.
14 Και ο Λόγος έγινε σάρκα, και κατοίκησε ανάμεσά μας, (και είδαμε τη δόξα του, δόξαν ως μονογενή από τον Πατέρα), γεμάτος χάρη και αλήθεια.
Ειρήνη έλεος στις καρδιές μας αμήν

02---ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
(ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ)
Μεταφορά  του Σπύρου Φίλου Αγία Γραφή
 Ο Ισραήλ ήταν είναι λαός του Θεού .
Ο Κύριος όταν έκανε τη Ν. διαθήκη  είπε στον Πέτρο ότι : Ματθαίος 16:
18 Και εγώ, μάλιστα, σου λέω ότι: Εσύ είσαι ο Πέτρος, και επάνω σ' αυτή την πέτρα θα κτίσω την εκκλησία μου· και πύλες άδη δεν θα υπερισχύσουν εναντίον της.
 Δεν είπε θα κτίσω τον νέον Ισραήλ αλλά την εκκλησία μου.
  Μέχρι  τότε δεν υπήρχε Εκκλησία όλοι στο ναό πήγαιναν στην Ιερουσαλήμ.
 Ο Κύριος έκανε νέα πράγματα και όλα επάνω στον σταυρό με το αίμα Του και την Ανάσταση Του
 Έβαλε νέα θεμέλια με έναν καινούργιο λαό που θα τον δεχόταν Σωτήρα Λυτρωτή και θα ένιωθε ότι ήταν αμαρτωλός και ο κύριος του παίρνει από πάνω του το βάρος των αμαρτιών του, το φορτώνεται Αυτός και παρουσιάζει τον αποδεχθέντα την σωτηρία από Εκείνον στον Πατέρα που γίνεται μεσίτης.
Πάνω κάτω αυτά εν συντομία.
Όσο για τον Ισραήλ ο Κύριος, τον παραμέρισε για να σωθούν τα έθνη.
  Ποτέ δεν απέρριψε τον λαό του. Έχει ακόμα να κάνει πράγματα μαζί του.
Ιερεμίας 29:
14 Και θα βρεθώ από σας, λέει ο Κύριος· και θα αποστρέψω την αιχμαλωσία σας, και θα σας συγκεντρώσω από όλα τα έθνη, και από όλους τούς τόπους όπου σας είχα διώξει, λέει ο Κύριος· και θα σας επαναφέρω στον τόπο απ' όπου σάς είχα κάνει να φερθείτε αιχμάλωτοι.
Γένεσις 28:
15 και δες, εγώ είμαι μαζί σου, και θα σε διαφυλάττω παντού, όπου κι αν πας, και θα σε επαναφέρω σε τούτη τη γη· επειδή, δεν θα σε εγκαταλείψω, μέχρις ότου κάνω όσα μίλησα σε σένα.
Αυτή είναι μια προφητεία για το μέλλον σήμερα εκτός του ότι θα τον φέρει στην γη που έφευγε από φόβο ο Ιακώβ.
Ιερεμίας 12:
15 Και αφού τους αποσπάσω, θα επιστρέψω, και θα τους ελεήσω, και κάθε έναν θα τον επαναφέρω στην κληρονομιά του, και κάθε έναν στη γη του.
Ιερεμίας 16:
15 αλλά: Ζει ο Κύριος, που ανέβασε τους γιους Ισραήλ από τη γη τού βορρά, και από όλους τούς τόπους, όπου τους είχε διώξει· και θα τους επαναφέρω πάλι στη γη τους, που είχα δώσει στους πατέρες τους.
Ιερεμίας 23:
3 Και εγώ θα συγκεντρώσω το υπόλοιπο των προβάτων μου από όλους τούς τόπους όπου τα έδιωξα, και θα τα επαναφέρω πάλι στις βοσκές τους, και θα καρποφορήσουν και θα πληθύνουν·
Ιερεμίας 27:
22 αυτά θα μετακομιστούν στη Βαβυλώνα, και θα είναι εκεί μέχρι την ημέρα κατά την οποία θα τα επισκεφθώ, λέει ο Κύριος· τότε θα τα επαναφέρω, και θα τα αποκαταστήσω σ' αυτό τον τόπο.
Ιεζεκιήλ 39:
27 Όταν τους επαναφέρω από τους λαούς, και τους συγκεντρώσω από τους τόπους των εχθρών τους, και αγιαστώ σ' αυτούς μπροστά σε πολλά έθνη,
>>> 
Κι  αυτούς πάντα τους περνούσε από παιδεία διότι με την πρώτη ευκαιρία παρασύρονταν  μακριά του.
Το ίδιο και σήμερα η εκκλησία του Κυρίου περνά παιδεία αλλά δυστυχώς δεν την καταλαβαίνει διότι έχουν κλειστά οι περισσότεροι τα πνευματικά τους μάτια.
ΕΙΡΗΝΗ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΑΜΗΝ
SULTANA. CHA
SYNEXIZETAI
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
03---ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
(ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ)
Μεταφορά  του Σπύρου Φίλου Αγία Γραφή
Ο Θεός  διάλεξε ένα λαό από το σπέρμα κάποιου ανθρώπου που βάδισε τόσο πολύ με τον Θεό που ονομάστηκε φίλος Θεού. Αυτός ήταν ο Αβραάμ .
  Θα μου πείτε γιατί τον Αβραάμ.
Ορίστε ακολουθείσθε τον Ιησού Χριστό και πιστέψτε ότι ήρθε ο ίδιος ο Θεός στην γη που ήταν ο Λόγος ενσαρκώθηκε και μας καλεί τον καθένα χωριστά να γίνουμε εκλεκτοί του Θεού. Η ακόμα πιο προσωπικά να γίνω εκλεκτός του Κυρίου ,και τότε θα ευλογηθεί το σπέρμα σου και δεν θα σε αφήσει εκτός αν τον αφήσεις εσύ.
Αυτό  το ευλογημένο σπέρμα είναι όσοι πίστεψαν στον Χριστό ακουμπούν με ταπείνωση σ’ αυτόν. Και όταν ο Θεός δίνει υπόσχεση δεν την παίρνει πίσω. Δεν είναι άνθρωπος κυματιζόμενος όπως η θάλασσα μια πάνω μια κάτω.
Ιακώβου 2:23
 Και εκπληρώθηκε η γραφή, που έλεγε: «Ο δε Αβραάμ πίστεψε στον Θεό, και του λογαριάστηκε σε δικαιοσύνη»· και ονομάστηκε «φίλος τού Θεού».
>>> 
 Τι έκανε τόσα πολλά ο Αβραάμ; Έκανε το πιο απλό . πίστεψε στα λόγια του Θεού που δεν υπήρχε καν ελπίδα για όλα αυτά. Αλλά επειδή τα είπε ο Θεός τα πίστεψε.
 Αυτό θέλει και από μας.
Πάμε τώρα στο λαό Ισραήλ. Του υποσχέθηκε ότι θα ευλογήσει το σπέρμα του και θα πληθύνουν σαν τα αστέρια του ουρανού η σαν την άμμο της θάλασσας χωρίς καν να έχει απόγονο. Πίστη αυτή ήταν η πίστη του ανθρώπου αυτού.
Αν ακολουθήσουμε τον Αβραάμ θα δούμε την πορεία αυτού του έθνους που ήταν πολύ ατίθασο.
  Γι αυτό ο θεός τους περνούσε από κρίση η παιδεία για να τον θυμηθούν να κάνουν το θέλημα του.
   Μέχρι που το 70 μ. Χ.  τους διασκόρπισε όπως το είχε πει ακόμα στον Μωυσή το είχε ανακοίνωση.
  Επίσης έπρεπε με την υπόθεση του Κυρίου μας που πέθανε επάνω στο σταυρό και αναστήθηκε έπρεπε να δοθεί μια διορία η περίοδο όπως την λέμε  χάρητος στα έθνη.
 Και τώρα αρχίζει και κλείνει σιγά, σιγά το θέμα.
Ο λαός επέστρεψε με δύναμη με πόρτες ανοιχτές και δεν μπόρεσε κάνεις να κλείσει. Αφού τις άνοιξε Εκείνος .
Εγώ θαυμάζω τα έργα του Κυρίου μας και δεν σηκώνω χέρι σε κανένα λαό ούτε με στόμα αλλά πάνω από όλα στον λαό του Κυρίου που δεν το απέρριψε αλλά τον παραμέρισε για μένα για σένα που με  διαβάζεις και μου κάνεις μεγάλη τιμή όποιος είσαι να μπούμε στην χάρη Του.
Ρωμαίους 11
1 Λέγω λοιπόν, Μήπως απέρριψεν ο Θεός τον λαόν αυτού; Μη γένοιτο· διότι και εγώ Ισραηλίτης είμαι, εκ σπέρματος Αβραάμ, εκ φυλής Βενιαμίν.
2 Δεν απέρριψεν ο Θεός τον λαόν αυτού, τον οποίον προεγνώρισεν. Η δεν εξεύρετε τι λέγει η γραφή περί του Ηλία; πως ομιλεί προς τον Θεόν κατά του Ισραήλ, λέγων·
3 Κύριε, τους προφήτας σου εθανάτωσαν και τα θυσιαστήριά σου κατέσκαψαν, και εγώ εναπελείφθην μόνος, και ζητούσι την ψυχήν μου.
4 Αλλά τι αποκρίνεται προς αυτόν ο Θεός; Αφήκα εις εμαυτόν επτά χιλιάδας ανδρών, οίτινες δεν έκλιναν γόνυ εις τον Βάαλ.
5 Ούτω λοιπόν και επί του παρόντος καιρού απέμεινε κατάλοιπόν τι κατ' εκλογήν χάριτος.
6 Εάν δε κατά χάριν, δεν είναι πλέον εξ έργων· επειδή τότε η χάρις δεν γίνεται πλέον χάρις. Εάν δε εξ έργων, δεν είναι πλέον χάρις· επειδή το έργον δεν είναι πλέον έργον.
7 Τι λοιπόν; Ο Ισραήλ δεν επέτυχεν εκείνο το οποίον ζητεί, οι εκλεκτοί όμως επέτυχον· οι δε λοιποί ετυφλώθησαν,
8 καθώς είναι γεγραμμένον· Έδωκεν εις αυτούς ο Θεός πνεύμα νυσταγμού, οφθαλμούς διά να μη βλέπωσι και ώτα διά να μη ακούωσιν, έως της σήμερον ημέρας.
Καλή σας μέρα. Ειρήνη έλεος και χάρη Αμήν.
Sultana.cha     synexizetai

04---ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
(ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ) Σπύρου Φίλου
Ρωμαίους 11
25 Διότι δεν θέλω να αγνοήτε, αδελφοί, το μυστήριον τούτο, διά να μη υψηλοφρονήτε, ότι τύφλωσις κατά μέρος έγεινεν εις τον Ισραήλ, εωσού εισέλθη το πλήρωμα των εθνών,
26 και ούτω πας ο Ισραήλ θέλει σωθή, καθώς είναι γεγραμμένον· Θέλει ελθεί εκ Σιών ο λυτρωτής και θέλει αποστρέψει τας ασεβείας από του Ιακώβ·
27 Και αύτη είναι η παρ' εμού διαθήκη προς αυτούς, Όταν αφαιρέσω τας αμαρτίας αυτών.
>>> 
Ο ίδιος ο Απ. Παύλος μας διαβεβαιώνει ότι για λίγο καιρό παραμερίστηκε ο λαός για τα να σωθούν τα θνη.
 Όταν έφτιαξε ο Θεός τον κόσμο δεν τον έφτιαξε για να είναι με πολιτισμό αμαρτωλό αλλά να τον βάλλει σε μια γνώσει που θα πλησίαζε σ’ Αυτόν..
Αυτό το λέω εγώ δεν το άκουσα πουθενά.
 Αλλά άκουσα να μιλούν  με περηφάνια για τους Έλληνες και τους Αιγύπτιους άνθρωποι για ποιόν πολιτισμό τους;  Δηλαδή  τα είδωλα τους τα νεκροταφεία τους τα χρυσαφικά που απόκτησαν με αδικία λαών και σκληρών πολέμων και λένε ότι ο Ισραήλ δεν έχει  να δείξει πολιτισμό.
Ξεχνούν τον Δαβίδ τον Σολόμωντα που ήρθε από την Αιθιοπία η βασίλισσα να ίδει τα πλούτη του και την σοφία από τον Θεό που του είχε δώσει.
Βασιλέων Α' 10
1 Ακούσασα δε η βασίλισσα της Σεβά την περί του ονόματος του Κυρίου φήμην του Σολομώντος, ήλθε διά να δοκιμάση αυτόν δι' αινιγμάτων.
2 Και ήλθεν εις Ιερουσαλήμ μετά συνοδίας μεγάλης σφόδρα, μετά καμήλων πεφορτωμένων αρώματα και χρυσόν πολύν σφόδρα και λίθους πολυτίμους· και ότε ήλθε προς τον Σολομώντα, ελάλησε μετ' αυτού περί πάντων όσα είχεν εν τη καρδία αυτής.
3 Και εξήγησεν εις αυτήν ο Σολομών πάντα τα ερωτήματα αυτής· δεν εστάθη ουδέν κεκρυμμένον από του βασιλέως, το οποίον δεν εξήγησεν εις αυτήν.
4 Και ιδούσα η βασίλισσα της Σεβά πάσαν την σοφίαν του Σολομώντος και τον οίκον τον οποίον ωκοδόμησε,
5 και τα φαγητά της τραπέζης αυτού και την καθεδρίασιν των δούλων αυτού και την στάσιν των υπουργών αυτού και τον ιματισμόν αυτών και τους οινοχόους αυτού και την ανάβασιν αυτού, δι' ης ανέβαινεν εις τον οίκον του Κυρίου, έγεινεν έκθαμβος.
6 Και είπε προς τον βασιλέα, Αληθής ήτο ο λόγος, τον οποίον ήκουσα εν τη γη μου, περί των έργων σου και περί της σοφίας σου.
7 Αλλά δεν επίστευον εις τους λόγους, εωσού ήλθον, και είδον οι οφθαλμοί μου· και ιδού, το ήμισυ δεν απηγγέλθη εις εμέ· η σοφία σου και η ευημερία σου υπερβαίνουσι την φήμην την οποίαν ήκουσα·
8 μακάριοι οι άνδρες σου, μακάριοι οι δούλοί σου ούτοι, οι ιστάμενοι πάντοτε ενώπιόν σου, οι ακούοντες την σοφίαν σου·
9 έστω Κύριος ο Θεός σου ευλογημένος, όστις ευηρεστήθη εις σε, διά να σε θέση επί τον θρόνον του Ισραήλ· επειδή ο Κύριος ηγάπησεν εις τον αιώνα τον Ισραήλ, διά τούτο σε κατέστησε βασιλέα, διά να κάμνης κρίσιν και δικαιοσύνην.
10 Και έδωκεν εις τον βασιλέα εκατόν είκοσι τάλαντα χρυσίου και αρώματα πολλά σφόδρα και λίθους πολυτίμους· δεν ήλθε πλέον τόση αφθονία αρωμάτων, ως εκείνα τα οποία η βασίλισσα της Σεβά έδωκεν εις τον βασιλέα Σολομώντα.
13 Και έδωκεν ο βασιλεύς Σολομών εις την βασίλισσαν της Σεβά πάντα όσα ηθέλησεν, όσα εζήτησεν, εκτός των όσα έδωκεν εις αυτήν οίκοθεν ο βασιλεύς Σολομών. Και επέστρεψε και ήλθεν εις την γην αυτής, αυτή και οι δούλοι αυτής.
14 Το βάρος δε του χρυσίου, το οποίον ήρχετο εις τον Σολομώντα κατ' έτος, ήτο εξακόσια εξήκοντα εξ τάλαντα χρυσίου,
  Δεν έχουν οι άνθρωποι αυτοί τέτοιο πολιτισμό ειδώλων.
 Ο πολιτισμός που έδειξαν ήταν ο αληθινός Θεός .
 Αυτά τα έθνη που λένε ότι έχουν πολιτισμό μόνο νεκρούς πολιτισμούς έχουν να δείξουν. Ενώ ο λαός ο εβραϊκός έχει να δείξει τον αληθινό ζωντανό Θεό. Και τα θαύματα που έκανε ανάμεσα τους.
Έτρεμαν στην σκέψη ότι θα τα βάλουν μαζί τους διότι όπου περνούσαν ο Θεός πολεμούσε.
Αλλά έχουν να δείξουν και μορφές σοφών ανθρώπων.  Διττοί ο Θεός απαγόρευε την ειδωλολατρία.  Δεν θα το πάω πιο κάτω .
Έξοδος 6:
2 Ο Θεός μίλησε ακόμα στον Μωυσή και του είπε: Εγώ είμαι ο Κύριος·
3 και φάνηκα στον Αβραάμ, στον Ισαάκ, και στον Ιακώβ, με το όνομα ο Θεός, ο Παντοκράτορας· δεν γνωρίστηκα όμως σ' αυτούς με το όνομά μου Γιαχβέ·
4 κι ακόμα έστησα σ' αυτούς τη διαθήκη μου, να τους δώσω τη γη Χαναάν, τη γη τής παροικίας τους, στην οποία παροίκησαν·
 Μέχρι εδώ αδέλφια μου να μη σας κουράζω θα δούμε αυτόν τον λαό του Θεού τότε και τώρα.
Ειρήνη έλεος και χάρη αμήν
Sultana.cha  φεις +γοογλ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
(ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ) Σπύρου Φίλου
05---
Λέγαμε για τον λαό Ισραήλ. Είναι  ο λαός που ευλόγησε ο Θεός και να συμπορευτεί μαζί τους.
Από την πρώτη στιγμή ο Θεός έβγαλε τον Αβραάμ  από την Χαλδαία διότι όλοι ήταν ειδωλολάτρες. Δεν ήθελε τα είδωλα. Και ο Αβραάμ υπάκουσε αν  δούμε την
γενεαλογία του, ήταν Χαλδαίος.
  Να κάνω μία παρένθεση ( και σήμερα ο Θεός από τα παιδιά του δεν θέλει είδωλα και να τα προσκυνούν η να έχουν είδωλα στην ζωή τους.. Μισεί τα είδωλα διότι έτσι δημιουργείται μια μεγάλη στον άνθρωπο απάτη μέχρι που φτάνει να αυτό δικαιώνεται νομίζοντας ότι πάει καλά με τον Θεό ότι τον ευλογεί κλπ.
 Οπότε  μας εγκαταλείπει ο Θεός και δεν το έχουμε καταλάβει έρχονται δεινά μέσα στην ζωή μας και λέμε και από πάνω μα γιατί;  Εγώ  κάμω το θέλημα του Θεού δεν πείραξα κανέναν δεν, δεν . )
Αυτό πάθαινε ο λαός Ισραήλ και επακολουθούσαν μεγάλα δεινά. Λόγο του ότι παρεξέκλιναν από το θέλημα του Θεού συνεχώς.
  Τι είναι είδωλα.
  Μας το λέει πολύ όμορφα ο Ησαίας.
Ησαΐας 2:
8 Και η γη τους γέμισε από είδωλα· λάτρευσαν το κατασκεύασμα των χεριών τους, εκείνο που έκαναν τα δάχτυλά τους·
Ησαΐας 2:1
17 Και το ύψος τού ανθρώπου θα υποκύψει, και η υπερηφάνεια των ανθρώπων θα ταπεινωθεί·
και ο Κύριος, μόνος, θα υψωθεί κατά την ημέρα εκείνη.
8 Και τα είδωλα θα καταστραφούν ολοκληρωτικά.
Ψαλμοί 115:
2 Γιατί να πουν τα έθνη: Και πού είναι ο Θεός τους;
3 Αλλά, ο Θεός μας είναι στον ουρανό· όλα όσα θέλησε δημιούργησε.
4 Τα είδωλά τους είναι ασήμι και χρυσάφι, έργα χεριών ανθρώπων·
5 στόμα έχουν, και δεν μιλούν· μάτια έχουν, και δεν βλέπουν·
6 αυτιά έχουν, και δεν ακούν· ρουθούνια έχουν, και όσφρηση δεν έχουν·
7 χέρια έχουν, και δεν ψηλαφούν· πόδια έχουν, και δεν περπατούν· ούτε μιλούν με τον λάρυγγά τους.
8 Όμοιοι μ' αυτά ας γίνουν αυτοί που τα φτιάχνουν, καθένας που ελπίζει σ' αυτά.
 Όσο για τον πολιτισμό των αρχαίων ελλήνων που ισχυρίζονται μερικοί έκαναν   σύμφωνα με το  πως θα ήθελαν να είναι  έναν θεό και να τον λατρεύουν με το δικό του τρόπο. Και βέβαια αυτά τα είδωλα γίνονταν κατοικία δαιμονίων. Ξέρουμε ότι η αρχαία Ελλάδα είχε την Ήρα και τον Δια ένα ζευγάρι που δεν συμφωνούσε ποτέ αναμεταξύ του. ο Δίας κατά καιρούς απατούσε την Ήρα η οποία ζήλευε. Δηλαδή  εκδήλωση ανθρώπινη.
 Άσε τα μυστήρια των αρχαίων ελλήνων ήταν πολύ διαδεδομένα και μυούσαν ανθρώπους να τα παρακολουθούν . πχ. τα Ελευσίνια. Αν  δεν ήσουν μυημένος δεν μπορούσες να μπεις μέσα. Δαιμόνια.
 Αυτοί οι άνθρωποι ξέχασαν τον αληθινό Θεό
  Επίσης είδωλα είναι στην καρδιά μας ότι το έχουμε πάνω από τον Θεό. Αγάπες  για πολλά πράγματα ακόμα ημπόρει να προτιμούμε τα παΐδια μας πάνω από τον Θεό. η ότι δεν του εμπιστευόμαστε στα χέρια τα προβλήματα μας διότι φοβόμαστε μήπως και δώσει κάποια λύση που δεν αρέσει σε μας. Για αυτό πρέπει ο πιστός αληθινός του Κυρίου να τα λεπτολογεί.
 Γι αυτό μας λέει πληρουστε δια Πνεύματος Αγίου.     Κάθε μέρα είναι καινούργια μέρα που θα την περπατήσω με Εκείνον και να γεμίζω με το Πνευμα το Άγιο ώστε να έχω ευαίσθητα ελατήρια του τι θέλει σήμερα από μένα.
Ειρήνη έλεος και χάρη. Αμήν
Sultana.cha    synexizetai
FEIS+GOOGL

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
(ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ) Σπύρου Φίλου
06

  Να πάμε λίγο πιο μπροστά από τον Αβραάμ τον Νώε.
Ο Θεός  κατά καιρούς επειδή είναι καρδιογνώστης ξεχώρισε ανθρώπους που θα μπορούσαν να έχουν επικοινωνία και υπακοή στο θέλημα Του.
 Μέσα σε όλο τον κόσμο ένας Νώε βρέθηκε να έχει την σκέψη του την καρδιά του με φόβο Κυρίου.


Γένεσις 6
5 Και ο Κύριος είδε ότι η κακία τού ανθρώπου πληθυνόταν επάνω στη γη, και όλοι οι σκοποί των διαλογισμών της καρδιάς του ήσαν μόνον κακία όλες τις ημέρες.
6 Και ο Κύριος μεταμελήθηκε ότι δημιούργησε τον άνθρωπο επάνω στη γη· και λυπήθηκε στην καρδιά του.
7 Και ο Κύριος είπε: Θα εξαλείψω τον άνθρωπο που δημιούργησα από το πρόσωπο της γης· από άνθρωπον μέχρι κτήνος, μέχρι ερπετό και μέχρι πουλί τού ουρανού· επειδή, μεταμελήθηκα ότι τους δημιούργησα.
Αξίζει να το διαβάσετε. Διότι σήμερα βρισκόμαστε ακριβώς στις ημέρες εκείνες του Νώε.
Και μην ξεχνάτε ότι ο Ισραήλ επέστρεψε στη γη Χαναάν και είναι μετρημένος ο καιρός μας.
 Ο ίδιος ο Κύριος το είπε:
>>> 
Ματθαίος 24:
21 Επειδή, τότε θα υπάρχει μεγάλη θλίψη, που δεν έγινε από την αρχή τού κόσμου μέχρι σήμερα, ούτε θα ξαναγίνει.
22 Και αν δεν συντομεύονταν οι ημέρες εκείνες, δεν θα σωζόταν καμιά σάρκα· εξαιτίας, όμως, των εκλεκτών, θα συντομευτούν εκείνες οι ημέρες.
23 Τότε, αν κάποιος σας πει: Να! εδώ είναι ο Χριστός ή εδώ, να μη πιστέψετε.
24 Επειδή, θα σηκωθούν ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες, και θα δείξουν μεγάλα σημεία και τέρατα, ώστε να πλανήσουν, αν είναι δυνατόν, και τους εκλεκτούς.
25 Δέστε, σας τα προείπα.
26 Αν, λοιπόν, σας πουν: Να! είναι στην έρημο, μη βγείτε: Να! στα εσωτερικά δωμάτια, μη πιστέψετε.
27 Επειδή, όπως η αστραπή βγαίνει από την ανατολή, και φαίνεται μέχρι τη δύση, έτσι θα είναι και η παρουσία τού Υιού τού ανθρώπου.
>>>> 
Ματθαίος 24:
38 Επειδή, όπως στις ημέρες πριν από τον κατακλυσμό έτρωγαν και έπιναν, νυμφεύονταν και νύμφευαν, ως την ημέρα κατά την οποία ο Νώε μπήκε μέσα στην κιβωτό·
39 και δεν κατάλαβαν, μέχρις ότου ήρθε ο κατακλυσμός, και τους σήκωσε όλους· έτσι θα είναι και η παρουσία τού Υιού τού ανθρώπου·
Έχω ακούσει έναν αδελφό που έλεγε πόσοι άνθρωποι επί 120 χρόνια δούλευαν στην κιβωτό μεροκάματο και θα περιγελούσαν τον Νώε. Για δυο λόγους. Ο ένας το καράβι ήταν μακριά από θάλασσα και το άλλο ότι ποτέ δεν είχε βρέξει μέχρι τότε αλλά η γη ποτίζονταν.. να το δούμε πως:
>>> 
Γένεσις 2
4 ΑΥΤΗ είναι η γένεση του ουρανού και της γης, όταν αυτά κτίστηκαν, κατά την ημέρα που Κύριος ο Θεός δημιούργησε τη γη και τον ουρανό,
5 και όλα τα φυτά τού χωραφιού, πριν γίνουν επάνω στη γη, και κάθε χορτάρι τού χωραφιού, πριν βλαστήσει· επειδή, ο Κύριος ο Θεός δεν είχε βρέξει επάνω στη γη, και άνθρωπος δεν υπήρχε για να εργάζεται τη γη·
6 και ανέβαινε ατμός από τη γη, και πότιζε ολόκληρο το πρόσωπο της γης.
Ειρήνη έλεος και χάρη αμήν
Sultana cha    synexizetai 
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
(ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ) Σπύρου Φίλου
07
Γένεσις 6
8 Ο Νώε, όμως, βρήκε χάρη μπροστά στον Κύριο.
9 Αυτή είναι η γενεαλογία του Νώε. Ο Νώε ήταν δίκαιος άνθρωπος, τέλειος ανάμεσα στους συγχρόνους του· ο Νώε περπάτησε μαζί με τον Θεό.
10 Και ο Νώε γέννησε τρεις γιους, τον Σημ, τον Χαμ, και τον Ιάφεθ.
11 Και η γη διαφθάρηκε μπροστά στον Θεό, και η γη γέμισε ολοκληρωτικά από αδικία.
12 Και ο Θεός είδε τη γη, και να, ήταν διεφθαρμένη· επειδή, κάθε σάρκα είχε διαφθείρει τον δρόμο της επάνω στη γη.
Την καρδιά την ειλικρινή πάντα ο Θεός δεν την αφήνει.
Πριν γίνει το κακό και ως να ωριμάσει έδωσε διορία μετανοίας 120 χρόνια να κάνει την κιβωτό και εν τω μεταξύ να φωνάζει ότι έρχεται καταστροφή.
Νας το λέει και η προς εβραίους επιστολή
  Η πίστη αδελφοί μου είναι όλο το θέμα. Εμπιστοσύνη και πίστη στον Κύριο τον Θεό μας.
Εβραίους 11
1 ΕΙΝΑΙ δε η πίστη, πεποίθηση γι' αυτά που ελπίζονται, βεβαίωση για πράγματα που δεν βλέπονται.
2 Επειδή, μ' αυτή απέκτησαν καλή μαρτυρία οι πρεσβύτεροι.
3 Διαμέσου τής πίστης νοούμε ότι κτίστηκαν οι αιώνες με τον λόγο τού Θεού, ώστε αυτά που βλέπονται δεν έγιναν από εκείνα που φαίνονται.
>>> 
7 Με πίστη ο Νώε, αφού ειδοποιήθηκε από τον Θεό για εκείνα που ακόμα δεν βλέπονταν, φοβήθηκε, και κατασκεύασε μια κιβωτό για σωτηρία τής οικογένειάς του· διαμέσου τής οποίας κατέκρινε τον κόσμο, και έγινε κληρονόμος τής δικαιοσύνης διαμέσου τής πίστης.
8 Με πίστη ο Αβραάμ υπάκουσε, όταν τον καλούσε να βγει έξω, στον τόπο που επρόκειτο να πάρει για κληρονομιά, και βγήκε έξω, μη ξέροντας πού πηγαίνει.
9 Με πίστη παροίκησε στη γη τής υπόσχεσης ως ξένη, κατοικώντας σε σκηνές, μαζί με τον Ισαάκ και τον Ιακώβ, τους συγκληρονόμους τής ίδιας υπόσχεσης·
Βλέπουμε ότι ο θεός τους προόριζε να έχουν επικοινωνία μαζί του και οι πολιτισμοί των άλλων; που πήγαν; Σκάβουν σήμερα και βρίσκουν νεκροπόλεις
  Εμείς όμως σκάβοντας και σκύβοντας στον λόγο του Θεού βλέπουμε ζωντανούς ανθρώπους πίστεως και παίρνουμε από αυτούς παράδειγμα και θέλουμε να τους μοιάσουμε
 Ειρήνη έλεος και χάρη Αμήν
Sultana cha--------synexizetai 

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
(ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ) Σπύρου Φίλου
08
Γένεσις 6
8 Ο Νώε, όμως, βρήκε χάρη μπροστά στον Κύριο.
9 Αυτή είναι η γενεαλογία του Νώε. Ο Νώε ήταν δίκαιος άνθρωπος, τέλειος ανάμεσα στους συγχρόνους του· ο Νώε περπάτησε μαζί με τον Θεό.
10 Και ο Νώε γέννησε τρεις γιους, τον Σημ, τον Χαμ, και τον Ιάφεθ.
11 Και η γη διαφθάρηκε μπροστά στον Θεό, και η γη γέμισε ολοκληρωτικά από αδικία.
12 Και ο Θεός είδε τη γη, και να, ήταν διεφθαρμένη· επειδή, κάθε σάρκα είχε διαφθείρει τον δρόμο της επάνω στη γη.
 Ο αδελφός έλεγε ακόμα :
 Φαντάζεστε τι γρατζουνίσματα και τι κλάματα και τι φωνές και παρακάλια  στον Νώε να ανοίξει και να τους βάλλει μέσα;
 Στην αρχή όταν μπήκε σίγουρα τον κορόιδευαν διότι ο Θεός δοκίμασε την πίστη του.
Φαντάζεστε τι χτυπήματα και τι τρελά γέλια θα γίνονταν;
Γένεσις 7
1 ΚΑΙ ο Κύριος είπε στον Νώε: Μπες μέσα στην κιβωτό εσύ, και ολόκληρη η οικογένειά σου· επειδή, σε είδα δίκαιο μπροστά μου σ' αυτή τη γενεά·
2 από όλα τα κτήνη τα καθαρά πάρε μαζί σου ανά επτά, το αρσενικό και το θηλυκό του· και από τα κτήνη τα μη καθαρά ανά δύο, το αρσενικό και το θηλυκό του·
3 και από τα πουλιά τού ουρανού ανά επτά, αρσενικό και θηλυκό· για να διατηρήσεις σπέρμα επάνω στο πρόσωπο ολόκληρης της γης·
4 επειδή, μετά από ακόμα επτά ημέρες εγώ φέρνω βροχή επάνω στη γη 40 ημέρες και 40 νύχτες· και θα εξαλείψω από το πρόσωπο της γης κάθε τι που υπάρχει, το οποίο δημιούργησα.
5 Και ο Νώε έκανε σύμφωνα με όλα όσα πρόσταξε σ' αυτόν ο Κύριος.
6 Και ο Νώε ήταν 600 χρόνων, όταν έγινε ο κατακλυσμός των νερών επάνω στη γη.
7 Και ο Νώε μπήκε μέσα στην κιβωτό, και οι γιοι του, και η γυναίκα του, και οι γυναίκες των γιων του μαζί του, εξαιτίας των νερών του κατακλυσμού.
8 Από τα κτήνη τα καθαρά, και από τα κτήνη τα μη καθαρά, και από τα πουλιά, και από όλα εκείνα που σέρνονται επάνω στη γη,
9 ανά δύο μπήκαν μαζί μέσα προς τον Νώε στην κιβωτό, αρσενικό και θηλυκό, καθώς ο Κύριος πρόσταξε στον Νώε.
10 Και ύστερα από επτά ημέρες, τα νερά τού κατακλυσμού έπεσαν επάνω στη γη.
  Μήπως τώρα που φωνάζει η εκκλησία για σωτηρία για ερχομό του Κυρίου μας δεν μας κοροϊδεύουν;
  Μου θυμίζει τον Κύριο όταν έλεγε:
Ματθαίος 24:
40 τότε, δύο θα είναι στο χωράφι· ο ένας παραλαμβάνεται, και ο άλλος αφήνεται.
41 Δύο γυναίκες θα αλέθουν στον μύλο· μία παραλαμβάνεται, και μία αφήνεται.
42 Αγρυπνείτε, λοιπόν, επειδή δεν ξέρετε ποια ώρα έρχεται ο Κύριός σας.
43 Να γνωρίζετε, όμως, τούτο, ότι, αν ο οικοδεσπότης ήξερε σε ποια φυλακή τής νύχτας έρχεται ο κλέφτης, θα αγρυπνούσε, και δεν θα άφηνε να διαρρηχτεί το σπίτι του.
44 Γι' αυτό, κι εσείς γίνεστε έτοιμοι· επειδή, κατά την ώρα που δεν στοχάζεστε, έρχεται ο Υιός τού ανθρώπου.
  Σήμερα οι άνθρωποι  είναι αυτό που είπε ο Κύριος για τα χρόνια του Νώε. Τι είπε;
>>> 
Ματθαίος 24:
38 Επειδή, όπως στις ημέρες πριν από τον κατακλυσμό έτρωγαν και έπιναν, νυμφεύονταν και νύμφευαν, ως την ημέρα κατά την οποία ο Νώε μπήκε μέσα στην κιβωτό·
39 και δεν κατάλαβαν, μέχρις ότου ήρθε ο κατακλυσμός, και τους σήκωσε όλους· έτσι θα είναι και η παρουσία τού Υιού τού ανθρώπου·
Αυτό δεν γινάτια σήμερα; Ποιος νοιάζεται για την σωτηρία του; όλοι μα όλοι έχουν ένα Χριστό που όπως θέλουν τον πιστεύουν όπως θέλουν τον φτιάχνουν στα μέτρα τους. τον παραμερίζουν και κάνουν άλλους μεσίτες για να τον πουν αυτά που μπορούν να πουν στον ίδιο και έδωσε αυτό το δικαίωμα ο Κύριος μας.
>>> 
 Τιμόθεος Α' 2
3 Επειδή, αυτό είναι καλό και ευπρόσδεκτο μπροστά στον Σωτήρα μας Θεό·
4 ο οποίος θέλει να σωθούν όλοι οι άνθρωποι, και νάρθουν στην επίγνωση της αλήθειας.
5 Επειδή, ένας Θεός υπάρχει, ένας είναι και ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο άνθρωπος Ιησούς Χριστός,
6 ο οποίος έδωσε τον εαυτό του αντίλυτρο για χάρη όλων, μια μαρτυρία που έγινε σε ορισμένους καιρούς,
Επίσης το χειρότερο θα είναι όταν ξαφνικά έρθει ο Κύριος και τότε σαν την κιβωτό που δεν άνοιγε να βάλει κανέναν μέσα θα δουν το μεγάλο κακό που φωνάζει η εκκλησία του Χριστού η αληθινή
  Μπροστά στα μάτια μας  εξελίχθηκε η προφητεία για τον λαό Ισραήλ και πάλι δεν το βλέπουν. Ο λαός είναι το βαρόμετρο του Θεού και έγινε αντίστροφη μέτρηση και κανένας δεν το κατάλαβε ότι άρχισε. Μόνο όσοι μελετούν και τους αποκαλύπτει το Πνευμα το Άγιο τα πράγματα.
 Θα μου πεις πώς να το δουν; Όταν δεν έχουν διδασκάλους όταν τους έχουν κοιμίσει με τα διάφορα
 Ο Κύριος να κάνει έλεος και χάρη να δώσει ειρήνη στις καρδιές μας αμήν.
Sultana cha---- synexiazetai  
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
(ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ) Σπύρου Φίλου

09---
Λέγαμε για τον λαό Ισραήλ. Είναι  ο λαός που ευλόγησε ο Θεός και να συμπορευτεί μαζί τους.
Από την πρώτη στιγμή ο Θεός έβγαλε τον Αβραάμ  από 8την Χαλδαία διότι όλοι ήταν ειδωλολάτρες. Δεν ήθελε τα είδωλα. Και ο Αβραάμ υπάκουσε αν  δούμε την
γενεαλογία του, ήταν Χαλδαίος.
24 Και ο Ναχώρ έζησε 29 χρόνια, και γέννησε τον Θάρα·
25 και ο Ναχώρ έζησε, αφού γέννησε τον Θάρα, 119 χρόνια, και γέννησε γιους και θυγατέρες.
26 Και ο Θάρα έζησε 70 χρόνια, και γέννησε τον Άβραμ, τον Ναχώρ, και τον Αρράν.
27 ΚΑΙ αυτή είναι η γενεαλογία τού Θάρα: Ο Θάρα γέννησε τον Άβραμ, τον Ναχώρ, και τον Αρράν· και ο Αρράν γέννησε τον Λωτ.
28 Και ο Αρράν πέθανε μπροστά στον Θάρα τον πατέρα του, στον τόπο της γέννησής του, στην Ουρ των Χαλδαίων.
29 Και ο Άβραμ και ο Ναχώρ πήραν για τον εαυτό τους γυναίκες· το όνομα της γυναίκας τού Άβραμ, ήταν Σάρα· και το όνομα της γυναίκας τού Ναχώρ, ήταν Μελχά, θυγατέρα τού Αρράν, πατέρα τής Μελχά και πατέρα τού Ιεσχά.
30 Και η Σάρα ήταν στείρα, δεν είχε παιδί.
31 Και ο Θάρα πήρε τον γιο του, τον Άβραμ, και τον Λωτ, τον γιο τού Αρράν, τον εγγονό του, και τη νύφη του, τη Σάρα, τη γυναίκα τού Άβραμ, του γιου του· και μαζί βγήκαν από την Ουρ των Χαλδαίων για να πάνε στη γη Χαναάν· και ήρθαν μέχρι τη Χαρράν, και κατοίκησαν εκεί.
32 Και οι ημέρες τού Θάρα έγιναν 205 χρόνια· και ο Θάρα πέθανε στη Χαρράν.
Πιάσαμε την γενεαλογία του Αβραάμ λίγο πιο πάνω από τον Ναχωρ τον παππού του  Αβραάμ .
 Και  ο Αβραάμ είχε κάποια κωλύματα αλλά καθαρή καρδιά. Το ένα κώλυμα ήταν ο πατέρας του.

‘Όταν  πέθανε λοιπόν ο Θάρα τράβηξε για την γη που τον προόρισε ο Θεός.