_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ Ε΄ΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-06--07-08-Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ-


06-Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ========== Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ
                                  ==6==
τους εαυτούς μας με το μέτρο του Θεού βλέπουμε ότι αμαρτήσαμε και έχουμε στερηθεί της δόξης του Θεού.
Πως μπορούμε να ξέρουμε τι είναι σωστό και τι είναι εσφαλμένο; Πως μπορούμε να βεβαιωθούμε αν ευχαριστούμε ή δυσαρεστούμε τον Θεό; Εκείνος μας αποκάλυψε στον Λόγο Του τον Άγιο ποιο είναι σωστό και ποιο είναι εσφαλμένο.
Πριν 3.500 χρόνια ο θεός έδωκε δια του Μωϋσέως δέκα βασικές εντολές. Οι δέκα αυτές εντολές μπορούν να συγκεφαλαιωθούν:
                  «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ως εξής:
1/. Μη έχεις άλλους Θεούς πλην εμού.
2/. Μη κάμεις εις εαυτόν είδωλον μηδέ ομοίωμα.
3/. Μη λάβεις το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω.
4/. Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου.
5/. Ενθυμού την ημέρα του Σαββάτου δια να αγιάζει αυτήν.
6/. Μη   φονεύσεις
7/. Μη μοιχεύσεις
8/. Μη κλέψεις
9/. Μη ψευδομαρτυρήσεις μαρτυρίαν ψευδή
10/. Μη επιθυμήσεις.
                «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Κανένας που έχει γεννηθεί από ανθρώπινο πατέρα δεν στάθηκε τόσο τέλειος ώστε να υπακούει στον Νόμο του Θεού. Ο Νόμος Του καταδικάζει κάθε άνθρωπο. Διότι ο Θεός λέγει « Όστις φυλάξει όλον τον Νόμον και πταίση εις εν έγινε ένοχος πάντων».
(Ιάκωβος β:10). Όταν ο άνθρωπος παραβαίνει τους νόμους της πολιτείας τιμωρείται από τους άρχοντας του κράτους. Όταν ο άνθρωπος παραβαίνει τους νόμους του Θεού θα τιμωρηθεί από το Θεό. η αμαρτία πρέπει να τιμωρείται. Η βίβλος με σαφήνεια διδάσκει ότι όλοι οι μη συγχωρηθέντες αμαρτωλοί θα περάσουν την αιωνιότητα «εις την λίμνην του Πυρός την καιόμενη με το θείον».

 07-Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ========== Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ

                                     ==7==
Πρέπει λοιπόν να καταδικασθούν όλοι για πάντα χωρίς ελπίδα; Δεν  υπάρχει κανένας τρόπος όπου ο αμαρτωλός άνθρωπος να μπορεί να συμφιλιωθεί με τον άγιο Θεόν; Εάν ο Θεός αγαπά
όλους τους ανθρώπους δεν θα προνοήσει κάποιον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να σωθούν; Ευλογημένο το Όνομα Του! έχει προβλέψει ένα τέλειο σχέδιο σωτηρίας για τον άνθρωπο. Μη θέλων να απολεσθώσι τινές αλλά πάντες να έλθωσι εις μετάνοιαν»(Β΄ Πέτρου γ:9). Η θαυμαστή σωτηρία που ο θεός μας χορηγεί δίδεται δια μέσου του Υιού Του- του Κυρίου Ιησού
Χριστού.
                           «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είναι ο Μονογενής Υιός του Θεού. είναι ένας με τον Πατέρα. Πολύ προτού τεθούν τα θεμέλια του κόσμου ήταν η καθημερινή χαρά του Πατέρα Του. «Ότε ήλθε το πλήρωμα του χρόνου εξαπέστειλε ο Θεός τον Υιόν αυτού όστις εγεννήθη εκ γυναικός και υπετάγη εις τον νόμον». (Γαλάτας δ:4). Περίπου δύο χιλιάδες χρόνια πριν γεννήθηκε ο Χριστός στο μικρό χωριό της Βηθλεέμ στη χώρα της Ιουδαίας. Διαφέρει κατά πολλά από τους άλλους ανθρώπους διότι είναι Θεάνθρωπος. Ο Χριστός δεν είχε ανθρώπινο πατέρα. Ο Ιωσήφ ήταν θετός πατέρας Του αλλά η Μαρία η μητέρα του Χριστού «πριν συνέλθωσιν μετά του Ιωσήφ ευρέθη εν γαστρί έχουσα εκ Πνεύματος Αγίου»(Ματθαίος α:18). Ο Χριστός είναι ο μόνος άνθρωπος που γεννήθηκε από παρθένο. Γεννήθηκε έχοντας ως Πατέρα το Άγιον Πνεύμα και την Παρθένο Μαρία ως μητέρα για να γίνει ο Θεάνθρωπος. Για τούτο είναι και ο μόνος μεσάζων μεταξύ Θεού και ανθρώπων. Επειδή γεννήθηκε από τον Θεό μπορεί να απλώσει το ένα Του χέρι και να πιάσει τον άγιο Θεό. Επειδή γεννήθηκε από γυναίκα μπορεί με το άλλο Του χέρι να πιάσει τον χαμένο και αμαρτωλό άνθρωπο. Αυτός μόνο μπορεί να φέρει τους αμαρτωλούς στον άγιο Θεό.


08-Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ========== Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ
                                  ==8==
Η Αγία Γραφή αποτελείται από εξήντα έξη βιβλία. Τα πρώτα τριάντα εννέα βιβλία ονομάζονται: «Παλαιά Διαθήκη» και τα τελευταία είκοσι επτά ονομάζονται «Η Καινή Διαθήκη» τα πρώτα τέσσερα βιβλία της Κ.Δ ονομάζονται τα Ευαγγέλια. Αυτά είναι τα τέσσερα βιβλία μας μιλούν για τη γέννηση του
Χριστού για την εξαιρετική ζωή που έζησε στη γη πριν δυό χιλιάδες χρόνια.
Ο Χριστός έζησε μόνο τριάντα τρία χρόνια στη γη ευεργετώντας όλους που συναντούσε. Θεράπευσε τους ασθενείς έκαμε τους τυφλούς να αναβλέψουν τους κωφούς να ακούν. Καθάρισε τους λεπρούς ακόμα δε και νεκρούς ανέστησε. Περπάτησε στα ύδατα και κατασίγασε την τρικυμία. Σε δυό περιπτώσεις πήρε λίγα ψωμάκια και ψάρια και χόρτασε χιλιάδες ανθρώπους. Τα χείλη Του ήταν γεμάτα λόγια χάρητος. Τα λόγια της σοφίας Του αναγνωρίζονται σ’ όλο τον κόσμο ως τα ανώτερα διδάγματα που άκουσε ποτέ άνθρωπος. Όλη του η ζωή ελέγχετε ενδυναμωνόταν και οδηγείτο από το Θεό.
Το μίσος των ανθρώπων ήταν φανερό από το γεγονός ότι μισούσαν το Χριστό για τα λόγια Του και τα έργα Του. Ήλθε στους Ιουδαίους ως ο Βασιλεύς τους αλλά αυτοί φώναζαν «Ας φύγει. Δεν θέλουμε ο άνθρωπος αυτός να μας βασιλεύει». Ήταν καταφρονημένος και απορημένος υπό των ανθρώπων.
Ήταν άνθρωπος θλίψεων και δόκιμος ασθενείας. Εξέλεξε  δώδεκα άνδρας για να γίνουν μαθηταί Του. ένας απ’ αυτούς Τον αρνήθηκε άλλος Τον πρόδωσε και Τον παρέδωσε στα χέρια των εχθρών Του. Καθώς αντιμετώπιζε την τρομερή αγωνία επάνω στο Σταυρό για τις αμαρτίες ολόκληρου του κόσμου ο ιδρώτας Του έτρεχε σαν σταγόνες αίματος. Προσευχήθηκε στον Ουράνιο Του Πατέρα.  «Εάν είναι θέλημα Σου ας παρέλθει το ποτήριον τούτο απ’ εμού αλλά όχι το θέλημα το εμόν το Σον ας γίνει». Καταδικάστηκε από το Συνέδριο των Ιουδαίων γιατί εφοβούντο μήπως πάρει το αξίωμα τους. Αντιμετώπισε μια χλευαστική δίκη μπροστά στον Πόντιο Πιλάτο τον Ρωμαίο Διοικητή.
Οι άνθρωποι τον έπτυσαν στο Πρόσωπο. Εξέσχισαν τα ιμάτια Του από το Σώμα Του και Τον μαστίγωσαν στην πλάτη. Του φόρεσαν ακάνθινο στεφάνι στο μέτωπο. 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ