_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ-05-Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ


05-Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ========== Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ

                                  ==5==
Ο Θεός είχε πει: «Κθ’ ην ημέραν φάγεις απ’ αυτού θέλεις εξάπαντος αποθάνει». Στην Αγία Γραφή ο θάνατος εξηγείται κατά τρεις διαφορετικούς τρόπους.
1/. Ο φυσικός θάνατος είναι ο χωρισμός της ψυχής και του πνεύματος του ανθρώπου από το σώμα του.
2/. Ο δεύτερος θάνατος είναι ο αιώνιος χωρισμός από το Θεό.
3/. Όταν ο Θεός αποσύρει το Πνεύμα Του από το πνεύμα του ανθρώπου επέρχεται ο πνευματικός θάνατος. Ο Αδάμ και η Εύα δεν πέθαναν αμέσως από τον φυσικό θάνατο όταν έφαγαν τον απαγορευμένο καρπό αλλά ο φυσικός θάνατος είχε αρχίσει να ενεργεί στα σώματά τους όπως ενεργεί τώρα στο δικό σου και δικό μου σώμα. Την στιγμή που έφαγαν τον απαγορευμένο καρπό πέθαναν πνευματικά. Ο Θεός απέσυρε το Πνεύμα Του από το δικό τους πνεύμα. Τα παιδιά που γεννήθηκαν από τον Αδάμ και την Εύα γεννήθηκαν  μόνο με φυσική ζωή όχι με πνευματική ζωή. Κάθε άτομο που γεννάται από ανθρώπινο πατέρα από την ημέρα εκείνη μέχρι σήμερα γεννάται με ξεπεσμένη και αμαρτωλή ζωή. Το γνωρίζουμε αυτό πως είναι αλήθεια όχι μόνο επειδή το διδάσκει η Αγία Γραφή αλλά διότι το διαπιστώνουμε στην ανθρώπινη πείρα. Ο άνθρωπος εκ φύσεως είναι αμαρτωλός. Το  έχει στην φύση του να αμαρτάνει  ακριβώς όπως είναι και η φύση του πουλιού να πετά ή του ψαριού να κολυμπά.
Η Αγία Γραφή μα λέγει ότι ο άνθρωπος εκ φύσεως γνώριζε τον Θεό αλλά απέτυχε να Τον δοξάσει ως Θεόν. Έγινε ματαιόδοξος στη φαντασία του και άλλαξε την δόξα του άφθαρτου Θεού σε ομοιότητα εικόνας φθαρτού ανθρώπου πετεινών και τετραπόδων θηρίων ακόμη και ερπετών. Ο Θεός τιμώρησε τον άνθρωπο παραδίδοντας τον στην αμαρτία του. Ο άνθρωπος γέμισε από αδικία πορνεία φόνο και κάθε είδους κακίας. Για τούτο και η οργή του Θεού αποκαλύφθηκε και εξακολουθεί να αποκαλύπτεται από τον ουρανό.
Αμαρτία είναι η παράβασης από τον Άγιο νόμο του Θεού.
Ο  νόμος φανερώνει την αμαρτωλότητα της αμαρτίας. Όταν ζυγίζουμε τους εαυτούς μας με τα ανθρώπινα κριτήρια νομίζουμε ότι δεν είμαστε και τόσο κακοί αλλά όταν κρίνουμε
 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ