_______________________________

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

10τον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ- 02-ΘΕΜΑ: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.2



ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΘΕΜΑ: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.
     02
Ματθαίος 23:37
Ιερουσαλήμ, Ιερουσαλήμ, εσύ που φονεύεις τούς προφήτες, κι εσύ που λιθοβολείς τούς απεσταλμένους σε σένα, πόσες φορές θέλησα να συγκεντρώσω τα παιδιά σου, με τον ίδιο τρόπο που η κότα συγκεντρώνει τα μικρά της κάτω από τις φτερούγες της, αλλά δεν θελήσατε;
………………
  Ο Κύριος όταν  έβλεπε την Ιερουσαλήμ και έλεγε αυτή την φράση. Δεν την έλεγε ο ενανθρωπίσας  Χριστός αλλά την έλεγε ως ο Λόγος του Θεού που 2.000 χρόνια από του Αβραάμ θέλησε να του βάλει κάτω από τις φτερούγες του ως Ιεχωβά (Ιεχβέ).
  Το πώς; Ας θυμηθούμε τον Αβραάμ διαβάζοντας την ιστορία του  τον Ισαάκ, τον Ιακώβ, τον Μωϋσή με το σκληροτράχηλο παροιμιώδες λαό που άφησε εποχή στην Ιστορία στους κατά σειράν Κριτές.
 Και πάμε στο βασίλειο του στα βασίλεια από τον Δαβίδ εως την αιχμαλωσία του λαού 70 χρόνια στους βαβυλωνίους. Εδώ λίγο να σταθούμε στο διαχωρισμό των δυο βασιλείων των 2 φυλών Ιούδα και Βενιαμίν και ονομαζόταν ως κράτος του Ιούδα, που πότε είχαν βασιλιά όπως τον ήθελε ο Θεός και στο τέλος παρέκλινε από το θέλημα του Θεού.
 Η ο βασιλιάς εξ’ αρχής  ήταν ειδωλολάτρης σκληρός και πονηρός. Και όταν λέμε πονηρός εννοούμε ότι έκαμνε αμαρτίες και λάτρευε είδωλα.
  Το δε κράτος του Ισραήλ οι δέκα φυλές ήταν συνέχεια εντελώς έξω από το θέλημα του Θεού, είχε αλλάξει :  την γιορτή του Πάσχα να την κάνει σε άλλη πόλη  σε ειδωλολατρικό θυσιαστήριο άλλαξε τους ιερείς από τους πιο χαμηλούς ανθρώπους που τους έβαλε στην θέση της φυλής του Λευή όπως ήταν ο Ααρόν και η διάδοχοι του. και αυτό το έκανε ο πρώτος βασιλιάς και έτσι συνεχίστηκε.
  Και αυτό μόνο και μόνο να μην πηγαίνουν στα Ιεροσόλυμα .
  Έπειτα να πάμε στους προφήτες να δούμε τι αγανάκτηση και εντολές δίνει ο Θεός
  Αδέλφια μου . ο λαός Ισραήλ είναι ένα πρότυπο της εκκλησίας, που ο Κύριος μας έσωσε μα έβαλε στο φως με την θυσία του επάνω στο σταυρό.
  Πόσο μεγάλο κόπο και πόσες φορές συγχώρησε ο Θεός αυτόν τον λαό, και όμως παρέμεινε σκληρός και μόνο μια δικαιολογία υπάρχει γι αυτούς. Η δικαιολογία ότι το Πνεύμα δεν είχε επιπέσει επάνω τους και είχαν τον Νόμο που ήταν κατάρα όποιος δεν τον τηρούσε.
  Σε μας δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Μόνο κρίση.
Εμείς έχουμε λάβει Πνευμα Άγιο. Έχουμε  γραμμένο το νόμο του Κυρίου στις καρδιές μας τον έχουμε αρχιερέα στον ουρανό και είναι το αιώνιο σφαγμένο αρνί στο ζωντανό θυσιαστήριο του θρόνου του Πατέρα.
Έλεος ειρήνη και χάρη
Sultana.cha